Kostas75 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ψάχνω για κάποιο καλό network extender ή αλλιώς repeater που να συνεργάζεται καλά με το wireless modem/router μου, Linksys WAG354G, ώστε να προσφέρει ενισχυμένο σήμα σε laptop και desktop computers του δικτύου του modem/router μου που είναι σε πάνω όροφο. Είμαι ανάμεσα σε αυτά: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=965375&catalog=23&category=69978239 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1032712&catalog=23&category=69978239 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=958859&catalog=23&category=69978239 http://linkshop.gr/eshop/view_product.php?productid=1386&idcat=31&idsubcat=206&idsubsubcat=-1&key=eeae113d0eaaa7820707a5c34320d304&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f Ποιό από αυτά προτείνετε σαν καλύτερη λύση για καλό range αλλά και ιδίως για καλό connectivity με το Linksys WAG354G modem/router μου χωρίς προβλήματα και με καλές ταχύτητες;; Ευχαριστώ πολύ.
SoundCheck Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 κατα την αποψη μου, χωρις να θελω να το παιξω ειδικος να αποφυγεις τα NetGear ψαξε και στο eshop παντως
Kostas75 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 ΟΚ, λες όχι Netgear, αλλά πιο να προτιμήσω από τα άλλα;; Στο Πλαίσιο που ρώτησα τους ειδικούς (και καλά) μου είπαν να πάρω το Asus. Εμένα μου "γυάλισε" το Belkin. Αλλά έχω ακούσει ότι και τα Air Live είναι κορυφή. Για αυτό έβαλα το post, δεν μπορώ να αποφασίσω!.. Please help!
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 to ovis link ειναι αγνωστο δεν θα το επαιρνα.απο τα υπολοιπα εχω δοκιμασει το belkin και ενω αυτην την ετερεια την μισω εν τουτοις θα ξαναπερνα τετοιο.ειναι απλα πανευκολο και πολυ ωραιο και φτηνο.μετα υπαρχει και Linksys expander αλλα το θεωρω too much 90 ευρω για ενα τετοιο και ηταν λιγουλακι δυσκολο .για μενα παρε το belkin .το εχω δωσει σε ενα φιλο ουτε 40 ευρω απο multirama τοτε και δινει internet και ασυρματα αλλα και με καλωδιο αμα θες σε pc η σε switch
Kostas75 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 poulinos: Και εσύ και ο φίλος σου δεν είχατε κανένα πρόβλημα με: α) Με την επανασύνδεση μετά από αποσύνδεση. β) Με τις ταχύτητες (να μην μειώνονται δραματικά...) γ) Με την αλλαγή δικτύου, π.χ. από το εταιρικό στο σπίτι, παρόμοιο πρόβλημα με το (α) ;;;
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 poulinos: Και εσύ και ο φίλος σου δεν είχατε κανένα πρόβλημα με:α) Με την επανασύνδεση μετά από αποσύνδεση. β) Με τις ταχύτητες (να μην μειώνονται δραματικά...) γ) Με την αλλαγή δικτύου, π.χ. από το εταιρικό στο σπίτι, παρόμοιο πρόβλημα με το (α) ;;; α. δεν ειχε κανει αποσυνδεση. β.1 mbit ηταν και δεν χαναμε γ.οχι ολα οκ
Kostas75 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 poulinos: Πήγα Πλαίσιο και είδα και τα δύο (Belkin, Asus). Ενώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να πάρω το Belkin όπως μου είπες, μετά είδα το Asus και εκτός του ότι λέει ότι φτάνει ταχύητητες 125 MBps, λέει ότι έχει επιπλέον και range booster που μπορεί να φτάσει εμβέλεια τα 300 μέτρα!! Έτσι είπα να μην το αγοράσω ακόμη (αναποφάσιστος) και να το ψάξω λίγο ακόμη. Το έχεις εσύ δει το Asus;;; Κάποιος άλλος έχει άποψη για το Asus;; Σε σύγκριση με το Belkin που συζητάμε;; Please help! Γιατί επείγομαι να πάρω κάποιο και επειδή έχω ήδη ένα αποτυχημένο (Linksys WRE54G με πολλές αποσυνδέσεις και τραγική ταχύτητα!), δεν θέλω να πάρω πάλι κάποιο που να το "πετάξω" και αυτό και μετά να πηγαίνω για άλλο.
