oldnew Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δεν ξερω αν το γραφω σωστα, αλλα , το προβλημα ειναι το παρακατω: Εχω αρκετα Cd με ταινιες σε divx, αλλα οταν τα εκανα divx τοτε (παλαιοτερα) χρησιμοποιουσα ενα κολπακι. Τα εγραφα σε mode 2 . Ειναι μια μεθοδος για να μπορεις πχ να γραψεις σε ενα 700αρι cd 750 ή και περισσοτερο mb. Tα αρχεια εχουν καταληξη . dat. Πχ MATRIX_RELOADED__AVI.DAT 812 mb σε 700αρι cd. Στον υπολογιστη παιζουν μια χαρα, αλλα δεν παιζουν σε ενα divx player που εχω, λογω του οτι ειναι σε mode 2 και εχουν καταληξη .dat. Πως μπορω να τα μετατρεψω σε .avi (divx) ωστε να παιζουν? Ξερει κανεις κατι? Thanks ,
kastel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 τα αρχεία dat είναι συνήθως avi. Δοκίμασε απλά να μετονομάσεις την κατάληξη .dat σε .avi
oldnew Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 To εχω δοκιμασει ηδη αυτο.. Στο pc παιζει μια χαρα οτι καταληξη και αν βαλω. Στο divx player (συσκευη) ομως δεν παιζει ητε ως .dat ητε ως .avi. Ολα τα αλλα avi (divx που δεν ειχα κανει mode2) παιζουν μια χαρα..
parsifal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Χρησιμοποίησε κάποιο utility όπως το XCD extractor για να ανακτήσεις τα αρχεία στην κανονική τους μορφή. Έχε υπ' όψιν σου όμως ότι γράφοντας τα δεδομένα σε μορφή Mode2, θυσίασες τη δυνατότητα για error correction. Αν τα δισκάκια δεν ήταν καλής ποιότητας και δεν έχουν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, ενδέχεται να έχεις CRC errors που, αναλόγως των περιοχών των AVI που έχουν παραβλαφθεί, μπορεί να μεταφράζονται σε διαφόρων ειδών δυσλειτουργίες κατά την αναπαραγωγή: hickups, A/V desync, λανθασμένο playtime κ.ά.
oldnew Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Πατριδα (Και εγω απο Γιαννενα ειμαι) thanks για την απαντηση. Αργησα να το διαβασω. Νομιζω η λυση που δινεις κατι πρεπει να κανει θα την τεσταρω.. Edit.. Μολις το τεταρα και πραγματι ολα ΟΚ, thanks και παλι.
micos000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Απλά αλλάζεις την κατάληξη από dat σε mpg όχι avi. Αυτό που έκανες είναι ότι μετέτρεψες τα avi σε vcd (360χ288 mpeg 1) ή scvd (360χ576 mpeg 2). Αυτό που λες για mode 2/XA (στο Data Mode) δεν έχει σημασία. Έχεις ήδη τσεκουρέψει την ανάλυση και την ποιότητα της εικόνας. btw, τα VideoCD που έχεις ήδη, θα πρέπει να παίζουν όπως είναι στο player και σε οποιοδήποτε DVD Player. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά μετατροπή γιατί είναι ήδη dvd compliant.
oldnew Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Φιλε μου, δεν εχεις καταλαβει το προβλημα.. Κανονικα θα ειχες δικιο, μιας και κανονικα τα .dat ειναι vcd. Αυτα στα οποια αναφερομαι δεν ειναι vcd αλλα divx. Ο ιδιος τα εχω φτιαξει παλαια και ξερω. Στον υπολογιστη παιζουν ολα , οτι καταληξη και αν εχουν, σε ενα player ομως που εχω και παιζει μονο divx δεν παιζουν. Με το παραπανω προγραμματακι που ανεφερε ο φιλος, ολα ok, δεν ξανασυμπιεζεται το αρχειο, γι αυτο και ολη η διαδικασια γινεται σε δευτερολεπτα. Και στον υπολογιστη, πχ με gom player βλεπω τον κωδικα με τον οποιο ειναι συμπιεσμενο και μετα τη μετατροπη, που φυσικα ειναι divx..
micos000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Τι καθόταν και έκαναν οι άνθρωποι. Έχεις δίκιο. Αυτό που έκανες είναι να γράψεις ένα avi σε cd με τον τρόπο εγγραφής για vcd και να εκμεταλλευθείς τα παραπάνω 100ΜΒ από την αφαίρεση του Error correction. Οπότε ότι είπα για VCD παραπάνω δεν ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.