Προς το περιεχόμενο

Απεγκατάσταση Vista-Εγκατάσταση XP (Κι όμως δεν είναι απλό!)

velv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To iso να υποθέσω ότι το επέλεξες να γίνει bootable ε? Και στο τελευταίο screen από το nlite κάντο και εγγραφή σε dvd και όχι μόνο σε iso

Δημοσ.

Εγώ εφάρμοσα αυτό και φόρτωσα xp σε FS amilo χωρίς πρόβλημα. Εκτός από τους Mass Storage drivers φόρτωσα και όλους τους υπόλοιπους και απ' ότι θυμάμαι δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσω τίποτα επιπλέον.

Ακολούθησα τη METHOD 2.

Στο βήμα 5.3 έβαλα method 2 γιατί αλλιώς δε μπορούσε να κουμαντάρει όλους τους drivers (όπως προείπα φόρτωσα ΟΛΑ τα πακέτα).

Ξεκινώντας από cd με XP χωρίς SP, ενσωματώνοντας το SP3 και όλα τα πακέτα, το αποτέλεσμα ήταν =~900ΜΒ.

Προς το τέλος της εγκατάστασης προσπαθεί να εγκαταστήσει not verified drivers και βγάζει το γνωστό παράθυρο. Όμως τα κλείνει όλα μόνο του. Στο λέω γιατί λόγω των beeps νομίζεις ότι έχει κρασάρει το σύμπαν, και την πρώτη φορά μου προκάλεσε μια ανησυχία. Αν το αφήσεις όμως να κορνάρει για κανα 10λεπτο στο τέλος είναι όλα ΟΚ

Δημοσ.
Εγώ στο Toshiba που είχα πήρα τους drivers που βρήκα στο insomnia (αυτούς που βρήκες κι εσύ) και με το nlite έβαλα και τα 2 αρχεία.Έτσι τα κατάφερα κι άρχισε να κάνει εγκατάσταση τα ΧΡ κι απεγκατάσταση των vista.Μετά περνάς και τους drivers για όλο το υλικό που κατέβασες απο το site της Toshiba και είσαι κομπλέ.Μονάχα μην φανταστείς ότι το λαπτοπ θα πετάει μετά...θα σου φανεί στην αρχή αλλά μόλις θα το γεμίσεις με προγράμματα θα γίνει το ίδιο όπως και με τα vista.Γι'αυτό μετά ξαναεγκατέστησα τα vista που μόλις στρώσουν γίνονται μια χαρά.Και μην ξεχνάς ότι σε ένα μήνα το πολύ βγαίνει και το SP2 για τα vista.

Ναι, έχω δει κάτι σχετικό με SP2 vista, μου φαίνεται μέχρι στιγμής βρίσκονται ως beta.

Κοίτα μη μου το γυρίζεις τώρα με τα vista και με αναστατώνεις τον κακομοίρη που παιδεύομαι με ένα σωρό διαδικασίες για να βάλω τα XP!

Πάντως θα το έχω υπόψην μου όσα μου είπες. Σε ευχαριστώ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:14 ----------

To iso να υποθέσω ότι το επέλεξες να γίνει bootable ε? Και στο τελευταίο screen από το nlite κάντο και εγγραφή σε dvd και όχι μόνο σε iso

Ναι το iso φυσικά και το έκανα bootable. Στο τέλος το κάνω iso και το γράφω με το Nero. Δε δοκίμασα να το κάνω εγγραφή και σε dvd να πω την αλήθεια! Για ποιο λόγο να το κάνω και dvd;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:31 ----------

Εγώ εφάρμοσα αυτό και φόρτωσα xp σε FS amilo χωρίς πρόβλημα. Εκτός από τους Mass Storage drivers φόρτωσα και όλους τους υπόλοιπους και απ' ότι θυμάμαι δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσω τίποτα επιπλέον.

Ακολούθησα τη METHOD 2.

