naruto14 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Επαναφέρω λίγο το topic γιατί σκοπεύω να αγοράσω το παιχνίδι και μια ερώτηση. Διαβάζοντας το review του Gameover.gr παρατήρησα πως πρέπει να συνδέεται αρκετά με τα προηγούμενα monkey island. Δυστυχώς την δυνατότητα να παίξω τα προηγούμενα δεν μπορώ κυρίως λόγω χρόνου και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να πάω στο Tales of Monkey Island χωρίς να έχω παίξει τα προηγούμενα ή αν θα μου χαλάσει την εμπειρία.
Basilisc Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Προσωπικά θα έδινα τα λεφτά για τα Special Edition των παλιών. Βέβαια εγώ είμαι τόσο καμμένος που παίζω τα Special Edition με τα παλιά γραφικά. Και μην αναφέρετε Monkey Island. Κάθε φορά με πιάνει η νοσταλγία και βάζω το παιχνίδι για να ακούσω την εισαγωγή.
naruto14 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Προσωπικά θα έδινα τα λεφτά για τα Special Edition των παλιών. Βέβαια εγώ είμαι τόσο καμμένος που παίζω τα Special Edition με τα παλιά γραφικά. Και μην αναφέρετε Monkey Island. Κάθε φορά με πιάνει η νοσταλγία και βάζω το παιχνίδι για να ακούσω την εισαγωγή. Είναι και ότι δυσκολεύομαι να παίξω τόσο παλιά παιχνίδια. Και με έχει ψήσει πολύ το art style αφού μοιάζει πολύ με το the walking dead και με το back to the future που πρόσφατα αγόρασα. Εξάλλου telltale είναι όλα. Δηλαδή θα χάσω πολλά αν δεν έχω παίξει τα παλιά?
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Είναι σε μεγάλο βαθμό αυτόνομη η ιστορία του Tales of Monkey Island. Αν θυμάμαι καλά μερικά πράγματα που το συνδέουν με τα προηγούμενα είτε εξηγούνται μέσω διαλόγων ή μπορείς να τα συνάγεις σχετικά εύκολα. Προφανώς συνεχίζει πάνω στην ιστορία της σειράς (αν και από σχετικά τυχαίο σημείο στο μέλλον) οπότε ισχύουν οι ίδιοι/παρόμοιοι κανόνες και κάποιοι βασικοί χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους κι εδώ. Επίσης πολύ πιθανόν να χάσεις όλα τα αστεία-callbacks στα προηγούμενα της σειράς. Η Telltale δίνει μια σύνοψη από την αρχική υπόθεση από το κάθε παιχνίδι που προηγήθηκε εδώ: http://www.telltalegames.com/monkeyisland/legacy αλλά γενικά (αν και παραλείπει πάλι βασικά πράγματα από την ιστορία) δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που σκοπεύει κάποτε να παίξει τα παιχνίδια που προηγήθηκαν. Εγώ από Monkey Islands δεν έχω ακόμα καταφέρει να παίξω ολόκληρο το 4ο της σειράς (Escape from Monkey Island) που γενικά θεωρείται και το πιο αδύναμο, αλλά αυτό σίγουρα δεν επηρεάζει την εμπειρία με το ToMI. Το οποίο ToMI είναι καλό ως Monkey Island game, αλλά γίνεται καλύτερο όσο προχωράς στα επεισόδια (πχ το 1ο δε θυμάμαι να με εντυπωσίασε πολύ ειδικά στην αρχή του). Το art style όμως είναι αρκετά διαφορετικό από το The Walking Dead. Είναι λίγο πιο κοντά στο Back to the Future, και πολύ πιο κοντά στο Sam & Max series της TellTale. Δίνουν όμως ένα demo από το πρώτο επεισόδιο, οπότε μπορείς να έχεις μια πρώτη άποψη για το αν μπορείς να ακολουθήσεις την ιστορία και το τί γίνεται (το demo είναι ακριβώς όπως ξεκινάει το παιχνίδι -δηλαδή το ίδιο απότομα ξεκινάει και το παιχνίδι). Σε κάποια φάση, νομίζω στη μέρα "Talk like a pirate" (19η Σεπτεμβρίου) έδιναν και όλο το πρώτο επεισόδιο δωρεάν.
naruto14 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Ωραία αν είναι θα δοκιμάσω πρώτα τα αρχικά Monkey Island και ελπίζω να μου αρέσουν για να παίξω όλη τη σειρά. Αλλιώς θα κάτσω να διαβάσω το link που έστειλε o Praetorian για να μάθω την πλοκή του καθενός. Είναι μεγάλα σαν παιχνίδια?
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Το πρώτο είναι σχετικά σύντομο. Το δεύτερο είναι αρκετά μεγάλο. Το τρίτο δε θυμάμαι πολύ τη διάρκειά του. Νομίζω ότι ήταν και αυτό κάπως μεγάλο αλλα όχι όσο το Monkey Island 2 και γενικότερα το θυμάμαι λίγο πιο "κλειστό" από το MI2, που σημαίνει ότι σου έδιναν μικρά πεδία δράσης κάθε φορά και συνεπώς οι γρίφοι του λυνόταν πιο εύκολα (αν και κλασσικά είχε αρκετούς κουφούς γρίφους). Όλα αυτά δεδομένου ότι μπαίνεις στο κάθε παιχνίδι στα τυφλά. Αν ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις, τότε γίνονται πολύ πιο σύντομα προφανώς.
naruto14 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Όταν λέμε σύντομο και μεγάλο? Στις πόσες ώρες περίπου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα