sapphire Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Εγώ που θέλω να εκτυπώσω 2 βιβλία...λέτε να πάω σε τυπογραφίο ή να πάρω εκτυπωτή?Θα χρειαστούν κι'άλλες εκτυπώσεις βιβλίων... ! Όταν λες 2 βιβλία, εννοείς 2 αντίτυπα το ίδιο βιβλίο; Πόσες σελίδες έχει; Ασπρόμαυρες; Έγχρωμες; Γενικά το τυπογραφίο συμφέρει λόγω ταχύτητας αλλά και χαμηλού κόστους, αλλά παίρνεις από 500 αντίτυπα και άνω... Αν θέλεις μέχρι τα 100 αντίτυπα πας σε φωτοτυπείο.
kamui Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Saphire πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσω με πείθεις με τα επιχειρήματα σου και μόνο . Μήπως βέβαια στο MP540 πληρώνω παραπάνω λεφτά για την οθονίτσα ενώ την ίδια δουλειά κάνει κ ο MP 260? ( Το λέω απλά επειδή μοιάζουν οπότε θεωρώ πως είναι το φθηνότερο μοντέλο του). ΑΑΑ αυτοί κάνουν να υποθέσω αυτό το κόλπο που χρησιμοποιούν μόνο μαύρο για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ( οπότε και να αλλάζω αυτό κυρίως)
kamui Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Κάτι ακόμη. Ποιά η γνώμη σου για τα lexmark. Ήμουν στο mediamarkt και είδα πως πολλά μοντέλα της εταιρείας δίνονται με 3 ή 5 χρόνια εγγύηση δωρεάν επισκευή σε 24 ώρες ή αντικατάσταση αν δεν φτιάχνεται. Σε τέτοια προσφορά τι λες?
telis_petsotis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 περισυ τα χριστουγεννα ειχα παρει ενα hp f4180 για χρηση σαν τη δικη σου κ ακομα μια χαρα παει σφαιρα.. 3 μηνες ειχα να εκτυπωσω κ ουτε στεγνωσαν τα μελανακια ουτε τιποτα. τα ξαναγεμιζεις με 10ευρω κ σε βγαζουν αλλες 150 σελιδες
Dj Jacob Z Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Όταν λες 2 βιβλία, εννοείς 2 αντίτυπα το ίδιο βιβλίο; Πόσες σελίδες έχει; Ασπρόμαυρες; Έγχρωμες; Γενικά το τυπογραφίο συμφέρει λόγω ταχύτητας αλλά και χαμηλού κόστους, αλλά παίρνεις από 500 αντίτυπα και άνω... Αν θέλεις μέχρι τα 100 αντίτυπα πας σε φωτοτυπείο. τι εννοείς 500 αντίτυπα ? Δύο διαφορετικά βιβλία εννοούσα πολλών σελίδων...όχι 500βιβλία !!!
kamui Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 εεε αν είναι για 1000 φύλλα πάρε τον L7480 hp που είπε ο @TOPOS. Με ένα XL μελάνι θα κάνεις τη δουλειά σου (1750 σελίδες είπε) . Όπως προαναφέρθηκε οι laser είναι για 2000 σελίδες το μήνα. άμα βρεις να γεμίζεις και το XL μελάνι του L7480 τότε θα είσαι άρχοντας της φτήνιας. Κανείς ξέρει τπτ για την εγγύηση των lexmark? που τα πας αν είναι αξιοπιστοι κλπ κλπ?
