SpyrosR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο Insomnia για τους SSDs, ήμουν αρκετά διστακτικός πριν προχωρήσω στην αγορά ενός. Τελικά η επιθυμία και η περιέργεια υπερίσχυσαν. Ευτυχώς δηλαδή. Είμαι πλέον ο κάτοχος ενός OCZ Vertex 30 GB, τον οποίο αγόρασα από το Πλαίσιο για 134 ευρώ. Το φορτηγάκι του Πλαισίου έφτασε το μεσημέρι κατά τις 14:00... και για να πω την αλήθεια, το πρώτο αίσθημα μόλις τον έπιασα στα χέρια μου ήταν... απογοήτευση! Θεώρησα την κατασκευή φτηνιάρικη, λόγω του χαμηλού βάρους κι ενός ήχου σαν... τενεκέ που είχε. Το επόμενο βήμα ήταν να τον βάλω στο σύστημά μου, εγκαθιστώντας πάνω του το λειτουργικό. Κι εκεί έκανε την έκπληξη ανατρέποντας την όποια άσχημη πρώτη εντύπωση είχα. Θόρυβος : Το πρώτο σοκ ήταν όταν κοίταξα πίσω από το PC μήπως ξέχασα να ανοίξω το διακοπτάκι του τροφοδοτικού... νομίζοντας πως δεν είχε ανοίξει το μηχάνημα. Μόνο που είχε πράγματι ανοίξει, απλά εγώ δε το κατάλαβα γιατί... ο όποιος θόρυβος είχε χαθεί. Ταχύτητα : Η πρώτη δόση ευχαρίστησης ήταν κατά τη διάρκεια του partitioning: όταν έδωσα εντολή να γραφτούν οι αλλαγές στο δίσκο. Απλά εμφανίστηκε το επόμενο βήμα της εγκατάστασης. Το μικρό παραθυράκι που ενημερώνει για τη δημιουργία των filesystems εξαφανίστηκε πιο γρήγορα απ' ότι εμφανίστηκε. Το δεύτερο σοκ ήρθε όταν είχαν κατέβει όταν τα πακέτα και γινόταν η εγκατάστασή τους: είχα μείνει κολλημένος στην οθόνη. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι η μπάρα φόρτωνε με τέτοια ταχύτητα. Κι απλά την κοίταγα. Τρίτο σοκ; Το booting. Εξίσου ταχύτατο, καθώς αντίκρισα τη login screen ελάχιστα αφότου ο boot manager πέρασε τον έλεγχο στον πυρήνα. Αποκρισιμότητα: Το κερασάκι στην τούρτα. Πραγματική απογείωση. Πολύ μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τη μετάβασή μου από Intel Celeron @ 2,4GHz σε Intel Pentium D 830 @ 3,00GHz πριν ελάχιστα χρόνια. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει την παραμικρή υποψία "κολλήματος" στο σύστημα. Ας μη μιλήσω για φόρτωμα εφαρμογών! Εν τέλει; Παρά τα όποια "μη" και "δεν αξίζει" που άκουσα-διάβασα κατά καιρούς, θεωρώ ότι είναι τα καλύτερα επενδεδυμένα χρήματά μου πάνω στον υπολογιστή μου που έκανα ποτέ. Μακράν! Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει εγγραφές μεγάλων αρχείων για να δω πως αποδίδει αλλά είμαι πεπεισμένος πως δε θα απογοητευθώ. Προφανώς δε χρειάζεται να αναφέρω πως και τα επόμενα χρήματά μου που θα δωθούν σε δίσκο, θα είναι κι αυτά για Flash δίσκο.
disqualified Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 συμφωνω ειναι κατι το οποιο μπορει να δειξει αμεση εμφανη διαφορα σε σχεση με αλλαγη μνημων και ταχυτερου επεξεργαστη που πολλοι κανουν αχρειαστα. Φανηκε και απο τη δοκιμη σου
accipio Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Το μόνο άσχημο είναι η μικρή χωρητικότητα. Αρκεί για λειτουργικό και κάποιες εφαρμογές, αλλά όχι για κάτι παραπάνω. Και η τιμή βέβαια.
