Προς το περιεχόμενο

Τρελλό πρόβλημα με τις μνήμες RAM.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο νεο PC που εστησα εχω τοπροβλημα πως βλεπει τα 10 απο τα 12GB που εγκατεστησα.

Και ενω το Everest δειχνει και τα 6 sticks εγκατεστημενα αποτι φαινεται το ενα απο αυτα δεν λειτουργει.

Ετρξει λοιπον το γνωστο memtest86 και δειχνει οτι δεν αναγνωριζεται το DIMM1 (Το δευτερο slot δηλαδη).

Το κουμπωσα το ξεκουμπωσα το ξανακουμπωσα και παλι τιποτα. Δοκιμασα να αλλαξω μερικες μνημες αριστερα δεξια αλλα το προβλημα εξακολουθει.

Και τωρα μεταξυ αλλων, με το που ξεκιναει το metest με την μια μου βρισκει ενα σψρο λαθη. Μεσα σε 1-2 λεπ[τα 438 errors.

Τι παιζει ρε παιδια και την εχει ακουσει τοσο ασχημα?

Μητρικη P6T6 WS Revolutioν

RAM 12αρι Κιτ της Corsair.

Δημοσ.

Δοκίμασε σκέτο το dimmάκι που σου βγάζει ότι είναι προβληματικό και τρέξε memtest( την bootable έκδοση όχι μέσω Win).

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε, συνεβησαν τα εξης. Βγαζοντας ολες τις μνημες εκτος απο αυτην στην προβληματικη θεση, δεν ανοιγε καν το ασυστημα επειδη βρισκεται στο δευτερο slot (DIMM A2).

Βαζοντας ομως μια μνημη στην θεση Α1 και τρεχοντας memtest, για πρωτη φορα ειδα πως ανανγνωριζε την θεση DIMM1 (Και την DIMM0 ταυτοχρονα που ειναι η Α1), και ταυτοχρονα δεν εδινε εrrors.

Επειτα ξαναβαζοντας και της 6 και μην κουνωντας της ηδη υπαρχουσες DIMMA1/DIMMA2, ξανα το ιδιο προβλημα που δεν βλεπει την Α2 και απο το πρωτα δευτερολεπτο ολο errors.

Ακουω συμπερασματα.

Για να μην μπερδευουμε τις θεσεις, το PCB τις εχει ως εξης απο μεσα προς τα εξω

A2-A1/B2-B1/C2-C1

Και οιαντιστοιχιες των ονομασιων στο memtest

DIMM0->A1

DIMM1->A2

DIMM2->B1

DIMM3->B2

DIMM4->C1

DIMM5->C2

Δημοσ.

Μπες μέσα στα vista (αν έχεις vista) και τρέξε το διαγνωστικό μνήμης για να κάνεις ακόμα ένας τσεκ τις μνήμες και με το πρόγραμμα των win. Αν και αυτό σου βγάλει προβληματική μνήμη, τότε καλύτερα να τις επιστρέψεις πίσω. Την τριάδα που σου παρουσιάζει πρόβλημα (μπορεί να είναι μία, αλλά νομίζω πως πήρες ένα σετ με 3 dims). Πήγαινε όλο το set πίσω για έλεγχο.

Δημοσ.

αν δοκίμασες και τα 6 dimakia ena ena στην θέση A1 και ήταν όλα ok τότε κάτι παίζει με τους συνδυασμούς τους. οι παιδικές ασθένειες ασυμβατότητας M/B με όλα τα slot full..

τι να πω εν έτι 2009...

Δημοσ.

Για να τελειωνω μια ωρα αρχυτερα λεω να τα δοκιμασα ζευγαρι (δυο-δυο).

Ηδη τρεχω ενα τεστ στις 2 πρωτες θεσεις και εδω και 3 ωρες το πρωτο ζευγαρι δεν εχει βγαλει σφαλματα. Σταματαω το τεστ και παω για το επομενο ζευγαρι.

To memtest τρεχει ολο το συνδυασμο και οχι καθε μνημη μια-μια ετσι? Ας πουμε αν εχω 2 πανω, στρεασρι ολο το ζευγαρι και οχι πρωτα την μια μετα την αλλη,σωστα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:19 ----------

Τελικα εντοπισα το προβληματικο στικακι. Ηταν καποιο που δεν λειτουργει ουτε μονο του, μιας και αν το βαλεις στην πρωτη θεση το Πισι δεν ανοιγει καν.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω, ειναι γιατι οταν ειναι και τα 6 πανω δειχνει παντα την θεση Α2 σαν την προβληματικη, ασχετα με το που βρισκεται στην διατακη το προβληματικο στικακι.

