Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο (προς το παρόν τουλάχιστον) που διαθέτει κάμερα της τάξεως των ολόκληρων 12.1 Mega Pixel σε συνδυασμό με φλας τύπου Xenon (προφέρεται «ζήνον» και όχι «ξένον» όπως δυστυχώς ακούγεται), κάτι που μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από απαράμιλλης ποιότητας φωτογραφίες.

Χμμ... Αν δεν κάνω λάθος, αναφέρεται στα MP ως το στοιχείο για απαράμιλλης ποιότητας φωτογραφίες.... :whistle:

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Γιαυτο και εθεσα το θεμα βγαλε φωτο την νυχτα....

Τι να μου κανει το μεγεθος των MPX την νυχτα αν ο φακος ειναι για κλωτσιες;

Απλα την μερα λογω φωτισμου οτι φωτο και να βγαλεις θα σου φαίνεται καλη...

Αν εγραφα κινητο με καμερα 0,5mpx θα ησουν ευτυχισμενος;

Μα ο ikastritis αυτό θέλει να δείξει. Ότι μια κάμερα με λιγότερα mpx μπορεί να προσφέρει ίσης ή και ανώτερης ποιότητας με μιας μεγαλύτερων mpx ... ότι δηλαδή είναι αδιάφορο τα mpx στη ποιότητα και ότι άλλα πράγματα είναι που κάνουν τη διαφορά.

δες φώτο που τράβηξα σήμερα... αυτό ειναι 2mp:shock:

άλλη μια απόδειξή ότι τα mp δεν έχουν σημασία...;)

Δεν έχω καταλάβει ακόμη τον ενδοιασμό σου:

Γιατι την μερα και το μισο Mpx φαινεται τρομερο.
Δημοσ.

Και εγω σου λεω (οχι επειδη εχει Iphone που για μερικους εδω μεσα ειναι κοκκινο πανι) αλλα η φωτο που εδειξε δεν μου λεει τιποτα!

Το επιχειρημα του με τις φωτο θα ηταν ορθο αν ειχαν τραβηχτει οι ιδιες φωτο με 2 κινητα που ναι μεν θα ειχαν διαφορετικα MPX αλλα θα ειχαν και τον ιδιο φακο και γενικα τα ιδια Specs...

Αν εσενα σε καλυπτει η αποδειξη του Lkastriti να παρτε μια φωτο αρα τα 2MPX ειναι καλυτερα απο τα 5 τοτε παω πασο...

Και εγω δεν εχω καταλαβει που αποσκοπουσαν τοσα σχολια σου;

Ειχες καμία απορια που δεν σου ελυσα;

Δημοσ.
Και εγω σου λεω (οχι επειδη εχει Iphone που για μερικους εδω μεσα ειναι κοκκινο πανι) αλλα η φωτο που εδειξε δεν μου λεει τιποτα!

Το επιχειρημα του με τις φωτο θα ηταν ορθο αν ειχαν τραβηχτει οι ιδιες φωτο με 2 κινητα που ναι μεν θα ειχαν διαφορετικα MPX αλλα θα ειχαν και τον ιδιο φακο και γενικα τα ιδια Specs...

Αν εσενα σε καλυπτει η αποδειξη του Lkastriti να παρτε μια φωτο αρα τα 2MPX ειναι καλυτερα απο τα 5 τοτε παω πασο...

Και εγω δεν εχω καταλαβει που αποσκοπουσαν τοσα σχολια σου;

Ειχες καμία απορια που δεν σου ελυσα;

Καταλαβαίνεις τι λέω ή καταλαβαίνεις αυτό που θες να καταλάβεις; Δημοσίευσα εγώ photo για να αποδείξω τον ισχυρισμό μου ; Είπα εγώ ότι αποτελεί επιστημονική ανάλυση το όλο εγχείρημα; Όχι... απλά λέω ότι η ποιότητα των φωτογραφιών είναι άσχετο του μεγέθους των mpx. Αν διαφωνείς, απλά σου λέω ότι είναι το μέγεθος της photo και μόνο... τίποτα άλλο (mpx = πόσα pixels έχει η photo = πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η photo).

Αν όμως συμφωνείς... τότε δεν καταλαβαίνω, προς τι η όλη νύξη; Προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που δεν πιάνω; Στο κάτω κάτω το παλικάρι δεν είπε "όσο λιγότερα mpx τόσο καλύτερα" αλλά "τα mpx έχουν τουλάχιστον μικρότερη* σημασία από άλλα χαρακτηριστικά για αυτό και παρότι τα λιγότερα mpx η ποιότητα είναι ίδια ή και καλύτερη (προφανώς λόγω κάποιων άλλων χαρακτηριστικών)"

*(για μένα μηδενική)

Δημοσ.

