promitheas4 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Καλησπερα παιδες,και καλο καλοκαιρι να εχουμε . Μιας και επιασαν οι ζεστες θα ηθελα να μου προτεινετε 2 καλα και αθορυβα 120mm δεν ειναι απαραιτητο να εχουνε led και ενα 80mm για πλαγια και σκεφτομαι να βαλω συστημα ψυξεις και στον σκληρο μου .Επισης θελω να μου πειτε πως να βαλω τα fans ετσι ωστε να εχω σωστη ψυξη..Slot για fans εχω στο μπροστα μερος για 120mm στο πισω μερος επισης για 120mm και στα πλαγια για 80mm νομιζω Y.Γ εχω mid tower Ευχαριστω προκαταβολικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 βαζεις ενα τετοιο και ενα τετοιο (χ2 βσκ) και βλεπεις και εδω την τοποθετηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
promitheas4 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 cool,thx dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coreygaylas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 φιλε για 120mm βαλε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807851 το πηρα 1 week before Και τα σπαει... 45cfm (το nexus πιανει μονο 35) , totally silent, anti-vib pads, ομορφο, με fan controller, κ ενα σωρο τεχνολογιες για 80αρια βαλε καλυτερα αυτα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=941670&catalog=20&category=69977823 εχουν και red leds Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 +1 στο 120αρι... τωρα τα 80αρια που πεοτεινεις τα εχεις δοκιμασει;...γτ τα 22db που λενε πως εχουν δε λεει κατι..αν στισ 2 βδομαδες κανουν σαν τρακτερια:p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
promitheas4 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Ωραια θα παρω χ2 τα 120mm που μου προτεινε ο coreygaylas και τελικα πιο 80mm να παρω . @eSATA με το link που μου εστειλες με ενα αντιστοιχο topic καταλαβα οτι θα βαλω εναν 120mm μπροστα απο τους δισκους ο οποιος θα βαζει αερα ενω στα ο πλαινος (80mm) και ο πισω(120mm) βγαζουν,σωστα; Y.Γ ΑΜΑ γινετε και δεν σας ειναι δυσκολο να ειναι απο το ιδιο καταστημα plz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grhgorhs1976 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Ριξε μια ματια και εδω φιλε μου αποδίσει 72cfm στα 14db!!Εγω εχω τους noctua κoρυφη(γιαυτο εχω και τρεις)αλλα εδω στα νουμερα τουλαχιστον η διαφορα ειναι μεγαλη.και να και τα νουμερα του noctua nf-p12 αποδιδει 54.32cfm στα 19.8db... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
promitheas4 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Πολυ καλο το fan φιλε μου αλλα δεν ειναι λιγο ακριβω?Το λεω αυτο διοτι θα παρω 2 120mm και με αυτo το fan φτανει 34€,εκτος αμα ειναι Τοσο καλο με σχεση αυτο που μου προτεινε ο coreygaylas και αξιζει τα λ7 του.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Επ ουδενί λόγο SilenX.Overrated σε,db/cfm και overpriced.Δέν χρειάζεται κάν να αναφέρω τα προβλήματα που παρουσιάζουν,ένα απλό search στο google αρκεί.Απλά γίνανε γνωστοί λόγω επιθετικού marketing. Θές να δώσεις ντέ και καλά ένα σκασμό λεφτά για ανεμιστήρες;Πάνε σε Noctua ασυζητητί. Θές κάτι αθόρυβο και φτηνό;Nexus ή Yate Loon,Scythe S-Flex,SilverStone FN122,Sharkoon Silent Eagle1000.