Προς το περιεχόμενο

Χρήση ram απο προγράμματα

thakisn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οριστε και τα δικα μου vista με 2GB RAM. Το ποσοστο της RAM φαινεται δεξια στο yahoo widgets

Στο τελευταιο παιζω και PRO και ειμαι 68% στα 2GB. Οπως βλεπεις εμενα δεν πιανει στο τελευταιο καν το 1.5GB.

Εσυ εχεις 4GB και στην εκκινηση χρησιμοποιει 1.5 γιατι το εχει ευκαιρο και ετσι γουσταρει, στη συνεχεια προβλεπω οτι θα σου πεσει αν το αφησεις να ξεθυμανει. Ομως οταν χρειαζεται σου δινει τη μνημη που θες.

vista2r.jpg w1280.png

vista3b.jpg w1280.png

vista4.jpg w1280.png

vista5i.jpg w1280.png

Ρε man κάτι έχεις μπερδέψει...

Εμείς μιλάμε για χ64 λειτουργικά.Και εγώ με Vista Ultimate χ64 κοιτάζωντας επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώ 1,5gb όπως είπε και ο @ nikos21aek.

Κάνοντας αποσυμπίεση κάτι αρχεία έχω φτάσει και 98% και μετά από το 90% της μνήμης δεν κουνιέται φύλο.Με παιχνίδια φτάνω το 80%.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε man κάτι έχεις μπερδέψει...

Εμείς μιλάμε για χ64 λειτουργικά.Και εγώ με Vista Ultimate χ64 κοιτάζωντας επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώ 1,5gb όπως είπε και ο @ nikos21aek.

Κάνοντας αποσυμπίεση κάτι αρχεία έχω φτάσει και 98% και μετά από το 90% της μνήμης δεν κουνιέται φύλο.Με παιχνίδια φτάνω το 80%.

εγω δεν εχω μπερδεψει κατι. Μιλαμε γενικα. Τωρα δεν ξερω τι ακριβως κανεις και φτανεις στο 98% με 4GB ουτε τι ακριβως πας να αποσυμπιεσεις. Εγω ξερω οτι με δικες μου δοκιμες οχι μονο κουνιεται φυλλο στο 90% αλλα επαιζα και PRO χωρις κολληματα εχοντας στο backround να παιζουν 4 Divx. Πιθανως δεν επρεπε να εχεις 64bit λειτουργικο παρα μονο αν εβαζες 6 ή 8 GB

Δυστυχως δεν μπορω να εκφερω αποψη τι γινεται στα 64bit - και σε αυτο εχεις δικιο - γιατι δεν εχω δοκιμασει και προφανως υπαρχει διαφορα στο ποση μνημη χρησιμοποιειται αλλα δεν ειναι και αυτο το θεμα του παιδιου απλα εδωσα ενα παραδειγμα για να μην υπαρχει παρεξηγηση στην εκφραση τα vista θελουν μονα τους 1.5GB.

Δημοσ.

Καταρχας αν στησουμε 2 ακριβως ιδια μηχανηματα και στο ενα βαλουμε vista 32bit ενω στο άλλο 64bit θα παρατηρήσουμε τα 64μπιτα να "τρωνε" περισσότερη μνήμη.Ειναι φυσιολογικο.

Επίσης όταν φορτώνει το μηχάνημα τρωει περισσότερη μνήμη κ μετα από ένα λεπτάκι πέφτει.

Σε μενα τρωει 37-38% με ανοιχτα matlab mathematica word torrent firefox.Αν καθεται τρωει 32%.Αρα αυτό το 36% δεν ειναι κ πολυ σωστό ΕΚΤΟΣ κ αν ειναι τραβηγμένο με το που ξεκινάει το μηχάνημα.

Επισης μέχρι 128 gb υποστηρίζουν ΜΟΝΟ τα vista και οχι τα xp.Τα xp φτανουν μεχρι 16 νομιζω αλλα δεν κοβω κ το κεφαλι μου.

Δημοσ.

Καλά κάνεις και δεν το κόβεις, διότι:

"The primary benefit of moving to 64-bit is the increase in the maximum allocatable system memory (RAM). A single process on a 32-bit Windows operating system is limited to a total of 3.25 gigabytes. Windows XP x64 can support much more memory; although the theoretical memory limit a 64-bit computer can address is about 16 exabytes, Windows XP x64 is limited to 128 GB of physical memory and 8 terabytes of virtual memory per process."

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_xp_tablet_pc_edition

Επίσης όσον αφορά στα Vista, μόνο οι 64bit εκδόσεις: Business, Enterprise, Ultimate υποστηρίζουν 128GB φυσικής μνήμης.

Η Basic υποστηρίζει up to 8GB και η Premium up to 16GB.

Δημοσ.

