Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[;)] @ zer@tul

+111 @ Hetfield : Μαγκίτες και μάγκισσες, ο κλάδος σε επίπεδο αλυσίδων έχει να δείξει πολλά σαλονικιά διαπλεκόμενα λαμόγια κοιλαράδες, μπαγασάκους, 'επιφανείς πολίτες' τη μέρα, κοκομπαράδες τη νύχτα και τα παρατρεχούμενα τσατάκια-μπίτσες τους, στην κλικαδόρικη gay σκηνή και παρα-σκηνή και πάει και παραμέσα η διαπλοκή.

Και μιλάω έτσι γιατι τους έφαγα στη μαπίτσα και ακόμη στα δικαστήρια τους τρεχω και θα τους τρέχω μέχρι να βάλουν λουκετάκι και να βγουν στο κλαρί.

Γιαυτό γκαϊζ, ούτε δάκρυ για τους επιφανέστερους εκπροσώπους της ελληνικής σαπίλας, λαμογιάς και παρακμής, ΛΟΥΚΕΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑ μονο!

:devil:

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τρελα, με τρελα και ανθρακονημα στη σελα! ( ακου παλουκοσελο, χαχα , λιγο ακομα και θα ταν τιτλος απο τσοντα) z3r@!

Φιλος/η antretng, εγω δειχνω στ αστερια κι εσυ κοιτας το δαχτυλο, αφου θα μιλησουμε με γνωμικα απο δω κι εμπρος! Οπου λαλουν πολλοι κοκκόροι αργει να ξημερωσει..κ.ο.κ.

Μιλαμε φυσικα για το μεσο ελληνα λαμογιο (και συνηθως και επιχειρηματια/πολιτικο/εξουσιογλειφτη γιατι εχει και γκλαμουρια η κομπινα) που ευθυνη του ειναι η σαπιλα αυτης της χωρας που παει ολοταχως προς τα πισω και το μεσαιωνα σε πολιτισμο, δικαιοσυνη, παιδεια και κερναω και κατηγορια αθλητισμο..!

Και μιλαμε για το πως επειδη χωραει πολυ λαμογια αυτη η κατηγορια επιχειρηματικοτητας ηρθαν τουτοι και πιασαν τα ποστα.

Και μετα λεμε για το ποσο θα πειραξει το μεσο σκεπτομενο χρηστη αυτου του φορουμ για το αν η βαρια βιομηχανια της ελλαδιτσας, η καφετερια και το εντερνε-καφε συγκεκριμμενα εκλειψει..

Προσωπικα, φιλος/η, οπως προειπα, ξυλο και φυλακα στα λαμογια, οπου κι αν τα βρουμε και ισως στο μελλον να μη ντρεπομαστε να δηλωνουμε ΝΕΟελληνες.

Φανατισμός?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από το να γράφεις κοκομπαράδες και εξουσιογλύφτες, τι ακριβός έχεις κάνει που σου δίνει αυτή την αλαζονική αυτάρεσκη συμπεριφορά στα μηνύματά σου; Ποιος κρίνει ποιος είναι λαμόγιο και ποιος όχι. Όλοι λαμόγια είμαστε... φύση του ανθρώπου να πάει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι... το θέμα είναι ποιος το στρώνει και πως το στρώνει το σεντόνι. Και αντι να σφαζόμαστε μεταξύ μας θα μπορούσαμε να κράζουμε τους πραγματικούς υπαίτιους... αυτούς που υποτίθεται εκφράζουν και συμβιβάζουν τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, ήτοι το κράτος.

Αλλά βέβαια είναι πολύ πιο μαγκιόρικο να κράζεις και να το παίζεις ζήτω η τρέλα παρά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Γιατί βλέπεις τον επαναστάτη του φραπέ* να κράζει τους πάντες και τα πάντα και στις εκλογές αντι να ψηφίζουν να πίνουν φραπεδάκι στη παραλία... οι φοιτητές να κράζουν την εκάστοτε κυβέρνηση και στις φοιτητικές εκλογές να ψηφίζουν ή ακόμη και να εντάσσονται στην παράταξή της... στις πορείες αντί να συμμετέχουν να κράζουν επειδή ταλαιπωρήθηκαν με τις συγκοινωνίες... στα νοσοκομεία να σκαν το φακελάκι να λένε και ευχαριστώ ενώ πιο πριν κράζαν το σύστημα της περίθαλψης... κλπ

*no offence , δεν το λέω για σένα, δεν ξέρω αν είσαι, δεν σε ξέρω κιόλας

Υ.Γ. Μιλάς σε φίλο (antretng = antre (Ανδρέας) + tng (tango) )

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.

