SpyrosR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Το desktop μου είναι αυτό της υπογραφής, δηλαδή AMD Athlon 64 LE 1640, 800άρες μνήμες και δίσκος 7200άρης. Τρέχει Debian x86. Το laptop έχει Intel Pentium Dual Core T2330 με 667άρες μνήμες και 5200άρη δίσκο. Φορτωμένα Windows 7 x64. Ο επεξεργαστής του laptop είναι αρκετά ισχυρότερος από αυτόν του desktop μου. Η διαφορά στις μνήμες είναι αμελητέα, γιατί όταν άλλαξα αυτές του desktop από 667 σε 800 δε παρατήρησα την παραμικρή αλλαγή. Γίνεται ο δίσκος των 5200 στροφών να προκαλεί τέτοια διαφορά στην αποκρισιμότητα; Είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Το desktop "αέρας", στο laptop κολλάνε παράθυρα, καμιά φορά πατάω το "Χ" και παγώνει για κάνα ολόκληρο sec... κλπ.
epivitor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Σιγουρα υπαρχει διαφορα αναμεσα σε σκληρους στις 7200 και σε σκληρους στις 5400 αλλα οχι και σε βαθμο να σου κολλανε τα παραθυρα. Μαλλον θα του κατσανε βαρια τα win7 του laptop σου. Επισης κανε και καμια ανασυγκροτηση που και που.
valemon Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Τρέχει Debian x86. Φορτωμένα Windows 7 x64. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις επιδόσεις με διαφορετικά λειτουργικά. Φυσικά στο linux δεν κολλάει τιποτα
caution Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Το debian είναι debian αλλά βάλε και κανένα scorpio στο ρημάδι
SpyrosR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μα μηχάνημα παρόμοιας ισχύος που είχα (Pentium D 830) έτρεχε Vista χωρίς κόλλημα. Υποτίθεται τα Seven είναι και πιο ελαφριά. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο που βρίσκω εγώ, είναι οι στροφές του δίσκου. Αλλά δε δικαιολογώ τέτοια κολλήματα. Γι αυτό άνοιξα το topic. @epivitor - είναι fresh install. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις επιδόσεις με διαφορετικά λειτουργικά. Φυσικά στο linux δεν κολλάει τιποτα Από περιέργεια, βάζω Debian στο laptop και Seven στο desktop. Αύριο θα πω αποτελέσματα και βλέπουμε.
pcos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 ποτε μέχρι τώρα δεν έχω δει laptop πιο γρήγορο από desktop με παρόμοια χαρακτηριστικά. οι στροφές του δίσκου δεν παίζουν τόσο ρολο, αλλα όλα μαζί. το cache, chipset, cpu που όλα είναι επικεντρωμένα στο energy efficient και χάνουν στην ταχύτητα. φυσιολογικά πράματα. τώρα αν φταίνε και τα λειτουργικά είναι άλλο θέμα...
SpyrosR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Software issue. Με Debian x64 "ξύπνησε". Θα περάσω τη νεότερη RC μπας και νιώσει. Αν και δεν έχω ελπίδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.