Προς το περιεχόμενο

Silverstone TJ07 - Πρόβλημα με ανεμιστήρα

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και όμως και τα κουτιά χαλάνε...

Έχω το κουτί Silverstone TJ07, όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου και παρουσιάζει πρόβλημα ο ένας από τους δύο ανεμιστήρες που βρίσκονται στο πάνω μέρος του κουτιού και συγκεκριμένα ο πίσω.

Το πρόβλημα είναι, ότι κάνει φασαρία σαν να συντονίζει. Το κατάλαβα, όταν πήγα κοντά να ακούσω και όταν μετά τον σταμάτησα, ο συντονισμός σταμάτησε.

Από ότι μπορώ να καταλάβω είναι 12άριδες με προστατευτικό, αλλά δεν ξέρω τι να αγοράσω για να τον αλλάξω.

Αν δεν βρω ίδιο θα πρέπει να αλλάξω και τον δίπλα, επειδή έχω το κόλλημα και είμαι ψείρας.

Αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάποιους καλούς και αθόρυβους, χωρίς να δώσω μία περιουσία θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα που ακούς είναι θέμα συντονισμού, δεν φταίει τόσο ο ανεμιστήρας σου αλλά η επαφή που κάνει με το κουτί. Μπορεί δλδ να δημιουργεί ταλάντωση με το αλουμίνιο του κουτιού.

Προσπάθησε να σφίξεις τις βίδες καλύτερα (δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις και βίδες σιλικόνης λόγω θέσης), και ξαναπές μας αν έχεις θόρυβο. Σφίξε επίσης τις βίδες του προστατευτικού του. Τέλος, δοκίμασε με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία να πιέσεις διαδοχικά το πλαστικό του frame στις τέσσερις γωνίες, και δες αν έχεις διαφορά στον θόρυβο.

Σε περίπτωση που είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος πως ο ήχος προέρχεται από το μοτέρ του ανεμιστήρα, βγάλτον, αφαίρεσε το μεταλλικό του fan guard, αγόρασε αυτόν, πρόσθεσε του το fan guard όπως ήταν στον πρώτο και μετά βάλτον στην θέση του. Είναι αθόρυβος, αποδοτικός και πιο κατάλληλος για την θέση από τους stock της silverstone (fdb γαρ για οριζόντια λειτουργία).

Δεν υπάρχει λόγο να αλλάξεις και τον δίπλα. Ψείρας-ξεψείρας, με το fan guard πάνω θα φαίνονται πανομοιότυποι...

Δημοσ.

Λοιπόν, να μη ξεχάσω να πω ότι το κουτί μου είναι ότι χειρότερο υπάρχει στην αγορά και πραγματικά σκέφτομαι να το αλλάξω με έναν των 30Ευρώ.

Για να βγάλεις τους πάνω ανεμιστήρες, τόσο τους πίσω όσο και τους πάνω πρέπει να βγάλεις τη μητρική. Εν ολίγοις, πρέπει να λύσεις όλο το σύστημα. Είναι και πανάκριβο...

Έβαλα στον αδελφό μου ένα με 30 Ευρώ και πραγματικά το κουτάκι φυσάει!

Στο θέμα μας τώρα, ξεβίδωσα, βίδωσα βίδες, έσφιξα, ξέσφιξα, ύδρωσα και προς το παρόν δεν κάνει φασαρία. Αυτό σημαίνει ότι είναι συντονισμός έτσι δεν είναι?

Και αν είναι συντονισμός πόσο βλ@κεία μπορεί να είναι το κουτί μου?

Edit:

Χαρχαλάει το ανεμιστηράκι, αλλά δεν το αλλάζω. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσω τα πάντα...

Δημοσ.

Heatspreader, μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος?...:lol:

Έχω δουλέψει με TJ-07, και το βρίσκω καταπληκτικό κουτί για την εποχή του. Τα χρονάκια του τα δείχνει σήμερα πάντως, μιας και του λείπουν οι ευκολίες των σημερινών συστημάτων.