sapphire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μήπως βέβαια στο MP540 πληρώνω παραπάνω λεφτά για την οθονίτσα ενώ την ίδια δουλειά κάνει κ ο MP 260? ( Το λέω απλά επειδή μοιάζουν οπότε θεωρώ πως είναι το φθηνότερο μοντέλο του). ΑΑΑ αυτοί κάνουν να υποθέσω αυτό το κόλπο που χρησιμοποιούν μόνο μαύρο για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ( οπότε και να αλλάζω αυτό κυρίως) Ο MP260 χρησιμοποιεί 2 μελανοδοχεία, μαύρο και τρίχρωμο, απλώς κυκλοφορούν τα 510 και 511 που έχουν μικρή χωρητικότητα και τα 512 και 513 που έχουν μεγαλύτερη. Δεν αξίζει να πάρεις εκτυπωτή που έχει ένα δοχείο για τα 3 χρώματα. Ο MP540 χρησιμοποιεί 5 μελάνια και 5 μελανοδοχεία, και κάνει το "κόλπο" που λες, ο MP260 όμως δεν το κάνει, αφού χρησιμοποιεί μόνο 1 μαύρο μελάνι. Επίσης ο MP540 είναι γρηγορότερος και όχι ιδιαίτερα πιο ακριβός στην τιμή. Και για να δεις οτι σε συμφέρει και στα αναλώσιμα ο MP540, σκέψου ότι το large τρίχρωμο του MP260 έχει 13 ml μελάνης συνολικά και κοστίζει 20 ευρώ, ενώ τα 3 χρώματα του MP540 έχουν 3χ9=27 ml και κοστίζουν 3x9,20=27,6 ευρώ. Αντίστοιχα το μαύρο του MP260 έχει 13 ml και κοστίζει 16,5 ευρώ ενώ το μαύρο του MP540 έχει 19 ml και κοστίζει 10,1 ευρώ! τι εννοείς 500 αντίτυπα ? Δύο διαφορετικά βιβλία εννοούσα πολλών σελίδων...όχι 500βιβλία !!! Τότε πας σε φωτοτυπείο, εντός αν δεν βαριέσαι να τα βγάλεις σε εκτυπωτή μόνος σου. Ποιά η γνώμη σου για τα lexmark. Ήμουν στο mediamarkt και είδα πως πολλά μοντέλα της εταιρείας δίνονται με 3 ή 5 χρόνια εγγύηση δωρεάν επισκευή σε 24 ώρες ή αντικατάσταση αν δεν φτιάχνεται. Σε τέτοια προσφορά τι λες? Δεν έχω καλή γνώμη γι' αυτή την εταιρία. Ακριβά αναλώσιμα... Επίσης αν χρησιμοποιείς γεμίσματα, ίσως να μην σου αναγνωρίσουν την εγγύηση...
kamui Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 oO saphire είσαι η wikipedia των εκτυπωτών!!! Θα μπορούσα να σε πρίζω όλη μέρα με ερωτήσεις αλλά νομίζω είναι αρκετά τα όσα μου είπες Κοινώς το MP540 πιο ακριβό αλλά καλό σε χαρακτηριστικά και φθηνά μελάνια. (αν δεν βαριέσαι πες τι διαφορά έχει αυτό το Pigment Black του ΜP540 σε σχέση με το απλό του μαύρο μελάνι ) Αλλιώς για πιο φθηνους μένουν οι MP140 (τον έχω δει από κοντα να δουλεύει. Πολύ σκυλί για τα λεφτά του), MP260 και MP190 αν και δείχνουν να έχουν τα ιδια χαρακτηριστικά η διαφορά της τιμής στο καθένα μάλλον κάνει κάποια διαφορά.Επίσης πέρνουν τα μελάνια 5ΧΧ που είπες Να υποθέσω πως σε θέμα αντοχής ( που τελικά μετά από πολύ σκέψη είναι το σημαντικότερο για μένα...ΔΕΝ ΘΕΛΩ να χαλάσει πάλι το πολυμηχάνημα) πας με Canon.
sapphire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 oO saphire είσαι η wikipedia των εκτυπωτών!!!Θα μπορούσα να σε πρίζω όλη μέρα με ερωτήσεις αλλά νομίζω είναι αρκετά τα όσα μου είπες Ευχαριστώ! Μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Κοινώς το MP540 πιο ακριβό αλλά καλό σε χαρακτηριστικά και φθηνά μελάνια. (αν δεν βαριέσαι πες τι διαφορά έχει αυτό το Pigment Black του ΜP540 σε σχέση με το απλό του μαύρο μελάνι )Αλλιώς για πιο φθηνους μένουν οι MP140 (τον έχω δει από κοντα να δουλεύει. Πολύ σκυλί για τα λεφτά του), MP260 και MP190 αν και δείχνουν να έχουν τα ιδια χαρακτηριστικά η διαφορά της τιμής στο καθένα μάλλον κάνει κάποια διαφορά.