Ελπιζω ζητωντας αλλαγη στο Πλαισιο να μην μου δημιουργησουν καποιο προβλημα.

Εν τελει ειμαστε σιγουροι πως ειναι το συγκεκριμενο που προξενει το ζητημα και δεν τιθεται ζητημα μητρικης?

Δημοσ.
Για να τελειωνω μια ωρα αρχυτερα λεω να τα δοκιμασα ζευγαρι (δυο-δυο).

Ηδη τρεχω ενα τεστ στις 2 πρωτες θεσεις και εδω και 3 ωρες το πρωτο ζευγαρι δεν εχει βγαλει σφαλματα. Σταματαω το τεστ και παω για το επομενο ζευγαρι.

To memtest τρεχει ολο το συνδυασμο και οχι καθε μνημη μια-μια ετσι? Ας πουμε αν εχω 2 πανω, στρεασρι ολο το ζευγαρι και οχι πρωτα την μια μετα την αλλη,σωστα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:19 ----------

Τελικα εντοπισα το προβληματικο στικακι. Ηταν καποιο που δεν λειτουργει ουτε μονο του, μιας και αν το βαλεις στην πρωτη θεση το Πισι δεν ανοιγει καν.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω, ειναι γιατι οταν ειναι και τα 6 πανω δειχνει παντα την θεση Α2 σαν την προβληματικη, ασχετα με το που βρισκεται στην διατακη το προβληματικο στικακι.

Ελπιζω ζητωντας αλλαγη στο Πλαισιο να μην μου δημιουργησουν καποιο προβλημα.

Εν τελει ειμαστε σιγουροι πως ειναι το συγκεκριμενο που προξενει το ζητημα και δεν τιθεται ζητημα μητρικης?

Αν οντως το βρηκες με τον τροπο που λες,πιστευω πως ειναι αυτο το προβληματικο.Αλλα αν λαμβανοντας υποψην οτι κατι παιζει και με το 2ο slot της μητρικης τοτε μπορει να ειναι και η μητρικη.Βεβαια μπορει αυτο το κολπο να στο κανει λογο καποιας ασυμβατοτητας αλλα το τοπιο ειναι 8ολο...Τουλαχιστον για μενα.

Δημοσ.

Τελικα τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα ελεγα. Μετα απο εκτενεστερη αναλυση ισχυου ν τα εξης.

Αν η προβληματικη ειναι στο πρωτο channel τοτε δειχνει σα unknown το DIMM1. Ειδικα αμα ειναι και στο slot A2 δεν βγαζει καν errors το memtest, ειναι δηλαδη σαν να μην υπαρχει. Ομως..

-Αν ειναι στο channel 2,τοτε βξαζει σαν unknown το channel1 (DIMM0-DIMM1) στο οποιο εχει τις καλες μνημες καιδειχνει πως υπαρχουν μνημες μονο στο channel 2 που βρισκεται και η προβληματικη.

-Τελος αν βρισκεται στο channel3, δειχνει unknown το channel1 και το ενα slot του channel2, αλλα ανγνωριζει πληρως το channel3 στο οποιο και βρισκεται η προβληματικη.

Άρα μαλλον ευτυχως ειναι θεμα ΡΑΜ που προκαλει την συγχυση, που σημαινει πως αν ολα εχουν καλως παω πισω το ΚΙΤ και μου το αλλαζουν. Αλλα επειδη βρισκομαστε στο Ελλαδι, πολυ φοβαμαι μην μου προξενησουν προβληματα του τυπου μα και σεις κυριε που το ξερετε και μηπως δεν την κουμπωσατε καλα,η μηπως εχει προβλημα ημητρικη σας.

Θα πρεπει να τους εκτυπωσω screenshots και ας ελιπσουμε οτι η αλλαγη θα γινει ομαλα!

Δημοσ.

Το προβληματικό dimm τα πέρνει όλα μαζί του και τρελαίνονται κατα πάσα πιθανότητα...Δοκίμασε το προβληματικό dimm σε όλα τα slots, και μετά ένα κανονικό, για να συγκρίνεις..Αν και πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα του ενός dimm, όπως είπες και εσύ, οπότε αύριο πρωί πρωί βουρ για RMA ;) Από το Πλαίσιο τις πήρες;

Δημοσ.

