Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετές φορές έχω δει αρθρα μου εδώ μέσα (το 95% των άρθρων του zougla.gr στην Τεχνολογία είναι δικά μου) και έχω παρατηρήσει αρκετές φορές σχόλια και αντιπαραθέσεις (ιδιαίτερα σε κάποια θέματα για Mac).

Να τονίσω κάτι που είναι ουσιαστικό: το κομμάτι της Τεχνολογίας του zougla.gr ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομα που "ασχολούνται" στα επίπεδα ενασχόλησης τα δικά σας. Το target group είναι εντελώς διαφορετικό. Συνεπώς υπάρχει στραβό ξεκίνημα. [...] Βασικό λοιπόν να έχουμε στο μυαλό μας ότι για ένα 3οκοσμικό target group (γιατί εκεί βρίσκεται τενχολογικά ο μέσος Έλλην και Ελληνίδα απο 30 έως 55) τα άρθρα φαίνονται με λάθη ή και ακόμα μπούρδες για τους καταρτισμένους' date=' όπως τα άτομα εδω μέσα.

Λευτέρης[/quote']

Κατ' αρχάς το ανούσιο off topic. Δύσκολο να πεις τι εννοείς μέσω γραπτού λόγου! Υπάρχει και το ξένον. Είναι λίγο καθαρεύουσα βέβαια! Και κατ' εμέ, όσο οι αντιπροσωπίες απευθύνονται σε έλληνες, καλά κάνουν και λένε "με φώτα Ξενον". Το λάθος είναι που γράφουν "με φώτα xenon". Αλλά το κόστος είναι μεγάλο, γιατί ο άνθρωπος έχει συνηθίσει να βλέπει xenon. Το xenon είναι αυτό που είναι φοβερό να έχει και να σκάσει τα φράγκα του γι αυτό, ενώ το ξένον, θυμίζει μόνο σχολείο, κουδούνι, σπυράκια και άλλες καταπιεσμένες αναμνήσεις.

Αν και πρόκειται για αμφιλεγόμενη λεπτομέρια, ίσως η καλύτερη διατύπωση να ήταν "στα Αγγλικά προφέρεται ζινον και όχι ξένον, αν και πρόκειται για ελληνικό όνομα, το ξένο"

Τώρα στο ουσιώδες off topic. Συμφωνώ απόλυτα με τον epivitor.

Το να υποτιμάς τους αναγνώστες σου με τέτοια παραδείγματα, δεν το θεωρώ σωστό. Αν θέλεις, θα μπορούσες να τους σεβαστείς, εξηγώντας τα πράγματα επιφανειακά, αλλά ειλικρινά.

π.χ., θα μπορούσες να αναφέρεις ότι παίζουν και άλλοι παράγοντες λόγο στη φωτογραφία, όπως φακός, ψηφιακή επεξεργασία και από ένα σημείο και μετά, το περισσότερα Mpixel σημαίνουν απλώς μεγαλύτερες και όχι καλύτερες φωτογραφίες. 3 γραμμές, όχι 5 και τέλος.

Δεν ξέρω, ίσως να το ζορίζω και εγώ.

Δύσκολο στη διατύπωση, αλλά γι αυτό και είναι δύσκολη η δουλειά σου. Το να απλοποιείς - εκλαικέυεις την επιστήμη και τη τεχνολογία, χωρίς να λες ανακρίβιες, είναι τέχνη.

Φιλικά εντελώς, κάνε μια προσπάθεια να μορφώσεις λίγο την κοινωνία μας. Είσαι στην κατάλληλη θέση γι αυτό. :-)

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Χάλια οι εσωτερικές φωτό. Μόνο για web αφού τις περάσεις με antinoise software και τις μικρύνεις.

τι? δηλαδη εσυ λες τωρα οτι οι φωτο ειναι επεξεργασμενες?

Δημοσ.
.

Το να υποτιμάς τους αναγνώστες σου με τέτοια παραδείγματα, δεν το θεωρώ σωστό. Αν θέλεις, θα μπορούσες να τους σεβαστείς, εξηγώντας τα πράγματα επιφανειακά, αλλά ειλικρινά.

