therock Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Το χρειαζομαι για χρηση στο εππαγγελμα, για να μπορω να επικοινωνω μεσω μικρων αποστασεων. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω το πρωτο πραγμα για αυτα, και δεν γνωριζω πως να βασισω τα κριτηρια μου. Εχετε κατι συγκεκριμενο να προτεινετε? Επισης τυχαινε το eshop να ειχε και προσφορα σε ενα απο αυτα, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζε. http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.008469&sid=1 Απο 64 το δινανε 40 αλλα χθες που το ειδα δεν το παραγγειλα γμτ επειδη δεν ηξερα αν αξιζει. TOPCOM και Brondi βλεπω παιζουν πολυ σε αυτην την κατηγορια.
pp6210 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Φίλε μου ανάλογα με την χρήση θα πρέπει να δεις αν αξίζει να πληρώσεις παραπάνω χαρακτηριστικά ή αξεσουάρ (π.χ. απόσταση μέχρι 5 ή μέχρι 10 χλμ, μπορεί να χρειάζονται τα handsfree που κάποια μοντέλα έχουν ήδη στο πακέτο, ή η λειτουργίες scan ή vox). Γενικά εφ΄όσον θα κάνεις επαγγελματική χρήση βρες πρώτα το μοντέλο και μετά ψάξε για καλύτερη τιμή (κάτι αξιόπιστο - γύρω στα 50ε είναι λογικότατη τιμή), και προτίμησε μηχανάκια που παίρνουν αλκαλικές μπαταρίες (παρά αυτά με ενσωματωμένες) γιατί είναι πιό πρακτικά στη χρήση. Προτείνω το cobra ΜΤ600 για 5 χλμ, το ΜΤ975 για 10 χλμ, 45 - 65 ευρώ περίπου (skroutz - it) Ότι άλλο θες ρώτα....
yioula Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 μισο, καταρχας θα πας e-bay εχει απιστευτα πραγματα και φθηνα ουσιαστικα εκει αγοραζουν και οι της λιανικης εδω.. οτι θες πμ εμενα να ρωτησω διοτι μπορει αυτο που θες να μην εχει εμβελεια αλλα να μπαινεις σε ρηπητερ και ουσιαστικα να πιανεις σε ολο το λεκανοπεδιο... ενημερωσε λοιπον για χρηση και μετακινησεις καθημερινα και ατομα.. επισης αν εχεις μεσο μετακινησης και αν εχεις ορεξη για διαβασμα κ αδεια ραδιοερασιτεχνη... υγ. σκεψου επισης πολυ σοβαρα λογω χαμηλοτερου κοστους να μιλας με καρτοκινητο και ενα λεπτο το λέπτο η με 5 ευρω απεριοριστα το μηνα κλπ πργραμματα.....
therock Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Οχι ενταξει δεν νομιζω να χρειαστω κατι το τοσο εξελιγμενο. Και μεχρι 5km πιστευω καλα θα ειναι. Σε περιπτωση μεγαλυτερης απομακρυνσης μιλαω και με τοενα λεπτο το λεπτο. Απλως θελω κατα κυριο λογο να κατευθυνω οδηγιες σε βοηθους σε εμβελεια μεχρικαι 100-200μ κατα κυριο λογο, για ναμην χρειαζεται να φωναζω, οπως και γινεται αυτην την στιγμη. ΜΕ τα καναλια και τα φασματα δεν γνωριζω τι παιζει, αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει και μια καποια ασφαλεια, και να μην μπορει για παραδειγμα καποιος να ακουει τα οα λεγονται. Επισης θεωρω πως και η υποστηριξη ακουστικων για την εξοδοτου ηχου ειναι ενα καλο χαρακτηριστικο. Απο κει και περα δεν γνωριζω για τι αλλο να κοιταξω. Οτι γνωριζετε κατευθυνεται με για να κανω μια αξιολογη αγορα ωστε ναμην χρειαστει ποτε να αναβαθμιση. Οτι παρω δηλαδη θα το παρω τωρα.
dark Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Αυτα αξίζουν για απόσταση περίπου 2KM αλλά με κτίρια ανάμεσα ? Θα ακούγεται καθαρά η φωνή ? Είχα παλιά κάτι πολύ φθηνά και ήταν χάλια η ποιότητα Είναι του κλασικού στυλ πατάω το κουμπάκι και μιλάω όταν τελειώσει τη φράση του ο άλλος ? Μπορεί να λειτουργήσει σαν τηλέφωνο πχ κάνω κλήση και κουδουνίζει από την άλλη πλευρά ? Αλλα πρέπει να είναι συνέχεια ανοικτά και τα 2 όποτε χαλάνε γρήγορα οι μπαταρίες ?
