Προς το περιεχόμενο

Υποστηριξη mpeg4??

panian3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!

Αγορασα μια τηλεοραση Hyundai 19' που πραγματικα απο τα specs κανει παπαδες (για του λογου το αληθες εδω ειναι η περιγραφη http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1291262&catalog=19&category=69980053) αλλα εχω το εξης προβλημα.

Εχει υποδοχη USB και εφοσον λεει υποστηριζει mpeg4 αρχεια εβαλα και εγω σε ενα usb μια ταινιουλα που κατεβασα να δω.

Φορτωσε μια χαρα, εικονα μια χαρα αλλα.... η ταινια τρεχει ενα τσακ πιο γρηγορα απο το κανονικο και επισης δεν εχω ηχο!

Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει? Αν λειπει στην τηλεοραση κανα codec υπαρχει κανα προγραμμα που να τα μετατρεπω και να τα βλεπω στην tv μου?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Πανος

Δημοσ.

Μηπως κατα λαθος εχεις πατησει το κουμπι που τρεχει την ταινια πιο γρηγορα.Το εχω παθει εγω σε dvd hyundai και μεχρι να το βρω τα ειδα ολα...

Δημοσ.

Πραγματικα οχι... εχει κατι χρωματισμους για μπροστα γρηγορα, πισω γρηγορα και καρε καρε. Το τελευταιο κουμπι τα αναιρει ολα και ειναι PLAY καθαρο!

Αλλα και παλι δεν δικαιολογειται με το που ξεκιναει η ταινια να αρχιζει μονο του να τρεχει μπροστα ε?

Δημοσ.

Τελικα βρηκα τι φταιει!

Η τηλεοραση υποστηριζει μονο Divx-mpeg4 και οχι Xvid... μου ειπε ενας φιλος γκουρου σε τετοια θεματα οτι απο τοτε που το trademark Divx εγινε ιδιωτικο και αγοραστηκε απο εταιρεια και δεν ηταν free ολοι σταματησαν την κωδικοποιηση ετσι και τα κανουνε πια Xvid που ειναι open source (ή κατι τετοιο).

Κατεβασα λοιπον εναν converter και τα κανω ολα Divx και τα βλεπω μια χαρα!

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον οταν αγοραζουμε τετοιες συσκευες να λεει και ή να ρωταμε αν υποστηριζει Xvid!!!

Δημοσ.

Για δοκίμασε με το utility AVI FourCC Code Changer να αλλάξεις το FourCC flag του AVI σου από XVID σε DX50 ή DIVX.

Κανονικά, έναν hardware player που ισχυρίζεται ότι είναι συμβατός με MPEG-4 video δε θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει τί FourCC flag έχει ένα AVI. Τόσο ο DivX όσο και ο XviD encoder (καθώς και άλλοι όπως ο 3ivx) είναι απλά διαφορετικές υλοποιήσεις του ίδιου διεθνούς standard (ISO/IEC 14496-2) και τα video streams που παράγουν μπορούν χωρίς μετατροπές να αποκωδικοποιηθούν σωστά από οποιονδήποτε software ή hardware MPEG-4 Part 2 decoder. Παρ' όλα αυτά, μερικά λίγα standalones απορρίπτουν (κακώς, γιατί τσάμπα ταλαιπωρούν τους κατόχους τους) όσα AVI δεν έχουν την τιμή DX50 ή DIVX στο πεδίο FourCC...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...