Στο βήμα 5.3 έβαλα method 2 γιατί αλλιώς δε μπορούσε να κουμαντάρει όλους τους drivers (όπως προείπα φόρτωσα ΟΛΑ τα πακέτα).

Ξεκινώντας από cd με XP χωρίς SP, ενσωματώνοντας το SP3 και όλα τα πακέτα, το αποτέλεσμα ήταν =~900ΜΒ.

Προς το τέλος της εγκατάστασης προσπαθεί να εγκαταστήσει not verified drivers και βγάζει το γνωστό παράθυρο. Όμως τα κλείνει όλα μόνο του. Στο λέω γιατί λόγω των beeps νομίζεις ότι έχει κρασάρει το σύμπαν, και την πρώτη φορά μου προκάλεσε μια ανησυχία. Αν το αφήσεις όμως να κορνάρει για κανα 10λεπτο στο τέλος είναι όλα ΟΚ

Χρησιμότατη η πληροφορία σου, σε ευχαριστώ.

Αν μου κορνάρει να καταβάλλω υπεράνθρωπες προσπάθειες να μη το πετάξω από το μπαλκόνι! Θα επιμείνω μέχρι το 10' που μου είπες...

(lol)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:07 ----------

Φίλτατε nrg85,

Μου άρεσε η περιγραφή σου, ναι λοιπόν!

Είμαι ένας ασημί σασί χειριστής ενός ασημί σασίτατου(;) laptop!

-----------------------------------------

Λοιπόν στο σασί επίσης bios μου έχω επιλογές στο advanced:

Legacy USB Support Enabled

Core Multi-Processing Enabled

Execute Disable Bit Capability Enabled

Dynamic CPU Frequency Mode Dynamic

Built-in LAN Enabled

Wake-Up On LAN Disabled

Wake-Up On keyboard device Disabled

(Για να μη σου πω τι άλλες μπαρούφες έχει στις υπόλοιπες επιλογές, δυστυχώς το bios δεν προθυμοποιείται να μου λύσει τα χέρια! Μακάρι να ήταν τόσο εύκολα όπως στο δικό σου bios! but... C'est la vie!).

----------------------------------------------------------------

Όσων αφορά την ερώτηση σου: Όχι μην ανησυχείς,δεν επιρρεάζομαι τόσο εύκολα από τα διάφορα σχόλια του ενός ή του άλλου. ΠΑΝΤΑ φροντίζω να κάνω τη δική μου έρευνα και να ακολουθώ μια κρίση που αφορά καθαρά την (μέχρις στιγμή) εμπειρία μου σε κάθε τι (όπως και στα vista). Απλά το cd των vista που έχω πρέπει να είναι προβληματικό (θα μου πεις γιατί δεν κατεβάζεις άλλο!). Επίσης μετά το 1ο 2μηνο (περίπου) σταματά να φαίνεται στο icon tray πχ το touchpad ή ακόμα και το ίδιο να μη δουλεύει! Θες για άλλα icontray; Μη σου πω ότι τότε ξεκινούν οι βομβαρδισμοί από appcrashes και δε με αφήνουν σε ησυχία και επομένως αντιμετωπίζω προβλήματα με τα περισσότερα προγράμματα! Άσε που μερικά προγράμματα που δουλεύω λόγο απασχόλησης έχουν πρόβλημα συμβατότητας!

Αν θες την καθαρή μου κρίση, δεν έχω σχηματίσει ΑΠΟΛΥΤΗ γνώμη για τα vista. Αλλά γνωρίζω τουλάχιστον ότι έχω περισσότερα προβλήματα με τούτο το ΛΣ από ότι με τα XP.

(Ελπίζω να σε κάλυψα!lol).

Δημοσ.

Ναι το iso φυσικά και το έκανα bootable. Στο τέλος το κάνω iso και το γράφω με το Nero. Δε δοκίμασα να το κάνω εγγραφή και σε dvd να πω την αλήθεια! Για ποιο λόγο να το κάνω και dvd;

Αναφερόμουν σε αυτό το 1.3 πόσο GB με τους drivers που είπες

Δημοσ.