pabou13 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Και εγω σκευτομαι να τον αγορασω στην 60gb εκδοση του (ή και την 120gb), πραγματικα φενεται πολυ καλος
SpyrosR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Το μόνο άσχημο είναι η μικρή χωρητικότητα. Αρκεί για λειτουργικό και κάποιες εφαρμογές, αλλά όχι για κάτι παραπάνω. Και η τιμή βέβαια. Το λειτουργικό μαζί με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ δε ξεπέρασαν ποτέ τα 10GB. Τώρα είμαι στα 3,37GB used. Οπότε καταλαβαίνεις... Τα λεφτά πάνε σε ταχύτητα-θερμοκρασία-θόρυβο. Και HDDs υπάρχουν με τα ίδια και παραπάνω λεφτά... αλλά εκεί πληρώνεις το χώρο.
coolman Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Το σκέφτομαι και εγώ για έναν τέτοιο δίσκο. Για την ώρα δεν ξέρω αν θέλω netbook με τέτοιο ή όχι. Τώρα που διάβασα αυτό το μήνυμα μου άνοιξε η όρεξη και για το desktop. Αλλά με τρομάζει πολύ ότι έχει μικρότερο αριθμό εγγραφών από έναν μαγνητικό δίσκο.
tolis_01 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Για την ώρα δεν ξέρω αν θέλω netbook με τέτοιο ή όχι. Μην περιμένεις ίδιες επιδόσεις και σε κάποιο netbook. Πχ στο eee pc900 που έχω εγώ, ο ssd που εχει είναι ΠΟΛΥ πιο αργός από έναν τυπικό 2,5άρη hdd.
Αδμιν Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ποιο ειναι το καλυτερο filesystem για ssd; Υποθετω οτι το write προκαλει φθορα (´η κανω λαθος; ) ΥΓ. Απο αποσταση, ο τιτλος διαβαζεται "Η πρώτη μου εμπειρία με LSD."
Skylined Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 ΥΓ. Απο αποσταση, ο τιτλος διαβαζεται "Η πρώτη μου εμπειρία με LSD." :lol:
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Είναι πάρα πολλά τα λεφτά, αλλιώς σίγουρα αξίζει... Εγώ με τον RaptorX και μου φτάνει ίσα ίσα για Vista παιχνίδια και προγράμματα, θέλοντας πάντα να αφήνω τουλάχιστον 20GB ελεύθερα.
Dante80 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μην περιμένεις ίδιες επιδόσεις και σε κάποιο netbook. Πχ στο eee pc900 που έχω εγώ, ο ssd που εχει είναι ΠΟΛΥ πιο αργός από έναν τυπικό 2,5άρη hdd. Σίγουρα πέφτει η ταχύτητα συγκριτικά με ένα desktop μηχάνημα, αλλά ο μόνος λόγος για να βλέπεις μικρότερες ταχύτητες από 2.5αρη, είναι να έχεις φθηνό mlc ssd με τους πρώτους ελαττωματικούς controllers της Jmicron (καμία απολύτως σχέση με vertex). Ποιό μοντέλο είναι ο δικός σου?... Φίλε Σπύρο μεγειές και καλοφάγωτος. Σιγά σιγά οι SSD μπαίνουν όλο και περισσότερο στο budget του απλού καταναλωτή, και θα έπρεπε. Ο σκληρός δίσκος αποτελεί πάντα το μεγαλύτερο bottleneck στα σύγχρονα συστήματα, οπότε μια αύξηση της ταχύτητας εκεί γίνεται αντιληπτή αμέσως...
coreygaylas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ειναι ντροπη να χτιζει ο κοσμος performance i7 pc και να μην βαζει εστω εναν 30αρη Vertex!!! Βουρ για SSD
xolloth Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 συμφωνω και εγω οτι ολοι καποια στιγμη πρεπει να περασουμε σε ssds για τα λειτουργικα μας,στο μονο που διαφωνω ειναι οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 80αρηδες για να εχεις την απλα και την ανεση. σε εναν 30αρη νομιζω δεν σου δινονται οι δυνατοτητες να ελιγχθεις, να αποθηκευσεις και τιποτα παιχνιδια,και να εχεις την ανεση πληθωρας εφαρμογων,ειναι πολυ μικρος. οσο για τους ocz vertex τους θεωρω θαυμασιους.
alexzzz Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Προσωπικά από τότε που σταμάτησα τα games το partition με το λειτουργικό είναι πάντα max 40-50gb... αρά το μικρό μέγεθος δεν είναι απαγορευτικό απλά εκνευριστικό για τα λεφτά του. Απλά εγώ είμαι της άποψης να μας πει ο SpyrosR πάλι κάνα νέο σε 1 και 2 εβδομάδες, να δούμε αν κάτι έχει αλλάξει (δεν λέω ότι κάτι θα πάει στραβά, απλά να δούμε και το βάθος χρόνου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.