Προς το περιεχόμενο

4870 υπερθέρμανση κάρτας!!!!

mantsat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αγόρασα πρόσφατα μια Ati 4870 Vapor, αλλά παρατηρώ ότι ζεσταίνεται πολύ όλη η κάρτα και ως επακόλουθο και όλο το κουτί. Έχει γίνει σαν καλοριφέρ το pc μου μετά την αναβάθμιση και αναγκάζομαι να αφήνω το πλαινό καπάκι ανοιχτό. Η θερμοκρασία της GPU είναι περίπου 50-60 C σε idle, κάτι που είναι φυσιολογικό όπως διάβασα. Το πρόβλημά μου είναι με την κάρτα σαν σύνολο...

Αν αγοράσω νέο σύστημα ψύξης π.χ. το Scythe Musashi ή το T-Rad Thermalright θα αλλάξει την κατάσταση?

Παρακαλώ βοηθήστε με!

Ευχαριστώ!!!!!

Δημοσ.
Καλησπέρα!

Αγόρασα πρόσφατα μια Ati 4870 Vapor, αλλά παρατηρώ ότι ζεσταίνεται πολύ όλη η κάρτα και ως επακόλουθο και όλο το κουτί. Έχει γίνει σαν καλοριφέρ το pc μου μετά την αναβάθμιση και αναγκάζομαι να αφήνω το πλαινό καπάκι ανοιχτό. Η θερμοκρασία της GPU είναι περίπου 50-60 C σε idle, κάτι που είναι φυσιολογικό όπως διάβασα. Το πρόβλημά μου είναι με την κάρτα σαν σύνολο...

Αν αγοράσω νέο σύστημα ψύξης π.χ. το Scythe Musashi ή το T-Rad Thermalright θα αλλάξει την κατάσταση?

Παρακαλώ βοηθήστε με!

Ευχαριστώ!!!!!

Δοκίμασε να ανεβάσεις το fan τις κάρτας από τον catalyst μέχρι το σημείο που δεν ακούγεται..

Δημοσ.

Την 1η φορά που άλλαξα την ταχύτητα του fan (στο 80% ) ,μέσω catalyst, ακούστηκε στιγμιαία το ανεμιστηράκι να δουλεύει πιο γρήγορα, τώρα είναι στο 80% και δεν ακούγεται. Είναι σα να δουλεύει στο 40%...

Δημοσ.
Την 1η φορά που άλλαξα την ταχύτητα του fan (στο 80% ) ,μέσω catalyst, ακούστηκε στιγμιαία το ανεμιστηράκι να δουλεύει πιο γρήγορα, τώρα είναι στο 80% και δεν ακούγεται. Είναι σα να δουλεύει στο 40%...

80%;;;;;;;:confused::confused::confused:

Default πόσο ήταν;

Δημοσ.

Τελικά με το rivatuner κάτι έκανα. Δουλεύει στο 70% με μπόλικο θόρυβο, αλλά στους 48 βαθμούς.....

Πάντως βρίσκω αυτήν την κατάσταση ιδιαίτερα ενοχλητική, το να μην χρησιμοποιώ την κάρτα ,να ανεβάζει τέτοια θερμοκρασία ώστε να χρειάζεται να βάζω στο full το fan...

• Super Moderators
Δημοσ.

οι 50-60 βαθμοί πάντως είναι μια χαρά θερμοκρασία...

μήπως να φτιάξεις το airflow του κουτιού?

Δημοσ.

όντως η θερμοκρασία μια χαρά είναι. στο full ποσο πάει?

αν όμως θες κλειστό το κουτί θες μπρός πίσω ανεμιστήρες, όπως είπε και ο προλαλήσας

Δημοσ.

Η core temperature ειναι στους 62 C σε μηδενική χρήση της κάρταςμε 45% χρήσης του fan!

Υπερβολικό το βρίσκω αυτό.

Πάντως στο μέλλον σκέφτομαι να προχωρήσω στη λύση του Scythe Musashi..

Έβαλα τους ανεμιστήρες στου κουτιού να δουλέψουν και έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Ευχαριστώ παιδιά.

Υ.Γ. Τελικά η αναβάθμιση έχει και τα αρνητικά της. Το κουτί μου είναι Soprano Thermaltake και χωράει ίσα ίσα την 4870 στο μήκος. Αναγκάστηκα να αλλάξω θέσεις στους σκληρούς...

Δημοσ.
Ένα απλό midi κουτί είναι, τι περίμενες;

βασικα το δικο μου( Tt M5) ειναι πιο μικρο αλλα την παιρνει ανετα...

απλα εχει χαμηλα την μητρικη και προς τα μεσα τους δισκους(το σοπρανο):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...