thakisn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε,αν ξέρει κανείς το παρακάτω: Ας πούμε οτι εχω 40gb ram στον υπολογιστή μου (υπερβολικό νούμερο απλά για να δώσω ενα παράδειγμα).Αν βάλω ενα πρόγραμμα ή παιχνίδι ή οτιδήποτε, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ολη τη μνήμη ή έστω ενα μεγάλο μέρος αυτής, αν εχω 32bit OS ή μόνο σε 64bit είναι εφικτό? Επίσης,τα προγράμματα και τα παιχνίδια έχουν κάποιο μέγιστο μέγεθος μνήμης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή οσο τους δίνεις τόσο εκμεταλλεύονται? Συγνώμη αν είναι χαζή η ερώτηση αλλά πρέπει να μου λυθεί η απορία!!
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Τα προγράμματα χρησιμοποιούν ακριβώς τόση μνήμη, όση είναι απαραίτητη για να τρέξουν και όχι περισσότερη. Δηλαδή αν δε φτάνει η μνήμη, δε θα "πιεστούν" ώστε να τη βγάλουν με λιγότερη, απλά είτε θα αρχίσει να χρησιμοποιείται το Page File, είτε θα δεις μηνύματα "Ran out of memory" κλπ.
nikos21aek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 To 32bit λειτουργικό βλέπει μέχρι 3,5gb ram άντε στην καλύτερη των καλυτέρων να δεί 4gb,το 64bit λειτουργικό βλέπει μέχρι και 128gb ram..Μέρικά πολύ επαγγελματικά 3d γραφιστικά προγράμματα μπορεί να χρησιμοποιήσουν πάρα πολύ ram για να φορτώνουν τα σχέδια..Επίσης το πολλά gb ram είναι πολύ χρήσιμα για multitasking να ανοίγεις πολλά πράγματα και απαιτητικές εφαρμογές στον υπολογιστή ταυτόχρονα χωρίς να ιδρώνει το σύστημα σου.Για παιχνίδια..αμφιβάλω αν κάποιο μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω από 3gb ram..Λογικά θα χρησιμοποιούν όση μνήμη χρειάζεται για να τρέξουν και μέχρι εκεί.
thakisn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 To 32bit λειτουργικό βλέπει μέχρι 3,5gb ram άντε στην καλύτερη των καλυτέρων να δεί 4gb,το 64bit λειτουργικό βλέπει μέχρι και 128gb ram..Μέρικά πολύ επαγγελματικά 3d γραφιστικά προγράμματα μπορεί να χρησιμοποιήσουν πάρα πολύ ram για να φορτώνουν τα σχέδια..Επίσης το πολλά gb ram είναι πολύ χρήσιμα για multitasking να ανοίγεις πολλά πράγματα και απαιτητικές εφαρμογές στον υπολογιστή ταυτόχρονα χωρίς να ιδρώνει το σύστημα σου.Για παιχνίδια..αμφιβάλω αν κάποιο μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω από 3gb ram..Λογικά θα χρησιμοποιούν όση μνήμη χρειάζεται για να τρέξουν και μέχρι εκεί. Αρα,αφου δε βλέπει το 32bit λειτουργικό πάνω απο 4gb, σημαίνει πως ούτε τα προγράμματα που τρέχουν σ'αυτό μπορουν να χρησιμοποιήσουν πάνω απο 4gb..
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Αρα,αφου δε βλέπει το 32bit λειτουργικό πάνω απο 4gb, σημαίνει πως ούτε τα προγράμματα που τρέχουν σ'αυτό μπορουν να χρησιμοποιήσουν πάνω απο 4gb.. Εννοείς ένα πρόγραμμα μόνο του; Δηλαδή αν τρέχεις ένα σκασμό προγράμματα ταυτόχρονα δεν είναι εφικτό να φτάσεις τα ~4GB;
thakisn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Εννοείς ένα πρόγραμμα μόνο του; Δηλαδή αν τρέχεις ένα σκασμό προγράμματα ταυτόχρονα δεν είναι εφικτό να φτάσεις τα ~4GB; Πάντα σε ενα πρόγραμμα αναφέρομαι... Πχ το Autodesk Inventor, ενα 3d σχεδιαστικό πρόγραμμα που ξέρω οτι χρειάζεται πολλούς πόρους για να δουλέψει άψογα. Πες οτι εχω πάααρα πολυ ram και 32bit λειτουργικό.. Σ'αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιούσε το πολύ 4gb.. Ενω αν είχα το ίδιο πρόγραμμα σε 64bit λειτουργικό θα έπαιρνε παραπάνω ram αν τη χρειαζόταν.. Τα λέω σωστά ή οχι? Με την ίδια λογική των λειτουργικών,μπορώ να βρω και 32bit ή 64bit προγράμματα?