Nik.K Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μην ζητας πολλα...Εγω εχω Brondi που ειναι για 8km και ζητημα αν πιανουν 2 μεσα στην πολη.
Nik.K Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μην ζητας πολλα...Εγω εχω Brondi που ειναι για 8km και ζητημα αν πιανουν 2 μεσα στην πολη.
therock Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Εγω αυτα ειχα παρει περσυ καλκαιρι με 29 ευρω, αλλα δεν εμεινα και ικανοποιημενος. Ψιλοπλαστικουρα και ο ηχος ακουγεται περιεργα και απο βαθος. http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.008466 ΕΠισης τωρα στο crazy sundays δινει προσφορα τα παρακατω που ειναι και απο τα πιο ακριβα αλλα δεν ξερω τι παραπανω προσφερουν. http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.008497&sid=1
therock Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Εγω αυτα ειχα παρει περσυ καλκαιρι με 29 ευρω, αλλα δεν εμεινα και ικανοποιημενος. Ψιλοπλαστικουρα και ο ηχος ακουγεται περιεργα και απο βαθος. http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.008466 ΕΠισης τωρα στο crazy sundays δινει προσφορα τα παρακατω που ειναι και απο τα πιο ακριβα αλλα δεν ξερω τι παραπανω προσφερουν. http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.008497&sid=1
akpe Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Οτι γνωριζετε κατευθυνεται με για να κανω μια αξιολογη αγορα ωστε ναμην χρειαστει ποτε να αναβαθμιση. Οτι παρω δηλαδη θα το παρω τωρα. Φίλε μου αυτό εξαρτάται κυρίως από το πόσα είσαι διατεθημένος να δώσεις... Γενικώς δεν είμαι και ψαγμένος στον χώρο, αλλά λόγω χόμπι (paintball) έψαχνα και εγώ ένα ζευγάρι -καλά- walkie talkie, και μου προτείνανε τα Alan 777 ως ένα από τα καλύτερα, αν όχι τα καλύτερα PMR της αγοράς. Έχουν αρκετά μεγάλη αυτονομία (20+ ώρες), το μέγεθός τους είναι μικρότερο από πακέτο τσιγάρα, πιάνουν 8 κανάλια στην μπάντα PMR και 69 στην LPD και έχουν δόνηση, δυνατότητα παρακολούθησης δυο καναλιών ταυτόχονα, VOX, Squelch, κ.λπ. Τα έχω δοκιμάσει σε παιχνίδι και δεν με απογοήτευσαν, αντίθετα παραξενεύτηκα που σε απόσταση δέκα μέτρων από άλλους παίκτες με διαφορετικά PMR εγώ άκουγα πεντακάθαρα και εκείνοι είτε άκουγαν static, είτε δεν άκουγαν τίποτε. Ο κατασκευαστής δίνει εμβέλεια ~10km σε ανοιχτό και ~2-3km σε κλειστό χώρο. Αυτά βέβαια σε ιδανικές συνθήκες, δεν νομίζω να μπορούν να πιάσουν παραπάνω από τα μισά σε φυσιολογικές. Σε μια βόλτα που έκανα Παλαιό Φάληρο πάντως, έπιασα κάποια εκπομπή, προφανώς από επαγγελματίες, τους οποίους άκουγα πεντακάθαρα από την πλατεία του Π. Φαλήρου μέχρι την Αμφιθέας, σχεδόν δυο χιλιόμετρα. Όμως, τραγικό μείον είναι η τιμή τους. Βρίσκεις από 40-50 το ένα (ανάλογα και από που θα τα πάρεις), δεν ξέρω αν για σενα θα άξιζε να ρίξεις τόσα χρήματα ενώ υπάρχουν και άλλες φτηνότερες (και ίσως εξίσου καλές) λύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.