nickolas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Τα 30 GB για χρήση γραφείου είναι μια χαρά! Και για χρήση γραφείου αυτό που σε νοιάζει είναι να bootάρουν όλα γρήγορα και να μην "κολλάει" το μηχάνημα. Για αυτό απαιτείται ένας επεξεργαστής 5ετίας, μπόλικη μνήμη και ένας SSD. Αν κάποιος ανέβει στα 60GB ή καλύτερα 80GB θα μπορεί να έχει και αρκετά παιχνίδια μαζί με καμιά 10αριά GB μουσική. Αν θέλει και video σε σταθερό μηχάνημα προφανώς θα πάρει και έναν 2ο μεγάλο κλασσικό σκληρό σαν αποθήκη.
grimpr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Βλακώδες συμπεράσματα. 1ον. Οι SSD MLC ολοένα και ωριμάζουν με ταχυτάτους ρυθμούς και σε λιγότερο απο 12 μήνες θα είναι πολύ πιο κοντά στο budget και σε επιδόσεις και σε χωρητικότητα και σε αξιοπιστία. Μάλλον δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις. 2ον. οι SLC SSD ποτέ δεν προορίζονταν για το mainstream και ούτε πρόκειται μιας και είναι σχεδιασμένοι για μέγιστα UOPS και access times και προορίζονται για βαριά server/workstation/database χρήση εκεί που χιλιάδες παράλληλα access στους δίσκους τους γονατίζουν. 3ον. Για έναν απλό χρήστη που δεν παίζει games η επεξεργάζεται τόνους δεδομένων, η αγορά ενός καλού SSD δικαιολογείται ακόμη και τώρα σαν την καλύτερη αναβάθμιση που έχει κάνει ποτέ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του SpyrosR και χιλιαδων άλλων χρηστών που θα βρεις στο διαδίκτυο από όλες τις κατηγορίες, απλούς χρήστες, mainstream, gamers, enthusiasts. Αν το μόνο που κάνεις είναι να surfing / word, αξίζει ΜΟΝΟ για να πεις "ΟΥΑΟΥ ανοίγουν γρήγορα οι εφαρμογές" . Ε και τι έγινε αν σου ανοίξει αμέσως ο firefox ? Για επεξεργασία video (ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ GB), για games (ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ GB) για φωτογραφίες (ΠΟΛΛΑ GB) για οτιδήποτε κάνουμε θα χρειαστούμε εν τέλει τον κλασικό μας HD και θα περιοριζόμαστε πάλι από την ταχύτητά του. (To αρχείο μου για τη δουλειά μου είναι atm 20GB και το μεταφέρω πάντα σε κάθε νέο δίσκο που αγοράζω - τι να μου πει ο 30GB SSD ? ) Οπότε, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι απλά ο SSD (για SLC μιλάω) είναι απλά ένα επιπλέον έξοδο στο pc χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. (btw ποια είναι τα min req των win7 σε GB ? ) Υ.Γ. Ρε Σπύρο, επειδή αναφέρθηκες σε ησυχία, δηλάδή θες να μας πεις ότι στο pc σου το πιο θορυβώδες part ήταν ο δίσκος και τώρα που πήρες SSD "νομίζεις ότι το μηχάνημα είναι σβηστό " ? Τόσα χρόνια ασχολούμαι με pc και πάντα το πιο θωρυβώδες part ήταν τα ανεμιστήρια και το dvd writer όταν γράφει σε full speed . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:04 ---------- Δε μας ειπες για την εγγραφη ακομα φιλε μου.Μαλλον επειδη εκει ειναι λιγακι πισω ακομα. Απο οσα εχω διαβασει αν δε κανω λαθος μονο στην εγγραφη δεν τα παει και τοσο καλα Αυτα τα βιντεακια ειναι λιγο διαφωτιστικα προς τις διαφορες HDD με SSD
