Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ξαναλέω:

1. Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει, όταν όλο τον περσινό χρόνο είχα συνολικές διακοπές ρεύματος όχι παραπάνω από 2 ώρες...

2. Ενώ νομίζεις ότι ο ΟΤΕ ακόμα δουλέυει με χειροκίνητο circuit switching και δεν μετατρέπει το ωραίο σου PSTN σε δικτυακά πακετάκια από το DSLAM και πέρα? :rolleyes:

3. Αυτό τώρα τι είναι, πλεονέκτημα του PSTN?

Anyway, ξαναλέω ότι μακροσκοπικα δεν έχει καμιά διαφορά το PSTN από το VoIP, και κακώς συντηρείται αυτός ο μύθος ότι το pstn είναι καλύτερο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα φίλε μου. Ο ΟΤΕ δεν κάνει τη γραμμή σου VoIP ΠΟΤΕ και σε καμία περίπτωση. Για να έχεις σταθερή απόδοση στο τηλέφωνο VoIP πρέπει να έχεις και σταθερή σύνδεση, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Επίσης, αυτό που λες, ότι δεν είχες διακοπές ρεύματος, αν έχεις (που δεν σου το εύχομαι, φυσικά) και προκύψει μια ανάγκη, όπως μου προέκυψε εμένα -που δεν χρησιμοποιώ πολύ κινητό λόγω ακτινοβολίας- σε περίπτωση προβλήματος υγείας, θα έτρεχες και δεν θα έφτανες. Και πάλι, μακριά από σένα και όλους μας.

Το VoIP δεν είναι τηλέφωνο με την έννοια που το ξέρουμε. Σίγουρα έχει οφέλη, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου εξασφαλίσει την ασφάλεια των επικοινωνιών μου από τη στιγμή που περνάνε τα τηλεφωνήματα μέσα από το Internet. Θα μου πεις, και με POTS μπορεί να συμβεί αυτό. Ναι, αλλά όσο να' ναι το VoIP είναι σαφώς πιο ευάλωτο.

Και εγώ έχω VoIP ως δεύτερη γραμμή, αλλά την έχω μόνο για fax. Έτσι κι αλλιώς, δεν βλέπω το λόγο να τηλεφωνώ από αυτήν, από τη στιγμή που μπορώ να καλώ ΟΠΟΥ θέλω με POTS χωρίς να πληρώνω ούτε 1 λεπτό παραπάνω.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ξαναλέω:

1. Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει, όταν όλο τον περσινό χρόνο είχα συνολικές διακοπές ρεύματος όχι παραπάνω από 2 ώρες...

2. Ενώ νομίζεις ότι ο ΟΤΕ ακόμα δουλέυει με χειροκίνητο circuit switching και δεν μετατρέπει το ωραίο σου PSTN σε δικτυακά πακετάκια από το DSLAM και πέρα? :rolleyes:

3. Αυτό τώρα τι είναι, πλεονέκτημα του PSTN?

Anyway, ξαναλέω ότι μακροσκοπικα δεν έχει καμιά διαφορά το PSTN από το VoIP, και κακώς συντηρείται αυτός ο μύθος ότι το pstn είναι καλύτερο.

Γιατι πρεπει να σκεφτεις και το κοινωνικο συνολο και οχι μονο τον εαυτο σου (να βγαλεις τον αριστερο απο μεσα σου :-D ). Διοτι εγω ο καημενος που εχω 4ωρη διακοπη καθε βδομαδα (ητοι 200 ωρες το χρονο), εμενα τον καημενο δε με σκεφτεσαι; :-)

Δημοσ.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα φίλε μου. Ο ΟΤΕ δεν κάνει τη γραμμή σου VoIP ΠΟΤΕ και σε καμία περίπτωση. Για να έχεις σταθερή απόδοση στο τηλέφωνο VoIP πρέπει να έχεις και σταθερή σύνδεση, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Επίσης, αυτό που λες, ότι δεν είχες διακοπές ρεύματος, αν έχεις (που δεν σου το εύχομαι, φυσικά) και προκύψει μια ανάγκη, όπως μου προέκυψε εμένα -που δεν χρησιμοποιώ πολύ κινητό λόγω ακτινοβολίας- σε περίπτωση προβλήματος υγείας, θα έτρεχες και δεν θα έφτανες. Και πάλι, μακριά από σένα και όλους μας.

Το VoIP δεν είναι τηλέφωνο με την έννοια που το ξέρουμε. Σίγουρα έχει οφέλη, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου εξασφαλίσει την ασφάλεια των επικοινωνιών μου από τη στιγμή που περνάνε τα τηλεφωνήματα μέσα από το Internet. Θα μου πεις, και με POTS μπορεί να συμβεί αυτό. Ναι, αλλά όσο να' ναι το VoIP είναι σαφώς πιο ευάλωτο.

Και εγώ έχω VoIP ως δεύτερη γραμμή, αλλά την έχω μόνο για fax. Έτσι κι αλλιώς, δεν βλέπω το λόγο να τηλεφωνώ από αυτήν, από τη στιγμή που μπορώ να καλώ ΟΠΟΥ θέλω με POTS χωρίς να πληρώνω ούτε 1 λεπτό παραπάνω.

Το ότι η γραμμή σου μπορεί να μην είναι καλή δεν φταίει η VoIP τεχνολογία. Εγώ συζητώ στη βάση των πραγμάτων, για το αν το pstn είναι όντως καλύτερο από το voip. Αν δεν έχεις καλή γραμμή πιθανώς να αντιμετοπίσεις προβλήματα και με το pstn (μπορεί όχι διακοπές της γραμμής, αλλά ενδεχομένως παρεμβολές, καθυστερήσεις κλπ.). Αλλά και πάλι, σε μια σταθερή (όπως πρέπει άλλωστε) γραμμή, και με σταθερή (όπως πρέπει και πάλι) παροχή ρεύματος, για μένα οι τεχνολογίες pstn και voip είναι πλήρη υποκατάστατα.

Και σου ξαναλέω, όλες οι τηλεφωνίες πλέον μετατρέπονται σε μεταγωγή πακέτων (packet switching), είτε αυτό γίνεται από το σπίτι του χρήστη (κλασικό VoIP), είτε γίνεται στα κέντρα του κάθε παρόχου (pstn, φτάνει ως pstn μέχρι το τοπικό κέντρο και εκεί ουσιασικά μετατρέπεται σε κίνηση πάνω σε IP δίκτυπ - VoIP).

Γιατι πρεπει να σκεφτεις και το κοινωνικο συνολο και οχι μονο τον εαυτο σου (να βγαλεις τον αριστερο απο μεσα σου :-D ). Διοτι εγω ο καημενος που εχω 4ωρη διακοπη καθε βδομαδα (ητοι 200 ωρες το χρονο), εμενα τον καημενο δε με σκεφτεσαι; :-)

Τότε για σένα δεν κάνει η λύση του VoIP. Αλλά και πάλι, δεν φταίει το VoIP, φταίει η ΔΕΗ που εν έτει 2009 δεν μπορεί να δώσει σταθερή παροχή ρεύματος σε όλους. :rolleyes:

Δημοσ.

απο τη στιγμη που γινεται συμπιεση στη φωνη και ειναι ευαλωτο απο αλλους παραγοντες το voip ειναι χειροτερο απο την κλασσικη τηλεφωνια. Αυτο δε σημαινει οτι ειναι κακο ομως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...