gmavrom Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Λοιπόν... Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και θέλω να αγοράσω ένα laptop κυρίως για επαγγελματικούς λόγους... Θα ήθελά να μου αναφέρετε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά περί τούτου... Αν κάποιος είναι μηχανικός ακόμα καλύτερα... Εναλλακτικό σενάριο έχω κάποιο Toshiba με 13,3" οθόνη και συγκεκριμένα αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1221191&DIAGONIAL_SIZE=13.3+inches&category=69977907&catalog=21 Θέλω να ξέρω: 1) Θα έχω ότι πρόγραμμα χρειαστω για την εργασία μου? 2) Θα είμαι απόλυτα συμβατός με συνεργάτες μου που χρησιμοποιούν Windows?? 3) Κάποιο εξαιρετικά εξειδικευμένο πρόγραμμα μηχανολογίας το οποίο δεν υπάρχει για Mac πώς θα μπορέσω να το τρέξω?? (αν μπαίνουν Windows σε Mac έχουν τα ίδια αρνητικά με ένα PC??) Aυτά εν ολίγοις... Αν χρειαστώ κάτι θα επανέλθω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 1)Θα μας πείς τα προγράμματα που σε αφορούν και θα σου πούμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι προγράμματα χρησιμοποιείς στη δουλειά σου 2)Κατα ένα μεγάλο ποσοστό ναι. Αν εννοείς για ίδιους τύπους αρχείων απο κάποια προγράμματα (βλ psd απο win photoshop->mac photoshop)νομίζω οτι θα είσαι και 100% συμβατός αλλα μη σε πάρω στο λαιμό μου. 3)Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το boot camp και να τρέξεις ότι θέλεις σε περιβάλλον windows. Δεν ξέρω αν είναι sandboxed ώστε να μην έχεις παράπλευρες απώλειες. Θεωρώ πως ναι. Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmavrom Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Λοιπόν προγράμματα... Από τα πολύ συνηθισμένα Autocad, Matlab... Απο 'κει και πέρα κάποια άλλα π.χ. Astran κλπ. ξέρω ότι δεν υπάρχουν για Mac... Αλλά εφόσον υπάρχει λύση ... Πάντως δλδ αντί να δώσω 1100 ευρώ για το Toshiba εσύ θα πρότεινες το Mac ε?? Σημειωτέον έχω ένα τυπικό Desktop για τις τυπικές ασχολίες... Ταινίες, σερφάρισμα κλπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Όσον αφορά το autocad δές το παρακάτω λίνκ το οποίο όμως είναι ένα χρόνο πίσω. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=263802 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το archicad/vectorworks ίμαι πάντως πεπεισμένος οτι στο lifehacker διάβασα για έκδοση κανονική του Autocad που βγήκε/βγαίνει σύντομα. Τα προγράμματα που θέλεις και είναι ιδιαίτερα θα μπορείς να τα τρέχεις κανονικότατα σε boot camp. Προσωπικά θα σου έλεγα αν το μεγαλύτερο ποσοστό της δουλειάς σου είναι σε win να προτιμήσεις κάτι σχετικό με το toshiba για να μην παιδεύεσαι με boot camp. Εξαρτάται άμεσα απο την χρήση που θέλεις να κάνεις και απαντήσεις στο "να πάρεις ή να μην πάρεις" θα βρείς πολλές στα σχετικά θέματα. Δές τις ανάγκες σου και αποφάσισε. Εμένα μου ήρθε απο το πουθενά και πλέον δεν το αποχωρίζομαι καθόλου μιας και το έχω παραμετροποιήσει για όλες σχεδόν τις ανάγκες μου. Αν όμως βλέπεις οτι