Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Μητρικη και Ram

lizardking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
phasipal εννοείς πως ο Q6600 δε μπορεί με μνήμες κάτω από 533mhz γιατί η ddr-2 ξεκινάει από μεγαλύτερη συχνότητα. O Ε8400 δε νομίζω να έχει πρόβλημα με ddr2 στα 667mhz

Στην πλατφόρμα της Intel ο μικρότερος διαιρέτης, άρα και λόγος μεταξύ FSB και DRAM Frequency ( FSB:DRAM Frequency) είναι το 1:1.

Το FSB του Q6600 π.χ. είναι 266MHz. Άρα οι μνήμες πρέπει να τρέχουν τουλάχιστον στα 533MHz.

Μια απ' τα ίδια με τους επεξεργαστές που έχουν 333MHz FSB, όπου οι μνήμες πρέπει να τρέχουν τουλάχιστον στα 667MHz ώστε να παίζουν τουλάχιστον 1:1. Εννοείται ότι δεν αποκλείεται το γεγονός να βάλεις μνήμες που τρέχουν στα 533MHz με έναν Ε8400 π.χ., με την προϋπόθεση όμως ότι με overclocking αυτές θα παίξουν στα 667MHz.

Δεν είπα πουθενά ότι ο Ε8400 π.χ. έχει πρόβλημα με DDR2 στα 667MHz, αλλά με μικρότερη συχνότητα.

Τώρα όσον αφορά στην AMD πλατφόρμα, εκεί αλλάζει το πράγμα, αφού είναι εφικτοί μεγαλύτεροι λόγοι από το 1:1.

Δημοσ.

Κατάλαβα λόγω του QDR (Quad Data Rate) στην αρχιτεκτονική των επεξεργαστών πριν τον I7 που διαιρούμε το ονομαστικό fsb/4 οπότε 1333/4=333mhz οπότε για να είναι ο διαιρέτης 1:1 (ο μικρότερος δηλαδή) πας σε μνήμες 667mhz.....Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια phanipal :)

Δημοσ.

παιδιά όλα οκ, αλλά αν βάλω 1066 μνήμες σε μητρική που υποστηρίζει 667 υπάρχει περίπτωση (εκτός του ότι θα τις βλέπει 667) να καεί το northbridge?

Δημοσ.

Οι τάσεις αν είναι αυτές που σηκώνει η μητρική σου, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. H μητρική κανονικά πρέπει να κατεβάσει την ταχύτητα σε αυτήν που μπορεί να υποστηρίξει. Πρόβλημα απ' όσο ξέρω υπάρχει αν ανεβάσεις τις τάσεις παραπάνω απ' όσο μπορεί η μητρική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...