Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
γιατι εχεις καλυτερη υπηρεσια

Αν λάβεις ως δεδομένο ότι δεν με ενδιαφέρει το θέμα του ρεύματος στο ρούτερ (καθώς πέρυσι όλο το χρόνο έμεινα χωρίς ρεύμα μόνο 2 ώρες, ενώ φέτος καθόλου), στα πλαίσια της απλής, σπιτικής χρήσης, γιατί είναι καλύτερο? :rolleyes:

Δημοσ.

μπορεις να εχεις συσκευη σε οποιο δωματιο εχει φισακι. Αν λεω κατι που δεν ισχυει παρακαλω να διορθωθω γιατι ειμαι στον ΟΤΕ.

Δημοσ.
μπορεις να εχεις συσκευη σε οποιο δωματιο εχει φισακι. Αν λεω κατι που δεν ισχυει παρακαλω να διορθωθω γιατι ειμαι στον ΟΤΕ.

Μόνο εφόσον το σπίτι σου έχει εγκατάσταση καλωδίου σε όλα τα δωμάτια.

Γιατί εμένα, π.χ. που το διαμέρισμά μου έχει μόνο μια κεντρική πρίζα στο σαλόνι, με αφήνει παγερά αδιάφορο αυτό το "πλεονέκτημα". ;)

Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι πλεονέκτημα της τεχνολογίας PSTN, δεν έχει καμία σχέση, είναι καθαρά θέμα ηλεκτρολογικής σχεδίασης του σπιτιού σου. Γιατί θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε "και με VoIP μπορείς να έχεις τηλεφωνική και δικτυακή συσκευή σε όλα τα δωμάτια, αρκεί το σπίτι σου να έχει UTP εγκατάσταση στους τοίχους". Και πάλι είναι θέμα αρχιτέκτονα, όχι του VoIP παρόχου.

Δημοσ.

Μην καθεστε και αναλωνεστε στο τι προσωπικα ο καθενας αρεσκεται η μπορει να εχει. Το ζητημα ειναι λιγο πιο global.

Ολοι μας, ειτε εχουμε οτε ειτε forthnet ειτε Μπαμπης Νετ, το κομματι απο το σπιτι μας μεχρι το πρωτο κεντρο, ειναι ενα χαλκινο καλωδιο που θελει και συντηρηση, και ελεγχο και αλλαγη ενιοτε, κοντολογις θελει λεφτα. Αυτα ειναι τα λεφτα που πληρωνεις για το λεγομενο παγιο οτε, και που καλυτερα θα ηταν να λεγεται παγιο last mile να τελειωνει.

Οπως ανεφερε και ο Thresh πιο πανω, αν ποτε διαχωριστει αυτο το κομματι απο τον κεντρικο κορμο του οτε, και μπει ο οτενετ στην ιδια μοιρα με τους αλλους και παιξει με ισους ορους, τοτε θα δουμε ποιος θα αντεξει και ποιος οχι.

Το να βγαινουν οι ιδιωτικοι παροχοι και να λενε οτι δεν εχουν παγιο, καλο ειναι για καμποσο καιρο, αλλα ενα παγιο που αυτοι το αποδιδουν στον οτε, καποια στιγμη διογκωνεται, και φτανει σε καταστασεις Λαννετ, αλτεκ, ον τελεκομς, κλπ κλπ, που ψαχνουν στρατηγικους επενδυτες, ωστε να πληρωσουν την τρυπα καποιων εκατομμυριων ευρω που τους αφησε το απληρωτο παγιο.

Οτι και να κανουμε τη συντηρηση τη γραμμης στο κρατος (μιας και ειναι κρατικο οπως ειπωθηκε), θα το πληρωσουμε, μεσα απο καποιο διαχειρηστη που θα αναλαβει και τη συντηρηση, ειτε αυτος σημερα ειναι ο οτε, ειτε αυριο ο Μπαμπης.