αντικειμενικά δεν βγάζεις άκρη μην δώσεις τζάμπα παραπάνω χρήματα για κάτι που δεν θα σου κάνει τη δουλειά σου. Καλύτερα όμως να απαντήσει κάποιος φίλος μηχανικός που να χρησιμοποιεί acad (archi) σε mac. Αν πάντως το θέλεις απλά για επίδειξη και όχι για καθημερινή δουλειά επάνω του τότε θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και με το archiCAD. Btw το matlab υπάρχει κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triggerman Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ναι καλυτερα παρε το mac.Δεν θα το μετανιωσεις.Το matlab υπαρχει σιγουρα για mac μιας και το χρησιμοποιω κι εγω.Για αλλα πιο εξειδικευμενα βαζεις τα windows να κανεις την δουλεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 To AutoCAD δυστυχώς δεν υπάρχει για Mac. Γίνονται συζητήσεις αυτόν τον καιρό από την Autodesk, αλλά δεν μπορείς να ξέρει πότε και αν τελικά θα υπάρξει έκδοση φτιαγμένη ειδικά για Mac. Η έκδοση των Windows για Mac έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τα Windows. Στην ουσία μαζί με τον Mac έχεις και ένα PC στο οποίο πολύ απλά φοράς τα Windows. Και φυσικά δεν συμφέρει να πάρεις Mac αν πρόκειται να τρέχεις κυρίως προγράμματα για Windows. Με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο hardware. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmavrom Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Τhanks you guys... Θα ρωτήσω και κάποιους συναδέλφους που χρησιμοποιούν και θα κατλαλήξω αν και τελικά περισσότερο προσανατολίζομαι για PC... Aπλά ρώτησα για να δω μήπως αλλάξω γνώμη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δες κ αυτο: http://www.skroutz.gr/s/59887/Sony-Vaio-VGN-SR29VN-S.html ή αυτο: http://www.skroutz.gr/s/70628/Sony-Vaio-VGN-SR31M-S.html Φθηνοτερο κατα 200(ή 100 ευρω το δευτερο) ευρω απο το macbook, γρηγοροτερος επεξεργαστης(το macbook με ιδιο επεξεργαστη κοστιζει 500 ευρω παραπανω, δηλαδη 50% παραπανω), διπλασια μνημη,διπλασιος σκληρος, διπλασια εγγυηση, αισθητα καλυτερη οθονη, λιγο ελαφρυτερο, δεν χρειαζεται εξτρα ανταπτορες των 30+ ευρω για να συνδεθει με εξωτερικη οθονη ή προτζεκτορα . Ακομα και σε σχεση με το toshiba, καλυτερα να προτιμησεις το sony. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Sorry αλλά το thread είναι άσχετο με το Mac OS. Μάλλον πρέπει να μετακομίσει στο Apple Hardware. Και τώρα μια απλή ερωτησούλα. Τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις τα έχεις ήδη αγορασμένα; Αν ναι ποια είναι και σε τι λειτουργικό τρέχουν; Σαφώς και τα mac τρέχουν windows natively και νομιμότατα (σημαντικό αυτό). Για να μην πω ότι τα προβλήματα που έχω συναντήσει στον desktop μου (pc) στο mbp που έχω περιέργως δεν τα έχω δει. Συγκεκριμένα έχω vista σε bootcamp και xp σε virtual machine. Όλα είναι μια χαρά. Με το mac σαφώς θα έχεις περισσότερες επιλογές σε software. Με τα windows στο bootcamp θα τρέχεις ό,τι τρέχει σε windows natively και νομιμότατα (το ξαναλέω αυτό), ενώ θα τρέχεις και όλη την γκάμα προγραμμάτων που τρέχουν μόνο σε mac και όχι σε pc. Ας πούμε πρόγραμμα σαν το omnigraphsketcher σε windows δεν έχω δει παρόμοιο. Επίσης με wubi μπορείς ταυτόχρονα να έχεις μια σχεδόν native εγκατάσταση ubuntu που θα μπαίνει σε dual boot μαζί με τα vista από το bootcamp, αλλά εναλλακτικά αντί για windows μπορείς στο bootcamp να δοκιμάσεις απ' ευθείας μια διανομή linux ή solaris. Εναλλακτικά μπορείς να τα δεις και σε virtual pc με parallels, vmware fusion (το fusion είναι μόνο για τα mac και υποστηρίζει 3d σε windows guests) και σε virtual box. Και τα windows κάνουν τα αντίστοιχα, αλλά πιστεύω είναι καλύτερα να έχεις για host το leopard, παρά τα xp ή τα vista. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Γενικά ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι σημαίνει χρειάζομαι ένα πρόγραμμα. Άλλο πράγμα είναι το χρειάζομαι γιατί μια φορά την εβδομάδα πρέπει να κάνω εκεί μια δουλειά ή γιατί πρέπει να ανοίγω αρχεία που μου στέλνουν άλλοι περιστασιακά, και άλλο χρησιμοποιώ συνεχώς και καθημερινά αυτό το πρόγραμμα. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς συνεχώς είναι το AutoCAD (ή κάποιο άλλο που δεν υπάρχει για Mac), οπότε ο Mac σου θα περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε Windows mode, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι να ξοδευτείς. Καλύτερα να πάρεις ένα φθηνότερο PC ή στα ίδια λεφτά ένα PC με καλύτερο Hardware. Τέλος, και σε περίπτωση που δεν ισχύει το παραπάνω (δηλαδή τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιείς υπάρχουν για Mac) πρέπει να αποφασίσεις και πόσο σημαντικές είναι για σένα οι επιδόσεις του Hardware. Σε ενδιαφέρει ένα 20% παραπάνω στην ταχύτητα ας πούμε; Ο Η/Υ σου θα περνάει πολλές ώρες την ημέρα κάνοντας χρήση του επεξεργαστή σου (πχ κάνοντας rendering); Για τα καλά των Mac δεν είπαμε τίποτα, ελπίζω πως είσαι ενημερωμένος. Χοντρά χοντρά: δεν έχεις ιούς, δεν χρειάζεσαι defrag, είναι αθόρυβοι, για πολλούς είναι πολύ πιο εύκολοι στην χρήση, για πολλούς είναι πιο όμορφοι, έχει κάποια χαρακτηριστικά που για πολλούς έχουν τεράστια χρησιμότητα όπως το QuickLook, το Spaces και το Expose κ.α., η προσθαφαίρεση εφαρμογών δεν κάνει τον Η/Υ σου να "κουτσαίνει" σιγά σιγά (δεν υπάρχει registry - μητρώο) και υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να μην χρειαστείς ποτέ Format γιατί ο Η/Υ σου θα δουλεύει πάντα όπως την πρώτη μέρα και (κατά κανόνα) οι εφαρμογές είναι πολύ ανεξάρτητες μεταξύ τους, κάτι που σου δίνει και την ελευθερία να δοκιμάζεις συνέχεια όσες θέλεις και να γεμίζεις τον Η/Υ σου άχρηστα πράγματα χωρίς φόβους κτλ κτλ. Δες μια παρουσίαση του Leopard, εμένα με βοήθησε πολύ να πάρω την απόφασή μου: http://www.apple.com/macosx/guidedtour/ Χάζεψε γενικά στο site της apple, θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmavrom Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Πολύ χρήσιμα αυτά που μου λέτε