π.χ., θα μπορούσες να αναφέρεις ότι παίζουν και άλλοι παράγοντες λόγο στη φωτογραφία, όπως φακός, ψηφιακή επεξεργασία και από ένα σημείο και μετά, το περισσότερα Mpixel σημαίνουν απλώς μεγαλύτερες και όχι καλύτερες φωτογραφίες. 3 γραμμές, όχι 5 και τέλος.

Δεν ξέρω, ίσως να το ζορίζω και εγώ.

Δύσκολο στη διατύπωση, αλλά γι αυτό και είναι δύσκολη η δουλειά σου. Το να απλοποιείς - εκλαικέυεις την επιστήμη και τη τεχνολογία, χωρίς να λες ανακρίβιες, είναι τέχνη.

Φιλικά εντελώς, κάνε μια προσπάθεια να μορφώσεις λίγο την κοινωνία μας. Είσαι στην κατάλληλη θέση γι αυτό. :-)

Πίστεψέ με το ΠΙΟ δύσκολο σε αυτή την δουλειά ΔΕΝ είναι η συγγραφή / σύνταξη των άρθρων........αλλά οι διεθυντές σύνταξης / αρχισύντάκτες. Έχω κοντραριστεί άπειρες φορές γιατί, όπως τους το έχω εξηγήσει ξανά και ξανά, ναι μεν εκλαΙκεύεται η τεχνολογία, αλλά ως ενός ορισμένου σημείου δε - γιατί αν ξεπεραστεί αυτό το σημείο αλλοιώνεται η ουσία, η αλήθεια. Και έχω αντικρύσει την "πόρτα" αρκετές φορές με την αιτολογία (και το λέω όπως μου το είπαν) "Λευτέρη, έχει φάει ποιοτικό κόλλημα. ΠΙΟ ΛΑΙΚΑ, ΠΙΟ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ, ΠΙΟ LIFESTYLE, σχεδόν καθόλου τεχνικές λεπτομέρειες θέλω.".......................Εντάξει τώρα;

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή είναι η κατάσταση: σε έντυπα γενιξής ύλης και όχι ειδικού Τύπου (RAM, fram, pram, PC magazine, trampazine, κλπ) δεν σου επιτρέπουν σχεδόν τίποτα. Είναι λες και υπάρχει τεχνοφοβία (που σαφώς υπάρχει). Και υπάρχει και τρομερή ασχετοσύνη. Κατάσταση υπαρκτή: ενδιαμέσω συμβουλίου να χτυπάνε 1-2 ιPhone, μετά ένα Blackberry και οι κάτοχοι να μην ξέρουν πως να σιγήσουν την κλήση, να μην ξέρουν στο τσάκα τσάκα να δουν ποιος έκανε την κλήση, με αποτέλεσμα να διακοπτεται το συμβούλιο, για να "ασχοληθεί" ο ιδιοκτήτης με το κινητό.

Και όχι μόνο στο zougla.gr, αλλά και στην εφημερίδα που είμαι....μόνο στο Pixel δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, αλλά άλλο το έντυπο και άλλες οι εποχές φυσικά...

Λευτέρης

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιος ενθουσιασμός για τα megapixel. Αν είχε χ5 οπτικό ζουμ, ναι να κάνουμε όλοιι μαζί τούμπες. Αλλά επειδή προφανώς δεν έχει οπτικό ζουμ... ποια η χαρά; Ότι θα μπορώ να βγάζω σε αφίσες 20 τμ τις φωτογραφίες μου;

Έχουμε ξαναπεί, πως οι εταιρίες-διαφημιστές-Marketers (..!) έχουν βρει το <<τυρί>> για να πιάνουν στη φάκα τα <<ποντίκια>>.

Εδώ το <<τυρί>> είναι τα MP, στα Surround 4/5/7/37.1 και στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτων είναι τα RMS (μπουχαχαχα!)

πραγματικά ποιος νοιάζεται για τα mp????? (σε κινητό)

..αυτός που νοιάζεται για το.. <<τα Watt όμως είναι RMS, ε;>>

...

Πρόσεξε, εμμέσως πλην σαφώς, μας λες-παραδέχεσαι, πως εις γνώσην του εκάστοτε συντάκτη, γράφονται ανακρίβειες που έχουν ως στόχο τα <<ποντίκια>> και όχι τις <<γάτες>> (τους λίγο πιο πονηρεμένους).