linuxovios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Βλακώδες συμπεράσματα. ή βλακώδες συμπέρασμα ή βλακώδη συμπεράσματα. Αποφάσισε. Και σε ποιο/ποια συμπέρασμα / συμπεράσματα αναφέρεσαι ? 1ον. Οι SSD MLC ολοένα και ωριμάζουν με ταχυτάτους ρυθμούς και σε λιγότερο απο 12 μήνες θα είναι πολύ πιο κοντά στο budget και σε επιδόσεις και σε χωρητικότητα και σε αξιοπιστία. Μάλλον δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις. Μαζί σου. Ποιος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις? Επειδή με κάνεις quote, μάλλον σε μένα αναφέρεσαι. Χρειάζεται να παρακολουθώ τις εξελίξεις για να ξέρω ότι σε 12 μήνες θα έχουμε καλύτερους και φθηνότερους MLC ? Νόμιζα ότι αυτός ο "κανόνας" ισχύει για όλα τα προϊόντα πληροφορικής. 2ον. οι SLC SSD ποτέ δεν προορίζονταν για το mainstream και ούτε πρόκειται μιας και είναι σχεδιασμένοι για μέγιστα UOPS και access times και προορίζονται για βαριά server/workstation/database χρήση εκεί που χιλιάδες παράλληλα access στους δίσκους τους γονατίζουν. Περίεργο... Η πρόοδος αγγίζει μόνο τους MLC κατά τη γνώμη σου ? Θα έρθει η μέρα που και οι SLC θα γίνουν mainstream... 3ον. Για έναν απλό χρήστη που δεν παίζει games η επεξεργάζεται τόνους δεδομένων, η αγορά ενός καλού SSD δικαιολογείται ακόμη και τώρα σαν την καλύτερη αναβάθμιση που έχει κάνει ποτέ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του SpyrosR και χιλιαδων άλλων χρηστών που θα βρεις στο διαδίκτυο από όλες τις κατηγορίες, απλούς χρήστες, mainstream, gamers, enthusiasts. Δε νομίζω ότι έγραψα κάτι διαφορετικό. Αν όμως κάνεις επεξεργασία video / ήχου / gaming κλπ απαιτητικά tasks, ένας SSD με το λόγο κοστους / απόδοσης που υπάρχει σήμερα είναι απλά περιττό έξοδο ή μέσο επίδειξης. Υ.Γ. BTW reported για τις προσβολές σου.
caution Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Πάντως αν και είμαι πολύ φίλα προσκείμενος στους ssd αυτά τα firmware update -> format "μυρίζουν" βρεφική ηλικία
grimpr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Την επόμενη φορά να μιλάς για τις ΔΙΚΕΣ σου ανάγκες. Κανε όσα report θες εάν είναι είναι να απαλύνουν το ευαίσθητο super ego σου. ή βλακώδες συμπέρασμα ή βλακώδη συμπεράσματα. Αποφάσισε. Και σε ποιο/ποια συμπέρασμα / συμπεράσματα αναφέρεσαι ? Μαζί σου. Ποιος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις? Επειδή με κάνεις quote, μάλλον σε μένα αναφέρεσαι. Χρειάζεται να παρακολουθώ τις εξελίξεις για να ξέρω ότι σε 12 μήνες θα έχουμε καλύτερους και φθηνότερους MLC ? Νόμιζα ότι αυτός ο "κανόνας" ισχύει για όλα τα προϊόντα πληροφορικής. Περίεργο... Η πρόοδος αγγίζει μόνο τους MLC κατά τη γνώμη σου ? Θα έρθει η μέρα που και οι SLC θα γίνουν mainstream... Δε νομίζω ότι έγραψα κάτι διαφορετικό. Αν όμως κάνεις επεξεργασία video / ήχου / gaming κλπ απαιτητικά tasks, ένας SSD με το λόγο κοστους / απόδοσης που υπάρχει σήμερα είναι απλά περιττό έξοδο ή μέσο επίδειξης. Υ.Γ. BTW reported για τις προσβολές σου.
