velv Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Πρελούδιο:το λειτουργικό μου είναι Vista Home Edition(προεγκατεστημένο). Βάζοντας το cd εγκατάστασης των XP SP2 προχωρώ για format. Στο laptop που θέλω να εγκαταστήσω τα xp είναι Toshiba Satellite L40-16D, και ο δίσκος του TOSHIBA MK1237GSX SATA. Κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης ενημερώνομαι με ένα μνμ παρόμοιο με "setup does not detect hard drive..." Με λίγα λόγια δε 'βλέπει' το σκληρό, ο λόγος ( τα XP SP2 δεν αναγνωρίζουν τα SATA:shifty: Το ερώτημα είναι τι μπορώ να κάνω για αυτή την περίπτωση; Έχω διάφορες προτάσεις από ένα forum: http://www.howtogeek.com/howto/windows/resolving-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-during-windows-xp-installation/, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να βρω ένα παρόμοιο αρχείο iaach.inf για το μοντέλο δίσκου της TOSHIBA που ψάχνω! Μήπως έχει κανείς να μου προτίνει κάτι σχετικό ή τέλος πάντων κάποια άλλη λύση; Εκτιμώ κάθε βοήθεια που θα πάρω!
alex89 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πρέπει με το nlite να φτιάξεις ένα cd με τα win xp που θα έχουν και τους sata drivers. Άλλος τρόπος είναι στο bios να βάλεις το σκληρό σαν ide. Υπάρχει και η λύση του usb floppy (κοστίζει περίπου 30 ευρώ).
Finn Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πας στο bios και επιλέγεις disable naive sata support ή κάτι παρόμοιο. Μετά δοκίμασε και είσαι κομπλέ
velv Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πας στο bios και επιλέγεις disable naive sata support ή κάτι παρόμοιο.Μετά δοκίμασε και είσαι κομπλέ ευχαριστώ για την προτασή σου, μα το bios της TOSHIBA Satellite L40-16D δε διαθέτει μια παρόμοια επιλογή! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:58 ---------- Προχώρησα με το nLite και δημιούργησα το iso image, αφού πρώτα έβαλα τα SATA drivers της Intel. Πχ το δικό μου μοντέλο που διέθετε το iastor.inf είναι: Intel® 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller Τέλος το γράφω σε cd με Nero 8 ΟΚ μέχρι εδώ! Κατά την εκκίνηση επιλέγω rebout from cd/dvd αλλά αντί για να φορτώσει τη διαδικασία εγκατάστασης των XP, φορτώνει τα Vista! (Σα να αδυνατεί - για λόγο που δε γνωρίζω- να εγκαταστήσει τα ΧΡ) Παρεπιμπτοντως, επανέλαβα την ίδια διαδικασία με copy-paste τα περιεχόμενα του ISO μέσω του daemon tool lite . Επίσης τίποτα! Μια βοήθεια, να καταλάβω; ΥΓ: Κοίταξα και το http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=268866 και κατέβασα και από εκεί INTEL SATA DRIVERS μπας και φταίει το iastor.inf που κατέβασα πρώτο. Μια απορεία επίσης: ποιο να χρησ/σω το iastor.inf ή το iaahci.inf, και ποιά η διαφορά τους; (όχι, δεν εξετάζεστε!LOL) Ας μου απαντήσει κάποιος. Ευχαριστώ για τα παραπάνω μνματα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:03 ---------- Πρέπει με το nlite να φτιάξεις ένα cd με τα win xp που θα έχουν και τους sata drivers. Άλλος τρόπος είναι στο bios να βάλεις το σκληρό σαν ide. Υπάρχει και η λύση του usb floppy (κοστίζει περίπου 30 ευρώ). 1)Δούλεψα την 1η σου επιλογή με αποτυχία!(Περιγράφω παραπάνω) 2)Οι επιλογές του bios δε με βοηθούν σε αυτό που μου λες. 3)Παλικάρι μου δεν έχουμε άλλα λευτά! (ούτε δεκάρα τσακιστή που λέγαν κ οι παλιοί!) Πάντως ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.