Φιλε andretng λοιπον,

δεν θα αναφερθω ουτε εγω προσωπικα σε σενα, και δεν ειναι επιθεση στο ατομο σου αυτο, αλλα μαλλον στη διαλεκτικη σου πολιτικη.. Και εξηγουμαι:

Ο λογος που κατα κανονα απεχω απο φορουμ και προτιμω να συμμετεχω μονο οταν εχω κατι ουσιωδες να πω ειναι ακριβως καποιες πρακτικες στη συζητηση, conversational tactics? , ομοιες με τη δικη σου, η πολιτικη της κοκοτουμπας οπως θα την ελεγα..

Οιτει, κατ ουσια συμφωνεις με τα λεγομενα, αλλα θες να επαναπροσδιορισουμε οοοοοοολα τα προσωπα, τα δεδομενα και τις πραξεις για να ταιριαζουν με τη δικη σου κοσμοθεωρια και να δωσεις το δικο σου παλμο στη συζητηση ΧΩΡΙΣ να εχεις κατι ουσιαστικο να προσθεσεις, φασαρια για τη φασαρια δηλαδη...

Και απο οτι παρατηρω εισαι και αρκετα εριστικος εναντι ολων , κατα τη διαρκεια της συμμετοχης σου στο φρεναρισμα της κουβεντας και την αναλωση μας στο ποιος δικαιουται να λεει τι κλπ κλπ.

Οποτε θα σε παρακαλουσα αν εχεις κατι ουσιαστικο να πεις και να τοποθετηθεις, να το κανεις, αλλιως το message total ανεβαινει και με '+1' και 'lol' .

Τελος, αφου διεγνωσες αλαζονεια στα μηνυματα μου γιατρε, να σου πω οτι πασχω απο αυτην καιρο τωρα, γιατι απλα δεν ειμαι σαν κι εσενα*.

Δεν ειμαι λαμογιο, δε σου κλεβω τη σειρα, δεν παρκαρω σα μαλακας , δε θα σου τσιμπησω το κινητο αμα το ξεχασεις εμπρος μου και εχω ωρα να λεω με ποσους τροπους δεν ειμαι σαν κι εσενα*, και εχω λογους να κομπαζω εκτος απο τη συνθεση των λεξεων κοκομπαρας και εξουσιογλυφτης (κατορθωμα?)

*:φυσικα εννοω τον εικαζομενο καθε ενα 'εσενα' κι οχι εσενα που το μονο που ξερω ειναι το nickname σου.

Δημοσ.

Οπότε αυτό που προτείνεις εσύ ως λύση είναι να τους λέμε όλους κοκομπαράδες, να κλαιγόμαστε τη μοίρα μας και τελικά απλά να πίνουμε φραπεδάκι.

Ε όχι, δεν μπορείς και να γκρινιάζεις και να αρκείσαι μόνο στη γκρίνια. Είτε δέχεσαι όπως έχουν οι καταστάσεις και είσαι ευχαριστημένος είτε γίνεσαι "ήρωας" (ακόμη και αν αυτό λέγεται απλή ψήφος) και σαφώς είσαι δυσαρεστημένος με όσα γίνονται.

Η όλη συζήτηση που έχει προηγηθεί και για αυτό είμαι εριστικός όπως λες (παρεμπιπτόντως τσέκαρες καθόλου τα μηνύματα των άλλων ή επειδή εγώ σου μύρισα για τα δικά μου μηνύματα μόνο λες) είναι στο ότι επικεντρώνεται στη θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι της ασθένειας. Είσαι τύπος που πίνει απλά ζεστά ροφήματα για το πρησμένο λαιμό; Fine, αλλά μην περιμένεις να σου περάσει αν δεν κάνεις τη σωστή αγωγή (εκτός αν κάνει μόνο του το κύκλο οπότε δεν χρειάζεται καν η γκρίνια)

Εσύ μπορεί να το λες παλμό (παρεμπιπτόντως δεν ήμουν εγώ που πρώτο του μήνυμα στο forum ήταν ένα μήνυμα για "κοκοτούμπες")... εγώ το λέω βαρέθηκα την μεμψιμοιρία και τη κλαψούρα των ανθρώπων που αρκούνται στο να θάβουν απλά των συνάνθρωπο και χάνουν την ουσία... όπως και το να θεωρούν τους εαυτούς τους σωστούς και όλους τους άλλους λαμόγια (όλοι είμαστε λίγο πολύ λαμόγια)... είναι πολύ σχετική η έννοια του λαμόγιου. Λαμόγιο για σενα μπορεί να είναι αυτός που κλέβει κινητό... λαμόγιο για τον κάτοχο video club μπορεί να είναι αυτός που κατεβάζει τσαμπέ τις ταινίες και τελικά αναγκάζεται να κλείσει...

Υ.Γ. Μεγάλη κουβέντα αυτό το "δεν είμαι λαμόγιο" .

Δημοσ.
Λαμόγιο για σενα μπορεί να είναι αυτός που κλέβει κινητό... λαμόγιο για τον κάτοχο video club μπορεί να είναι αυτός που κατεβάζει τσαμπέ τις ταινίες και τελικά αναγκάζεται να κλείσει...

Ο πρώτος είναι κλέφτης (όχι λαμόγιο), ο δεύτερος συζητείται ακόμα τι είναι (σίγουρα όχι λαμόγιο πάντως).

Απο την άλλη, ο επιχειρηματίας (της αλυσίδας net-cafe??) που ακολουθεί διάφορες ωραίες τακτικές παρασκηνιακά είναι λαμόγιο.

Τελικά δεν είναι και μεγάλη κουβέντα το "δεν είμαι λαμόγιο". Εγώ την λέω πολύ εύκολα για τον εαυτό μου, το νιώθω και το πιστεύω. Τώρα, αν άλλοι θα ένιωθαν καλύτερα πιστεύοντας ότι "όλοι είμαστε λαμόγιο λίγο-πολύ", τότε πρόβλημά τους.

Δημοσ.
Ο πρώτος είναι κλέφτης (όχι λαμόγιο), ο δεύτερος συζητείται ακόμα τι είναι (σίγουρα όχι λαμόγιο πάντως).

Απο την άλλη, ο επιχειρηματίας (της αλυσίδας net-cafe??) που ακολουθεί διάφορες ωραίες τακτικές παρασκηνιακά είναι λαμόγιο.

Το πρώτο δεν το είπα εγώ... ως σχόλιο στο post του yoshi ήταν.... και το δεύτερο για τον ιδιοκτήτη video club είναι λαμογιά (όπως ο άλλος φοροδιαφεύγει και δεν πληρώνει... έτσι και για αυτόν ταινιοδιαφεύγει και δεν πληρώνει). Για έναν ιδιοκτήτη parking λαμόγιο μπορεί να θεωρηθεί αυτός που παρκάρει παράνομα (καβαλά πεζοδρόμιο, παρκάρει σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων απο φανάρι κλπ ενώ αφού δεν έβρισκε parking θα πρεπε να τον πληρώσει). Τα παραδείγματα για την υποκειμενικότητα του ποιος θεωρείτε λαμόγιο είναι άπειρα... όμως ένα κράτος υποτίθεται ότι εκπροσωπεί όλα τα "λαμόγια" ... ακόμη και από άποψη ψήφου να το δούμε ψήφο πέρνει από όλους... και από το netcafeτζη και από το πελάτη :)

Και το πρόβλημα είναι όχι το ποιος είναι λαμόγιο αλλά το πως θα σταματήσει το περιβάλλον που δίνει χώρο για λαμογιές. Εκτός αν θεωρείς πιο αποδοτική τεχνική να κυνηγάμε τα λαμόγια ένα ένα... χώρια ότι είναι υποκειμενικό το ποιος θεωρείτε λαμόγιο (ο ένας θεωρεί τον άλλο λαμόγιο) οπότε τελικά απλά θα αλληλοσκοτωνόμασταν... και τελικά όντως αυτό γίνεται . Στα παραπάνω (για το ποιος είναι λαμόγιο) δεν φέρω άποψη για το ποιος είναι σωστός και ποιος όχι... αλλά δίνω μερικές σκοπιές διαφορετικών ανθρώπων για να στηρίξω την άποψη μου, ότι κυνηγώντας ένα ένα τα λαμόγια κάθε άλλο παρά αποδοτικό είναι