Μήπως-λεω μήπως-τέτοια άρθρα, στην ουσία είναι δελτία τύπου των κατά τόπους αντιπροσώπων;

Και πες του αρισυντάκτη σου/διευθυντή σύνταξης, πως από ειδησεογραφικό site που ο ιδρυτής του έχει κάνει σημαία την ελευθεροτυπία, περιμένουμε περισσότερα, ακόμα και στα τεκ νιους!

Δημοσ.
Μήπως-λεω μήπως-τέτοια άρθρα, στην ουσία είναι δελτία τύπου των κατά τόπους αντιπροσώπων;

Προφανως αν δινουν τετοια γραμμη οι αρχισυντακτες κατι τετοιο θα συμβαινει, δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση.

Ας μη συνεχισω παραπερα τη σκεψη μου για το τι αλλο μπορει να συμβαινει, οι περισσοτεροι φανταζομαι μπορειτε να καταλαβετε...

Δημοσ.
Έχουμε ξαναπεί, πως οι εταιρίες-διαφημιστές-Marketers (..!) έχουν βρει το <<τυρί>> για να πιάνουν στη φάκα τα <<ποντίκια>>.

Εδώ το <<τυρί>> είναι τα MP, στα Surround 4/5/7/37.1 και στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτων είναι τα RMS (μπουχαχαχα!)

Σύμφωνοι... αλλά νόμιζα ότι το γεγονός ότι γράφουμε σε τεχνολογικό forum δεν θα έβλεπα ενθουσιασμό για αυτό το πράγμα :-(

Δημοσ.

Αν και έχω την εντύπωση πως δεν θα ακουστώ αληθινός, όχι δεν υπάρχει η νοοτροπία (σε εμένα τουλάχιστον) της "έμμεσης" προώθησης προϊόντων.

Σαφώς υπάρχουν ένα-δύο άρθρα, που είναι ΚΑΘΑΡΑ και αυτούσια τα ίδια τα Δ.Τ. χωρίς καμία αλλαγή ή σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή και αυτά τα κείμενα μπορεί να τα αναγνωρίσει ο αναγνώστης απο χιλιόμετρα.

Απο εκεί και πέρα, πραγματικά παιδιά υπάρχουν παρα πολλοί παράγοντες που υφίστανται και διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς (και ποιότητας) ενός συντάκτη "τεχνολογίας".

Τέλοσπάντων, θεωρώ (όπως τόνισε και ένας φίλος παραπάνω) ότι παρά-είναι πλέον off-topic τέτοιου είδους ποστς και δεν θέλω να προκαλέσω αντιπάθειες.

Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας.

Λευτέρης

ΥΓ: Σε προσωπικό επίπεδο να πω, ότι είμαι παλιός (όχι με την έννοια την μαγκιάς, προς Θεού) απο την εποχή των πρώτων κονσολών (Atari 2600, Colocevision, Nintendo Game & Watch / TableTop, κλπ.) και Home υπολογιστών (Acorn BBC, ZX80/Spectrum, C64, Amiga 1000/500/3000/CDTV/1200, κλπ.)......συνεπώς σας καταλαβαίνω 100% τον λόγο που αντιδράτε στην "εκλαΐκευση" της τεχνολογίας και πιστέψτε με, μόνο αν δουλέψει ένας στις ίδιες συνθήκες μπορεί να καταλάβει ότι κάνω ότι μπορώ μέσα στα "προβλεπόμενα" πλαίσια. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι η κατάσταση, η Ελλάδα ποτέ δεν αλλάζει (και την βιώνω απο τις εποχές Atari ΕΛΚΑΤ Α.Ε. Σόλωνος 34, Αθήνα που αγόραζα cartidges για Atari 2600 και 800ΧL).....θα μπορούσε βέβαια να είμασταν όπως προ 10ετίας που σε γενικής ύλης έντυπα ούτε λόγος για κάτι τεχνολογικό....για Ιντερνετ σελίδες έστω και στυλ zougla.gr/texnologia θεωρείτο ανούσιο επιχειρηματικά...(και ο Έλληνας μέσα στην αμάθεια ή χειρότερα ημιμάθεια)...

Δημοσ.

