Προς το περιεχόμενο

Η πρώτη μου εμπειρία με SSD.

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά τι λειτουργικό του έβαλες?

Υπογραφή

Ντέμπιαν Λέννυ Γιούζερ.

+ κάτι πακέτα που έλεγε... linux it is...Debian

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγχαρητήρια για την αγορά και για το post σου, μιας και έσπασες το κλίμα και την τεράστια άγνοια του κόσμου ότι επιδόσεις ισούται CPU ισούτε i7 η οποιαδήποτε πανάκριβη πλατφόρμα.

Οι SSD είναι και θα παραμείνουν για πολυ καιρό ακόμη το καλύτερο και ποιο δυνατό upgrade για οποιοδήποτε σύστημα.

Καλησπέρα. :-)

Λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο Insomnia για τους SSDs, ήμουν αρκετά διστακτικός πριν προχωρήσω στην αγορά ενός. Τελικά η επιθυμία και η περιέργεια υπερίσχυσαν. Ευτυχώς δηλαδή.

Δημοσ.
Το σκέφτομαι και εγώ για έναν τέτοιο δίσκο. Για την ώρα δεν ξέρω αν θέλω netbook με τέτοιο ή όχι. Τώρα που διάβασα αυτό το μήνυμα μου άνοιξε η όρεξη και για το desktop. Αλλά με τρομάζει πολύ ότι έχει μικρότερο αριθμό εγγραφών από έναν μαγνητικό δίσκο.

Με το χρόνο ζωής του SSD έχει κανένας ιδέα τι γίνεται;

Δημοσ.

Δε μας ειπες για την εγγραφη ακομα φιλε μου.

Μαλλον επειδη εκει ειναι λιγακι πισω ακομα.

Απο οσα εχω διαβασει αν δε κανω λαθος μονο στην εγγραφη δεν τα παει και τοσο καλα

Αυτα τα βιντεακια ειναι λιγο διαφωτιστικα προς τις διαφορες HDD με SSD

Δημοσ.
Σίγουρα πέφτει η ταχύτητα συγκριτικά με ένα desktop μηχάνημα, αλλά ο μόνος λόγος για να βλέπεις μικρότερες ταχύτητες από 2.5αρη, είναι να έχεις φθηνό mlc ssd με τους πρώτους ελαττωματικούς controllers της Jmicron (καμία απολύτως σχέση με vertex). Ποιό μοντέλο είναι ο δικός σου?...:shifty:

Ο δίσκος λέει:

ata2.00: CFA: ASUS-PHISON SSD, TST2.04U, max UDMA/66.

Πάντως αναλογικά με την τιμή του netbook (κάτω από 300ε), δεν μπορώ να πώ ότι περίμενα και περισσότερα :P

Γενικά η μεγάλη διαφορά φαίνεται με journaling filesystems (ext3, ntfs) όπου κυριολεκτικά σέρνεται. Με non-journaling (ext2, fat32) πάει σχετικά καλά.

Δημοσ.
Ποιο ειναι το καλυτερο filesystem για ssd; Υποθετω οτι το write προκαλει φθορα (´η κανω λαθος; )

ΥΓ. Απο αποσταση, ο τιτλος διαβαζεται "Η πρώτη μου εμπειρία με LSD."

:lol:

Υποθέτω τα non-indexing (FAT ή EXT2 π.χ.) γιατί κάνουν λιγότερες εγγραφές.

Το πρόβλημα είναι στη διαγραφή, όχι στην εγγραφή κελιών.

Απλά εγώ είμαι της άποψης να μας πει ο SpyrosR πάλι κάνα νέο σε 1 και 2 εβδομάδες, να δούμε αν κάτι έχει αλλάξει (δεν λέω ότι κάτι θα πάει στραβά, απλά να δούμε και το βάθος χρόνου)

+1. ;)

Όχι ότι δυο εβδομάδες από τώρα είναι "βάθος χρόνου" αλλά σίγουρα θα 'χει χρησιμοποιηθεί και λιγάκι.

Βασικά τι λειτουργικό του έβαλες?

Debian x64 πάντα. :P

Δε μας ειπες για την εγγραφη ακομα φιλε μου.

Μαλλον επειδη εκει ειναι λιγακι πισω ακομα.

Σε καθημερινή χρήση φυσάει.