Τελικά δεν είναι και μεγάλη κουβέντα το "δεν είμαι λαμόγιο". Εγώ την λέω πολύ εύκολα για τον εαυτό μου, το νιώθω και το πιστεύω. Τώρα, αν άλλοι θα ένιωθαν καλύτερα πιστεύοντας ότι "όλοι είμαστε λαμόγιο λίγο-πολύ", τότε πρόβλημά τους.

Επιμένω και λέω (και σταματώ εδώ, αρκετά σας ζάλισα :P) ότι όλοι οι άνθρωποι είναι λαμόγια μέχρι τα πλαίσια που τους επιτρέπετε και δεν είναι είναι μεγάλο κόστος για αυτούς (πχ μπορεί για κάποιον να είναι η "θρησκεία του" και το να χάσει την ψυχή του) Οπότε το θεμιτό είναι επιτέλους να σταματήσει το περιβάλλον που ευνοεί τις λαμογιές και να υπάρχουν αντικίνητρα. Και καλύτερα να αφήνεις τους άλλους να λένε "δεν είσαι λαμόγιο" παρά να λες εσύ για τον εαυτό σου "δεν είμαι λαμόγιο" ;)

Δημοσ.
Οπότε αυτό που προτείνεις εσύ ως λύση είναι να τους λέμε όλους κοκομπαράδες, να κλαιγόμαστε τη μοίρα μας και τελικά απλά να πίνουμε φραπεδάκι.

Ε όχι, δεν μπορείς και να γκρινιάζεις και να αρκείσαι μόνο στη γκρίνια. Είτε δέχεσαι όπως έχουν οι καταστάσεις και είσαι ευχαριστημένος είτε γίνεσαι "ήρωας" (ακόμη και αν αυτό λέγεται απλή ψήφος) και σαφώς είσαι δυσαρεστημένος με όσα γίνονται.

Η όλη συζήτηση που έχει προηγηθεί και για αυτό είμαι εριστικός όπως λες (παρεμπιπτόντως τσέκαρες καθόλου τα μηνύματα των άλλων ή επειδή εγώ σου μύρισα για τα δικά μου μηνύματα μόνο λες) είναι στο ότι επικεντρώνεται στη θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι της ασθένειας. Είσαι τύπος που πίνει απλά ζεστά ροφήματα για το πρησμένο λαιμό; Fine, αλλά μην περιμένεις να σου περάσει αν δεν κάνεις τη σωστή αγωγή (εκτός αν κάνει μόνο του το κύκλο οπότε δεν χρειάζεται καν η γκρίνια)

Εσύ μπορεί να το λες παλμό (παρεμπιπτόντως δεν ήμουν εγώ που πρώτο του μήνυμα στο forum ήταν ένα μήνυμα για "κοκοτούμπες")... εγώ το λέω βαρέθηκα την μεμψιμοιρία και τη κλαψούρα των ανθρώπων που αρκούνται στο να θάβουν απλά των συνάνθρωπο και χάνουν την ουσία... όπως και το να θεωρούν τους εαυτούς τους σωστούς και όλους τους άλλους λαμόγια (όλοι είμαστε λίγο πολύ λαμόγια)... είναι πολύ σχετική η έννοια του λαμόγιου. Λαμόγιο για σενα μπορεί να είναι αυτός που κλέβει κινητό... λαμόγιο για τον κάτοχο video club μπορεί να είναι αυτός που κατεβάζει τσαμπέ τις ταινίες και τελικά αναγκάζεται να κλείσει...