Ναι απο Πλαισιο. Ειμαι εκτος Αθηνων ομως και αναγκαστικα θα πρεπει να τρεξω εκει απο βδομαδα.

Θα μου αλλαξουν ολο το ΚΙΤ ή μονο την προβληματικη?

Το σωστο θα ηταν να μου αντικαταστησουν μονο την μια, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα πρεπει να ανοιξουν καποιο 6αρι και να την παρουν απο εκει? Ή υπαρχουν χυμα και μνημες προερχομενες απο ΚΙΤ?

• Moderators
Δημοσ.

Το σωστο θα ηταν να μου αντικαταστησουν μονο την μια, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα πρεπει να ανοιξουν καποιο 6αρι και να την παρουν απο εκει? Ή υπαρχουν χυμα και μνημες προερχομενες απο ΚΙΤ?

Γιατι σ απασχολει?Ας παρεις μια χωρις προβληματα και ας βρουν αυτοι την ακρη μετα:-)

Δημοσ.

Ολο το κιτ [οπως το αγορασες] θα πας για ελεγχο οπως και γω πριν δυο μερες θα στα αλλαξουν 100% αλλα οχι αμμεσα πρεπει να ξανα πας...:-)

Δημοσ.
Ολο το κιτ [οπως το αγορασες] θα πας για ελεγχο οπως και γω πριν δυο μερες θα στα αλλαξουν 100% αλλα οχι αμμεσα πρεπει να ξανα πας...:-)

Ωχ Τετοια δεν θελω, γιατι δεν μπορω να βρισκομαι ολη την βδομαδα Αθηνα και να περιμενω ποτε θα ολοκληρωσουν τα τεστ τους απο την στιγμη που εχω εντοπισειτο προβλημα.

Και ειδικα αν πρεπει να παω και ολο το ΚΙΤ, γιατι αν πηγαινα μονο το προβληματικο ας καναν οσο θελουνε απο την στιγμη που μπορω να λειτουργω τον υπολογιστ με τα υπολοιπα 5 μεχρι να αποφασισουν πως οντως υπαρχει προβλημα. Ενω τωρα θα βρισκεται εκτος λειτουργιας μεχρι νεοτερας.

Ελλαδα Αθανατη!

Στην αμερικη οτι παιρνεις το πας πισω ακομα και με ενα δεν το θελω πια τους λες και παιρνεις πληρη επιστροφη χρηματων. Ακραιο παραδειγμα βεβαια.

• Moderators
Δημοσ.

Και ειδικα αν πρεπει να παω και ολο το ΚΙΤ, γιατι αν πηγαινα μονο το προβληματικο ας καναν οσο θελουνε απο την στιγμη που μπορω να λειτουργω τον υπολογιστ με τα υπολοιπα 5 μεχρι να αποφασισουν πως οντως υπαρχει προβλημα. Ενω τωρα θα βρισκεται εκτος λειτουργιας μεχρι νεοτερας.

Σε αντιστοιχη περιπτωση,μου πηραν το kit (2 module)και την επομενη το μεσημερι ειχα καινουριο kit.Θελουν λιγο πρηξιμο βεβαια αλλα αν πετυχεις καποιον της προκοπης(σαν το παιδι που πετυχα εγω,Πλαισιο Καλαμαριας,Θεσσαλονικη)στην κανουν την δουλεια σ ενα 24ωρο.Βδομαδα παντως οτι και να γινει δεν θα σου παρει.

Δημοσ.

Θα πάρεις όλο το kit μαζί σου..Πες στο service ότι είσαι εκτός Αθηνών, βιάζεσαι να φύγεις κλπ, να σε εξυπηρετήσουν γρήγορα αν μπορούν, άλλωστε η αιτία είναι γνωστή, οπότε δεν θα χρειαστεί να την ψάξουν και πολύ την δουλειά, θα τρέξουν κάποιο διαγνωστικό...Κανονικά από τι θυμάμαι μέσα σε 4 ώρες γίνεται έλεγχος h/w στο Πλαίσιο, δεν ξέρω αν το αλλάξανε τώρα..Και μην ανησυχείς θα γίνει αντικατάσταση με καινούριες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...