Μα αυτο σχολιαζουμε οτι δεν μπορει ο καθενας να πεταξει την μπουρδα του εδω μεσα με τα δικα του φανταστικα επιχειρηματα(Μπουρδα με την εννοια οτι διαφορετικη αντιληψη εχει ο καθενας για την ποιοτητα μια φωτογραφια...)

Ολοι συμφωνησαμε οτι τα MPX δεν πανε πακετο με την ποιοτητα ευκρινεια sharpness (μαζι και ο Ikastritis)κλπ της φωτογραφιας αλλα η αιτιολογηση του δεν με καλυψε καθολου.

Εκει σταθηκα και εκει σχολιασες το Comment μου...

Kαι μιας και εκανες επιλεκτηκα το Quote δεν ειδες την ακριβως απο πανω γραμμη που ειρωνικα ειπα

Απαντησα στον Ikastriti με την ιδια λογικη οπως αυτος.

Συμφωνουμε σε ολα,αλλα αυτο το πραγμα με την φωτο των 2 MPX μου καθησε πολυ ασχημα.

Πες το κακη διατυπωση πες το οπως θες αλλα περιμενουμε να ανεβει και η αλλη φωτο :P

Δημοσ.
Μα αυτο σχολιαζουμε οτι δεν μπορει ο καθενας να πεταξει την μπουρδα του εδω μεσα με τα δικα του φανταστικα επιχειρηματα(Μπουρδα με την εννοια οτι διαφορετικη αντιληψη εχει ο καθενας για την ποιοτητα μια φωτογραφια...)

Ολοι συμφωνησαμε οτι τα MPX δεν πανε πακετο με την ποιοτητα ευκρινεια sharpness (μαζι και ο Ikastritis)κλπ της φωτογραφιας αλλα η αιτιολογηση του δεν με καλυψε καθολου.

Εκει σταθηκα και εκει σχολιασες το Comment μου...

Kαι μιας και εκανες επιλεκτηκα το Quote δεν ειδες την ακριβως απο πανω γραμμη που ειρωνικα ειπα

Απαντησα στον Ikastriti με την ιδια λογικη οπως αυτος.

Συμφωνουμε σε ολα,αλλα αυτο το πραγμα με την φωτο των 2 MPX μου καθησε πολυ ασχημα.

Πες το κακη διατυπωση πες το οπως θες αλλα περιμενουμε να ανεβει και η αλλη φωτο :P

Ξέρεις όμως Soto από τα λεγόμενα σου άλλο πράγμα προκύπτει. Ότι σε ενόχλησε το ότι ο Ikastritis είπε ότι τραβήχτηκε από iphone. Και αυτό φαίνεται πρώτον από την αναφορά στο "κόκκινο πανί" και από το γεγονός ότι και οι δύο συμφωνείτε για το ότι τα MP δεν παίζουν ρόλο στην ποιότητα αλλά ο Ikastritis δεν εξέφρασε άποψη για την ποιότητα φωτογραφιών τη νύχτα.

Δημοσ.

Γιατι πατε να βγαλετε ολοι τα κομπλεξ σας πανω μου;

Και εγω εχω Iphone αλλα για photo χρησιμοποιω το Ν82 που σε αυτον τον τομεα ειναι κλασεις ανωτερο μην λεμε οτι θελουμε.

Εγω ειπα για τις φωτο την νυχτα..

Μου απαντησε κανενας σε αυτο;

Μηπως εχεις να προσφερεις κατι εδω μεσα σχετικα με το θεμα που συζηταμε;

Αλλα πιο πολυ μου φανηκε το σχολιο οτι και καλα εγω με το Iphone μου που τοσο κραζετε των 2Megapixels βγαζω καλυτερες φωτο απο τα αλλα που εχουν 5 με μια ατυχη συγκριση παρα να μας δωσει να καταλαβουμε την διαφορα ή τι θελει να μας πει..

Αν εχω αδικο χιλια συγνωμη αλλα δεν καταλαβα που αποσκοπουσε το ανεβασμα της φωτο...ή οχι; :|

Δημοσ.

