el02154 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά θέλω να κάνω μία ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί. Έστω οτί κάποιος φτιάχνει μία σελίδα με το Dreamweaver και στην συνέχεια του έρχεται η ανάγκη να μπορεί να κάνει online αλλαγές και προσθήκες σε αυτήν. Έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο CMS. Αυτό είναι εφικτό? Δηλαδή μία σελίδα που έχει φτιαχτεί με dreamweaver μπορεί στην συνέχεια να 'εισαχθεί' και να είναι συμβατή με κάποιο cms λογισμικό?
andrip Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 αν έχει φτιάξει μια σελίδα μόνος του τότε όταν του έρθει η ανάγκη για "online αλλαγές" όπως λές τότε θα φτιάξει και την καινούργια σελίδα μόνος του. Αλλιώς ξεκινάει με κάποιο CMS απο την αρχή να φτιάξει μια ίδια σελίδα
snik Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Μπορει ομως καποιος να σχεδιασει ενα template με το dreamweaver και μετα να το εισαγει στο cms που θελει.
antonisid Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 φυσικα και γινεται..θα σου πω ενα απλο πραδειγμα.Αν σε στατικη σελιδα,μεσα σ ενα div έχεις το μενου σου και παρουσιαστει αναγκη να την μετατρεψεις σε δυναμικη με joomla,τότε στο div απλα θα καλεις το αντιστοιχο Module για το μενού.Φυσικα μεσα απ το css θα πρεπει να κανεις τις αλλαγες που χρειαζονται για την εμφανιση του μενου.
el02154 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Εχω φτιάξεθ αρκετες στατικές σελίδες και σκεφτομουν καποιες απο αυτές να τις κάνω 'update' σε δυναμικές αλλά δεν ήξερα οτί γινόταν επειδή όλες έχουν φτιαχτεί με dreamweaver. Έχετε να προτείνετε κανένα CMS που να είναι δυνατό αλλά και free κα να υποστηρίζει την αλλαγή που σας είπα?
antonisid Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 joomla δε το συζητω.Βεβαια δεν ειναι τοσο απλό,θα πρεπει να μαθεις καποια πραγματα για να το κανεις το template Που εχεις Joomla template.πχ τι να βαλεις στο head,ή πως θ αλλαζεις το style των Modules μεσω της class_sufix.Εγκατεστησε το Joomla στο pc σου και δες τι περιεχει το default template
Uberalles_gr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εγώ προσωπικά εάν θέλω κάποιο δυναμικό site, δημιουργώ μόνος μου to CMS. Βέβαια πρέπει να ξέρεις και PHP
el02154 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εγώ προσωπικά εάν θέλω κάποιο δυναμικό site, δημιουργώ μόνος μου to CMS. Βέβαια πρέπει να ξέρεις και PHP η αλήθεια οτί από PHP δεν γνωρίζω καλα καλά ούτα τα πολύ βασικά...
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 η αλήθεια οτί από PHP δεν γνωρίζω καλα καλά ούτα τα πολύ βασικά... Για να δημιουργήσεις ένα δυναμικό site πρέπει να ξέρεις πολύ καλή PHP και Mysql Επομένως, ξεκίνα σιγά σιγά να μαθαίνεις
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Uberalles_gr Εισαι παλαιομοδίτης και ασχετος. (Ετσι θα σου λεγαν στο αλλο θεμα "DreamWeaver vs Joomla" που αποθαρυνεις τη χρηση joomla.) Περα απο τη πλακα οτι και να κανεις καλο ειναι πιστευω . Μεχρι να τα μαθεις ειναι το ζορι μετα ειναι ευκολα
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 ΠάρηςΓ Καταρχάς δεν είπα κανέναν χαρακτηρισμό για εσένα. Και για δώσε link να δω αυτό που λες ότι αποθαρύνω για χρήση Joomla? Επειδή μπορώ να φτιάξω μόνος μου ένα CMS και δεν χρειάζομαι και κανένα Joomla είμαι παλαιομοδίτης και ασχετος? Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
