therock Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Σήμερα πρέλαβα και το τελευταίο απαραίτητο κομματι για το νεο πισι που στηνω και απο το μεσημερι εχω βαλθει να το στησω και μου εχει βγει το λαδι. Καποιες ερωτησεουλες για να μην καψω τιποτα. -Επεξεργαστης. Η μητρικη εχει ενα 8πινο για το ρευμα του επεξεργαστη. Ομως συνηθως χρησιμοποειται 4 σωστα? Αλλωστε τα 4 ακριανα τα εχει βουλωμενα με ταπα. Εκανα καλά λοιπον που συνεδασε το 4+(4) (μονο την μια ακρη του 4 βεβαια) και οχι το 8πινο? -Καρτα Γραφικων Γιατι έχει 2x 6πινα βυσματα? Παντα έτσι ήταν? Παλιοτερα νομιζω ηθελαν ενα. Ενπασειπεριπτωσει τα συνεδεσα απο αυτα που βγαζει κατευθειαν το τροφοδοτικο μου και οχι απο τα molex. Παρεπιπτωντος γιατι το τροφοδοτικο δινει 6+2? Τα 2 σε καθε βυσμα κρέμονται πειραζεί? -Ανεμιστηρακια Καλα κλασσικα εδω εχω πηξει στα molex. Καταφερα να συνδεσω ολα τα ανεμιστηρακια του κουτιου και το 1 της cpu, αλλα θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Η μητρικη εχει 3 βυσματακια για fan 1 cpu και ενα power fan. To power fan τι ειναι? Για το τροφοδοτικο? Επειδη εκει συνεδεσα τα πινακια το τροφοδοτικου. Τα υπολοιπα πως τα αξιοποιω? Επειδη εχω παρει και fan controller τι συνδεεω στην μητρικη και τι στον controller? Παιδια αυτα για αρχη. Please βοηθηστε γιατι εχω λιωσει απο το μεσημερι και θελω να βγαλω ακρη χωρις να κανω καμμια στραβη και το κλαιμε καινουρια μηχανημα!
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 1. Τα 8 δεν είναι υποχρεωτικά, οι κατασκευαστές συνήθως προτείνουν να τα χρησιμοποιείς όλα όταν βάζεις πάνω επεξεργαστές με υψηλό TDP (βλ. Extreme Editions). Και με τα 4 δε θα έχεις πρόβλημα. 2. Υπάρχουν κάρτες γραφικών που απαιτούν 8πινα εκτός από 6πινα, εξού και η παρουσία τους στα τροφοδοτικά. Και όχι, δεν πειράζει αν δεν τα χρησιμοποιείς. 3. Ποια pins ακριβώς εννοείς πως σύνδεσες;
PaokToTheBone Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ποια καρτα γραφικων εχεις? Δεν καταλαβα και γω αυτο με τα pins. Το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη το συνδεεις εκει που λεει cpu fan .Τα αλλα συνδεστα οπου 8ες δεν εχει και τοσο σημασια...Απλα ειναι καλυτερα πανω στην μητρικη ωστε να εχεις ενδειξεις για στροφες κτλ κτλ...(αν και εχεις controller)
therock Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 1. Τα 8 δεν είναι υποχρεωτικά, οι κατασκευαστές συνήθως προτείνουν να τα χρησιμοποιείς όλα όταν βάζεις πάνω επεξεργαστές με υψηλό TDP (βλ. Extreme Editions). Και με τα 4 δε θα έχεις πρόβλημα. 2. Υπάρχουν κάρτες γραφικών που απαιτούν 8πινα εκτός από 6πινα, εξού και η παρουσία τους στα τροφοδοτικά. Και όχι, δεν πειράζει αν δεν τα χρησιμοποιείς. 3. Ποια pins ακριβώς εννοείς πως σύνδεσες; 1)Τι δφιαφορα εχει το καλωδια 4+4 απο το ενιαιο 8? Τον 920 εχω και σκοπευω σαφως να τον αναβαθμισω. Δεν ν ομιζω να εχω πρλβλημα με το 4πινο ετσι. Αρα οκ εφυγε ααυτο. Παρακατω. 2)Υπαρχουν καρτες με 8πινο?Εγω την gtx275 εχω που εχει 2χ 6πινα και ενα 2πινακι για την spdif το οποιο πρσοπερασα με την μια. Απλως ανεφερα πριν το 8πινο, επειδη το τροφοδοτικο βγαζει 6+2, τα 6 κουμπωνουν και κρεμεται το διπλο σε καθε καλωδιο για την καθε υποδοχη. Απλως μου φανηκε περιεργο και ειπα να το αναφερω. 3) Λοιπον μισω να το αναλυσω αυτο. Εχω το coolermaster Atcs840. Stock περιεχει 2x240mm ανεμιστηρες στο πανω μερος 1χ120 στο πισω μερος και 1χ140 στο κατω μπροστινο. Επισης εχω και μια True Black που της φπρεσα το panaflo 120x38. Εγω εκανα τα εξης, Α)Συνεδεσα το πισω 120αρι στην fan1 της μητρικης. Β)Ta 220αρια κουμπωθηκαν με molex μεταξυ τους και συνδεθηκαν με το υπολοιπο Molex δικτυο που εχει δημιουργηθει στο οποιο κουμπωσει και ο μπροστινος 140αρις. Με λιγα λογια εχω δημιουργησει μια καλωδιοσειρα me molex στα οποια εχουν κουμπωσει τα 3 μεγαλυτερα ανεμιστηρια του υπολογιστη. Γ)Τελος επειδη ο Panaflo εχει 3πινο και οχι 4πινο που ειναι cpufan slot της μητρικης, το κουμπωσα στον fan controller και ο fan controller με την σειρα του κουμπωνει στο 4πινο slot. Α ναι και συνεδεσα και το τροφοδοτικο στο Power fan στο οποιο και για αυτο εχω ενδοιασμους. Γενικοτερα κρεμονται καλωδια παντου και επικρατει ενα μπαχαλο. Και ακομα δεν εχω καν βαλει τα συμπληρωματικα s-flex για να καλυψω τα κενα αερος του κουτιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.