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Τα έχεις μπερδέψει κάπως.. δες το #2 για να καταλάβεις.
nikos21aek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Κοίτα αν τρέξεις ένα πολύ απαιτητικό σχεδιαστικό πρόγραμμα 3d που τα σχέδια που φορτώνει είναι απίστευτα μεγάλα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα 4gb όλα και να χρησιμοποιήσει και τον σκληρό δίσκο προσωρινά κάτι το οποίο δεν είναι καλό να γίνει..Επίσης αν τρέξεις κανένα scan με antivirus σε τίποτα τεράστια αρχεία..isο πχ πάλι μπορεί να γίνει το ίδιο.Αυτό δεν είναι καλό γιατί το σύστημα ιδρώνει και τη στιγμή που η ραμ είναι στο 100% δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε το ποντίκι σου... Αλλιώς κανένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται ευρέως στο pc δεν χρησιμοποιεί τόση πολλή ram.Είναι σχεδόν αδύνατο με νορμάλ χρήση να ξεπεράσεις τα 4gb.Τα vista πχ τρώνε 1,5gb μόνα τους. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:59 ---------- Τα 64bit λειτουργικα φτιάχτηκαν για έναν και μόνο λόγο.Να αξιοποιούν πάρα πολύ ram.Για περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερες.Σε 32bit λειτουργικό απλά θα "κολλουσε" το pc σου γιατί η χρήση της ram θα έφτανε στο 100%
thakisn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Τα έχεις μπερδέψει κάπως.. δες το #2 για να καταλάβεις. Mάλλον δεν το διατυπώνω σωστά..Πάμε πάλι.. Πες οτι έχουμε ενα βαρύ πρόγραμμα που απαιτεί αρκετή μνήμη.. Αν το έχω σε 32bit OS, θα χρησιμοποιεί maximum 4gb μνήμης κι αν δεν του αρκούν θα κάνει αυτά που λες... Αν το εχω σε 64bit,θα πάρει οση μνήμη χρειάζεται..Είτε 1gb είτε 40gb..Δε θα σταματήσει στα 4gb αν δεν του αρκουν.. Σωστά???? Ενημερωτικά,η ερωτηση μου είναι εντελώς θεωρητική,οπότε μην αγχώνεστε να βρείτε κάποια λύση γιατί απλά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα!!
disqualified Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 .Τα vista πχ τρώνε 1,5gb μόνα τους. τοση χρηση απο vista μπορεις να δεις μονο κατα τη φορτωση σε ενα επιβαρυμενο συστημα και αν. Σε καμια περιπτωση δεν "τρωνε 1.5GB μονα τους" Επισης μια εκδοση προγραμματος σε 32bit νομιζω οτι και παλι δεν μπορει να ξεπερασει τα 4GB ακομα και αν εχεις πολλαπλασια εγκατεστημενα, οποτε για να χρησιμοποιει πανω απο 4 πρεπει να ειναι και αυτο 64bit
nikos21aek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 τοση χρηση απο vista μπορεις να δεις μονο κατα τη φορτωση σε ενα επιβαρυμενο συστημα και αν. Σε καμια περιπτωση δεν "τρωνε 1.5GB μονα τους" Ούτε καν mozilla δεν έχω ανοιχτό μετά από επανεκίνηση...4gb*0,36=1,44gb
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ναι ρε Νίκο, αυτό όμως δεν είναι τα Vista μόνα τους. Ακόμα και τον Catalyst να περάσεις που λέει ο λόγος και να τρέχει στο background, είναι εξτρά..
nikos21aek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ναι ρε Νίκο, αυτό όμως δεν είναι τα Vista μόνα τους. Ακόμα και τον Catalyst να περάσεις που λέει ο λόγος και να τρέχει στο background, είναι εξτρά.. Ναι ΟΚ δικό μου λάθος.Καταλάβατε τι εννοώ όταν λέω "από μόνα τους".. Ta vista με τα ελάχιστα απαραίτητα που τρέχουν κατά την εκκίνηση..χωρίς να έχεις απολύτως τίποτε ανοιχτό. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:35 ---------- Mάλλον δεν το διατυπώνω σωστά..Πάμε πάλι..Πες οτι έχουμε ενα βαρύ πρόγραμμα που απαιτεί αρκετή μνήμη.. Αν το έχω σε 32bit OS, θα χρησιμοποιεί maximum 4gb μνήμης κι αν δεν του αρκούν θα κάνει αυτά που λες... Αν το εχω σε 64bit,θα πάρει οση μνήμη χρειάζεται..Είτε 1gb είτε 40gb..Δε θα σταματήσει στα 4gb αν δεν του αρκουν.. Σωστά???? Ναι σωστά.Με την προϋπόθεση η έκδοση του προγράμματος να είναι 64bit.
thakisn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ναι σωστά.Με την προϋπόθεση η έκδοση του προγράμματος να είναι 64bit. Ωραία!!!Το ξεκαθαρίσαμε!!!Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!!
disqualified Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 οριστε και τα δικα μου vista με 2GB RAM. Το ποσοστο της RAM φαινεται δεξια στο yahoo widgets Στο τελευταιο παιζω και PRO και ειμαι 68% στα 2GB. Οπως βλεπεις εμενα δεν πιανει στο τελευταιο καν το 1.5GB. Εσυ εχεις 4GB και στην εκκινηση χρησιμοποιει 1.5 γιατι το εχει ευκαιρο και ετσι γουσταρει, στη συνεχεια προβλεπω οτι θα σου πεσει αν το αφησεις να ξεθυμανει. Ομως οταν χρειαζεται σου δινει τη μνημη που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.