Tzimmys Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Θα δεχτούμε ότι τα xp είναι ήδη εγκατεστημένα, αλλά η διαδικασία είναι ίδια όποιο λειτουργικό και να είναι εγκατεστημένο. *Καταρχήν αποσυνδέστε τον δίσκο των xp. Εγκαταστήστε τα 7 στον δίσκο που θέλετε. *Ξανασυνδέστε τον δίσκο των XP και πλέον μπορείτε να επιλέγετε το σε ποιο λειτουργικό θα μπουτάρετε με βάση το ποιον δίσκο επιλέγετε σαν first boot device. *Ας το κάνουμε πιο ενδιαφέρον και ας κάνουμε αυτή τη διαδικασία αυτόματη. Επιλέξτε σαν first boot device τον δίσκο που έχει τα xp και μπουτάρετε σε αυτά. *Επιλέξτε να φαίνονται όλα τα αρχεία (κρυφά και προστατευόμενα) από τις επιλογές φακέλων. *Από τον δίσκο που έχετε εγκαταστήσει τα 7άρια, αντιγράψτε στο "C: \" τον φάκελο "Boot" και το "bootmgr". *Τώρα λογικά στο C: \ θα έχετε αυτά τα αρχεία και τους φακέλους: Boot , bootmgr , boot.ini , ntldr, ntdetect.com *Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Vista Boot Pro Tool *Πάτε στη καρτέλα "Bootloader". Επιλέξτε “Reinstall the Vista bootloader” και πατήστε apply. *Το πρόγραμμα θα δει ότι έχετε εγκαταστήσει τα Vista. Ας προσθέσουμε τώρα χειροκίνητα την εγκατάσταση των Windows XP. *Πάτε στο "Manage OS Entry". Επιλέξτε "Add new operating system entry" επιλέξτε "Legacy OS" (οπωσδήποτε!) και ονομάστε το "Windows XP" Αυτό είναι όλο. Τα παραπάνω τα βρήκα πριν από πάρα πολύ καιρό από ένα Έλληνα τύπο που ονομάζεται AZRAEL και απλά τα μετέφρασα και το έκανα λίγο πιο κατανοητό για όλους γιατί ο op θεωρούσε κάποια πράγματα αυτονόητα. Ο οδηγός ήταν για Dual boot των xp με vista, αλλά δουλεύει μια χαρά και με τα 7άρια. Το τσέκαρα.
INFLAMES-GOHAN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 καλησπερα φιλε μου δε μπορω να επιλυσω ενα προβ με τα boot στο pc μου Το προβλημα ειναι το εξης:εχω 3 σκληρους εκτον οποιων οι 2 εχουν 2 διαφορετικα OS θελω να βαλω και ενα 3 ος στον 3 σκληρο μου(windows gamer edition λεγετε το ος) αλλα οταν παω να το κανω εγκατ. απλα περιμενω κ περιμενω να μου εμφανισει να διαλεξω την γλωσσα, το δοκιμασα στο λαπτοπ μηπως δε το εγραψα σωστα αλλα ειανι μια χαρα.τι μπορει να φταει τα αλλα 2 ος δεν νομιζω... απο την αλλη φοβαμαι να βγαλω τους αλλους 2 σκληρουσ να γραψω στον 3 το ος κ μετα να τα βαλω ολα μαζι μηπως φανε καμια φρικη.
adi32 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Η πιο ασφαλης λυση ειναι να αποσυνδεεις τους αλλους δισκους και να εγκαταστησεις χωριστα το καθε λειτουργικο και μετα απο το boot του Bios να επιλεγεις σε ποιο θα μπεις Εγω εχω ετσι σε 3 δισκους XP Vista Win7
INFLAMES-GOHAN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 ευχαριστω για την βοηθεια σου φιλε μου αλλα αμα το κανω αυτο υπαρχει η δυνατοτητα μετα να μου λενε τα windows pio ος να θελω εγω να ξεκινησει?οπως μου κανει ως τωρα με τα 2 ος που εχω?