Λοιπόν θα πω κάτι για να "σταματήσει" η λάθος φημολογία. αν είναι να δεις της φωτογραφίες που έβγαλες σε μια μικρή οθόνη κινητού είτε έχει 2 megapixel είτε 102 οι φωτογραφίες θα είναι ακριβός το ίδιο στο ανθρώπινο μάτι π.χ. θα δείτε ότι στο iphone που έχει 2 megapixels οι φωτογραφίες φαίνονται πολύ καλύτερα από αλλά κινητά με 5+ megapixels αυτό γίνεται επειδή σημασία έχει η ανάλυση και τα χρώματα της οθόνης του κινητού. Από εκεί και περά για να πιάσουν τόπο τα 12 megapixels θα πρέπει να μεταφέρεται την φωτογραφία σε μεγάλη οθόνη μεγάλης ανάλυσης.

Δημοσ.
Λοιπόν θα πω κάτι για να "σταματήσει" η λάθος φημολογία. αν είναι να δεις της φωτογραφίες που έβγαλες σε μια μικρή οθόνη κινητού είτε έχει 2 megapixel είτε 102 οι φωτογραφίες θα είναι ακριβός το ίδιο στο ανθρώπινο μάτι π.χ. θα δείτε ότι στο iphone που έχει 2 megapixels οι φωτογραφίες φαίνονται πολύ καλύτερα από αλλά κινητά με 5+ megapixels αυτό γίνεται επειδή σημασία έχει η ανάλυση και τα χρώματα της οθόνης του κινητού. Από εκεί και περά για να πιάσουν τόπο τα 12 megapixels θα πρέπει να μεταφέρεται την φωτογραφία σε μεγάλη οθόνη μεγάλης ανάλυσης.

εε για την εμφάνιση στο pc-τηλεόραση φωνάζουνε νομίζω... όχι για το πως φαίνεται στο κινητό...

Δημοσ.
Πίστεψέ με το ΠΙΟ δύσκολο σε αυτή την δουλειά ΔΕΝ είναι η συγγραφή / σύνταξη των άρθρων........αλλά οι διεθυντές σύνταξης / αρχισύντάκτες. Έχω κοντραριστεί άπειρες φορές γιατί, όπως τους το έχω εξηγήσει ξανά και ξανά, ναι μεν εκλαΙκεύεται η τεχνολογία, αλλά ως ενός ορισμένου σημείου δε - γιατί αν ξεπεραστεί αυτό το σημείο αλλοιώνεται η ουσία, η αλήθεια. Και έχω αντικρύσει την "πόρτα" αρκετές φορές με την αιτολογία (και το λέω όπως μου το είπαν) "Λευτέρη, έχει φάει ποιοτικό κόλλημα. ΠΙΟ ΛΑΙΚΑ, ΠΙΟ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ, ΠΙΟ LIFESTYLE, σχεδόν καθόλου τεχνικές λεπτομέρειες θέλω.".......................Εντάξει τώρα;

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή είναι η κατάσταση: σε έντυπα γενιξής ύλης και όχι ειδικού Τύπου (RAM, fram, pram, PC magazine, trampazine, κλπ) δεν σου επιτρέπουν σχεδόν τίποτα. Είναι λες και υπάρχει τεχνοφοβία (που σαφώς υπάρχει). Και υπάρχει και τρομερή ασχετοσύνη. Κατάσταση υπαρκτή: ενδιαμέσω συμβουλίου να χτυπάνε 1-2 ιPhone, μετά ένα Blackberry και οι κάτοχοι να μην ξέρουν πως να σιγήσουν την κλήση, να μην ξέρουν στο τσάκα τσάκα να δουν ποιος έκανε την κλήση, με αποτέλεσμα να διακοπτεται το συμβούλιο, για να "ασχοληθεί" ο ιδιοκτήτης με το κινητό.

Και όχι μόνο στο zougla.gr, αλλά και στην εφημερίδα που είμαι....μόνο στο Pixel δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, αλλά άλλο το έντυπο και άλλες οι εποχές φυσικά...

Λευτέρης

Τι να σου πω τότε... δύσκολα τα πράγματα...

Pixel? Τι είπες τώρα? Είσαι παλιός τελικά, γιατί εγώ μεγάλωσα με αυτό! :shock:

Χαίρομαι τουλάχιστον που κάναμε ένα στοιχειώδη διάλογο μέσα από ένα άχρηστο θέμα.

Καλή συνέχεια στη μάχη με τα θηρία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...