Και αν αυτοι που λενε οτι το γλυτωνουν, γλυτωσουν 100-500-1000 ε, θα τα πληρωσουν εμμεσα στο μελλον, ειτε μενοντας για καποιο διαστημα χωρις τηλεφωνο - ιντερνετ, ειτε κλεινοντας η εταιρια μεχρι να βρεθει επενδυτης, κλπ, και θα τρεχουν απο γραφειο σε γραφειο, ωστε να μπορεσουν να αποδεσμευτουν απο τη μια εταιρια , και να μπουνε στην αλλη.

Δημοσ.
Αυτα ειναι τα λεφτα που πληρωνεις για το λεγομενο παγιο οτε, και που καλυτερα θα ηταν να λεγεται παγιο last mile να τελειωνει.

Ναι, αλλά σύμφωνα με την κοστοστρεφή τιμολόγηση του ΟΤΕ προς τους παρόχους, το "πάγιο" αυτό είναι περίπου 8 ευρώ, όχι 15. Και από τη στιγμή που δεν σου δίνει καμιά πρόσθετη υπηρεσία εκτός από την παροχή της σύνδεσης (αφού τις εξερχόμενες κλήσεις τις χρεώνεσαι κανονικά), ουσιαστικά πληρώνεις premium 6-7 ευρώ/μήνα για να μπορείς να δέχεσαι εισερχόμενες κλήσεις.

Δημοσ.

Μια χαρά τα λέτε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το ζουμί είναι ότι δεν υπάρχει καμία μαύρη διαφήμιση.

Και στην τελική ποιος είναι ο ΟΤΕ που θα μιλήσει για μαύρη διαφήμιση, ξεχνάμε τις διαφημίσεις της Cosmote που πρόσβαλλε το CU της Vodafone ???

Η το γεγονός ότι εμμέσως πλην σαφώς προσπαθεί να βγάλει άχρηστους όλους τους άλλους παρόχους και ότι μόνο αυτός είναι αξιόπιστος ??? :mad:

Δημοσ.

Το "χωρίς πάγιο ΟΤΕ" αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε όταν αποδεσμεύτηκαν οι εταιρείες από τον ΟΤΕ, και πέρα από τη δυσφήμιση που μερικοί βλέπουν, δήλωνε και το αυτονόητο.. Ότι ένας χρήστης που είχε επιλέξει άλλο πάροχο για το internet, πλέον μπορούσε να πληρώνει μόνο μία εταιρεία.

Όσο αφορά το κομμάτι της διαφήμισης, είμαι κατά σε αυτό που έκανε η Forthnet, όπως και σε κάθε είδος αρνητικής διαφήμισης..

Τέλος, για να πω και την άποψή μου στις εταιρίες, με τον ΟΤΕ ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αλλά πέρασα σε Forthnet πριν από ένα χρόνο για οικονομικούς λόγους εξ αρχής. Προσωπικά, η ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής, καθώς και του internet είναι άψογες για την περιοχή που μένω (Χαϊδάρι) από Forthnet.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
γιατι δεν πας τοτε στην ακατανομαστη ωστε να βγαλεις και εσυ αργοτερα ενα νεο τοπικ οπως εκατονταδες αλλοι καταγγελοντας την forthnet? συγκριτικα να το παρεις η forthnet ειναι εντελως off (σε σχεση με τον οτε (απο ΟΛΕΣ τις αποψεις)). απο την αλλη το οτι δεν εχει αναπτυχθει αρκετα ειναι μελλανο σημειο του οτε.

και οταν "ολοκληρες εταιριες" δεν εχουν τηλεφωνο λογω του οτε πες μας οτι θα ειχαν τηλεφωνο αμα ηταν στην forthnet...

ΔΕΝ παω στην ακατανομαστη γιατι ΗΔΗ ΕΙΜΑΙ πελατης τους απο το 2004 και δεν εχω κανενα παραπονο. Δεν με ενδιαφερει το τι κανουν οι αλλοι , εγω κοιταω την παρτη μου. Σε τι ακριβως ειναι καλυτερος ο οτε; Στην υπηρεσια internet; Εχεις για παραδειγμα 24mbps γραμμη κλειδωνεις στα 15mbps σου λεω εγω , εχεις καλο attenuation και noise στη γραμμη σου τοσο στο down οσο και στο up και ΟΠΟΤΕ θυμαται σου πεταει λιγο bandwidth να κανεις τη δουλεια σου. Εκτος αν εννοεις καποια εταιρεια καλη οταν παιρνεις απο 8αρα download απο ftp του οτε max τα 3-4mbps ! Σπουδαια υπηρεσια πληρωνεις 8 παιρνεις 4.