παιδιά... Ευχαριστώ... ΚΑταλαβαίνω σίγουρα ότι δεν μπορεί να είναι μια επιπόλαια απόφαση ειδικά όταν μιλάμε για κάποιο μπάτζετ που για μένα είναι σημαντικό και δεν το βρίσκω και εύκολα... Ευχαριστω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 O Mac είναι και μια πολυτέλεια, είναι η αλήθεια. Έχει πιστεύω να κάνει και με το πόσες ώρες περνάς στο μηχάνημά σου. Δηλαδή κι εμένα τα χρήματα δεν μου περισσεύουν σε καμία περίπτωση, αλλά όταν περνάω 8 ώρες κάθε μέρα στο μηχάνημά μου, δεν μιλάμε για πολυτέλεια, μιλάμε για αναβάθμιση ποιότητας ζωής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Απλα δεν θεωρουν ολοι αναβαθμιση ποιοτητας ζωης να παρεις ενα λαπτοπ που κανει 50% παραπανω , να εχει μικροτερη εγγυηση ,χειροτερες επιδοσεις κ χειροτερη οθονη.. Μπορει για καποιους να ειναι αναβαθμιση ποιοτητας ζωης κατι τετοιο,αλλα δεν νομιζω να βλεπουν πολλοι οτι ετσι αναβαθμιζεται η ποιοτητα ζωης τους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Κανένας δεν θεωρεί αναβάθμιση ποιότητας ζωής αυτό που περιγράφεις. Ευτυχώς, όμως, κερδίζεις σε τόσα άλλα, που αυτά που λες έχουν ελάχιστη έως καθόλου σημασία για πάρα πολλούς χρήστες* (εκτός από την εγγύηση, που είναι ένα σοβαρό ζήτημα για πολλούς). Για να το θέσουμε συγκεκριμένα και να μην λέμε γενικότητες, όποιος θέλει να μάθει την απάντηση στο πόσοι είναι τελικά αυτοί που θεωρούν τα Mac αναβάθμιση ποιότητας ζωής σε σχέση με τα PC, δεν έχει παρά να ρωτήσει ανθρώπους που πήγαν από PC σε Mac. Θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν μετάνιωσε για την επιλογή της, παρόλο που πλήρωσε περισσότερα (όχι για να έχει, αλλά πολύ απλά) έχοντας μικρότερη εγγύηση, χειρότερες επιδόσεις και χειρότερη οθόνη. Η απάντηση (σε περίπτωση που δεχτούμε το γεγονός πως όλοι αυτοί δεν είναι υπνωτισμένοι) είναι πως τα καλά, αντισταθμίσανε και ξεπεράσανε τα αρνητικά. *Άσε που οι επιδόσεις μακροπρόθεσμα (σε έναν τυπικό χρήστη Mac και έναν τυπικό χρήστη Windows και όχι σε κάποιον που κάνει φορμάτ κάθε τόσο και ανήκει στην ειδική κατηγορία ανθρώπων που γνωρίζουν πολλά τεχνικά ζητήματα για τον υπολογιστή τους) είναι καλύτερες. Όχι βέβαια επειδή οι 2 επεξεργαστές γίνονται ξαφνικά ταχύτεροι από τους 4 επεξεργαστές, αλλά επειδή τα Windows με τον καιρό, έχουν την ιδιότητα να κουτσαίνουν (σε κάποιον που μπλαμπλαμπλα). Disclaimer (έχω καταλάβει ότι χρειάζεται εδώ μέσα τελικά) : Η τελευταία παράγραφος, αποτελεί προϊόν εμπειρικής άποψης και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα επισταμένης επιστημονική έρευνας και μελέτης. Είναι απλά αυτό που έχω εισπράξει από τους υπολογιστές, τους δικούς μου και των γύρων μου. Όποιος έχει διαπιστώσει κάτι άλλο (ότι πχ τα windows λειτουργούνε πάντα με τις ίδιες ταχύτητες όσος καιρός και αν περάσει, χωρίς φορμάτ και χωρίς να ανήκεις σε ειδικές κατηγορίες ανθρώπων που ασχολούνται πολλές ώρες με το σύστημά τους), μπορεί απλά και ήρεμα να το διατυπώσει. ΥΓ. Πάντως haHa απορώ με την επιμονή σου να