Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ήχο απο κάρτα γραφικών 4890!!!

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες γεια σας!

Έχω ένα πρόβλημα που όσο κι αν έχω ψάξει, λύση δεν βρίσκω...

Πρόσφατα αγόρασα μια 4890 Vapor-X και την σύνδεσα με τηλεόραση μέσω καλωδίου DVI και αντάπτορες DVI-HDMI και στις δυό πλευρές.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος του υπολογιστή ακούγεται απ'τα ηχεία της τηλεόρασης πλέον και όχι απ'του υπολογιστή. Εγώ θέλω να ακούγεται κι απ'τα δύο.

Μόλις βγάλω το καλώδιο απ'την τηλ. ο ήχως ακούγεται απ'τα ηχεία του PC κανονικά.

Άρα όταν συνδέεται στο HDMI της κάρτας είναι σαν να κάνει mute την έξοδο του υπολογιστή...

Έχει κανείς καμιά ιδέα ρε παίδες γιατί έχω σπάσει το κεφάλι μου απ'το πρωί.

Υ.Γ: Είχα την εντύπωση ότι μέσα απ'το DVI ΔΕΝ περνάει ήχος...

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι η τηλεόραση είναι HDCP compatible, οπότε επειδή είναι και η 4890 το ίδιο μεταφέρει και ήχο.

Δημοσ.

Όταν είσαι ενωμένος με την τηλεόραση λειτουργεί η "ΑΤΙ HD Audio" και η κλασική κάρτα ήχου σου πάει περίπατο, simple :-)

Δημοσ.
Για το πρόβλημά μου γνωρίζεις τίποτα?

Αυτό δεν είναι κάποιο πρόβλημα της κάρτας .

Η μόνη δυνατότητα που έχεις όταν συνδέεις την TV με την έξοδο HDMI της κάρτας είναι είτε να ακούς ήχο μέσω HDMI στην TV, είτε μέσω των ηχείων του υπολογιστή.

Την επιλογή την κάνεις κάτω δεξιά στο ηχειάκι και επιλέγεις Playback Devices σαν Default Device είτε HDMI είτε Speakers....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το ξέρω αυτό αλλά εγώ ήθελα να έχω ήχο κι απ'τα δύο.

Δεν γίνεται τελικά έτσι? :(:(:(:(:(:(:(

Κι ήμουν έτοιμος να σκάσω 50€ για αγορά HDMI to HDMI καλωδίου...

Δημοσ.

Μπα δεν μπορείς να κάνει κάτι ετσι δουλεύει αυτό το σύστημα εφόσον στείλεις ήχο από την κάρτα ήχου που έχει η καρτα γραφικών.

Λύση θα ήταν να επιλέξεις από τον υπολογιστή σου σαν έξοδο ήχου την κάρτα ήχου σου και με ένα μετατροπέα από μονό αρσενικό καρφί σε δύο θηλυκά ώστε να δώσεις την μια εξοδο στα ηχεία σου και την άλλη έξοδο στην τηλεώραση!

Δημοσ.

Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό αλλά δεν θέλω να μπλέξω με τόσα καλώδια να κρέμονται χύμα στο σαλόνι... ;-)

Thanks anyway!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...