Είδες βρε Antre που θες ολους τους ορισμους για ολα τα λεγομενα για να συμφωνησουμε εν τελει σε αυτο που εξαρχής λέγαμε;

Λοιπον λαμογιο κατα webster (kidding, κατ'εμενα μονο) είναι όποιος εναντι κοινού καλού και υπεράνω αυτού θα βάλει το προσωπικό του ώφελος, κοντόφθαλμα και συχνά συνομωτικά, ΄μη μας παρει και είδηση το χωριό' .

Πολύ συχνά το λαμόγιο θα το κάνει αυτό επειδή απλά αγνοεί την έννοια του κοινού καλού, δηλαδή αγνοεί την ύπαρξη και άλλων ανθρώπων γύρω του σε μορφή κοινωνίας, επειδή είναι αμόρφωτος πίθηκας, τσομπάνος κατσικοΖΜΠΡΩχτης.

Υπάρχουν όμως και τα επιτήδεια λαμόγια που εχουν φάει τα νιάτα τους και τα πτυχία τους για να γίνουν λαμόγια ολκής, πολιτικοι, παππάδες, αστυνομοι, δικαστές, επιχειρηματίες με νετκαφε η χωρίς και δεν πέφτουν στην άνωθε κατηγορία λαμογίου. Αυτους ειδικα υπαρχει η δυνατοτητα η παραπανω κατηγορια να τους επευφημει και να τους ζητωκραυγαζει για να ανακαλυψουν αργοτερα (μετα απο τις εκλογες;;) ότι τους τη φορέσαν κανονικά ακόμη και σε αυτούς που ήταν συνάδελφοι.

Επαναλαμβάνω λοιπον τη μεγάλη κουβέντα, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ, και οντως έχουμε φτάσει σε έσχατο σημειο οταν ξεκινας μια συζητης προσπαθώντας να πείσεις ότι δεν είσαι.. Το να προσπαθείς να πείσεις όλους ότι λίγο πολυ είμαστε λαμογάκια, είναι προσβολή πρώτα προς ανθρώπους που θα χαρακτήριζες άγιους εν ζωή και ίσως δεν έχεις γνωρίσει, έπειτα προς εμένα και τον meryful_fate ( woooooooah melissaaaaaaa :) ) και τέλος προς όποιον δεν εχει διαβρωθεί από τη σαπίλα της χώρας του πουθενά , του τίποτα και της οπισθδρόμησης, του ελλαδιστάν των ΝΕΟελλήνων (επισυναψατε σχετικο κομματακι panx romana και τζιμάκου, καπακι).

Και απο ότι φαίνεται , φιλος antre, δε συμμεριζεσαι τις αρχες του διαλόγου, ΑΚΟΥΩ, ΑΝΑΛΥΩ και απαντώ,

γιατί τα περι κλαψούρας, φραπέ (καλός και άγιος αλλα λαμόγια δεν εξορκίζει παρα μόνο με εκτόξευση στο κούτελο) και ξαπλώστρας δεν αρμόζουν στην περίσταση.

Αν θεωρείς ήρωα όποιον κατάφερε να ρίξει το ψηφαλάκι του αξιοκρατικά και εκδικητικά, περιμένω να αρχίσεις τις εργασίες για προτομή μου στο καλλιμάρμαρο αυριο - μεθαύριο γιατί έχω πάει 2 LvL up :)

ψιτ! ε.. και χωρίς λαμογιές!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:03 ----------

Το πρώτο δεν το είπα εγώ... ως σχόλιο στο post του yoshi ήταν.... και το δεύτερο για τον ιδιοκτήτη video club είναι λαμογιά (όπως ο άλλος φοροδιαφεύγει και δεν πληρώνει... έτσι και για αυτόν ταινιοδιαφεύγει και δεν πληρώνει). Για έναν ιδιοκτήτη parking λαμόγιο μπορεί να θεωρηθεί αυτός που παρκάρει παράνομα (καβαλά πεζοδρόμιο, παρκάρει σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων απο φανάρι κλπ ενώ αφού δεν έβρισκε parking θα πρεπε να τον πληρώσει). Τα παραδείγματα για την υποκειμενικότητα του ποιος θεωρείτε λαμόγιο είναι άπειρα... όμως ένα κράτος υποτίθεται ότι εκπροσωπεί όλα τα "λαμόγια" ... ακόμη και από άποψη ψήφου να το δούμε ψήφο πέρνει από όλους... και από το netcafeτζη και από το πελάτη :)

