@_zerocool Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Έχω ένα δίσκο χωριζμένο σε 4 partion 1o Primary Win98se 2o Logical WinXP 3o Logical Linux 4o Logical Backup θέλω τώρα να σβήσω το backup και να βάλω τα Win2k. Που θα μπούν όμως; Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής τρέχει το Lilo όπου διαλέγω windows και με φοτώνει τον boot manager των Windows XP. Έγω εκεί θέλω να έχω και τα win2k. So simple... Ευχαριστώ
ODT Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Πακέτο,μόλις εγκαταστήσεις τα win2k θα σου πειραχτεί η εγκατάσταση των xp,νομίζω πως από πλευράς λειτουργικών είσαι μια χαρά..γιατί θες τώρα να βάλεις και δίλιτρα;
@_zerocool Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 τελικά δεν μου έκατσαν και τόσο καλά τα ΧΡ και μετα από περιπού 20 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας κάνει χαζά. Και επειδή θέλω να τρέχει 24/7 χρειάζομαι κάτι πιο σταθερό... ΥΓ: Αν βρώ και το lindows θα βάλω και αυτό...
apoikos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής: Μόλις περάσεις τα 2k θα γράψουν τον δικό τους ntldr στο bootrecord του primary, ενώ, αν θυμάμαι καλά, θα γράψουν και καινούργιο MBR σβήνοντας το lilo. Για να δουλέψει σωστά θα πρέπει, αφού περάσεις τα 2k να κάνεις ένα boot από το cd των XP και μετά repair boot record, ωστε να γραφτεί ξανά ο bootloader των XP. Μετά θα πρέπει να κάνεις boot από μια δισκέτα στο Linux και να τρέξεις το lilo, ώστε να επανεγκατασταθεί ο lilo στο MBR. Μπορεί παρ'ολα αυτά να χρειαστεί να δηλώσεις χειροκίνητα τα XP ή τα 2k στον NT Loader, πειράζοντας το c:\boot.ini. So simple...(maybe not!)
@_zerocool Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Το lilo πως γίνετε να το τρέξω μετά; Που πρέπει να πάω στο Linux?Α και πώς γίνετε να φτιάξω δισκέτα εκκίνησης για Linux; Τώρα για τα windows ok...αλλά τι εντολές να προσθέσω στο boot.ini? Μάλλον θα είναι όμως προσπελάσιμο από DOS, για να το κάνω edit?
apoikos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Για να φτιάξεις boot floppy για linux δεν έχεις παρά να τρέξεις σε ένα τερματικό ως root το mkbootdisk. Μετά, αφού bootάρεις με τη δισκέτα γράφεις απλά lilo και τελείωσε η υπόθεση. Όσο για το boot.ini άνοιξέ το από DOS (ή Linux ), δες τη σύνταξή του και πρόσθεσε αναλόγως τη νέα εγγραφή. Είναι αρκετά κατατοπιστικό, οπότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα.
@_zerocool Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2002 οκ... ευχαριστώ. Αύριο θα κάνω την εγχείρηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.