Προς το περιεχόμενο

Ασύρματη κάρτα δικτύου με μεγαλύτερη εμβέλεια;

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα αυτήν την κάρτα αλλά δεν πιάνει καλά το σήμα από το ρούτερ που βρίσκεται 2 ορόφους πιο πάνω (1 γραμμή ή καμία, ενώ με του λάπτοπ έχω 1-2 γραμμές σταθερά). Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλη από Πλαίσιο που να πιάνει καλύτερα, για να πάω να την αλλάξω;

Δημοσ.
φιλε μου μπορεις να παρεις μια καλυτερη κεραια να βαλεις πανω στη καρτα

Ακριβως, ετσι θα κανεις δουλεια μονο

Δημοσ.

και παλι δεν ειναι σιγουρο.2 οροφοι ειναι παρα πολυ.μερικες φορες καλυτερα ειναι ενα repeater.εκτος αν βρεις με πολλες κερεες καρτα σε g mimo αλλα εκει πρεπει νομιζω και ο ρουτερ να παιζει επισης mimo

Δημοσ.

Ναι αλλά το λάπτοπ μου με την ενσωματωμένη κάρτα πιάνει τρεις γραμμές, άντε δυο.

Ενώ αυτή η Belkin που πήρα δεν πιάνει καλό σήμα ούτε από το δικό μου ρουτερ που είναι σε 2 μέτρα απόσταση.

Οταν λέτε εξωτερική κεραία, εννοείτε κάτι τέτοιο;

Μήπως είναι πατάτα η κάρτα που πήρα; Αλλά και πάλι, 20 γιούρια έδωσα, πόσο πιά;

Δημοσ.

20 ευρω για καρτα δεν ειναι και το τρελο ποσο.επισης οι ενσωματωμενες παντα επαιζαν καλυτερα.το εχω δει απειρες φορες.επισης μια μεγαλυτερη κερεα δεν σημαινει οτι λυνεις και το θεμα.και 5 dbi απολαβη επισης δεν ειναι κατι το τρελο.

Δημοσ.

Τελικά έδωσα άλλα 25 ευρώ και πήρα μια Wireless-N USB και τώρα πιάνει καμπάνα. Δε θέλει κόπο, θέλει μπαγιόκο.

Δημοσ.
Τελικά έδωσα άλλα 25 ευρώ και πήρα μια Wireless-N USB και τώρα πιάνει καμπάνα. Δε θέλει κόπο, θέλει μπαγιόκο.

απλα το N παιζει σε g απλα εχει παραπανω κερεες.αν παιξεις σε n αν το υποστηριζε και ο ρουτερ σου θα ηταν και πιο γρηγορα και καλυτερο σημα ενδεχομενως.

Δημοσ.
Και καλύτερα μια κεραία με καλώδιο, για να μπεί κάπου πάνω στο κουτί, και οχι πίσω. ή προς το κοντινοτερο παραθυρο θα προστθετα εγω

Αυτο ειναι η καλυτερη λυση που σου εχουν προτεινει οι φιλοι εδω μεσα..........

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:51 ----------

και παλι δεν ειναι σιγουρο.2 οροφοι ειναι παρα πολυ.μερικες φορες καλυτερα ειναι ενα repeater.εκτος αν βρεις με πολλες κερεες καρτα σε g mimo αλλα εκει πρεπει νομιζω και ο ρουτερ να παιζει επισης mimo

Αυτο μονο σα λυση αναγκης διοτι το repeater αν ειναι 54MBps θα χρησιμοποιει το μισο bandwindth για το transmit και το αλλο μισο για τι receive..... με αποτελεσμα πολυ αργη ασυρματη μεταφορα δεδομενων

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:57 ----------

απλα το N παιζει σε g απλα εχει παραπανω κερεες.αν παιξεις σε n αν το υποστηριζε και ο ρουτερ σου θα ηταν και πιο γρηγορα και καλυτερο σημα ενδεχομενως.

To οτι εχει 2 κεραιες ειναι καλο, διοτι λειτουργει σε diversity mode. Το οτι ειναι σε Ν δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο, διοτι η συχνοτητα εκπομπης ειναι αρκετα πιο υψηλη, που μπορει αυτο να σημαινει καλυτερη καλυψη, αλλα μακραν οπτικη επαφη απαραιτητη

Δημοσ.
Α

Αυτο μονο σα λυση αναγκης διοτι το repeater αν ειναι 54MBps θα χρησιμοποιει το μισο bandwindth για το transmit και το αλλο μισο για τι receive..... με αποτελεσμα πολυ αργη ασυρματη μεταφορα δεδομενων

σε φτηνη λυση δεν ξερω αν υπαρχει repeater που στην ουσια εχει διαφορετικο κομματιγια το receive και αλλο για το send οποτε εχεις 54 παντου.το εχω δει αλλα σε πολυ ακριβες λυσεις.τωρα το βασικο ειναι μην πληρωσει κατι και δεν του κανει.γιατι το να παρει μια κερεα και μετα να μην του κανει επειδη το λαπτοπ η το pc δεν εχει δυναμη για να φτασει το σημα μεχρι τον ρουτερ...

Δημοσ.
σε φτηνη λυση δεν ξερω αν υπαρχει repeater που στην ουσια εχει διαφορετικο κομματιγια το receive και αλλο για το send οποτε εχεις 54 παντου.

Κανεις λαθος.......... χαλαρα......αυτο ειναι το 108MBps, που παλι χρησιμοποιεις το μισο

Δημοσ.

Τη λύση του repeater/bridge την έχω δοκιμάσει με μερικά Fonera με DD-WRT.

Δούλεψαν ΆΨΟΓΑ.

Τώρα αν θές σώννει και καλά 54mbps ε βάζεις 2 συσκευές με DD-WRT, μια για transmit μια για receive. Φθηνές είναι :P

Αλλά νομίζω βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος, ο freedubus έλυσε το πρόλημά του.

Δημοσ.

για μεγαλύτερη εμβέλια δηλαδή σε όλη την γειτονιά να πάνει σήμα πια κάρτα είναι καλή??[6-7 πολυκατοικίες παρακάτω]

Δημοσ.
Κανεις λαθος.......... χαλαρα......αυτο ειναι το 108MBps, που παλι χρησιμοποιεις το μισο

δεν μπαινω καν στον κοπο να σου δειξω το manual για να δεις ποιος κανει λαθος.γιατι οταν στο δειξω θα κανεις οτι εκανες και με το wds.δεν θα απαντησεις αλλο στο θεμα:P.οποτε δεν θα ασχοληθω αυτην την φορα ουτε καν να σου πω ποιο το κανει.το μονο που θα σου πω ειναι οτι ειναι ενα λευκο κουτακι σιδερενιο απεξω με 4 κερεες και ψαξε σε hp site.δεν λεω κατι αλλο.αυτη η αμφιβολια σου παντα μαρεσε οπως και με το wds οτι παιζει.και δεν ειναι 108 Mbps.για 54 μιλαω αλλα αν ειδες εγραψα για ΑΚΡΙΒΗ λυση οχι για 100 και 150 ευρω ουτε για απλο ρουτερ.

για μεγαλύτερη εμβέλια δηλαδή σε όλη την γειτονιά να πάνει σήμα πια κάρτα είναι καλή??[6-7 πολυκατοικίες παρακάτω]

πολυ παιζουν με κατευθυντικες κερεες για να παιξουν πιο μακρια αλλα μετα αρχιζουν και ανεβαινουν τα λεφτα σιγα σιγα.και οσο φτηνο ειναι το adsl πλεον αξιζει να βαλεις δικο σου και να εχεις full speed

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...