ενημερώνεις συνεχώς τον κόσμο μόνο για το πόσο χαμηλότερες επιδόσεις έχουν οι Mac σε μεγαλύτερη τιμή, χωρίς ποτέ να γράφεις τα τόσα πλεονεκτήματα τους, που κατά καιρούς πολλά από αυτά φροντίζεις να απαξιώνεις (άγνωστο γιατί, ενώ μάλιστα χρησιμοποιείς MacOSX) και γενικά σπρώχνεις τους περισσότερους να παίρνουν μηχανήματα με Windows. Αποκλείεις το γεγονός κάποιοι να είναι κάποιοι πολύ πιο ευχαριστημένοι με τα Mac; Ή θα είσαι εσύ εκεί όταν θα τους βγάλουν προβλήματα τα Windows, να τους εξηγήσεις τι πρέπει να κάνουν; Ή όταν θα χάνουν τις ώρες τους προσπαθώντας, όχι να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να κάνουν το σύστημά τους απλά να δουλέψει; Γιατί δεν μπορείς να μου πεις ότι δεν τα έχεις βρει αυτά μπροστά σου, όταν εγώ τα συναντάω συνεχώς και έχω φάει ώρες στα τηλέφωνα να εξηγώ στους άλλους πως θα κάνουν τι. Εγώ δηλαδή αν έμπαινα προτού πάρω το Mac και διάβαζα τα σχόλιά σου, ε, θα έκανα κράτει, μπορεί και να άλλαζα απόφαση. Και φυσικά θα είχα πάρει ΠΟΛΥ λάθος απόφαση αν σε άκουγα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2009 .ΥΓ. Πάντως haHa απορώ με την επιμονή σου να ενημερώνεις συνεχώς τον κόσμο μόνο για το πόσο χαμηλότερες επιδόσεις έχουν οι Mac σε μεγαλύτερη τιμή, χωρίς ποτέ να γράφεις τα τόσα πλεονεκτήματα τους, που κατά καιρούς πολλά από αυτά φροντίζεις να απαξιώνεις (άγνωστο γιατί, ενώ μάλιστα χρησιμοποιείς MacOSX) και γενικά σπρώχνεις τους περισσότερους να παίρνουν μηχανήματα με Windows. Αποκλείεις το γεγονός κάποιοι να είναι κάποιοι πολύ πιο ευχαριστημένοι με τα Mac; Ή θα είσαι εσύ εκεί όταν θα τους βγάλουν προβλήματα τα Windows, να τους εξηγήσεις τι πρέπει να κάνουν; Ή όταν θα χάνουν τις ώρες τους προσπαθώντας, όχι να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να κάνουν το σύστημά τους απλά να δουλέψει; Γιατί δεν μπορείς να μου πεις ότι δεν τα έχεις βρει αυτά μπροστά σου, όταν εγώ τα συναντάω συνεχώς και έχω φάει ώρες στα τηλέφωνα να εξηγώ στους άλλους πως θα κάνουν τι. Εγώ δηλαδή αν έμπαινα προτού πάρω το Mac και διάβαζα τα σχόλιά σου, ε, θα έκανα κράτει, μπορεί και να άλλαζα απόφαση. Και φυσικά θα είχα πάρει ΠΟΛΥ λάθος απόφαση αν σε άκουγα. Ειμαστε αρκετα οφτοπικ , αλλα δεν ωθω κανεναν στο να παρει καποιο συγκεκριμενο μηχανημα... Εχω πει αρκετες φορες για τα πλεονεκτηματα των mac. Και ουδεποτε απεκλεισε το ενδεχομενο να ειναι καποιος ευχαριστημενος..Μην βαζεις σε παρακαλω λογια στο στομα μου. Τωρα αν εσυ θεωρεις κακο να προτεινουμε κ την φθηνη εναλλακτικη, γιατι οπως εχεις ο ιδιος πει αρκουν μηχανηματα στους περισσοτερους χρηστες των 600 ευρω, αλλα προτεινεις των 1200 ευρω, ε ειναι καπως. Απλα οταν καποιος ρωταει αν αξιζει, αυτο που παρατηρω ειναι οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα μιλανε μονο για τα πλεονεκτηματα. Σπανιως καποιος αναφερει τα μειονεκτηματα: πχ συμβατοτητα office εγγραφων (ναι για τους επαγγελματιες ειναι σημαντικο), ακριβη τιμη(εδω εχουμε ακουσει οτι δεν ειναι