Προς το περιεχόμενο

Roland Garos 2009

kybos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσοι από σας παρακολουθείτε τένις αλλά το φετινό Roland Garos μας έδωσε ήδη μια πρώτου μεγέθους έκπληξη, τον αποκλεισμό του Ναδάλ (Νο1) από τον Σόντερλινγκ (Νο25). Επειδή είχα την τύχη να δω το ματς live, θα μεταφέρω τις εντυπώσεις μου και σε 'σας...

...παρότι ο Ναδάλ είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ τενίστας, προτιμώ τον Φέντερερ καθώς είναι πιο εκλεπτυσμένος ο τρόπος παιχνιδιού του, είναι καθαρά τεχνικός ενώ του Ναδάλ, αντιθέτως, δυναμικός...

...το καταπληκτικό στον αποκλεισμό του Ναδάλ είναι ότι ο Σόντερλινγκ τον κέρδισε επειδή έπαιξε δυνατότερα!!! είχε μέση ταχύτητα στο σερβίς 199 χλμ, ενώ ο Ναδάλ 177 χλμ, είχε μόλις 64% επιτυχημένα πρώτα σερβίς έναντι 77% του Ναδάλ, όμως πέρασε πολύ περισσότερους άσους (3-9)...

...το απίστευτο όμως είναι οι winners (πόντοι που κερδίθηκαν με επιθετικό χτύπημα) που κατάφερε ο Σουηδός (61) έναντι του Ισπανού (33) αχρηστεύοντας το βασικό όπλο του Ναδάλ, παρόλο που ο πιο άπειρος Σουηδός έκανε τα διπλά λάθη (59-28), τελικά άντεξε να βγάλει όλο το ματς χωρίς να λυγίσει...

...είναι απίστευτο (άλλη μια φορά) το ότι ο Ναδάλ δεν μπόρεσε όχι απλώς να επιτεθεί, αλλά ούτε και να βρει τρόπο να σπάσει τον ρυθμό του Σόντερλινγκ που τον σφυροκοπούσε από όλες τις θέσεις και τους τρόπους...

...δεν θυμάμαι να έχω πανυγηρίσει ποτέ έτσι σε αγώνα τένις...

...απλά ταυτίστηκα με τον Σουηδό και με το πείσμα του να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της καρριέρας του κόντρα στο Νο1 και ανίκητο στο χώμα Ναδάλ και ομολογώ πως αυτό το "θράσος" να παίρνει winners με το forehand (ασσύληπτη δύναμη) και το backhand (και δύναμη και ακρίβεια) στον Ισπανό που ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το παιχνίδι του...

...είχε τόσο πάθος αυτός ο "ψυχρός" Σουηδός που υπερκάλυψε τα λάθη του, δεν είναι υπερβολή το ότι ο αντίπαλος επί της ουσίας δεν κέρδισε πόντους, απλά ο Σουηδός έχανε πόντους με τα λάθη του (59 ακριβώς τα διπλά)...

...τέλος έκανε 4 ή 5 break και δέχθηκε μόλις 1 και το σετ που έχασε, το έχασε στο tie break εύκολα, εκεί ήταν και το κρίσιμο σημείο του αγώνα καθώς δεν λύγισε ψυχολογικά...

...νομίζω ότι του αξίζουν διθύραμβοι και λίγο είναι...

edit: αν αντίπαλος ήταν ο Φέντερερ ο Ελβετός δεν θα έπαιρνε σετ, αν και θα ήταν πιο ενδιαφέρον ματς καθώς ο Ελβετός σερβίρει καλύτερα από τον Ναδάλ...

Δημοσ.

Ναδάλ εκτός,Τζόκοβιτς εκτός,επιτέλους να το πάρει ο Φέντερερ.

Τεράστιος τεννίστας,κρίμα να μείνει χωρίς Roland Garos.

Τον Ναδάλ δεν τον πάω μία.Διαφωνώ και στο τελευταίο,αν έπαιζε με τον Φέντερερ δεν πρόκειτε να έκανε τέτοιο παιχνίδι,ο Ελβετός ζωγραφίζει δεν βαράει το μπαλάκι σαν τον Ναδάλ

Πρόγραμμα με τις μεταδόσεις έχει βγάλει η ΕΡΤ;

Δημοσ.
Ναδάλ εκτός,Τζόκοβιτς εκτός,επιτέλους να το πάρει ο Φέντερερ.

Τεράστιος τεννίστας,κρίμα να μείνει χωρίς Roland Garos.

Τον Ναδάλ δεν τον πάω μία.Διαφωνώ και στο τελευταίο,αν έπαιζε με τον Φέντερερ δεν πρόκειτε να έκανε τέτοιο παιχνίδι,ο Ελβετός ζωγραφίζει δεν βαράει το μπαλάκι σαν τον Ναδάλ

Πρόγραμμα με τις μεταδόσεις έχει βγάλει η ΕΡΤ;

Γιατί δεν μπαίνεις να δείς; www.ert.gr

Δημοσ.

Μπήκες εκεί μέσα και έβγαλες άκρη;

Προφανώς ρωτάω για να μην ψάχνω αν το χει ψάξει ήδη άλλος και

ΟΚ πάντως,θενκς

Δημοσ.

+1 στον Φέντερερ,αυτο το backhand που έχει είναι απιστευτο.σε δυο ματς που τον ειδα στο Παρίσι πάντως δεν με έπεισε οτι ειναι σε φόρμα.ποντάρω στον Σουηδό η στον Γκονζάλεζ..

Δημοσ.

πωωωωω γαμωτο εχασα τετοιο ματς???

Παιζει να τον βρω πουθενα απο την μεταδοση που ειχε η ΕΡΤ?

Δημοσ.
ΝΑΔΑΛ για πάντα .

ο καλύτερος 1.

Ρε πως γίνεται εσύ να υποστηρίζεις πάντα τους πιο αντιπαθητικούς; :P

Αλόνσο-Ναδάλ,τι άλλο;

Δημοσ.

Όποιος έχει χρόνο ας δεί τον ημιτελικό τώρα στην ΕΤ1 μεταξύ Soderling και Gonzales ο οποίος είναι 2-2 στα σέτ (απο 2-0 υπέρ του soderling) και τώρα παίζουνε το τελευταίο.

Αξίζει μέχρι και την τελευταία του μπαλιά..

Δημοσ.

Στο τένις τίποτα δεν τελειώνει πρίν την τελευταία μπαλιά του παιχνιδιού. Όλα πάνε πόντο πόντο. Αυτό έδειξε και η ανατροπή μέχρι τώρα.

Να δούμε..

Btw οντως είχε χαβά ο gonzales.

Δημοσ.

Δεν είμαι γκαντέμης.. Προπονητάρα είμαι :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:45 ----------

:)

Πέρασε ο soderling.

Ματσάρα απλά :)

Άντε να δούμε και τον επόμενο τώρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...