Προς το περιεχόμενο

αγορά σκληρού εξωτερικού δίσκου

n!nj@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας .

Θα προσπαθήσω να σας πω και γω το πρόβλημα μου ..

Λοιπόν , έχω ένα λάπτοπ , και κατεβάζω διαρκώς αρχεία , πράγμα που συμβαίνει ότι ο δίσκος γράφει διαρκώς .

Αυτό "κουράζει " το δίσκο , σωστά ; (μάλιστα παίρνω συχνά το μήνυμα disc overload επειδή έχω μεγάλες ταχύτητες )

σκέφτομαι να πάρω κάποιο εξωτερικό σκληρό , φθηνό και με μικρή χωρητικότητα (και 20 g που λέει ο λόγος να είναι δεν με πειράζει) , έτσι ώστε τα αρχεία να γράφονται κατ ευθείαν εκει .

(μετά τα μεταφέρω σε άλλους δίσκους )

στην τελική καλύτερα να μου καεί αυτός παρά ο σκληρός του λάπτοπ .

Επειδή δε ξέρω και τόσα από hardware , είναι σωστός ο συλλογισμός μου ; ή να συνεχίσω να γράφω στο δίσκο μέχρι να τα φτύσει ; (backup κρατάω διαρκώς )

θα ήθελα την εμπεριστατωμένη τεχνικοοικονομική σας ανάλυση .

ευχαριστώ .

Δημοσ.

Που λέει ο λόγος, κάτω από 160GB δε νομίζω ότι θα βρεις εύκολα. Βασικά δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες ότι μετά τα μεταφέρεις σε άλλους δίσκους.. δηλαδή πώς και τι ακριβώς;

Δημοσ.

Περίπτωση α) Ο δίσκος του λαπτοπ σου είναι στις 5400 στροφές :

Παίρνεις έναν στις 7200 και κάνεις αυτόν που έχεις εξωτερικό. ΄Ετσι θα έχεις και εξωτερικό δίσκο, αλλά και πιο γρήγορο δίσκο για το λαπτοπ (αρα λιγότερες πιθανότητες να δεις πάλι αυτό το μήνυμα).

Περίπτωση β) Ο δίσκος του λαπτοπ σου είναι στις 7200 στροφές :

Παίρνεις έναν δίσκο ακόμα για εξωτερικό.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω.

Ενδεικτική απάντηση ενός άλλου χρήστη :

the only real solution it to buy separate external harddrives with good write speed;

πηγή : http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081121003002AAbYF9p

Ανασυγκρότηση κάνεις συχνά? Γιατί με το γράψε/σβήσε είναι λογικό να τα παίζει/ξει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, εαν χρησιμοποιείς uTorrent και σου βγάζει το μήνυμα αυτό, μήπως να δοκίμαζες το ακόλουθο :

You fellas need to set the diskio.write_queue_size to 2x - 4x your maximum download speed (in kb/s)

πηγή : http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=5634

Και σας τελευταία εναλλακτική, μπορείς να βάλεις limit στο download.

(Αλήθεια, για τι ταχύτητες μιλάμε?)

Δημοσ.

ανασυγκρότηση κανω συχνά .

δε ξέρω στις πόσες στροφές είναι ,

αλλά ενδείκνυται να γράφω τα αρχεία κατευθείαν στον εξωτερικό σκληρό ;

μήπως είναι καλύτερα να τον χρησιμοποιώ για αποθήκευση μόνο ;

(γι αυτό και έλεγα να χρησιμοποιώ ένα σκληρό με μικρή χωρητικότητα και έναν για backup )

λέγοντας εξωτερικό εννοώ και - αν είναι εφικτή - τη λύση κουτί -εσωτερικός .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...