Προς το περιεχόμενο

Καυτη HD4850

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα αρκετα σοβαρο προβλημα θερμοκρασιας με την Asus 4850...

Σε idle μου ειναι γυρω στους 70....σε φουλ,δεν μπορω να παιξω το GRID(DX10,ολα στο full) πανω απο 5 λεπτα...υπερθερμανση και σβηνει η οθονη...

Αλλαξα παστα(Artic silver 5),εχω βαλει και εναν 80 ανεμιστηρα στο κουτι στο πλαι για να χτυπαει πανω στην καρτα.Πεφτουν μεν οι θερμοκρασιες αλλα και παλι αμα βαλω βαρυ παιχνιδι,η καρτα γινεται ψησταρια barbeque...

Σκεφτομαι να βαλω κατι τετοιο:ZALMAN ZM-RHS50 HD4850 HEATSINK ή THERMALTAKE CL-C0026 VGA RAM HEATSINK BGA 1 ALLUMINIUM....Ειναι τα ιδια η μπαινουν σε διαφορετικα μερη??

προτεινετε μου και εσεισ καποιες λυσεις...Ευχαριστω

Δημοσ.

Έχω ακριβώς την ίδια κάρτα και σε idle έχω γύρω στους 40c.

Ή δεν έχεις καλή ροή αέρα στο κουτί σου ή κάτι τρέχει με την κάρτα.

Δημοσ.
Έχω ακριβώς την ίδια κάρτα και σε idle έχω γύρω στους 40c.

Ή δεν έχεις καλή ροή αέρα στο κουτί σου ή κάτι τρέχει με την κάρτα.

σωστό, άσε το πλαϊνό του κουτιού ανοικτό και δες αν έχει διαφορα

Δημοσ.
Εχω ενα αρκετα σοβαρο προβλημα θερμοκρασιας με την Asus 4850...

Σε idle μου ειναι γυρω στους 70....σε φουλ,δεν μπορω να παιξω το GRID(DX10,ολα στο full) πανω απο 5 λεπτα...υπερθερμανση και σβηνει η οθονη...

Αλλαξα παστα(Artic silver 5),εχω βαλει και εναν 80 ανεμιστηρα στο κουτι στο πλαι για να χτυπαει πανω στην καρτα.Πεφτουν μεν οι θερμοκρασιες αλλα και παλι αμα βαλω βαρυ παιχνιδι,η καρτα γινεται ψησταρια barbeque...

Σκεφτομαι να βαλω κατι τετοιο:ZALMAN ZM-RHS50 HD4850 HEATSINK ή THERMALTAKE CL-C0026 VGA RAM HEATSINK BGA 1 ALLUMINIUM....Ειναι τα ιδια η μπαινουν σε διαφορετικα μερη??

.........παστες...κουλερακια.....και αλλα τετοια απελπιστικα κομπογιαννητικα κολπα!!!

αν η καρτα σου, σου παρουσιασε αυτο το προβλημα τωρα προσφατα ισως κατι να εχει!!

ισως και να μην εχεις καλο εξαερισμο στο κουτι και λογο καλοκαιριου να καψωνει αγρια!!

αλλα κιτα μπας και στην καλιπτει η εγγυηση να πας για αλλαγη......

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα και το έλυσα ως εξής:

1 Αλλαγή πάστας(arctic silver 6)

2 Κατέβασα και πέρασα το BIOS Version 9442.11.10.0.2.AS01 από το site της asus(πρέπει να βάλεις το ASUS Smart Doctor version 5.38) http://support.asus.com/download/download.aspx

το bios update θα σου σταματήσει τα crashes από θερμοκρασία.

3 Εβαλα έναν ανεμιστήρα πίσω απο την κάρτα να την φυσάει με την ροή του αέρα που υπάρχει στο εσωτερικό του κουτιού προσ τα έξω..

Το βασικό είναι νομίζω η πάστα(σιγουρέψου οτι έβαλες σωστή ποσότητα)και η κακή ροή αέρα στο κουτί(τι κουτί έχεις?) Είμουνα στους 72idle και αν έπαιζα βαρύ παιχνίδι είχα δει 100+ (πολλές φορές crashare).

Τώρα είμαι στους 55-58 idle και max 78(με o/c)..

Καλή τύχη!

edit:Νομίζω τα μαραφέτια που σκέφτεσαι να βάλεις δε θα κατεβάσουν τη θερμοκρασία του πυρήνα(ο οποίος βράζει+++)..

Δημοσ.

Είπα να δοκιμάσω το Fumark κι εγώ.

Το τεστ ξεκινά με θερμοκρασία κάρτας 34c. Σε 1' έχει φτάσει στους 60c, σε 2' τους 67c και σε 3' κοντεύει τους 73c όπου κι εκεί σβήνει η οθόνη και ανάβει ένα λαμπάκι στην κάρτα (D1601 - Over temp protection enabled)

hd4850.th.jpg furmark000000n.th.jpg

Στο screenshot φαινεται να ξεκινά απο 38c αλλα με αλλαγή πάστας με Artic Silver, τώρα σε idle είναι στους 34c,

Μάλλον χρειάζεται να κάνω το bios update για να μην σβήνει.

Δημοσ.

προφανέστατα ειναι ελαττωματική η κάρτα σου.....

μου εχει τύχη πολλές φόρες να μην ειναι σωστά βιδωμένη η ψήκτρα πάνω στο τσιπ(ακόμα και να μην υπάρχουν κάποιες βίδες!!) και να υπερθερμαίνονται....

συνιστώ άμεση αντικατάσταση....

δεν νομίζω να είναι θέμα firmware...

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε,

Ξεκινα με το:

ZALMAN ZM-RHS50 HD4850 HEATSINK

Θα βοηθησει να ψυξεις τα vrm -που οσο βλεπω-

η Αsus τα εχει αφησει (εντελως!) γυμνα εκει :cry:

Αν δεν υπηρχε το παραπανω, τοτε θα σου προτεινα

ΤHERMALTAKE VGA RAM HEATSINK ALLUMINIUM

δηλαδη τα heatsinks, βασικα & παλι για τα vrm B)

Δε ξερω αν χωρανε στα memory, με το Asus cooler...

Τσεκαρε επισης οτι το cooler, εφαπτεται σωστα & καλα,

ακομη και ενα χιλιοστο off, μπορει να κανει τη διαφορα.

- - - - - - - - - -

Η 4850, υποθετω (?) αντεχει, τετοιες θερμοκρασιες,

οχι πως αυτο ειναι το καλυτερο σεναριο, καθε αλλο,

αλλα αν σκεφτεις πως, οι πρωτες υλοποιησεις της,

επαιζαν στους ~85C full load, με stock single cooler...

http://img36.imageshack.us/img36/7656/4850loadstock.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...