Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν το πάρει κανείς ποτέ και καμαρώσει που έχει ανάλυση 12 MP, το βρισίδι που θα του ρίξω δεν θα έχει προηγούμενο! :devil:

Εδώ ούτε καν οι καλές compact δεν παλεύουν τα 12 MP, θα τα παλέψει ένα μομπίλι;

Κάτι τέτοιες ειδήσεις με διασκεδάζουν φοβερά.

Δημοσ.

@SilverCloak

Ο φακός είναι σκοτεινός. Αν το συνδυάσουμε με έναν μέτριο αισθητήρα οι φωτογραφίες για να φαίνονται καλές θα πρέπει να μειώνονται στο μισό αν έχουν τραβηχτεί σε ιδανικές συνθήκες. Δε θέλω να σκέφτομαι πόσο θόρυβο θα έχουν οι βραδυνές φωτογραφίες. Έχει φλας ξένου/xenon αλλά και αυτό τι να φωτίσει; Πέντε μετρά; Μετά το χάος.

Επίσης μια μικρή παρατήρηση σε αυτούς που θίγονται ότι οι ξένοι δεν προφέρουν σωστά (ελληνικά; ) τις λέξεις που δανείστηκαν από τη γλώσσα μας. Ένα τρομακτικό ποσοστό Ελλήνων μιλάνε αγγλικά με προφορά που δεν καταλαβαίνεις χριστό. Το να πουν οι άλλοι σωστά το Xenon μας μάρανε (που είναι πλέον industry standard όρος σε αυτοκίνητα/φωτογραφικές, που να χτυπιόμαστε ξένον δεν θα το προφέρουν ποτέ). Αλήθεια έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσες ξένες λέξεις χρησιμοποιούμε καθημερινά; Δεν έχουν δανειστεί μόνο οι άλλοι από εμάς.

Δημοσ.
όντος... και το iphone 2mp έχει και βγάζει πιο καθαρές φώτο από ένα sony ericsson ενός φίλου μου με 5 mp ;)

Αυτο που λες δεν εχει να κανει με τα megapixel (αυτα φαινονται στη εκτυπωση) αλλα με την αναλυση της οθονης του κινητου. Ως γνωστον το μηλο εχει 480χ320 ενω τα s/e 320x240.

Δημοσ.
Αυτο που λες δεν εχει να κανει με τα megapixel (αυτα φαινονται στη εκτυπωση) αλλα με την αναλυση της οθονης του κινητου. Ως γνωστον το μηλο εχει 480χ320 ενω τα s/e 320x240.

Και πάλι η ποιότητα της εικόνας θα εξαρτάτε περισσότερο από το φακό και λιγότερο απο τα mp. Τα mp είναι καθαρά για το πόσο μεγάλη την θέλεις την photo.... τίποτα άλλο . Για οικιακή χρήση 5 mp είναι υπερ αρκετά

Δημοσ.

Και ολοι μολις ακουνε 12Mpixel τρελαινονται.Δυστυχως ομως λιγοι ειναι αυτοι που ξερουν οτι ρολο παιζει ο επεξεργαστης εικονας και οχι τα MP

Δημοσ.
Και ολοι μολις ακουνε 12Mpixel τρελαινονται.Δυστυχως ομως λιγοι ειναι αυτοι που ξερουν οτι ρολο παιζει ο επεξεργαστης εικονας και οχι τα MP

Αυτό επισήμανε και ο Silvercloak όταν μίλαγε για DSP.

Δημοσ.

Καταρχήν, γεία σας. Παρακολουθώ το site χρόνια και επιμελώς έχω αποφύγει να εγγραφώ και να ποστάρω γιατί θεωρώ τις αντιπαραθέσεις πίσω απο πληκτρολόγια ανούσιες, είμαι του debate face2face. Όμως δεν άντεξα και ήθελα να τοποθετήσω κάποια πράγματα ως έχουν, με τον πιο ήρεμο και ευγενικό τρόπο που μπορώ.

Αρκετές φορές έχω δει αρθρα μου εδώ μέσα (το 95% των άρθρων του zougla.gr στην Τεχνολογία είναι δικά μου) και έχω παρατηρήσει αρκετές φορές σχόλια και αντιπαραθέσεις (ιδιαίτερα σε κάποια θέματα για Mac).