Επίσης πέρνουν τα μελάνια 5ΧΧ που είπες Γενικά ισχύει ότι όσο πιο ακριβό εκτυπωτή αγοράσεις, τόσο πιο χαμηλό κόστος εκτύπωσης έχεις. Πάντως οι MP140, MP190, MP260 είναι μια κατηγορία πολυμηχανημάτων (η πιο χαμηλή), ενώ οι MP540, MP620R και MP630 είναι μια κλάση πιο πάνω, λόγω ποιοτικότερου και γρηγορότερου σαρωτή και εκτυπωτικής μηχανής με 5 μελάνια. Όσο για τα μαύρα, ισχύουν τα εξής. Oι MP140, MP190, MP260 χρησιμοποιούνε 1 μαύρο pigment και 3 χρώματα dye. Τα dye μελάνια δεν μπορούν να αναμειχθούν καλά με μελάνια pigment, γι' αυτό και οι MP140, MP190, MP260 έχουν χαμηλότερη ποιότητα. Οι MP540, MP620R και MP630 έχουν και dye και pigment μαύρο, το μεν πρώτο για τις φωτογραφίες (έχει πολύ καλή ανάμειξη με τα υπόλοιπα έγχρωμα dye μελάνια), το δε δεύτερο για τα κείμενα, το οποία απαιτούν αρκετά λαμπρό και συμπαγές μαύρο. Επίσης το μαύρο dye όπως και τα χρώματα έχουν ανάλυση 9600x2400dpi, ενώ το pigment μαύρο περιορίζεται στα 600x600dpi (υπερ-αρκετά για κείμενα). Φυσικά σε ενα έγγραφο, οι MP540, MP620R και MP630 μπορούν να κάνουν χρήση και των 5 μελανιών, συγκεκριμένα και τα 2 μαύρων, εκεί που χρειάζεται το καθένα. Ανάμεσα στους MP140 και MP190 δεν βλέπω και καμιά σημαντική διαφορά, ο MP260 μόνο χρησιμοποιεί τα πιο καινούργια μελάνια σειρά 51χ, κι έχει καλύτερη ανάλυση στο scanner (1200x2400dpi αντί για 600x1200dpi). Να υποθέσω πως σε θέμα αντοχής ( που τελικά μετά από πολύ σκέψη είναι το σημαντικότερο για μένα...ΔΕΝ ΘΕΛΩ να χαλάσει πάλι το πολυμηχάνημα) πας με Canon. Όλα κινέζικες φθηνοκατασκευές είναι, για να είμαστε ειλικρινείς. Απλώς θεωρώ πλέον πως τα Canon με original μελάνια, συμφέρουν πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Με imitation/γεμίσματα δεν ξέρω αν σε συμφέρει να κοιτάξεις προς Hewlett Packard μεριά, αλλά φοβάμαι μήπως τα μειονεκτήματα των γεμισμάτων, οι αλλαγές κεφαλής (κάθε 5-6 γεμίσματα) και τα αυξημένο κόστος κτήσης του πολυμηχανήματος τελικά συνολικά σου βγει πιο ακριβά...
kamui Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δεν φταίω εγώ με αναγκάζεις να ρωτήσω. Μόλις πρότεινες πως αν είναι για να ξαναγεμίζω μελάνια να κοιτάξω για HP γιατί έχουν πιο εύκολα στο γέμισμα μελάνια? Έχεις κ πρόταση μηχανήματος από την HP?
sapphire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μόλις πρότεινες πως αν είναι για να ξαναγεμίζω μελάνια να κοιτάξω για HP γιατί έχουν πιο εύκολα στο γέμισμα μελάνια? Έχεις κ πρόταση μηχανήματος από την HP? Όχι, πιο εύκολα στο γέμισμα δεν είναι. Το γέμισμα είναι το ίδιο δύσκολο σε όλες τις μάρκες... Απλώς πολλοί παίρνουν HP επειδή αυτά βρίσκουν π.χ. πιο φθηνά ή σε προσφορά ή τέλος πάντων πιστεύουν ότι είναι καλύτερα. Και τα HP δέχονται imitation αλλά επειδή τα μελανοδοχεία HP έχουν ενσωματωμένη κεφαλή εκτύπωσης, τα imitation είναι αρκετά ακριβά, κι έτσι όλοι προτιμούν να τα γεμίζουν. Ενώ σε Canon η κεφαλή είναι πάνω στον εκτυπωτή (είναι και αφαιρούμενη), έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για μια κατασκευάστρια εταιρία να φτιάξει μόνο το μελανοδοχείο. Επίσης, εδώ και κάποια χρόνια, η Canon έχει εφεύρει την πατέντα που το 1/3 του μελανοδοχείου περιέχει χύμα μελάνι, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 διαθέτουν σφουγγάρι ποτισμένο σε μελάνι. Φυσικά ο εκτυπωτής ρουφαέι από το σφουγγάρι, το οποίο δρα ως φίλτρο αλλά και ως "φράγμα" για να μην χύνεται εύκολα το μελάνι. Ομως αυτή η κατασκευή σου δίνει την δυνατότητα εύκολα να γεμίσεις το δοχείο, αφού το γεμίζεις εκεί που το μελάνι είναι χύμα, και το σφουγγάρι από μόνο του ποτίζει ομοιόμορφα... Εγώ πάντως που ρώτησα σ' ένα μαγαζί στη Λάρισα, μου είπε 4,5-5 ευρώ το γέμισμα, αλλά αφού αγοράζω το original 9,20 ούτε καν το σκέφτομαι... Δεν πολύ-αξίζει.. Αν είχε imitation που να αναγνωρίζονται κανονικά από τον εκτυπωτή, θα το σκεφτομουν, αλλά γεμισμένο ή imitation δοχείου που θα μου το βλέπει ως άδειο ο εκτυπωτής εγώ δεν το θέλω.
Mr V Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 φιλε παρε ενα φτηνο laser ασπρομαυρο πολυμηχανημα και θα ειναι οκ....αν εχει εκτυπωση διπλης οψης ακομα καλυτερα...
kamui Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 καινουργιο αυτό πάλι για το laser. Θέλεις να μου προτείνεις κάποιο μηχάνημα και γιατί αυτό είναι καλύτερο από ένα inkjet πολυμηχάνημα? ( ανθεκτικό, φθηνά αναλώσιμα κλπ κλπ) Εγώ πάντως που ρώτησα σ' ένα μαγαζί στη Λάρισα, μου είπε 4,5-5 ευρώ το γέμισμα, αλλά αφού αγοράζω το original 9,20 ούτε καν το σκέφτομαι... Δεν πολύ-αξίζει Πάντως αν το καλοσκεφτείς saphire είναι 50% μειωμένη τιμή στο ενα μελανάκι που κάνει 9.20 δεν φαίνεται αλλά αν τα αλλάξεις όλα μαζί είναι διαφορά. Ενώ σε Canon η κεφαλή είναι πάνω στον εκτυπωτή (είναι και αφαιρούμενη), έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για μια κατασκευάστρια εταιρία να φτιάξει μόνο το μελανοδοχείο. Είσαι σίγουρος γι αυτό? τα MP 140 και 190 έχουν μελανάκια που νομίζω έχουν απάνω τη κεφαλή (αν είναι όπως νομίζω εκείνο το ασημένιο μεταλάκι στη κάτω μεριά). Βέβαια μιας και το έφερε η κουβέντα ο πρώτος EPSON μου ψόφισε επειδή είχε τη κεφαλή πάνω στον εκτυπωτή και στέγνωσε εκεί πάνω το μελάνι. Αλλάγη της κεφαλής = τιμή του εκτυπωτή μου είπαν οπότε κ τον έστειλα στον κάδο. Παίζει να πάθω και τέτοιο πράμα με τον Canon? Τι όφελος που είναι αποσπόμενη η κεφαλή?
sapphire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μπορεί το 50% φαινομενικά να είναι μεγάλο ποσοστό, αλλά αν λάβεις υπόψη σου το γεγονός ότι στο γέμισμα το δοχείο παίρνει λιγότερο μελάνι και πως πρέπει εσύ μόνος σου να ελέγχεις πότε θα τελειώσει για να μην ρουφήξει αέρα ο εκτυπωτής.. άστο να μου λείπει... Τα MP 140 και 190 μπορεί όντως να δέχονται μελανοδοχεία με ενσωματωμένη κεφαλή, καθώς τα μελανοδοχεία τους είναι συμβατά μόνο με χαμηλής σειράς εκτυπωτές και πολυμηχανήματα. Εντούτοις, αυτό δεν το έχω διαπιστώσει ακόμη. Πάντως και με κεφαλή να είναι, σημασία έχει ότι είναι πιο ακριβά και περιέχουν λιγότερη μελάνη. Τέλος αλλαγή κεφαλής σε εκτυπωτή δεν το σκέφτεσαι καν, διότι όταν σου χαλάσει ο εκτυπωτής - που θα χαλάσει κάποια στιγμή, δεν τον αγοράζεις για μια ζωή - και μάθεις την τιμή της, τότε θα δεις πως σε συμφέρει να αγοράσεις καινούργιο εκτυπωτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.