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Γιατι να αποσυνδεσεις τον δισκο με τα xp αφου τα βλεπουν κανονικα τα 7 και τα προσθετουν στον bootloader αυτοματα στην εγκατασταση?Και γω με δυο δισκους ειμαι...
adi32 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 μετα για να βγαινουν οι επιλογες μαλλον πρεπει να κανεις αυτα που λεει ο φιλος στην αρχη (δεν το εχω δοκιμασει) εγω απλα παταω esc οταν ανοιγω το pc και επιλεγω δισκο για boot
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 ρε παιδια αν εγκαταστησεις win 7 και εχεις παλαιοτερη εκδοση των windows σε αλλο σκληρο Η partition την βρισκουν αυτοματα κατα την εγκατασταση και προσθετουν το menu στην εκκινηση αρκει να εχεις σαν first boot τον δισκο Η το partition που ειναι τα 7.Καθε φορα ετσι το κανω.Γιατι να ξυλωσω τον σκληρο που ειναι τα xp και να το προσθεσω χειροκινητα μετα..?Αφου γινεται αυτοματα η δουλεια? Βεβαια αντιστροφα...μπερδευεται η δουλεια.!Εκει οντως χρειαζεται αυτα που ειπε ο φιλος.Δηλαδη αν εχεις ηδη τα 7 εγκατεστημενα και θες να βαλεις τα xp σε αλλο σκληρο Η partition.
DimAslan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Οκ, εμένα το δικό μου config είναι λίιιιγο πιο δύστροπο... Έχω ένα RAID5 array με 3 500άρηδες (= 1 tera) και Vista 64bit που μέχρι τώρα δουλεύει αρκετά καλά σε όλα... Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εδώ έχουμε μια περίπτωση if it works don't touch it. Οπότε τί κάνουμε; Έχω ρίξει σαν τέταρτο δίσκο έναν παλιό 250άρη που είχα και ετοιμάζομαι να κάνω το μεγάλο βήμα... ευτυχώς έχω άλλα 3 τέρα σε εξωτερικούς αλλά λυπάμαι πιο πολύ οι ώρες επί ωρών που θα χρειαστώ σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, όπως πχ να πάνε τα 7άρια να μου γράψουν όχι μόνο στον 250άρη, αλλά και στο array τίποτα boot info και μετά δεν σωζώμαστε με τίποτις... Anyways, θα σας ενημερώσω πώς πήγε... Pray for me...
Tzimmys Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Ι 'll do, αλλά για να μην το ρισκάρεις γιατί κατά την εγκατάσταση των 7 να μην αποσυνδέσεις το array? Για ναχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
DimAslan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Γιατί array είναι αυτό, άρα και πολύτιμο... Αν ο,τιδήποτε πάει στραβά, αποχαιρετώ τα δεδομένα μου (που είναι και πολλά, καθότι 1ΤΒ είναι σχεδόν τίγκα)... Επισημαίνω ότι στο Raid5 όπως και στο Raid0 τα δεδομένα είναι spanned across the disks... Που σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα ξαναβρείς εαν χάσεις το array από τον controller σου. Απλά στο Raid5 έχεις redundancy λόγω των τριών δίσκων, αλλά πάντα εφόσον υφίσταται το array... Ξεκινάω πάντως σε λίγο... Να κατέβει το τελευταίο επεισόδιο Shippuuden και το ξεκινάω...
DimAslan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Καλά τα 7άρια πάνε σούουουουουπερ!!!!! Πολύ καλές ταχύτητες, όλα καλά μέχρι τώρα, συσκευές μια χαρούλα. Σε λίγη ώρα γίνεται και η πρώτη επανεκκίνηση και αλλαγή πίσω στο RAID5... Για να δούμε τί ψάρια θα πιάσουμε... Will post soon... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:11 ---------- OK, όλα καλά, δεν έγραψε τίποτα στο array και τα Vista μου ξεκινάνε μια χαρούλα όπως πριν... Άιντε να δούμε τί ψάρια θα πιάσουμε με τα games μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.