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 αν το 125 ειναι σε g πχ Mimo τοτε θελει αντιστοιχη καρτα αλλιως δεν εχει νοημα.δηλαδη ολα τα range booster kai speedbooster θελουν και την αναλογη καρτα
Kostas75 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 poulinos: Δεν νομίζω ότι το range και οι ταχύτητες που έχει οφείλονται σε διαφορετικό του G standard ασύρματης επικοινωνίας. Τουλάχιστον διαβάζοντας τα specs στο site της Asus δεν βλέπω κάτι τέτοιο: http://gr.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=41&l3=0&l4=0&model=1710&modelmenu=2 Οπότε λες να είναι όντως καλύτερο;; Επίσης (άσχετο), ξέρει κανείς αν υπάρχουν access points με wireless τεχνολογία 802.11n ;;; Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει κανένα τέτοιο.
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 poulinos: Δεν νομίζω ότι το range και οι ταχύτητες που έχει οφείλονται σε διαφορετικό του G standard ασύρματης επικοινωνίας. Τουλάχιστον διαβάζοντας τα specs στο site της Asus δεν βλέπω κάτι τέτοιο:http://gr.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=41&l3=0&l4=0&model=1710&modelmenu=2 Οπότε λες να είναι όντως καλύτερο;; Επίσης (άσχετο), ξέρει κανείς αν υπάρχουν access points με wireless τεχνολογία 802.11n ;;; Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει κανένα τέτοιο. και τα 108 Mbps πρωτοκολλο g einai αλλα πολλες φορες παιζουν παραπανω κερεες η κανουν αλλες πατεντες για να παιξει 108 .η belkin εχει το Mimo για μεγαλυτερη καλυψη αλλα ολα ειναι g.απλα πολλα απο αυτα θελουν και αντιστοιχη καρτα για να παιξουν.αυτο εγραψα.το n ειναι draft παιζει πιο γρηγοπρα και πιο μακρια αλλα θελει και αυτο καρτα n γιατι αν ειναι g ενα και το ιδιο.υπαρχουν access point.δες για netgear,belkin αν και δεν τα συνηστω.αλλιως μπορεις να παρεις και adsl ρουτερ με n πανω gia na μην εχεις 500 συσκευες
Kostas75 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 poulinos: Αν πάρω ADSL modem/router καινούριο με 802.11n πιστεύεις θα με καλύπτει ακόμη και χωρίς access point/repeater;; Ακόμη και αν υπάρχουν συσκευές που έχουν μόνο 802.11g κάρτα δικτύου ενσωματωμένη;; Δεν νομίζω ότι θα ισχύει κάτι τέτοιο.. Μόνο ίσως αν ήταν όλα n. Γενικά συμφέρει να επενδύσω για 802.11n modem/router καινούριο (που να υποστηρίζει και g) και να πάρω και ένα access point που να υποστηρίζει επίσης n και g;;; Ρωτάω γιατί έχω βρει εντέλει κάποιες σχετικές λύσεις, αλλά ανεβαίνει αρκετά η τιμή εκεί και δεν ξέρω αν αξίζει, δηλαδή αν θα έχω τα ανάλογα αποτελέσματα σε εμβέλεια και ταχύτητα σε όλες τις συσκευές (και στις g). poulinos, αλλά και όποιος μπορεί γενικά ας βοηθήσει, προσπαθώ να καταλήξω στη καλύτερη λύση. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 το n δεν σημαινει οτι θα παιξει καλυτερα απο τον repateer συν οτι θες καρτες n.εγω παντως θα προτιμουσα repeater. με g θα παιξει καλυτερα ισως αλλα λιγακι.δεν θα ειναι ποτε το σημα τοσο καλο οσο αμα ηταν ολα n. εγω παντως θα προτεινα repeater.mhn περιμενεις τρελα αποτελεσματα σε g παντως εστω και αν ειναι N.και ενα repater πχ belkin ειναι πολυ πιο φτηνο.
Kostas75 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μία ακόμη σημαντική ερώτηση: Αν χρησιμοποιήσω N modem/router και N AP/repeater και έχω ένα laptop που έχει κάρτα που υποστηρίζει N και ένα δεύτερο laptop που έχει κάρτα μόνο για G θα μπορεί αυτό το τελευταίο με το G να συνδεθεί αυτόματα σε χαμηλότερη ταχύτητα στο repeater;;; Ή θα έχω πρόβλημα με αυτό, αφού τα repeater και modem/router θα είναι N ;;;
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 οτι εχω δει να ειναι n παντα ειναι backward compatible
Kostas75 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Ναι, αλλά αυτό που θέλω να διευκρινήσω, με άλλα λόγια, είναι πως αν γίνεται να έχουμε ταυτόχρονα επικοινωνία με το repeater σε N mode για το laptop που έχει κάρτα N και την ίδια στιγμή επικοινωνία σε G mode για το άλλο laptop που έχει κάρτα G. Γίνεται;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.