Αλλά όπως έγραψα, σε κάνα μεγάλο αρχείο (π.χ. κάνα AVI από DVD-rip) δε ξέρω τι παίζει. Δε χρειάστηκε ακόμα να γράψω τίποτα τέτοιο. Αλλά που θα πάει; :P

Δημοσ.

Αν το μόνο που κάνεις είναι να surfing / word, αξίζει ΜΟΝΟ για να πεις "ΟΥΑΟΥ ανοίγουν γρήγορα οι εφαρμογές" . Ε και τι έγινε αν σου ανοίξει αμέσως ο firefox ?

Για επεξεργασία video (ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ GB), για games (ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ GB) για φωτογραφίες (ΠΟΛΛΑ GB) για οτιδήποτε κάνουμε θα χρειαστούμε εν τέλει τον κλασικό μας HD και θα περιοριζόμαστε πάλι από την ταχύτητά του. (To αρχείο μου για τη δουλειά μου είναι atm 20GB και το μεταφέρω πάντα σε κάθε νέο δίσκο που αγοράζω - τι να μου πει ο 30GB SSD ? )

Οπότε, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι απλά ο SSD (για SLC μιλάω) είναι απλά ένα επιπλέον έξοδο στο pc χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. (btw ποια είναι τα min req των win7 σε GB ? )

Υ.Γ. Ρε Σπύρο, επειδή αναφέρθηκες σε ησυχία, δηλάδή θες να μας πεις ότι στο pc σου το πιο θορυβώδες part ήταν ο δίσκος και τώρα που πήρες SSD "νομίζεις ότι το μηχάνημα είναι σβηστό " ? Τόσα χρόνια ασχολούμαι με pc και πάντα το πιο θωρυβώδες part ήταν τα ανεμιστήρια και το dvd writer όταν γράφει σε full speed .

Δημοσ.

παντως το καλυτερο ειναι να περιμενουμε να περασουν τις "εφηβικες ασθενειες"και μετα προχωραμε σε αγορα.

Δημοσ.
Υ.Γ. Ρε Σπύρο, επειδή αναφέρθηκες σε ησυχία, δηλάδή θες να μας πεις ότι στο pc σου το πιο θορυβώδες part ήταν ο δίσκος και τώρα που πήρες SSD "νομίζεις ότι το μηχάνημα είναι σβηστό " ? Τόσα χρόνια ασχολούμαι με pc και πάντα το πιο θωρυβώδες part ήταν τα ανεμιστήρια και το dvd writer όταν γράφει σε full speed .

Με το Enermax της υπογραφής μου, passive VGA και passive ψύξη στη CPU... ναι. Μόνο ο δίσκος έκανε θόρυβο! :P

Ο ένας ανεμιστήρας που έχει το κουτί παίζει σε < 500 RPM. Πιο εύκολα ακούς το σφυγμό μου. :P

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι το κλίμα για τους SSD που επικρατεί στο forum είναι για τις επιδόσεις αλλά για το αν αξίζει να δώσεις λεφτά αυτή την στιγμή...

Δημοσ.

κι εγω vertex εχω αλλα βγαινουν συνεχως νεοι και καλυτεροι καθε μηνα οποτε υπομονη..

μονο αν εχεις performance pc αξιζει.. τοσα δινεις δωσε κατι ακομη αλλα να πας να βαλεις σε c2 πανω δεν λεει ακομα..

@spyros

εχεις βαλει το firmware update στον vertex σου? τον βελτιωνει ακομα παραπανω αλλα θες παλι φορματ και να τον συνδεσεις σαν spare

Δημοσ.

Όταν λέμε δεν αξίζουν ακόμα οι SSD δεν εννοούμε την τεχνολογία αυτή καθ'αυτή.

Απλά δε συμφέρει να αγοράσεις αυτή τη περίοδο που οι τιμές τους είναι στο θεό.

Και προσωπικά θεωρώ τα 30GB υπερβολικά λίγα.

Δημοσ.

για τα windows και μερικα προγραμματα ειναι μια χαρα.. εχω τα 7 64μπιτα αρκετα προγραμματα και εχω και 7 γιγα ελευθερα!

και τα υπολοιπα τα πεταω στον veloci

τα 30 ειναι αρκετα, καλα θα ηταν παραπανω αλλα οχι σε τετοιες τιμες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...