ApSiMan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Παλιομοδίτης είσαι....και εγώ είμαι... Καθώς έχει επικρατήσει στον κόσμο των CMS να μπαίνουν όλοι οι graphic designers με σχεδόν μηδενικές γνώσεις προγραμματισμού κ στο τέλος να φτιάχνουν πιο ωραίο site (καθώς γραφίστες) από ότι εσύ κ εγώ...Αλλά αυτό το ωραίο θα δουλεύει κ σωστά??? άσχετος σε καμία περίπτωση δεν είσαι (ούτε εγώ) Και συμφωνώ κ επαυξάνω στα λεγόμενα σου Uberalles_gr. Στο θέμα Μια σελίδα που έχει φτιαχτεί σε DW δεν είναι απαραίτητα να είναι στατική. Αν την έχεις φτιάξει με κάποια δυναμική γλώσσα που σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις e-commerce (πχ php) τότε μπορείς από DW να το κάνεις. αν πάλι το site είναι στατικό τότε πρέπει να γίνει ανακατασκευή και για ευκολία μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο CMS
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Ubralles δεν σε ειπα ετσι απλα αναφερω τι ειπωθηκε σε ενα αλλο θέμα παρόμοιο με αυτο και η πλειοψηφια ηταν υπερ του Joomla. Παραθέτω μια δημοσιευση απο αυτο το θέμα Η γνώμη μου είναι ότι προγράμματα τύπου dreamweaver, frontpage, netobjects fusion κλπ, είναι passe. Κάποτε, πριν την έλευση των CMS και frameworks είχαν νόημα ύπαρξης. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι τίποτε άλλο από html editors on steroids. Αντί να γράφεις τα πάντα από το μηδέν, ξεκινάς με ένα template και συνεχίζεις με point & shoot. Με αποτέλεσμα, βεβαίως, την παραγωγή εμετικού markup στο οποίο - εγώ προσωπικά - είμαι αλλεργικός. Τη σήμερον ημέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν. Η μάλλον μπορώ - λόγω άγνοιας και κατεστημένου. Αν θες τυπικό δυναμικό site, αναγκαστικά πας σε CMS. Αν θες κάτι περίεργο ή στατικό, πας σε framework ή σηκώνεις τα μανίκια, φορτώνεις τον αγαπημένο σου code editor και κόβεις-ράβεις. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος νοιώσει την ανάγκη να καταφύγει σε dreamweaver, sorry αλλά είναι άσχετος και δεν μπορεί να λέγεται επαγγελματίας. Ασχολούμαι 32 χρόνια με το system programming και 16 με το web development. Ξεκίνησα (επαγγελματικά) στα 15 μου, γράφοντας firmware. Έχω χρησιμοποιήσει τα ΠΑΝΤΑ, και το εννοώ. Το πρώτο μου site ήταν σε Win 3.11 Notepad. Μετά, βγήκαν οι html editors και χρησιμοποιούσα αυτούς. Μετά, βγήκε το frontpage. Το έπαιξα για λίγο αλλά μου φάνηκε ηλίθιο και το παράτησα. Στη συνέχεια NetObjects και DreamWeaver. Όλα αγορασμένα, φυσικά. E, σήμερα, δουλεύω πάλι με code editor ή CMS όπως εξήγησα πιο πάνω. [ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:21 ---------- Α και μη νομιζεις οτι ειμαι υπερ του Joomla ουτε σε θεωρω κατι απο αυτα.Πως θα μπορουσα να σε κρινω αλλωστε χωρις να σε ξερω.Απλα ανεφερα με λαθος τροπο μια ταση που επικρατει
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Οκ ΠάρηςΓ κανένα πρόβλημα. (τώρα κατάλαβα γιατί με είπες έτσι xaxax) Εδώ είμαστε για να λέμε απόψεις και να μαθαίνουμε κάποια πράγματα ο 1ας από τον άλλον. Δεν πειράζει, "εμείς" που ξέρουμε να δημιουργούμε ένα ολόκληρο δυναμικό site από την αρχή με κώδικα και χρήση κάποιου editor (εγώ Dreamweaver) είμαστε άσχετοι !! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ
Daturas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εγώ παντως Ubralles παρόλη την ευκολία που λένε οτι παρέχουν εχω παρατηρήσει πως έχουν πολλα προβληματα στην πράξη.Δηλαδή βλεπω συστηματα φτιαγμένα πάνω σε αυτα και εχουν διάφορα κολληματα και καμια φορα χανουν απο ευχρηστία.Ειτε απο μεγάλες εταιρίες ειτε απο μικρότερες. Για site με ειδήσεις ειναι καλά θα έλεγα ισως. Οσο για αυτην την ταση οπως εχω πει εχει γινει για οικονομικους λογους και λογους ευκολίας και επειδη με το καιρό ανεβαίνουμε επιπεδο.Δηλαδη ολο και υψηλοτερου επιπέδου γλώσσες κτλ. Αλλα δε ξέρω με την πολυ αυτοματοποίηση χάνεται κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.