Και το πρόβλημα είναι όχι το ποιος είναι λαμόγιο αλλά το πως θα σταματήσει το περιβάλλον που δίνει χώρο για λαμογιές. Εκτός αν θεωρείς πιο αποδοτική τεχνική να κυνηγάμε τα λαμόγια ένα ένα... χώρια ότι είναι υποκειμενικό το ποιος θεωρείτε λαμόγιο (ο ένας θεωρεί τον άλλο λαμόγιο) οπότε τελικά απλά θα αλληλοσκοτωνόμασταν... και τελικά όντως αυτό γίνεται . Στα παραπάνω (για το ποιος είναι λαμόγιο) δεν φέρω άποψη για το ποιος είναι σωστός και ποιος όχι... αλλά δίνω μερικές σκοπιές διαφορετικών ανθρώπων για να στηρίξω την άποψη μου, ότι κυνηγώντας ένα ένα τα λαμόγια κάθε άλλο παρά αποδοτικό είναι

Επιμένω και λέω (και σταματώ εδώ, αρκετά σας ζάλισα :P) ότι όλοι οι άνθρωποι είναι λαμόγια μέχρι τα πλαίσια που τους επιτρέπετε και δεν είναι είναι μεγάλο κόστος για αυτούς (πχ μπορεί για κάποιον να είναι η "θρησκεία του" και το να χάσει την ψυχή του) Οπότε το θεμιτό είναι επιτέλους να σταματήσει το περιβάλλον που ευνοεί τις λαμογιές και να υπάρχουν αντικίνητρα. Και καλύτερα να αφήνεις τους άλλους να λένε "δεν είσαι λαμόγιο" παρά να λες εσύ για τον εαυτό σου "δεν είμαι λαμόγιο" ;)

Έχετε δίκιο παίδες για τον κινητοκλέφτη, άστοχο παράδειγμα, πιο αστοχο αυτό του τύπου που δε θέλει να τα σκάσει σε parking βέβαια και μην αρχίσω για παρκαδόρους και κλαμπ τώρα, αλλα αν θελετε να ορίσουμε εναν-εναν τους περιεχόμενους στην κατηγορία, να ανοίξουμε έξτρα τόπικ 'ποιους επαγγελματίες θεωρείτε εκ φύσεως λαμόγια' και να αρχίσουμε εκεί το πανηγυράκι.

Αποφευγοντας να μπουμε σε διαδικασία ορισμών των εννοιών πάλι, το ένα ουσιώδες σημείο που παραθέτει ο φίλος antretng, είναι στην αντιμετώπιση, δηλαδή με λίγα λόγια, τί κανουμε;

Αν παίζαμε sims και είμασταν ο μικρός θεούλης του κόσμου τους, θα τους αλλάζαμε περιβάλλον just like that, και από τα Settings θα κόβαμε το κουτακι που έλεγε : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ... :)

Δυστυχως ή ευτυχως αυτός ειναι ο REAL real world, και θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας , αρχίζοντας με ότι φτάνει ο καθένας...

Και αν αυτό σημαίνει, θα μαυρίσω καθε π**στη βουλευτη, νομαρχη, ΔΗΜΑΡΧΟ,

αν σημαινει οτι θα καψω και θα διαδηλώσω, αν σημαίνει ότι θα τραβήξω στα δικαστηρια καθε λαμογιο επιχειρηματια που νομιζει ότι επιασε τον παπα απο τα μπαλακια επειδη εκανε και δυο πολιτικα-λαμογια φιλους και τωρα είναι σε guild

'The lamogians' και τους γαμουν ολους, αν σημαινει οτι θα γινω ενοχλητικος ,

so be it.. friends no more.. to secure peace is to prepare for war..

Kαι μετα ελπιζουμε το περιβαλλον να εχει γινει αρκετα ανθυγιεινο για να καλλιεργησεις αλλα τετοια 'φρουτα' και να αρχισεις επιτελους να καλλιεργεις ενα λευκοτερο μελλον, αμην!

Δημοσ.