ακριβοτερα!), μικρη εγγυηση, χειροτερες επιδοσεις, glossy οθονες, ελλειπη πληκτρολογια(πχ ακουμε χιλιαδυο για το πραγματικο καλο trackpad,αλλα κανενας δεν ειπε οτι αν γραφεις πχ συχνα σε word θα εχει προβλημα γιατι το πληκτρολογιο των apple φορητων δεν εχει end/home κλπ), οτι ζεσταινονται συνηθως αρκετα, οτι εχουν μετριοτατη ασυρματη καρτα (ειδικα ο iMac), οτι υπαρχει σοβαρη ελλειψη εφαρμογων κ ετσι πρεπει να αγοραζεις κ windows, οτι εχουν μικρη υποστηριξη περιφερειακων ή καποτε ακουγαμε οτι τα macbook τα πλαστικα(ναι αυτα που σπαει το πλαστικο) ειναι ποιοτικοτερα απο αλλα λαπτοπ παρομοιας κατηγοριας κ χιλια δυο αλλα. Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο. Οσο για αυτα που λες για χαμενες ωρες, προβληματα κλπ, κοιτα να δεις ποσο χαζες ειναι τοσες επιχειρησεις που αντι να παιρνουν στους υπαλληλους τους mac, τους παιρνουν συνηθως pc , παρολο που οπως λες οι υπαλληλι θα χανουν χρονο με προβληματα , αρα και οι εταιριες θα χανουν εργατοωρες=χρηματα. Για τον iMac: αν τωρα εσυ θεωρεις λογικο να δωσει πχ καποιος(που δεν τον νοιαζει να ειανι all in one) 1150 ευρω για μηχανημα με ενσωματωμενη καρτα γραφικων, διπυρηνο επεξεργαστη, μικρο σκληρο κ μνημη, μονο 1 χρονο εγγυηση, 20" οθονη, οταν μπορει με 700 ευρω να παρει μηχανημα με 3 χρονια εγγυηση, 26αρα οθονη , καλυτερες επιδοσεις κλπ, με γεια σου με χαρα σου.. Ας θεωρεις λοιπον εσυ να δωσεις 50+% παραπανω χρηματα για κατι με χειροτερες επιδοσεις, μικροτερη αντοχη στο χρονο, μικροτερη εγγυηση, δεν θα σου αλλαξω γνωμη εγω, ουτε φυσικα η πλειοψηφια των επαγγελματιων αλλα κ των επιχειρησεων που αγοραζουν pc μηχανηματα για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.. Ειμαστε αρκετα οφτοπικ, το αφηνω εδω, φθανουν οι ανακριβειες που εχουμε ακουσει. Για τον topic starter τα ειπαμε: στις 13.3" παιζουν αυτα τα πολυ καλα sony laptop: http://www.skroutz.gr/s/59887/Sony-Vaio-VGN-SR29VN-S.html http://www.skroutz.gr/s/70628/Sony-Vaio-VGN-SR31M-S.html Υπαρχει επισης κ το παρομοιο macbook: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1186078&Manufacturer=Apple&category=69977907&catalog=21&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEEF60278A122B5EF198AD645F1BD09FCF83E9B76993DE9982237E3578716C384585175918D494477735497F0F1FDEEC5E1345B2DF00219B5D0B3277531090B40CBE310A8983AEDDC098527FD61DB6DCA5D8A9E5C29D3D306B1DEC31351A8F4D85EB3AB038C4D74D3ADB4C484768D05D4E86D12C77B0049A1B που ειναι 400-500 ευρω ακριβοτερο(40-50% πανω δηλαδη), λιγο βαρυτερο, μικροτερη μνημη κ σκληρος, μιση εγγυηση, χειροτερη οθονη, αδυναμια συνδεσης σε εξωτερικη οθονη/προτζεκτορα χωρις την αγορα πανακριβων ανταπτορων.. Εχει καποια πλεονεκτηματα (πχ καλυτερο trackpad,λιγο μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας), οπως κ το sony εχει μερικα αλλα πλεονεκτηματα(κανονικο κ οχι ελλειπες πληκτρολογιο,card reader,docking station,express card slot,firewire) Διαλεγεις κ παιρνεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.