@ disqualified:Μπορεί να τρώνε τα 64bit ultimate περισσότερη ram από τα home.Μπορεί επίσης τα 32bit γενικά να είναι λιγότερο απαιτητικά γιατί έχουν φτιαχτεί για συστήματα με λίγη ram από 4gb.Επίσης η ανάλυση σου μπορεί να είναι ένας λόγος που δεν τσιμπιέται παραπάνω η Ram.Εγώ είμαι σε 1920χ1080 και εσύ σε 1280χ800..Και κάτι που παρατήρησα στο pc του αδερφού μου που είχε homex32..Όσο είχε 2gb δούλευε ακριβώς όπως το δικό σου..Βέβαια γινόταν λίγο σπαστικό ώρες ώρες στον χρόνο που έκανε να ανοίξει τα παράθυρα κτλ..Μόλις βάλαμε 4gb ram αμέσως το σύστημα χρησιμοποίησε κανονικά περισσότερη ram και όλα γινόταν πιο smooth..Πιθανόν να υπάρχει κάποια διαχείριση στα vista σε περίπτωση που το σύστημα δεν διαθέτει περισσότερη ram..

@lunatic89:To 36% είναι αφού έχει κάτσει το μηχάνημα αλλά εγώ έχω και αρκετά να τρέχουν από πίσω οπότε και το 32% λογικό μου φαίνεται..Το 37-38% με όλα αυτά ανοιχτά..Εγώ σε χρήση που λες είμαι στο 45%..Ποιά έκδοσή έχεις;Λογική είναι πάντως και αυτή η διαφορά μπορεί να τρώνε εμένα τα διάφορα προγράμματα που έχω και τρέχουν(rocketdock,utilities μητρικής,ποντικιού,πληκτρολογίου κτλ)Το σίγουρο πάντως είναι πως τα βίστα τραβάν μπόλικη μνήμη..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:28 ----------

Πάντως ευκαιρία να δούμε τη διαφορά σε χρήση ram 32bit vs 64bit..Ποστάρω ένα printscreen με

12tabs mozilla,ράδιο ανοιχτό,βίντεο youtube να παίζει,msn,6παράθυρα msn ανοιχτά,ένα βίντεο 1080p να παίζει,δύο βίντεο avi να παίζουν,antivirus,utorrent,ένα τραγούδι στο winamp και το tomb raider underworld.Εμένα πάει στο 64% αν κάποιος έχει τα 32bit ας ποστάρει κάτι πολύ αντίστοιχο να δούμε.

multic.jpg

Δημοσ.

Συμφωνω σε αυτα που λες, αλλα η δικη μου εμπειρια ομως δειχνει πως το συστημα μου τρεχει αψογα με τα 2GB χωρις καθυστερησεις σε αυτα που μου χρειαζονται να κανω

Εχω μια επιφυλαξη μονο στο ποσο αναγκαια ειναι η χρηση 64bit λειτουργικων σε συστηματα μεχρι 4GB RAM

Ειμαι σε Linux αυτη τη στιγμη, οταν ειμαι παλι με vista αν δεν εχει ποσταρει καποιος θα κανω το πειραμα που θες. Eπισης εχει σχεση και με το ποσα τραγουδια εχεις στο playlist του winamp

Δημοσ.

Αναγκαία δεν είναι απλά γιατί να μην βλέπει 4gb ο υπολογιστής και να βλέπει 3 ή 3,5;

Καλύτερα να το κάνει κάποιος με 4gb και 32bit λειτουργικό..

Δημοσ.

δεν ειμαι παλι σιγουρος κατα ποσο με 64bit, θα εχει διαθεσιμα και τα 4GB,

γιατι τα 32bit ειναι ικανα να διευθυνσητοδοτησουν 4GB. Υπαρχουν post που και με 64bit λειτουργικο αναφερουν το ιδιο ποσο μνημης διαθεσιμο.

Οπως και να εχει στο θεμα της μνημης το 64bit λειτουργικο πιστευω λειτουργει υπερ σου με 6GB μνημης και πανω. Βεβαια αυτα τα λεω με καθε επιφυλαξη

Δημοσ.
δεν ειμαι παλι σιγουρος κατα ποσο με 64bit, θα εχει διαθεσιμα και τα 4GB,

γιατι τα 32bit ειναι ικανα να διευθυνσητοδοτησουν 4GB. Υπαρχουν post που και με 64bit λειτουργικο αναφερουν το ιδιο ποσο μνημης διαθεσιμο.

Οπως και να εχει στο θεμα της μνημης το 64bit λειτουργικο πιστευω λειτουργει υπερ σου με 6GB μνημης και πανω. Βεβαια αυτα τα λεω με καθε επιφυλαξη

Τα μπερδεύεις λίγο..Τα 32bit βλέπουν μέχρι 3,2...3,5 το πολύ από τα 4που έχεις.Τα 64bit βλέπουν και τα 4gb και κατέληξα και στο συμπερασμα ότι είναι πολύ γρηγορότερο λειτουργικό..Δούλεψα σήμερα ένα pc με 32bit και μου φαινόταν χελώνα..

Δημοσ.