nrg85 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 το ιδιο πρόβλημα είχα κ εγώ με το τοσίμπα μου.ακου... πάς στο BIOS και κανεις κλίκ εκει που λέει κάτι για hdd ή sata δεν θυμάμαι γράφω και από άλλο pc ,και το κάνεις από ahci σε compatibility mode αν θυμαμαι καλά...θα το κοιτάξω καργότερα μην τυχόν κάω λάθος αλλά αυτό πρέπει να είναι....ρολόι θα μπούν τα χρ και όλα γενικά. Μόνο να δουλέψουν καλά οι drivers διότι εμένα δεν δούλεψε καλά η κάρτα ήχου :( :( με τους οδηγούς από το σάητ της τοσιμπα και αναγκάστηκα να ξαναγυρίσω σε σβήστα, αφου δεν βρήκα καμιά λυση όσο κ αν έψαξα...τώρα πλέον μετά από καιρό τα συνήθισα τα βίστα,με βόλεψαν και δεν θέλω να κάνω κ καμιά τρελά απαιτητική εργασία...μια χαρά πάνε κ αυτά αν τα συμμαζέψεις λίγο κ δεν μου περνάει στιγμή σαν σκέψη ότι θέλω χρ...!!
velv Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 το ιδιο πρόβλημα είχα κ εγώ με το τοσίμπα μου.ακου... πάς στο BIOS και κανεις κλίκ εκει που λέει κάτι για hdd ή sata δεν θυμάμαι γράφω και από άλλο pc ,και το κάνεις από ahci σε compatibility mode αν θυμαμαι καλά...θα το κοιτάξω καργότερα μην τυχόν κάω λάθος αλλά αυτό πρέπει να είναι....ρολόι θα μπούν τα χρ και όλα γενικά. Μόνο να δουλέψουν καλά οι drivers διότι εμένα δεν δούλεψε καλά η κάρτα ήχου :( :( με τους οδηγούς από το σάητ της τοσιμπα και αναγκάστηκα να ξαναγυρίσω σε σβήστα, αφου δεν βρήκα καμιά λυση όσο κ αν έψαξα...τώρα πλέον μετά από καιρό τα συνήθισα τα βίστα,με βόλεψαν και δεν θέλω να κάνω κ καμιά τρελά απαιτητική εργασία...μια χαρά πάνε κ αυτά αν τα συμμαζέψεις λίγο κ δεν μου περνάει στιγμή σαν σκέψη ότι θέλω χρ...!! Επειδή στο χειρισμό του bios είμαι λίγο άσχετος, και επίσης δεν πρόσεξα ιδιαίτερα αρκετές επιλογές να μου προσφέρει το ίδιο το bios, είναι δυνατό να μου τα γράψεις σαν βήματα αυτά που μου λες; Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αυτό. Υπόψην ότι έχω TOSHIBA Satellite L40-16D, δε γνωρίζω αν όλα τα toshiba έχουν το ίδιο bios με τις ίδιες ακριβώς επιλογές (όπως οι παραπάνω που αναφέρεις).
ChangeAllNow Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πάντα υποστηρίζω οτι δεν χρειάζεται να καταργήσουμε τα Vista, μπορεί να γίνει dual boot των vista με τα xp. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256641. Σαν Vista DVD Recovery χρησιμοποιούμε το http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/ . Γιά τα Xp πας Toshiba : http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU, βάζεις τα στοιχεία του μοντέλου σου και του λειτουργικού (Xp) και σου παραθέτει όλους τους οδηγούς. Αν κατεβάσεις το installation instuctions πρώτα και το διαβάσεις σε καθοδηγεί πώς να χρησιμοποιήσεις τον sata driver (Storage Manager), δεν έχει σημασία που αναφέρεται σε floppy. Κατόπιν οδηγείς το nlite στο INF αρχείο και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτό. Μετά ολοκληρώνεις την εγκατάσταση των άλλων οδηγών.
alex89 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Φίλε μου δεν έχω δουλέψει το nlite γιατί περνάω τους sata drivers με usb floppy....