Για τους ανεμιστήρες, ο λόγος που πρέπει να βγάλεις μητρική είναι πως δεν χωράει κατσαβίδι μέσα για να τους βγάλεις. Κάτι τέτοιο προβλέπεται για τα περισσότερα κουτιά στην αγορά, είναι θέμα αποστάσεων. Τουλ, το εφτάρι έχει και removable mobo tray για να διευκολύνει τέτοιες δουλειές (όχι ότι θα σε βοηθήσει εσένα που έχεις full WC setup). Άλλα δεν έχουν ούτε αυτό. ;)

Για τον συντονισμό, έχεις δίκιο. Το αλουμίνιο συντονίζει πιο εύκολα, γιαυτό και το πρώτο πράγμα που κάνουν οι κατασκευαστές σε τέτοια κουτιά είναι να βρίσκουν τρόπους για να είναι decoupled οι ανεμιστήρες από το case. Στο μικρότερο tj-09 που είχα για παράδειγμα, οι πάνω ανεμιστήρες είχαν tooless πλαίσιο από πλαστικό, στο οποίο βίδωναν με 1 thumbscrew. μην ξεχνάς πως το TJ-07 είναι αρκετά παλιό κουτί, οπότε αυτές τις ευκολίες δεν τις βλέπεις εύκολα. Είναι πανέμορφο όμως, και από τα λίγα που δέχονται μέχρι και τετραπλό ψυγείο χωρίς κόψιμο...δεν είναι τυχαίο πως είναι ένα από τα αγαπημένα κουτιά των modders...

http://www.million-dollar-pc.com/systems-2009/murderbox/009/murderbox.htm

http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/silverstone/murderbox-fc/murderbox-fc.htm

http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/murderbox/murderbox.htm

http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/silverstone/tj07-blackpitty/silverstone-tj07.htm

Δημοσ.

να τον βγάλεις απλά απο την τροφοδοσία ώστε να μη δουλεύει το σκέφτηκες?εκτός και εάν είναι τόσο σημαντικός στο airflow πράγμα το οποίο χλωμό το κόβω...

Δημοσ.

@Dante80

Εντάξει δεν λέω, από το Armor το μεγάλο που είχα καλύτερο είναι, αλλά λείπουν πραγματάκια, είναι μικρό.

Όσο για τα Link που έβαλες, ναι πολύ ωραία δουλειά, αλλά να τη κάνει ιδιώτης είναι πολύ δύσκολο θεωρώ.

Αν δηλαδή υπάρχει κάποιος, ας μου στείλει PM και εγώ δίνω όσο όσο...

@outlaw star

Αυτό δεν το κάνω...

Θέλω να δουλεύουν όλα άριστα στο PC και πάντα αυτό κάνω.

Έχει μειωθεί αρκετά ο θόρυβος, αλλά υπάρχει...

Δημοσ.
@Dante80

Εντάξει δεν λέω, από το Armor το μεγάλο που είχα καλύτερο είναι, αλλά λείπουν πραγματάκια, είναι μικρό.

Όσο για τα Link που έβαλες, ναι πολύ ωραία δουλειά, αλλά να τη κάνει ιδιώτης είναι πολύ δύσκολο θεωρώ.

Αν δηλαδή υπάρχει κάποιος, ας μου στείλει PM και εγώ δίνω όσο όσο...

Ιδιώτης την έκανε βρε. Απλά μετά έστησε εταιρία, μιας και το mod του άρεσε πολύ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το πρόβλημα σταμάτησε μόνο του και εχθές που καθάρισα το κουτί από τη σκόνη πάλι άρχισε ο θόρυβος.

Θα δοκιμάσω να ρίξω σπρέι λιπαντικό αν γίνεται. Λέω αν γίνεται επειδή οι ανεμιστήρες δεν έχουν κάποιο σημείο τριβής που να φαίνεται αν δεν τους ανοίξεις, το οποίο είναι ο πίρος που έχουν στη μέση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...