Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συνήθως όταν αναφέρονται στον όρο είναι ΠΑΝΤΑ γραμμένος με αγγλικά γράμματα οπότε το σωστό είναι να τον διαβάζουμε κ να τον προφέρουμε στην αγγλική.Αν είναι έτσι τότε να λέμε και τα "Files" -> Φίλες

Για απευθείας μετάφραση μιλάω, όχι για προφορά αγγλικών γραμμάτων με ελληνικά.

Ναι, βλέπουμε γραμμένο "Files" και το λέμε "Αρχεία". Γίνεται πάρα πολύ συχνα.

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Xenon, Xeon...προφανώς δεν προφέρεται Ξε :P

επιτέλους έβγαλε κινητό η SE με 16.7m χρώματα...

εγω θυμαμαι και την σειρα ζηνα που στα αγγλικα ηταν xena :D :D απο εκει το ξερω :)

Δημοσ.
εγω θυμαμαι και την σειρα ζηνα που στα αγγλικα ηταν xena :D :D απο εκει το ξερω :)

Nα και αλλος ενας δικος μου!

Τελικα τοσες ωρες βλεποντας Star μου εκαναν καλο!

Xena Warrior Princess!!!!! Ελληνιστί Ξινα (σιγά μην είναι και αξίνα και κασμάς..)

Xerox μελάνια για ξεροξ παρακαλώ...

Slow the eggs..

Άλλωστε η Samsung εχει κάνει ήδη παρουσίαση του δικου της..

Samsung said the new Pixon12 model would go on sale in Europe later this month, a blow to struggling rival Sony Ericsson, who has been touting a 12-megapixel model since February but will sell it only in the fourth quarter.

Δημοσ.

Ρε σεις , ok το είπατε το xenon , φτάνει πιά !

έτσι δεν ειναι ρε κουμπάρε;Άντε τα κατάφερες πάλι να μπείς αρχικη σελίδα

Δημοσ.
Ρε σεις , ok το είπατε το xenon , φτάνει πιά !

έτσι δεν ειναι ρε κουμπάρε;Άντε τα κατάφερες πάλι να μπείς αρχικη σελίδα

όντως ..ρε παιδιά μην βγούμε πολυ off topic... :-D

telika me sympathei o mitsos koumpare... :lol:

Δημοσ.
Trolls μπορει να αναλυσαμε το θεμα με το Xenon αλλα δεν πεφτει και καμοια αναφορα για αυτο...

http://techblog.gr/mobile/samsung-pixon12-12megapixel-phone/

Αλλωστε εκει αποσκοπουσα οταν εκανα το Post την πρωτη φορα

Μετά την εμφάνηση του satio , θα δείς πολλά μοντέλα με 12 megapixels , και όχι μόνο.....

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιος ενθουσιασμός για τα megapixel. Αν είχε χ5 οπτικό ζουμ, ναι να κάνουμε όλοιι μαζί τούμπες. Αλλά επειδή προφανώς δεν έχει οπτικό ζουμ... ποια η χαρά; Ότι θα μπορώ να βγάζω σε αφίσες 20 τμ τις φωτογραφίες μου;

Δημοσ.

Το Λειτουργικό Σύστημα που «φοράει» είναι το Symbian S60 5th Edition και όπως είχαμε αναφέρει τον Φλεβάρη, το Sony Ericsson Satio θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ενταξει την κανανε παλι την μα..κια τους, μεχρι τον Οκτωβριο θα ειναι ξεπερασμενο και καταιδρωμενο, οτι επαθε τωρα η Nokia με το Ν97, δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτοκτονουν ετσι οι εταιριες...

Δημοσ.

Καλά μην τρελαθούμε κιόλας. Τον Οκτώβριο (αν βγει τότε και δεν πάρει αναβολή), ξεπερασμένα και καταιδρωμένα τα 12ΜΡ; Δεν ξέρω τι φωτογραφίες θα βγάζει αλλά σ΄αυτόν τον αγώνα δρόμου που επιδίδονται οι κατασκευαστές, αποκλείεται να τερματίσει τελευταίο.

Δημοσ.
πραγματικά ποιος νοιάζεται για τα mp????? (σε κινητό)

Αυτό λέω και εγώ. Αν θέλαν να κάνανε αναβάθμιση ουσίας να βάζαν μεγάλο οπτικό ζουμ

Δημοσ.

Οn topic F=5.9 1:2.8 Αυτοί οι αριθμοί λένε πολλά...

Τι ακριβώς;

Λοιπόν, από όσα ξέρω εγώ, τα πιο σημαντικά πράγματα στην ψηφιακή φωτογραφία, είναι 3:

Φακός, Αισθητήρας, DSP(Digital Signal Processing - Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος- εδώ Εικόνας).

O φακός των κινητών είναι by default μάπα αν δεν κάνω λάθος.

Ο αισθητήρας δεν προσδιορίζεται μόνο από τα κιλά του, αλλά και από άλλες ποιοτικές ποσότητες.

Το DSP είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στην ψηφιακή φωτογραφία και δεν υπάρχει στην παλιά αναλογική. Ανάλογα με την υλοποίηση του και τον επεξεργαστή, μπορούν να γίνουν θαύματα στις φωτογραφίες.

Θα ΄θελα ένα κινητό να αποθηκεύει σε RAW. Κατά προτίμηση ένα από αυτά τα καινούργια με τα 200 Giga Pixels. Να δούμε τι βγάζουμε δηλαδή.

Τεσπά, το marketing hype θέλει κάτι quantifiable (...μετρήσιμο,νομίζω). Δεν μπορεί να πείσει κανένα ότι το δικό μας DSP είναι καλύτερο από του άλλου. Τι θα λέει "με DSP 12Κ Lines of Code"?

Πάντως νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό το θέμα του ξένου, παρά τα υπόλοιπα. Cell phones come and go. Ο τρόπος σκέψης παραμένει.

Επειδή έχουμε συνηθίσει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Το πρόθεμα xe στα Αγγλικά προφέρεται zee- όποιος ξέρει γιατί, να με ενημερώσει και ΄μενα.

Επειδή λοιπόν οι έξυπνοι Αγγλοι φίλοι πήραν τη λέξη γράμμα προς γράμμα, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε και εμείς τον τρόπο που μιλάμε για να τους ευχαριστήσουμε που δανείστηκαν τη λέξη μας.

"Comes with a zenon flash..."--> "καμσ γουιθ α ζινον φλασ":lol::shock:

"Εξοπλισμένο με φλας xenon"--> "Εξοπλισμένο με φλας ξένου" Όχι ξενον. Είναι ελληνική λέξη--> κλίνεται. Και σε καμία περίπτωση ζινον. Αυτός είναι άλλος στη γλώσσα μας. It's a matter of context.

Επειδή μας συνήθισαν τόσα ονόματα στο ζι- δεν πάει να πει ότι είναι σωστό να λέμε ζινον. Εκτός και αν μιλάμε σε Αγγλόφωνους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...