Η πρόταση-ιδέα μου απέτυχε παταγωδώς!

τι ακριβώς έκανα:

1) Φόρτωσα τα XP sp3 στο nLite

2) Κατέβασα το Intel Matrix Storage Manager-Floppy image και με την επιλογή του nLite για Drivers επέλεξα Multiple driver folder, φορτώνωντας και τα 2 αρχεία inf(ακολούθησα τη συμβουλή του user Fronimitis, αν κατάλαβα σωστά).

3)Έγραψα σε dvd το iso image με το Nero με τη μικρότερη ταχύτητα!

--------------------------

Έτσι, κάνοντας reboot από το cd/dvd με 'πετά' πάλι στα #@!&@#! vista!

Το μόνο που μου μένει τώρα είναι να ακολουθήσω μια άλλη εναλλακτική επιλογή που μου πρότεινε ο φίλος mvaggel και τον ευχαριστώ για τη βοήθεια του. (Ότι αποτέλεσμα κι αν επακολουθήσει!)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:38 ----------

Θέλω να ρωτήσω κάτι κρίσιμο:

Το Panda (antivirus) μου 'χτυπά' συνεχώς για εξουδετέρωση ιών. (Προφανώς κάποιος ιός γυροφέρνει βόλτα το pc μου!)

Τα αμέτρητα Appcrashes σφάλματα μου χτυπούν ανά λεπτά!

------------------------------------------------------

Λέω να κάνω πάλι format τα vista και ύστερα να δοκιμάσω τις διαδικασίες με τα XP!

-------------------------

Μήπως όλα τα παραπάνω εμποδίζουν τις διαδικασίες και το reboοt με το cd XP να διεκπεραιωθούν;

(το ρωτώ παρόλο που η απάντηση ίσως να είναι και προφανής!)

Δημοσ.

mvaggel είσαι ο Ευεργέτης μου!!!!!!!

Τα κατάφερα! ΕΥΡΗΚΑ!!!

Μπράβο σου, και πάλι Μπράβο σου, και πάλι Μπράβο σου και πάλι .... !!!!

Τώρα γράφω από τα ΧΡ!

AT LAST! Επιτέλους!!!!

---------------------------------

Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ όσους πρόσφεραν τη βοήθειά τους!

........Και πάλι ευχαριστώ στον mvaggelara!

Δημοσ.
mvaggel είσαι ο Ευεργέτης μου!!!!!!!

Τα κατάφερα! ΕΥΡΗΚΑ!!!

Μπράβο σου, και πάλι Μπράβο σου, και πάλι Μπράβο σου και πάλι .... !!!!

Τώρα γράφω από τα ΧΡ!

AT LAST! Επιτέλους!!!!

---------------------------------

Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ όσους πρόσφεραν τη βοήθειά τους!

........Και πάλι ευχαριστώ στον mvaggelara!

Και σε αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίστε mvaggel (=εμένα δηλαδή). Διώχνει τα Vista, το δάκο και τη μουχρίτσα. Κάνει τα ρούχα να μυρίζουν λεβάντα και φασκόμηλο. Και αν δεν τον πιστεύετε ρωτήστε τον velv :P:p:p:p:p:p:p:p

Δημοσ.
Και σε αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίστε mvaggel (=εμένα δηλαδή). Διώχνει τα Vista, το δάκο και τη μουχρίτσα. Κάνει τα ρούχα να μυρίζουν λεβάντα και φασκόμηλο. Και αν δεν τον πιστεύετε ρωτήστε τον velv :P:p:p:p:p:p:p:p

LLLLLLLLooooooooooooooooooLLLLLLLLLLLL!!!

Μπορώ να πω ότι σε ψηφισα 'ΔΑΓΚΩΤΟ!"

Και πάλι ευχαριστώ.

Αν είναι στη δικαιοδοσία μου, χαρακτηρίζω το topic ως Solved!

Ευχαριστώ τους παντες για τα posts τους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...