linuxovios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Καλά, γιατί είσαι τόσο επιθετικός? Μήπως εμπορεύεσαι SSD και ανησυχείς μην πέσει έξω η επένδυσή σου ?
grimpr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 @ SpyrosR Μιας και τρέχεις Linux, ρίξε μια ματιά εδώ... NILFS: A File System to Make SSDs Scream. http://www.linux-mag.com/cache/7345/1.html @linuxovios Έχεις δίκιο, τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρομαι λες και έχω ενα σκουπόξυλο στον πισινό. Καιρός για λίγη διασκέδαση.
nickolas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 grimpr στις ΗΠΑ ο Χ25-Μ των 80GB πουλιέται προς ~250 ευρώ. Σίγουρα 80 GB δεν είναι πολλά και για αρκετούς ίσως συνεπάγονται κάποιες υποχωρήσεις αλλά πλέον μπορεί κανείς να έχει τα παιχνίδια τη μουσική του και φωτογραφίες σε έναν SSD (και καλό SSD). Για video και επεξεργασία μεγάλων αρχείων (δηλαδή νομίζω πάλι video βασικά) ΟΚ οι SSD έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους... Για πρώτη φορά πάντως αρχίζουν να μπαίνουν στη σφαίρα του προσιτού για πολλούς χρήστες.
xolloth Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 το eshop τον x25m,τον εχει 279 ευρω,πιστευω σε κανα εξαμηνο να εχει πεσει καθε αντιστοιχο σε επιδοσεις μοντελο στα 130-150 ευρω. οταν φθασει ο 120αρης να πουλιεται εκει περιπου,τοτε θα αγορασω.
nickolas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 το eshop τον x25m,τον εχει 279 ευρω,πιστευω σε κανα εξαμηνο να εχει πεσει καθε αντιστοιχο σε επιδοσεις μοντελο στα 130-150 ευρω.οταν φθασει ο 120αρης να πουλιεται εκει περιπου,τοτε θα αγορασω. yeap! και εγώ ελπίζω σε ένα χρόνο να δούμε τους SSD στο 1 ευρώ το GB. Tότε πραγματικά θα αξίζει!
grimpr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Για ρίξε και μια ματιά στους καινούργιους SSD της Sandisk. http://www.sandisk.com/OEM/ProductCatalog(1442)-C25G3_Solid_State_Drive.aspx Ο 120αρης G3 είναι στα 250$ και ο 64αρης στα 149$...Εαν περάσει και τα benches και βρεθεί κοντά στην κορυφή, μιλάμε για μεγάλη κίνηση της Sandisk στο θέμα ανταγωνισμού και τιμών. http://arstechnica.com/gadgets/news/2009/06/sandisk-ncache-ssds-subsector-remap-remapped.ars το eshop τον x25m,τον εχει 279 ευρω,πιστευω σε κανα εξαμηνο να εχει πεσει καθε αντιστοιχο σε επιδοσεις μοντελο στα 130-150 ευρω.οταν φθασει ο 120αρης να πουλιεται εκει περιπου,τοτε θα αγορασω.
alexis333 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Oταν ελεγα πως στην εγγραφη δεν τα παει και τοσο καλα ενοουσα πως δε φυσαει τοσο πολυ οσο στο read Αυτη τη στιγμη η τιμη των ssd ειναι υψηλη Οταν πεσουν λιγο , σιγουρα θα ειναι πολυ καλη αγορα
Skylined Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Οι Seagate και Western Digital πότε θα μπούν στο χορό των SSD; Μπορώ να μαντέψω γιατί δε μπαίνουν αλλά κάποτε θα αναγκαστούν.
swiftech Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 παντως το εχουν παρακανει με τα firmware αν και ειναι παντα για καλο σημερα βγηκε το 1.3 για τους vertex
Yperaspisths Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ο ανταγωνισμος θα ριξει τις τιμες παντως οπως εγινε στις καρτες γραφικων και στους επεξεργαστες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.