Να τονίσω κάτι που είναι ουσιαστικό: το κομμάτι της Τεχνολογίας του zougla.gr ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομα που "ασχολούνται" στα επίπεδα ενασχόλησης τα δικά σας. Το target group είναι εντελώς διαφορετικό. Συνεπώς υπάρχει στραβό ξεκίνημα. Είναι σαν να είσαι αρχιτέκτονας και να πηγαίνεις να κρίνεις ένα αντίσκηνο (ίσως το σκότωσα ορθογραφικά) που όμως προσφέρεται σε ανθρώπους του 3ου κόσμου. Δηλαδή είσαι τελείως (ο αρχιτέκτονας) άσχετος με τις συνθήκες που επικρατούν και σε ποιούς απευθύνεται η σκηνή. Βασικό λοιπόν να έχουμε στο μυαλό μας ότι για ένα 3οκοσμικό target group (γιατί εκεί βρίσκεται τενχολογικά ο μέσος Έλλην και Ελληνίδα απο 30 έως 55) τα άρθρα φαίνονται με λάθη ή και ακόμα μπούρδες για τους καταρτισμένους, όπως τα άτομα εδω μέσα.

Και κάτι για το Xenon / Ζήνον / ευγενές αέριο Ξένο (Χημεία Α' ή Β' Γυμνασίου, που να θυμάμαι πάνε και 20 χρόνια!).

Στο άρθρο έγραψα "με φλας τύπου Xenon (προφέρεται «ζήνον» και όχι «ξένον» όπως δυστυχώς ακούγεται)".......επειδή πολλοί απο εδώ μέσα έσπευσαν να με διορθώσουν (και κανένα πρόβλημα, αρκεί η διόρθωση να έχει βάση, κάτι που δεν ισχύει εδώ), ενώ άλλοι "τσαντίστηκαν" κιόλας απο πάνω, για την δήθεν ασέλγεια των Ελληνικών....με πολύ ήρεμο τρόπο να πω προς τα παιδιά να δίνουν σημασία στις λέξεις, καθώς είναι εργαλεία του λόγου (προφορικού και γραπτού) και αν τις ερμηνεύουμε κατά το δοκούν...ε, χέσε μέσα :)

Έγραψα λοιπόν ότι "προφέρεται Ζήνον" ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΖΗΝΟΝ. Και η μπηχτή μου πήγαινε προς τους απαράδεκτους Έλληνες διαφημιστές αυτοκινήτων που σκατο-ειδώς το λένε στις διαφημίσεις στην TV "με φώτα Ξενον".......ή το λές αγγλόφωνα Ζηνον ή το λές σε σωστά ελληνικά Ξένο (απο το αέριο και όπως είπε σωστά ένας φίλος παραπάνω, άλλο Ξένο άλλο Ζήνων και το τούβλο που δεν υπάρχει το Ξενον).

Οπότε αφήστε το θέμα για περί Xenon, καθώς άλλο το "προφέρεται" άλλο το "μεταφράζεται".

Τέλος να πω και κάτι άλλο: είναι γνωστό ανά τον σοβαρό τεχνολογικών γνώσεων κόσμο, ότι τα MPixel δεν παίζουν κανέναν (σχεδόν) ρόλο στην ποιότητα μιας φωτογραφίας, αλλά ο σένσορας, DSP, το λογισμικό που "τρέχει" απο το DSP, κλπκλπ. ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Αλλά και πάλι ο λόγος που ΔΕΝ αναφέρονται όλα αυτά και σε αντίθεση γράφεται πχ "12MP εστί φωτογραφίες με πολύ καλη ποιότητα" είναι ότι (το ξαναείπα) ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ TARGET GROUP. Τελεία και παύλα. Αν έγραφα όλα (τις σωστές μεν) τεχνικές αναλύσεις και μετά την κριτική μου, πολύ απλά ο μέσος (τονίζω το "μέσος") 30άρης - 55άρης στην 5η γραμμή του κειμένου θα είχε αλλάξει σελίδα. Τόσο απλά.

Ευχαριστώ όσους διάβασαν το μεγάλο πόστ και καλή σας συνέχεια στα σχόλια. Και φυσικά ευχαριστώ για την ανάρτηση των άρθρων.

Λευτέρης

Δημοσ.

Μπράβο Λευτέρη.Καλά έκανες και επισήμανες τα αυτονόητα για ναι μεν καταρτισμένους αλλά πολλές φορές άσχετους με προφορικό κ γραπτό λόγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...