Δεν έχουν όλοι iphone (εγώ τουλάχιστον δεν έχω). Προσωπική άποψη του υποφαινόμενου είναι ότι είναι λίγο για τα λεφτά του. Απλά υπερασπίστηκα λίγο τον lkastrioti . Το ότι δεν αποτελεί επιστημονική τεκμηρίωση έχεις απόλυτα δίκιο. Απλά ξέχασες για πιο λόγο το postare... για όσους ενθουσιάζονται για τα mpx... για να τους δείξει ότι τσάμπα ενθουσιάζονται

Μπορεί ο τρόπος που το έδειξε να μην αποκλύει πλήρως την σχέση mpx και ποιότητας.... σίγουρα όμως έδειξε ότι παίζουν τουλάχιστον και άλλα πράγματα ρόλο... για τους noobades που ακούνε mpx και κάνουν τούμπες μια χαρά είναι (που είναι πολύ καλύτερο από τα μέσα άρθρα για noobades που επιλέγουν την εύκολη λύση "αστους στην άγνοια τους και παραμύθιασε τους ακόμη περισσότερο")

Αλλά θα σταματήσω εδώ γιατί όντως έχεις δίκιο πως δεν αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη... πόσο μάλλον όταν δεν postare καν τις photos από την άλλη κάμερα... απλά ξέχασες γιατί το postare ;)

Δημοσ.
...

Αν εχω αδικο χιλια συγνωμη αλλα δεν καταλαβα που αποσκοπουσε το ανεβασμα της φωτο...ή οχι; :|

λοιπον φιλε... ακου λιγο... πρεπει να βραδιαει για να βγαλεις βραδυνς φωτο... λοικο ετσι?...:lol: τωρα λοιπον που βραδιασε παρτης τισ φωτο και δες... ειναι με το iphoe αυτες

post-108960-129063008875_thumb.jpg

post-108960-129063008885_thumb.jpg

post-108960-129063008895_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτο τωρα ειναι με τα 2 με τα 3.2 ή με τα 5;

Ειδες ουτε εγω μπορω να καταλαβω την διαφορα :P

Βγαλε την ιδια ακριβως φωτο με τις ιδιες ακριβως συνθηκες και με τους ιδιους φακους (εννοειται!) να δουμε την διαφορα μιας και εκανες την αρχη..

Οσο για τις νυχτερινες ληψεις μαλλον εχουμε διαφορετικη αντιληψη..

Το ιδιο βραδινο αποτελεσμα που περιμενες τοσες ωρες για να μας παρουσιασεις θα ειχες με το να εκλεινες τα πατζουρια και με τα φωτα κλειστα...

Ακομα πιο λαικο ε;

Δημοσ.
Αυτο τωρα ειναι με τα 2 με τα 3.2 ή με τα 5;

Ειδες ουτε εγω μπορω να καταλαβω την διαφορα :P

Βγαλε την ιδια ακριβως φωτο με τις ιδιες ακριβως συνθηκες και με τους ιδιους φακους (εννοειται!) να δουμε την διαφορα μιας και εκανες την αρχη..

Οσο για τις νυχτερινες ληψεις μαλλον εχουμε διαφορετικη αντιληψη..

Το ιδιο βραδινο αποτελεσμα που περιμενες τοσες ωρες για να μας παρουσιασεις θα ειχες με το να εκλεινες τα πατζουρια και με τα φωτα κλειστα...

Ακομα πιο λαικο ε;

hmmmm εχω ενα προβληματακι... τα αρχειακια με τα 3.2mp ειναι πολυ μεγαλα για το insomnia..:-( ... Kαι οι φωτο απανου ειναι με 2mp:lol:

Δημοσ.

Dont worry man δεν παρεξηγουμε εδω μεσα απλα καταλαβες γιατι θεωρουσα ατοπο το παραδειγμα σου.. Για να κανεις μια τετοια συγκριση υπαρχουν πολλες παραμετροι που δεν ειχες υπολογισει...

Τεσπα μιας και νυχτωσε παω να κανω καμοια βολτα να βγαλω και καμοια φωτο με το Flash του ευγενους αεριου ξενου με τα 100Megapixelia μου και να ζηλευω μονος επειδη ολοι εχουν το Iphone 3g και εγω εχω το παλιο..

:-P

Αυτο εχω μαθει μεχρι τωρα απο αυτη την ειδηση μην κοροιδευετε... :-D

Δημοσ.
Dont worry man δεν παρεξηγουμε εδω μεσα απλα καταλαβες γιατι θεωρουσα ατοπο το παραδειγμα σου......

i know i know...:-) (γ*μάτη η φατσουλα αυτη.... )

να βγαλω και καμοια φωτο με το Flash του ευγενους αεριου ξενου με τα 100Megapixelia μου και να ζηλευω μονος επειδη ολοι εχουν το Iphone 3g και εγω εχω το παλιο..

:-P

ζηλια ψωρααα...:lol:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:31 ----------

Δεν έχουν όλοι iphone (εγώ τουλάχιστον δεν έχω). Προσωπική άποψη του υποφαινόμενου είναι ότι είναι λίγο για τα λεφτά του. ......

δεσ τι φωτο βγαζει το ατιμο ε... με μονο δυο mp. (πλακα κανω ε.. μην αρχισεται παλι εμφυλιο.. :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...