Για το δικτυο του να μιλησω; κανε ενα trace route απο οτε μια σελιδα πχ http://www.microsoft.com και το ιδιο τεστ κανε το και απο forthnet και δες σε ποσα ms επεστρεψε ο οτε την σελιδα στο ρουτερ σου και ποσο χρονο πηρε και στη forthnet.

Οσο για το κορυφαιο που πλεον εχει γινει πιπιλα/καραμελα και το ακουω συνεχεια οτι αν δεν ηταν ο οτε δεν θα ειχε κανενας τηλεφωνο ειναι απλα για γελια. Ο οτε ηταν τυχερος που δεν υπηρχε καμια ανταγωνιστικη εταιρια οταν η εεττ εψαχνε ρυθμιστικο παραγοντα για το θεμα της υποδομης του χαλκου στην αττικη. Με λιγα λογια πηρε απο την εεττ την αρμοδιοτητα να ελεγχει εκεινος τον χαλκο που περναει απο τα σπιτια μας.

Για να μη μιλησω για τεχνογνωσια απο πλευρας oτε... Εχω στο γραφειο μια 24αρα office πακετο με 16 static και ενα ψευτο-domain και ζητησα να προσθεσουν ενα ptr record στο dns τους και μου απαντησαν :

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ κύριε *****,

Σε συνέχεια του μηνύματός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το host name

της static ip δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με τιμή

OTEbusiness Customer Service - 13818

Technical Support

Γενική Διεύθυνση Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών

ΟΤΕ AE - http://www.otebusiness.gr

Τηλ. : 13818 (Επιλογή 1 - Υποστήριξη τεχνικών θεμάτων)

Fax. : 2106798566

mailto: [email protected]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οταν τους ζητας το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο για να μπορει να δουλεψει η εταιρια και δεν το κανουν οχι επειδη δεν γινεται αλλα επειδη τα ξυνουν τι να κατσεις να ασχοληθεις μαζι τους;

Αυτα τα ολιγα.

Μη φανταστεις οτι ειμαι κανενας κολλημενος forthneτακιας εχω περασει απο αρκετες εταιριες και πιστεψε με οτι ολοι λιγο η πολυ μας κοροϊδευουν. Αρχηγαρα ομως σε αυτο ηταν ειναι και θα ειναι (αν δεν κανουμε κατι) ο πΟτε.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:28 ----------

κανείς εναλλακτικός παγκοσμίως δεν έχει δικό του χάλκινο last mile

επίσης το δίκτυο δεν είναι του ΟΤΕ αλλά του κράτους, ο ΟΤΕ είναι ο διαχειριστής...

ΠΕΣ τα ρε thresh αντε γιατι μας εχουν τρελλανει. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ! Η ΕΕΤΤ εχει δωσει δικαιωμα στον οτε να ρυθμιζει το συγκεκριμενο δικτυο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Η Forthnet, δίνει πραγματική αξία στα χρήματά σας και από 1ης Ιουνίου, «ανταλλάσει» το μηνιαίο πάγιο ΟΤΕ των 14,75 €/μήνα, με υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας ή broadband ADSL!

Η Forthnet, ξέρει από οικονομία και το αποδεικνύει με μια απίστευτη καλoκαιρινή προσφορά. Από 1ης Ιουνίου, με 14,75 €/μήνα, δηλαδή με όσο πληρώνετε για το μηναίο πάγιο ΟΤΕ χωρίς να λαμβάνετε καμιά υπηρεσία, μπορείτε πλέον να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να σερφάρετε, μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet.

Η Forthnet, ξέρει από οικονομία και το αποδεικνύει με μια απίστευτη καλoκαιρινή προσφορά. Από 1ης Ιουνίου, με 14,75 €/μήνα, δηλαδή με όσο πληρώνετε για το μηναίο πάγιο ΟΤΕ χωρίς να λαμβάνετε υπηρεσίες internet , μπορείτε πλέον να σερφάρετε με ταχύτητες έως 24Mbps, μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet ενω ταυτοχρονα μπορειται να πραγματοποιητε και κλησεις.