velv Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πάντα υποστηρίζω οτι δεν χρειάζεται να καταργήσουμε τα Vista,μπορεί να γίνει dual boot των vista με τα xp. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256641. Σαν Vista DVD Recovery χρησιμοποιούμε το http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/ . Γιά τα Xp πας Toshiba : http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU, βάζεις τα στοιχεία του μοντέλου σου και του λειτουργικού (Xp) και σου παραθέτει όλους τους οδηγούς. Αν κατεβάσεις το installation instuctions πρώτα και το διαβάσεις σε καθοδηγεί πώς να χρησιμοποιήσεις τον sata driver (Storage Manager), δεν έχει σημασία που αναφέρεται σε floppy. Κατόπιν οδηγείς το nlite στο INF αρχείο και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτό. Μετά ολοκληρώνεις την εγκατάσταση των άλλων οδηγών. Ok, πολύ χρήσιμη η πρότασή σου. Αλλά... Επανατοποθετώ τα βασικά μου ερωτήματα: 1)Ποιο/α αρχεία ακριβώς φορτώνω στην επιλογή drivers του nLite, και 2) Εγγράφω στο cd το iso image ή ανοίγω το iso με ένα daemon tool και βγάζω από κει τα αρχεία και τα βάζω σε ένα δικό μου φάκελο και στην πορεία το εγγράφω σε cd (μπορεί το pc κατά τη φόρτωση του cd να "δει" το iso;). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:33 ---------- Φίλε μου δεν έχω δουλέψει το nlite γιατί περνάω τους sata drivers με usb floppy.... Δυστυχώς δεν έχω λεφτά για floppy disk. Άσε που πρέπει να δώσω λεφτά για να φτιάξω το desktop! >:Ο Αν με δείτε στο δρόμο να ζητιανεύω με ρούχα όπως του Καραγκιόζη εγώ θα είμαι! (θα ζητώ λεφτά για φαγητό, αλλά μ*****ες θα πάρω desktop!) LOL, αντε και ένα αστειάκι μη με πάρει η κάτω βόλτα!
alex89 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Πάντα χρειάζεται το χιούμορ γιατί αλλιώς δεν τη βγάζουμε πέρα
ChangeAllNow Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Επανατοποθετώ τα βασικά μου ερωτήματα:1)Ποιο/α αρχεία ακριβώς φορτώνω στην επιλογή drivers του nLite, και 2) Εγγράφω στο cd το iso image ή ανοίγω το iso με ένα daemon tool και βγάζω από κει τα αρχεία και τα βάζω σε ένα δικό μου φάκελο και στην πορεία το εγγράφω σε cd (μπορεί το pc κατά τη φόρτωση του cd να "δει" το iso 1) Το καθοδηγείς στο iaahci.inf, 2) Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του nlite, τελειώνει με τη δημιουργία του iso, γράψε το iso σε ένα CD και κάνε εκκίνηση από αυτό.
velv Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Λοιπόν έχω μια πρόταση-ιδέα. (Κατά πόσο ελπιδοφόρα και πραγματοποιήσιμη εκ του αποτελέσματος, δε ξέρω!) Οργανώνομαι στα εξής βήματα: 1) Κατεβάζω όλους τους οδηγούς της τοσίμπα http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU. 2)Επειδή τα ΧΡ SP3 διαθέτουν κάποια sata drivers, θα χρησ/σω για λογισμικό στο nLite τα Windows Xp Media Center Edition 2005 SP3(1.31Gb). 3)Παρόλα αυτά θα κατεβάσω και τους οδηγούς sata της intel από το site της, συγκεκριμένα το zip Intel Matrix Storage Manager-Floppy image που έχει και τον τύπο του SATA μου. (Αλλά τι γίνεται με την άλλη IDE-> Intel® ICH8M Ultra ATA Storage Controllers - 2850; Μια βοήθεια και εδώ; ). 4)Έπειτα δημιουργώ το iso κ στη συνέχεια το γράφω σε dvd λόγω των 1.31gb με την μικρότερη ταχύτητα που διαθέτει το Nero (για να μη χαθούν πληροφορίες ή χρήσιμα δεδομένα από το boot cd που γράφω- αν δε κάνω λάθος). Ελπίζω πως είπα κάτι σωστό. Δε το δοκίμασα ακόμη. Θα ενημερώσω πάντως μόλις το κάνω! Ευχηθείτε μου καλή τύχη, διαφορετικά ας με αποτρέψει κάποιος με σωστά επιχειρήματα ότι θα κάνω ΛΑΘΟΣ και γιατί! ΥΓ: Περιμένω τη συμβουλή σας όσων αφορά τα παραπάνω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:42 ---------- Επιπλέον ξέχασα να ρωτήσω την εξής κρίσιμη ερώτηση: Όλα τα drivers της toshiba (wireless lan, sound drivers, ...), όπως επίσης και τα SATA drivers της intel τα φορτώνω στο drivers stage του nLite? Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.
