DJJordan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα, αντιμετοπίζω το εξής: είχα συνδέσει έναν εξωτερικό δίσκο με firewire, αλλά για καλύτερες ταχύτητες τον σύνδεσα e-sata, παρόλο όμως που ανοίγουν οι φακέλοι ταχύτερα, όταν μπαίνω απο δίκτυο σέρνεται σε σχέση με πριν (το e-sata είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή με vista ενώ ο υπολογιστής στο ενσύρματο δίκτυο έχει ΧΡ). Κάτι άλλο που παρατήρησα, είναι ότι μπαίνοντας στους φακέλους του εξωτερικού από δίκτυο, ο δίσκος για ώρα δεν δίχνει να στέλνει δεδομένα (έχει μια σειρά απο led), όπως έδειχνε με firewire ή usb, (με το usb έχω άλλο θέμα, κολήματα boot, όπως και με το e-sata σε ΧΡ). ..μήπως φταίει ότι ο δίσκος είναι γεμάτος, ή η κάρτα δικτύου είναι πιο αργή από το sata?
caution Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 ...από τις συνδέσεις που αναφέρεις η ταχύτερη είναι το esata οπότε καλύτερα να την προτιμήσεις, οι lan συνήθως περιορίζονται από τους "ψόφιους" lan controllers των δίσκων
DJJordan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 ανακάλυψα άλλο θέμα με το e-sata: έχω τον WD MyBook 1TB, ο οποίος όταν δε χρησιμοποιείται κάποια στιγμή περνάει σε κατάσταση standby, και μόλις μπω στους φακέλους του δίσκου, δεν λειτουργεί τίποτα στα windows ακόμα και εάν τον αποσυνδέσω, είναι θέμα sata drivers?
caution Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 ...μήπως έχεις ενεργοποιήσει κάποιο τέτοιο saving energy function από το λειτουργικό σου;
DJJordan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 όχι, ο δίσκος (συγκεκριμένα η θήκη του) πρέπει να έχει τέτοια λειτουργία κ δεν ξέρω πως να την απενεργοποιήσω Να διευκρινίσω ότι το δίκτυο δεν αφορά το δίσκο, αλλά τους υπολογιστές, ο δίσκος είναι συνδεδεμένος στον ένα υπολογιστή, και ο άλλος υπολογιστής επικοινωνεί με το δίσκο μέσω του πρώτου υπολογιστή δικτυακά, ο δίσκος διαθέτει μόνο usb, firewire και e-sata, προβλήματα επικοινωνίας έχω ΚΑΙ με usb καθώς προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στην εκκίνηση των windows, μερικές φορές και αποτυχίες εκκίνησης, και η firewire είναι λίγο περιοριστική (μιας που δεν είναι και onboard), αλλά τουλάχιστον δουλεύει σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.