Όσο για τις νανοτεχνολογίες...βαρύγδουποι χαρακτηρισμόι,μάρκετινγκ και άγιος ο Θεός... Ο 8άρης στο πλάι θα έχει απο αδιάφορη έως μηδενική επίδραση στην θερμική συμπεριφορά του συστήματος,ειδικά δέ αν ειναι τοποθετημένος ακριβώς στο κέντρο του side panel.Θα προτιμούσα να ανοίξω μόνος μου 1~2 τρύπες για να βάλω ανεμιστήρες στα πιο καίρια σημεία (cpu/vga). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ο 8άρης στο πλάι θα έχει απο αδιάφορη έως μηδενική επίδραση στην θερμική συμπεριφορά του συστήματος,ειδικά δέ αν ειναι τοποθετημένος ακριβώς στο κέντρο του side panel.Θα προτιμούσα να ανοίξω μόνος μου 1~2 τρύπες για να βάλω ανεμιστήρες στα πιο καίρια σημεία (cpu/vga). +1. Δεν τον χρειάζεσαι, μείνε στους 120αρηδες εμπρός και πίσω. Επίσης, μακριά από silenX..είναι πολύ αθόρυβοι και αποδοτικοί, αλλά...μόνο για το πρώτο τρίμηνο..XD Όσο για τις νανοτεχνολογίες...βαρύγδουποι χαρακτηρισμόι,μάρκετινγκ και άγιος ο Θεός... Aν αναφέρεσαι στον nanoxia είσαι λάθος, δοκίμασα τέσσερις τις προάλλες...είναι ποιοτικότατοι, και περιέργως σε καταπληκτική τιμή σε σχέση με τις αντίστοιχες στο εξωτερικό. Φυσικά τα περί νανοτεχνολογίας είναι ιστορίες για αγρίους, αλλά η απόδοση είναι απόδοση. Πολύ καλό undervolting για τον 1250αρη, καλές αρμονικές χωρίς clicking και bearing noise στα 5-7-9volt. Στα 12v ο ανεμιστήρας δεν θεωρείται αθόρυβος πάντως, μιας και αρπάζει ένα βουητό από το bearing του γύρω στα 11v+, σε συχνότητα ~800hz (την στιγμή που το συνάντησα στους 2 από τους τέσσερις, υπάρχει και μια περίπτωση να είναι variance παρτίδας, δεν ξέρω). Και σου δίνουν δωράκι ποτενσιόμετρο και βίδες σιλικόνης, όλα στα 8 euro... Φίλε Προμηθέα, ρίξε και μια ματιά σε δύο καλούς fdb fans, είναι καλές περιπτώσεις... ARCTIC COOLING AF12025L 120MM CASE FAN (intake) SCYTHE SFF21E S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN (exhaust) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
promitheas4 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Το καλο ειναι οτι εχω πολλες επιλογες Xd,τωρα φιλε Dante80 οταν λες "intake" εννοεις το μπροστινο fan που θα βαζει αερα ενω με το "exhaust" εννοεις το πισω fan το οποιο θα βγαζει αερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Aν αναφέρεσαι στον nanoxia είσαι λάθος, δοκίμασα τέσσερις τις προάλλες...είναι ποιοτικότατοι, και περιέργως σε καταπληκτική τιμή σε σχέση με τις αντίστοιχες στο εξωτερικό. Φυσικά τα περί νανοτεχνολογίας είναι ιστορίες για αγρίους, αλλά η απόδοση είναι απόδοση. Προφανώς και αναφερόμουν στα περι νανοτεχνολογίας,που όπως επιβεβαιώνεις και εσύ είναι τρίχες κατσαρές,κάτι ανάλογο του hybrid fluid dynamic bearing (WoW,many words=good stuff) των SilenX. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση,αυτο εξαρτάται με τον pov του εκάστοτε αγοραστή.Αθόρυβος ανεμιστήρας+ροοστάτης (ναι δέν αντιλέγω,δώρο και καλό vfm),κάτι βρωμάει στην υπόθεση... Κάτι αντίστοιχο με τους ανεμιστήρες της Coolink που μόνο αθόρυβοι δέν ήταν,ούτε κάν στις ~800rpm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Προφανώς και αναφερόμουν στα περι νανοτεχνολογίας,που όπως επιβεβαιώνεις και εσύ είναι τρίχες κατσαρές,κάτι ανάλογο του hybrid fluid dynamic bearing (WoW,many words=good stuff) των SilenX.Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση,αυτο εξαρτάται με τον pov του εκάστοτε αγοραστή.Αθόρυβος ανεμιστήρας+ροοστάτης (ναι δέν αντιλέγω,δώρο και καλό vfm),κάτι βρωμάει στην υπόθεση... Κάτι αντίστοιχο με τους ανεμιστήρες της Coolink που μόνο αθόρυβοι δέν ήταν,ούτε κάν στις ~800rpm Αφού σου λέω δοκίμασα 4...τι να βρωμάει?...επίσης, στο εξωτερικό είναι πανάκριβοι όπως είπα. Τους έχεις δοκιμάσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Οτι δέν είναι τόσο "αθόρυβοι" όσο τους παρουσιάζουν,τουλάχιστον όχι σε όλο το range που παίζουν (4~12V).Γι αυτό ανέφερα και τους Coolink.Η τιμή δέν μου λέει τπτ btw.Στο εξωτερικό πουλάνε vga και smartphones -100~200 ευρώ απο εμάς. Όσο για το αν τους έχω δοκιμάσει;Οχι...και αυτό γιατι βαρέθηκα να τους κάνω συλλογή μέσα σε κουτιά επι κουτιών μετά απο 2 λεπτά χρήσης. Ακολουθεί μικρό δείγμα συλλογής: Όλοι υποτίθεται 18dbA < Επειδή έχεις (και έχω) χρησιμοποιήσει Nexus/Yate Loon,σε σχέση με τους NANOXIA που βρίσκονται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Απλά το αναφέρω φίλε tenshi γιατί δεν είναι σωστό να προτείνουμε να αποφύγει κάποιος κάτι που δεν γνωρίζουμε την απόδοσή του. Αυτό στο γράφω χωρίς ίχνος κακοπιστίας, και καταλαβαίνω πως μπορεί να έχεις απογοητευτεί με τις αιτιάσεις πολλών εταιριών που είναι φούμαρα. Το ξέρω, μιας και έχω δοκιμάσει δεκάδες ανεμιστήρες που βγήκαν...μάπα το καρπούζι...(βέβαια παίζει και το sample variance, δλδ δεν μπορείς σχεδόν ποτέ να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα έχοντας ένα ανεμιστήρα ανά μοντέλο). Για την τιμή τώρα, σου το ανέφερα μιας και είπες πως "κάτι βρωμάει" στο να έχεις καλό fan μαζί με ποτενσιόμετρο σε αυτή την τιμή... Όπως έχουμε πλειστάκις πει, οι μετρήσεις dB των διαφόρων εταιριών είναι τουλ. παραπλανητικές, και οπωσδήποτε μη συγκρίσιμες. Ο καθένας μετράει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, οπότε τα νούμερα που δίνονται είναι απλά λάθος. Μόνο με πειραματισμό, όπως και reviews και βοήθεια μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει αυτό που πρέπει στο συγκεκριμένο market segment. Επειδή έχεις (και έχω) χρησιμοποιήσει Nexus/Yate Loon,σε σχέση με τους NANOXIA που βρίσκονται; Σου ανέφερα ήδη τα χαρακτηριστικά τους. Καλός κώνος pressure για case fans, efficiently silent στις ~750rpm@1m, ηψίσυχνος bearing θόρυβος στους 2 από τους 4 στα στοκ ρεύματα (που έτσι και αλλιώς, 1250rpm είναι ψηλά για silent computing). Σε σχέση με τους φθηνούς sleeve yate loon και nexus, οι nanoxia πετυχαίνουν ίδιες επιδόσεις μέχρι τις 900rpm, αν και φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από airflow obstructions σε θέση pull. Σε γενικές γραμμές, και λαμβάνοντας υπόψιν το συνολικό πακέτο του fan (decoupling pins, bracket, good sleeving), οι nanoxia προτείνονται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.