Fronimitis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Εγώ στο Toshiba που είχα πήρα τους drivers που βρήκα στο insomnia (αυτούς που βρήκες κι εσύ) και με το nlite έβαλα και τα 2 αρχεία.Έτσι τα κατάφερα κι άρχισε να κάνει εγκατάσταση τα ΧΡ κι απεγκατάσταση των vista.Μετά περνάς και τους drivers για όλο το υλικό που κατέβασες απο το site της Toshiba και είσαι κομπλέ.Μονάχα μην φανταστείς ότι το λαπτοπ θα πετάει μετά...θα σου φανεί στην αρχή αλλά μόλις θα το γεμίσεις με προγράμματα θα γίνει το ίδιο όπως και με τα vista.Γι'αυτό μετά ξαναεγκατέστησα τα vista που μόλις στρώσουν γίνονται μια χαρά.Και μην ξεχνάς ότι σε ένα μήνα το πολύ βγαίνει και το SP2 για τα vista.
ChangeAllNow Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Τα Xp δεν έχουν sata drivers. Μπορούμε να ενσωματώσουμε γιά όσα chipshets θέλουμε, ας πούμε όλη τη σειρά της Intel (5,6,7,8,9,10). (http://www.msfn.org/board/Integration-Intel-Sata-t107504.html). Δεν είναι απαραίτητο να χαθούν τα Vista : Πάντα υποστηρίζω οτι δεν χρειάζεται να καταργήσουμε τα Vista, μπορεί να γίνει dual boot των vista με τα xp. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256641. Σαν Vista Recovery Disk χρησιμοποιούμε το http://neosmart.net/blog/2008/window...disc-download/ .
nrg85 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Επειδή στο χειρισμό του bios είμαι λίγο άσχετος, και επίσης δεν πρόσεξα ιδιαίτερα αρκετές επιλογές να μου προσφέρει το ίδιο το bios, είναι δυνατό να μου τα γράψεις σαν βήματα αυτά που μου λες; Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αυτό. Υπόψην ότι έχω TOSHIBA Satellite L40-16D, δε γνωρίζω αν όλα τα toshiba έχουν το ίδιο bios με τις ίδιες ακριβώς επιλογές (όπως οι παραπάνω που αναφέρεις). πρέπει το δικό σου να είναι παλιότερο ...από αυτά με το ασημί σασί...!!! Στο δικό μου που είναι από τα μαύρα γυαλιστερά, με το που μπείς στο Bios πας στο advanced και έπειτα στο Sata controller mode από AHCI το αλλάζεις σε compatibility Έπειτα περνάς τα χρ εκκινώντας από το cd εγκατάστασης των χρ και κάνει φορμάτ κανονικότατα...! Το θέμα είναι για ποιες χρήσεις θες να το κάνεις αυτό.Μήπως σε καλύπτουν τα βίστα μια χαρά και θέλεις να βάλεις χρ λόγω επηρεασμού από την τρέχουσα άποψη "βγάλτε αμέσως τα βίστα από το λάπτοπ" ? Σου λέω ότι προσωπικά καλύτερα που δεν μου έκατσε η φάση με τα χρ.Σφαίρα πάει με τα βίστα , κ πως να μην πήγαινε δλδ 3 γίγα ραμ και διπύρηνο,αφού βέβαια τα έφερα στα μέτρα μου σβήνοντας όλες τι περιττές αηδίες που είχε μέσα (όταν αγοράζεις λάπτοπ έχουν εγκατεστημένα μέσα ότι πιο άχρηστα προγράμματα μπορεί να φανταστείς)!Δοκίμασε το κ συ!Πλέον τα χρ μου φαίνονται αυτό που ακριβώς είναι:ένα λειτουργικό 8ετίας !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.