Aν το διατυπωναν ετσι ισως να μην γινοταν αυτη η φασαρια,καθως θα λεγαν κατι που ισχυει χωρις να δυσφιμιζουν(με τα δεδομενα καποιων) τον ΟΤΕ οτι και καλα δεν προσφερει καμια υπηρεσια.

Δημοσ.
Ναι, αλλά σύμφωνα με την κοστοστρεφή τιμολόγηση του ΟΤΕ προς τους παρόχους, το "πάγιο" αυτό είναι περίπου 8 ευρώ, όχι 15. Και από τη στιγμή που δεν σου δίνει καμιά πρόσθετη υπηρεσία εκτός από την παροχή της σύνδεσης (αφού τις εξερχόμενες κλήσεις τις χρεώνεσαι κανονικά), ουσιαστικά πληρώνεις premium 6-7 ευρώ/μήνα για να μπορείς να δέχεσαι εισερχόμενες κλήσεις.

Κι εσυ αν αυριο πηγαινες στον οτε, και του ελεγες θελω 10 χιλιαδες συνδεσεις, δεν νομιζω να σε χρεωνε με 15ε τη μια ;). Και μην ξεχναμε και την αγαπημενη μας εεττ, που μπορει να εχει πολιτικη, οτι σε εναλακτικουςε παροχους ο οτες ισως να ειναι υποχρεωμενος να κατεβαζει το παγιο στο ισο η και κατω απο το κοστος.

Δημοσ.
Κι εσυ αν αυριο πηγαινες στον οτε, και του ελεγες θελω 10 χιλιαδες συνδεσεις, δεν νομιζω να σε χρεωνε με 15ε τη μια ;). Και μην ξεχναμε και την αγαπημενη μας εεττ, που μπορει να εχει πολιτικη, οτι σε εναλακτικουςε παροχους ο οτες ισως να ειναι υποχρεωμενος να κατεβαζει το παγιο στο ισο η και κατω απο το κοστος.

Στάσου λιγάκι. Όταν ο ΟΤΕ υποτίθεται ότι το τσάμπα-πάγιο (τσάμπα με την έννοια ότι σου παρέχει μόνο την πρόσβαση στην υπηρεσία, όχι την ίδια την υπηρεσία) το ζητάει για να καλύπτει την συντήρηση (είτε υλικοτεχνική, είτε χαρτούρα και λειτουργικά κόστη) του συγκεκριμένου βρόχου που μου διαθέτει, τότε γιατί να μην μου ζητάει 8 ευρώ βασικό πάγιο (όπως και στους πελάτες-εναλλακτικούς του, όπου ουσιαστικά πουλάει το ίδιο πράγμα, έναν βρόχο) και να μου χρεώνει - όπως και τώρα - τις έξτρα υπηρεσίες πάνω από αυτά τα 8 ευρώ? Το ότι μπορεί και χρεώνει 7 ευρώ παραπάνω (8+7=15), χωρίς ουσιαστικά να πουλάει κάποια υπηρεσία, δε σημαίνει ότι είναι και σωστό για τον καταναλωτή.

