el02154 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα: Θέλω μέσα στην ιστοσελίδα μου να βάλω μία gallery με μικρές εικονίτσες και πατώντας σε κάποια από αυτές να εμφανίζεται η αντίστοιχη εικόνα μεγαλύτερη σε κάποιο χώρο που θα έχει δεσμευτεί στη σελίδα για αυτό το σκοπό. Μέχρι εδώ τα έχω καταφέρει χρησιμοποιώντας και ta behaviors του Dreamweaver. Το δύσκολο τώρα είναι ότι μόλις εμφανιστεί η εικόνα σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να υπάρχει και ένα εικονιδιακι για ζουμ το οποίο επιτρέπει πατώντας το να εμφανιστεί σε ένα νέο παράθυρο (χωρίς να βγαίνει από την σελίδα που είμαι) η εικόνα σε πραγματικες διαστάσεις. Δοκίμασα να το κάνω με Spry Tooltip αλλά δεν μπορώ να βρω τρόπο ωστλε το περιεχόμενο του Tooltip να είναι δυναμικό και να περιέχει την κανονικη εικόνα αυτής που είναι κάθε φορά στο πλαίσιο ετσί ωστε πατώντας ζουμ να εμφανίζεται σε κάθε περίπτωση η αντίστοιχη εικόνα με αυτή που έχει επιλέξει ο χρήστης να είναι μέσα στο πλαίσιο.. Έχει κανείς καμμιά ιδέα???
pOLoS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 http://cool-javascripts.com/galleries/10-mootools-plugin-for-showing-image-gallery.html
el02154 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 http://cool-javascripts.com/galleries/10-mootools-plugin-for-showing-image-gallery.html καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια.πολύ χρήσιμη η ιστοσελίδα που μου είπες. Όμως παρόλα αυτά αυτά έχουν κάνει περίπου ότι έκανα και εγώ στο πρώτο βήμα. Το θέμα μου είμαι πως θα εμφανίζεται και νέα εικόνα σε κανονικές διαστάσεις πατώντας κάποιος σε ένα κουμπί ζουμ. Αυτό που μάλλον δεν έκανα κατανοητό είναι το ποια είναι η σειρα που ακολουθείται: ο χρήστης πατάει σε μία εικονίτσα π.χ 100χ100 και έτσι η εικόνα εμφανίζεται μέσα σε ένα μεγαλύτερο πλάισιο π.χ 500χ500. Στην συνέχεια πατώντας σε ένα κουμπάκι ζουμ η εικόνα που βρίσκεται εκείνη την στιγμή μέσα στο πλαίσιο των 500χ500 θέλω να εμφανίζεται πλέον σε κανονικές διαστασεις π.χ 800χ700 σαν ένα νέο παραθυρο μέσα στην ίδια την σελίδα.
el02154 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 για zoom http://highslide.com/ είσαι φοβερός πραγματικά. σε ευχαριστώ. Βέβαια τα λυπάμαι λίγο τα 180ε αλλά χαλάλι. Από ότι καταλαβαίνω το κατέχεις καλά το αντικείμενο. Οποιαδήποτε συμβουλή σου ευπρόσδεκτη...
el02154 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 έβαλα τελικά το lightbox αλλά παρουσιάζει ένα πρόβλημα.Μόλις πατάω στο λινκ για να ανοίξει το νέο παραθυρο, αυτο γίνεται αλλα αντι να είναι κεντραρισμένο εμφανίζεται χαμηλα και αναγκάζομαι να κάνω scroll down 5 δευτερόλεπτα να το βρω και ουσιαστικά μου διαλύει την σελίδα. Έχει κανείς κάποια ιδεα?
Uberalles_gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Έχεις λάθος στο css. (doctype έχεις στην σελίδα σου?)
thanocaster Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μάλλον κάποιο height έχει δωθεί λάθος... Δοκίμασε με firebug να δεις τί γίνεται...
el02154 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. μάλλον κάτι φαίνεται να παίζει με το css του lightbox. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Και μία ερώτηση ακόμα: Ξέρετε sites που να έχουν έτοιμα php και javascript για διάφορες 'πιασάρικες' λειτουργίες?
takistmr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μπράβο παιδιά, καταπληκτικές οι διευθύνσεις που δώσατε!!!
HighT3ch Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 μάλλον κάτι φαίνεται να παίζει με το css του lightbox. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. To doctype που σου είπε ο Uberalles_gr κοίτα - θέλει strict για να είναι crossbrowser operational.
el02154 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 To doctype που σου είπε ο Uberalles_gr κοίτα - θέλει strict για να είναι crossbrowser operational. το εξηγείς λίγο γιατί μπερδεύτηκα?
HighT3ch Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μην κάνεις καμία αλλαγή στο CSS απλά στην σελίδα σου βάλε επάνω επάνω > <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> Λογικά με αυτό θα είσαι εντάξει απλά πρέπει να είναι well formed ο html κώδικάς σου μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.