ripper386 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Λοιπόν για να μην κάνω εισαγωγές, είναι να δώσω μέσα στην εβδομάδα τον iMac μου 24" 2.4GHz ATI 2600 και να τον αντικαταστήσω με τον νέο iMac 2.93GHz 24" nVidia GT 120, το πρόβλημα μου είναι το backup, έχω άπειρη δουλειά καταχωρημένη απο τα 2 τελευταία χρόνια + φτιαγμένα 1500 albums στο iTunes + 2000 photos στο iPhoto + πάρα πολλές εφαρμογές εγκατεστημένες, αρκέτες αγορασμένες απο bundles τύπου macheist,macupdate και πάρα πολλά άλλα για να μην κουράζω. Θα με βόλευε μια λύση κλωνοποίησης του σκληρού με ένα πρόγραμμα τύπου SuperDuper αλλά δεν ξέρω αν θα κάτσει στο νέο iMac απροβλημάτιστα λόγω κάποιοων διαφορετικών χαρακτηριστικών στο Hardware. Αν βάλω σε λειτουργία το time machine, μπορώ μετά να κάνω φρέσκια εγκατάσταση στο νέο μηχανημα και να το φέρω στην ίδια φάση ή παίζει και εκει ρόλο το διαφορετικό hardware? Να διευκρινίσω ότι χρόνο για export αρχείων φωτογραφιών κ.λ.π δεν έχω, όλα πρέπει να γίνουν σε 2-3 ημέρες και αυτόν τον καιρό δεν αδειάζω δευτερόλεπτο. Έχει κανείς να προτείνει κάτι με σιγουριά? Αν ναι θα το εκτιμήσω αφάνταστα... Ευχαριστώ προκαταβολικά
xenistisnet Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 time machine η carbon copy cloner με εναν εξωτερικο δισκο.
charoui Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 νομίζω με το time machine θα κανεις ακριβώς αυτό που θες. αλλα ας πει και κάποιος άλλος να είμαστε σίγουροι. επίσης για κλωνοποίηση του δίσκου υπάρχει το superduper ρίξε μια ματια
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Το διαφορετικό hardware, για το οποίο ανησυχείς, δεν έχει κάποια σημασία στο MacOS X. Το αντίγραφο με Time Machine ή με SuperDuper λογικά θα "κάτσει" μια χαρά στο καινούργιο σου iMac. Αν δεν κάνω λάθος, κάνοντας boot από το DVD του Leopard, δίνεται επιλογή restore του συστήματος από το Time Machine...
ripper386 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 OK θα παίξω με το Time machine, έτσι κι αλλιώς ήθελα κάποια στιγμή να το βάλω. Οπότε το ξεκινάω έτσι και αν κάτσει συνεχίζω να το χρησιμοποιώ και στο νέο mac πέρα απο το restore. Σας ευχαριστώ όλους.
thalis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δεν θα έχεις κανένα προβλημα. Με το που θα κάνεις boot τον καινούριο imac (δεν χρειάζεται το dvd) θα σου δώσει αυτή την επιλογή (restore from time machine). Πριν μια εβδομάδα το έκανα και μάλιστα από ppc g4 σε intel. Απλά έχε στο νου σου ότι την πρώτη φορά που κάνει backup το time machine θέλει κάποιες ωρίτσες.
Mercyful_Fate Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Και επίσης φρόντισε ο δίσκος του Time Machine να καλύπτει σε χωρητικότητα τον δίσκο που έχεις στον iMac.
ixthy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αν έχεις εξωτερικό firewire σκληρό δοκίμασε το disk utility. Επέλεξε Macintosh HD και πάτα restore. Με drag n drop βάλε το Macintosh HD στη θέση source ενώ στο destination βάλε ένα άδειο partition του εξωτερικού σου σκληρού το οποίο θα γίνει ακριβές αντίγραφο του Macintosh HD. Από κει μάλιστα αργότερα θα μπορείς και να μπουτάρεις από τον παλιό σου υπολογιστή. Τώρα με τον καινούργιο τι θα γίνεται δεν ξέρω, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Αν μπουτάρει κανονικά ο καινούργιος σου iMac από τον εξωτερικό έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής σου. Ξανατρέχεις το disk utility και αντιγράφεις το partition του εξωτερικού σκληρού στον εσωτερικό σου του iMac με παρόμοιο τρόπο και voila! Σημειώνω ότι αυτή η λειτουργία του disk utility δεν δημιουργεί image, αλλά πλήρες λειτουργικό αντίγραφο του σκληρού σου δίσκου. Υ.Γ. Ίσως η μέθοδος αυτή να δουλέυει και σε usb, αλλά εγώ το έχω κάνει με firewire και δε θέλω να κάνω υποθέσεις. Μπορείς όμως και πάλι να το δοκιμάσεις. Η διαδικασία αυτή είναι ούτως ή άλλως πολύ γρήγορη!
Snolly Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Παιδιά υπάρχει και ο Migration Assistant που δουλεύει με Firewire, Ethernet & Airport και μεταφέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από το ένα Mac στο άλλο. Γίνεται κανονικά κλώνος. Εγώ έτσι μετέφερα τα πάντα από το παλιό MacBook Pro στο καινούριο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Παιδιά υπάρχει και ο Migration Assistant που δουλεύει με Firewire, Ethernet & Airport και μεταφέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από το ένα Mac στο άλλο. Γίνεται κανονικά κλώνος. Εγώ έτσι μετέφερα τα πάντα από το παλιό MacBook Pro στο καινούριο. Όλο αυτό για να μας πεις ότι πήρες καινούργιο MacBook Pro...
Snolly Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Όλο αυτό για να μας πεις ότι πήρες καινούργιο MacBook Pro... Εγώ φταίω που κάθησα στο 24άρι iMac μου με 3GB RAM για να γράψω στον άνθρωπο πως υπάρχει κι άλλος τρόπος πιο εύκολος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Εγώ φταίω που κάθησα στο 24άρι iMac μου με 3GB RAM για να γράψω στον άνθρωπο πως υπάρχει κι άλλος τρόπος πιο εύκολος. Είσαι μέγας κάθαρμας. Την επόμενη φορά θα σε λούσω με τη μπύρα - κι εσένα και το MacBook Pro.
iced Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Σημερα για πρωτη φορα θα δω αν θα πανε ολα καλα με το time machine απο τον Imac στο mbp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.