Η πολιτική της ΕΕΤΤ ως προς την τιμή παραχώρησης βρόχου από τον ΟΤΕ προς τους εναλλακτικούς είναι καθαρά κοστοστρεφής: οι γραμμές δεν ανήκουν στον ΟΤΕ, απλώς αυτός τις διαχειρίζεται. Οπότε κάθε φορά που κάποιος θέλει μια γραμμή, ο ΟΤΕ χρεώνει το ποσό που (αποδεδειγμένα βάση κάποιων κοστολογικών μοντέλων) κοστίζει η γραμμή για να συντρηθεί (ακόμα και εδώ κάνει παιχνίδια ο ΟΤΕ δίνοντας τιμές που δεν ταιριάζουν με τα κοστολογικά μοντέλα που χρησιμοποιεί η ΕΕΤΤ). Δεν μπορεί ο ΟΤΕ να χρεώσει παραπάνω, γιατί απλώς δεν έχει κανέναν δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης σε κάτι που είναι απλός διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης. Όσο για την τιμολόγηση κάτω του κόστους, δες την τελευταία μου παρένθεση. Όταν η ΕΕΤΤ βγάζει κόστος 8 ευρώ/βρόχο, και ο ΟΤΕ λέει 11 ευρώ/βρόχο, εσύ ποιο λες θα εφαρμοστεί? :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μα κανένας δεν δίνει καθαρό pstn πλέον. Όλοι σε voip το μετατρέπουν, είτε από το σπίτι (όσοι βάζουμε τις τηλεφωνικές συσκευές στα router μας), είτε από τα κέντρα τους (όσοι βάζουμε τις τηλεφωνικές συσκευές στον τοίχο).

και γιατί να είναι κακό να μας δώσουν VoIP αντί για το καθαραό/υπέρτατο/πανάγαθο pstn? :rolleyes:

Είναι κακό επειδή:

1. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν έχεις τηλέφωνο.

2. Όταν πέσει ο σέρβερ τους δεν έχεις τηλέφωνο, καθώς αυτό συνδέεται στο ρούτερ.

3. Μπορείς να έχεις POTS τηλέφωνο και να φτιάξεις και ένα δεύτερο account για voip αν το χρειάζεσαι τόσο πολύ.

Εγώ, πάντως, που ρώτησα σε κατάστημα ΟΤΕ "Πώς γίνεται και δίνουν οι ιδωτικοί πάροχοι doubleplay με 80 ευρώ και το δικό σας βγαίνει 125-130, μου απάντησαν εμπιστευτικά ότι αυτοί έχουν πολλά κτίρια-εγκαταστάσεις να συντηρήσουν και πολύ προσωπικό, ενώ οι ιδιωτικοί δεν έχουν τέτοια έξοδα. Ε, και μετά από αυτό, εγώ έβαλα HOL και πετάει. Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν πλήρωνα το δίμηνο 160-170 ευρώ μαζί με τα τηλέφωνα, τώρα πληρώνω ακριβώς τα μισά, και οι υπηρεσίες που μου παρέχουν μέχρι στιγμής είναι ίδιες και καλύτερες. Μάλιστα, το τηλέφωνο έχει σημαντικά καλύτερο ήχο. Κλειδώνω στα 13500 λόγω απόστασης, αλλά τα πιάνω κανονικά ανα πάσα ώρα και στιγμή, και μέχρι σήμερα δεν είχα ούτε μια αποσύνδεση. Αν είναι σωστή η συνδεσμολογία στο σπίτι σου, δεν είναι πιτταρισμένο το dslam και είναι σωστά τα καλώδια, δεν έχεις πολλά προβλήματα. Εγώ προσωπικά, δεν έχω κανένα. Έχω όμως και καινούργια καλωδίωση.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.
Είναι κακό επειδή:

1. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν έχεις τηλέφωνο.

2. Όταν πέσει ο σέρβερ τους δεν έχεις τηλέφωνο, καθώς αυτό συνδέεται στο ρούτερ.

3. Μπορείς να έχεις POTS τηλέφωνο και να φτιάξεις και ένα δεύτερο account για voip αν το χρειάζεσαι τόσο πολύ.

Ξαναλέω:

1. Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει, όταν όλο τον περσινό χρόνο είχα συνολικές διακοπές ρεύματος όχι παραπάνω από 2 ώρες...

2. Ενώ νομίζεις ότι ο ΟΤΕ ακόμα δουλέυει με χειροκίνητο circuit switching και δεν μετατρέπει το ωραίο σου PSTN σε δικτυακά πακετάκια από το DSLAM και πέρα? :rolleyes:

3. Αυτό τώρα τι είναι, πλεονέκτημα του PSTN?

Anyway, ξαναλέω ότι μακροσκοπικα δεν έχει καμιά διαφορά το PSTN από το VoIP, και κακώς συντηρείται αυτός ο μύθος ότι το pstn είναι καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...