Λοιπον σε λαπτοπ fujitsu siemens li1718 με intel pentium dual core 1.86 Ghz και 2gb ram απο τα οποια τα 256 mb τα παιρνει η καρτα γραφικων δηλαδη 1,75 gb, με windows vista home premium 32bit και firefox με 4 tabs και βιντεο να παιζει στο youtube, bit comet να κατευαζει 2 αρχεια, 21 τραγουδια στη λιστα του media player, ταινια να παιζει στο vlc, NFS underground 2 ελαχιστοποιημενο αλλα φορτομενο πληρως στην ram, catalyst στο παρασκηνιο και fraps χρησιμοποιει οπως μπορεις να δεις στην sidebar 58% δηλαδη 1040mb απο τα 1789. και πριν ανοιξω ολα αυτα μονο με τον firefox ηταν στο 48%. Ολα αυτα μου πηραν μονο 10% απο την ram!!!

desktopyhd.png

Δημοσ.
Τα μπερδεύεις λίγο..Τα 32bit βλέπουν μέχρι 3,2...3,5 το πολύ από τα 4που έχεις.Τα 64bit βλέπουν και τα 4gb και κατέληξα και στο συμπερασμα ότι είναι πολύ γρηγορότερο λειτουργικό..Δούλεψα σήμερα ένα pc με 32bit και μου φαινόταν χελώνα..

Δεν μπερδευω τιποτα, μιλαω με μαθηματικα...οσων αφορα τη RAM, τωρα για το πως τη διαχειριζεται τι ακριβως εμφανιζεται ως διαθεσιμη RAM δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις να πω. Επισης με SP1 τα vista αν δεν κανω λαθος σου λενε οτι εχεις 4GB ο,τι και να συμβαινει στο PC σου, τουλαχιστον απο αυτα που εχουν αναφερει οι χρηστες

Δυστυχως δεν μπορω να αντικρουσω με κατι τη δικη σου εμπειρια ομως. Βεβαια το οτι δουλεψες με ενα 32bit δε λεει τπτ, υπαρχουν 1002 λογοι που προσδιοριζουν την αποκρισιμοτητα ενος συστηματος :P

Δημοσ.
Βεβαια το οτι δουλεψες με ενα 32bit δε λεει τπτ, υπαρχουν 1002 λογοι που προσδιοριζουν την αποκρισιμοτητα ενος συστηματος :P

Κοίτα μια χαρά δούλευαν τα 32bit αλλά είναι αισθητά πιο αργά.Βέβαια έχεις δίκαιο ότι μπορεί και να επηρεαζόταν από άλλα πράγματα αλλά αυτό δεν θα το μάθω ποτέ καθώς πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα 64bit τοσο τα vista όσο και τα 7 που δοκίμασα και μου φαινόταν ότι πετούσε το pc...Δεν πρόκειται να περάσω ξανά σε 32bit λειτουργικό..

@Jason και το pc όλα ανοίγουν-κλείνουν αστραπιαία;

Δημοσ.

Αν εννοεις ποσο γρηγορα ανοιγουν οι εφαρμογες στο λαπτοπ μου τοτε πρεπει να σου πω οτι ειναι σε πολυ καλα επιπεδα. και ηταν και οταν ειχα 768 mb σχετικα γρηγορος ο υπολογιστης μου (οχι οπως τωρα φυσικα) και ας εφτανε το 70% οταν ανοιγε. Επισης καποιος ειπε οτι τα vista προσαρμοζουν ποση ram χρησιμοποιουν αναλογα με το ποση εχεις. αυτο το εχω δει και στον δικο μου υπολογιστη οταν εβαλα ενα 1gb επιπλεον που το συστημα απο εκει που οταν ξεκκινουσε με 500mb φορτομενα ξεκκινησε με 800 οταν εβαλα την επιπλεον ram.

Δημοσ.

Ναι κάτι τέτοιο παίζει γιατί σας λέμε και εγώ και κάποιος άλλος σε ένα ποστ πως χωρίς να κάνουμε τίποτα απλά να βλέπουμε την επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιείται 1,3-1,5gb ram.Και του αδερφού μου που είναι 32bit με 4gb ram παίζει να είναι κάπου στο 1 με 1,1gb σε τέτοια φάση.Τα νούμερα που δείχνετε μου φαίνονται απίστευτα μικρά.

Δημοσ.

@nikos21aek

Ισως να τρωνε τοσο πολυ σε σενα επειδη οπως ειπες εχεις πολλα utilities ωα τρεχουν.Ultimate x64 εχω.Για δοκιμασε με το SP2.Εμενα βελτιωθηκε με το sp2.

Παιδια μην συγκρινουμε 64μπιτο λειτουργικο με 32μπιτο.Απλα καμια σχεση.Εδω βεβαια παιζει ρολο κ τι μπορει να κανει ο επεξεργαστης.

Παντως πιστευω οτι το 32μπιτο λειτουργικο ειναι τσαμπα λεφτα.

Τα vista απλα κασαρουν την μνημη.Δοκιμαστε να ανοιξετε μια βαρια εφαρμογη που συνηθως κανει 6-7 δευτερολεπτα να ανοιξει.Αφου την ανοιξετε κλειστε την κ ξαναδοκιμαστε.Την ανοιγει αμεσως....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...