Δεν με εννόησες σωστά. Δεν είπα τον ιδιοκτήτη πάρκινγκ λαμόγιο... είπα ότι για τον ιδιοκτήτη parking κατα αυτόν μπορεί να είναι λαμογιά το να αψηφάς το Κ.Ο.Κ. και να παρκάρεις όπου λάχει αντί να πας σε αυτόν αφού δεν έβρισκες θέση.

Και αν δεν θες να καταλάβεις την υποκειμενικότητα του ποιος είναι λαμόγιο και να το παίρνεις μόνο ως προσβολή... λυπάμαι αλλά μάλλον δεν με πιάνεις. Δεν σε είπα λαμόγιο... μπορεί για τα δικά μου κριτήρια όχι απλά να μην είσαι αλλά να είσαι και άγιος... για κάποιον άλλο όμως; Τα πάντα είναι σχετικά και υποκειμενικά... διαφορετικά δεν θα υπήρχαν ούτε κράτη, ούτε πόλεμοι, ούτε δικαστήρια, ούτε τίποτα.

Και όλα αυτά δεν τα είπα για να προσβάλλω αλλά για να στηρίξω το επιχείρημά μου "σταματήστε να τρωγόμαστε μεταξύ μας και βάλτε τα με τους πραγματικούς φταίχτες". Καλό βράδυ

Υ.Γ. Ανέφερες κάτι για αγίους. Δεν νομίζω ότι ο άγιος αυτοανακήρυσε τον εαυτό του άγιο ;)

Δημοσ.
μπορεί για τα δικά μου κριτήρια όχι απλά να μην είσαι αλλά να είσαι και άγιος... για κάποιον άλλο όμως; Τα πάντα είναι σχετικά και υποκειμενικά...

Γιατί, όμως, παίρνεις σαν βάση της υποκειμενικότητας και της σχετικότητας που επικαλείσαι τα προσωπικά συμφέρονται του καθενός, και όχι τους κανόνες πάνω στους οποίους (υποτίθεται ότι) έχουμε χτίσει την κοινωνία μας?

Γιατί παίρνεις σαν βάση σύγκρισης της λαμογιάς το ατομικό καλό, και όχι το θεσμοθετημένο κοινωνικό καλό? :rolleyes:

Δημοσ.
Γιατί, όμως, παίρνεις σαν βάση της υποκειμενικότητας και της σχετικότητας που επικαλείσαι τα προσωπικά συμφέρονται του καθενός, και όχι τους κανόνες πάνω στους οποίους (υποτίθεται ότι) έχουμε χτίσει την κοινωνία μας?

Γιατί παίρνεις σαν βάση σύγκρισης της λαμογιάς το ατομικό καλό, και όχι το θεσμοθετημένο κοινωνικό καλό? :rolleyes:

Μήπως γιατί τελικά, ελάχιστοι πιστεύουν ότι το κοινωνικό καλό είναι σημαντικότερο από το ατομικό;

Δημοσ.

Μα νομίζω ότι έφερα μερικά παραδείγματα όπου το θεσμοθετημένο καλό (προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, κ.ο.κ. κλπ) παραβιάζεται αλλά παρόλα αυτά για τα δικα σας (ή και δικά μου ;) ) υποκειμενικά κριτήρια δεν το θεωρώ λαμογιά.

Δεν ζούμε σε τέτοιο ιδανικό κόσμο δυστυχώς. Πάντα υπάρχει κίνητρο για παραβίαση αμφισβήτηση του θεσμοθετημένου κοινωνικού καλού. Ένα ακραίο παράδειγμα αλλά ξεκάθαρο για το τι εννοώ είναι το μυθιστόρημα "Οι Άθλιοι" του Βίκτορος Ουγκώ . Πολύ ακραίο, αλλά το γεγονός ότι θα υπάρξουν διαφωνίες στο τι είναι σωστό και τι όχι δείχνει αυτό που λέω.

Δημοσ.
Μα νομίζω ότι έφερα μερικά παραδείγματα όπου το θεσμοθετημένο καλό (προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, κ.ο.κ. κλπ) παραβιάζεται αλλά παρόλα αυτά για τα δικα σας (ή και δικά μου ;) ) υποκειμενικά κριτήρια δεν το θεωρώ λαμογιά.

Μα και πάλι δεν παίρνεις ως βάση το κοινο/κοινωνικό καλό, αυτό το οποίο είναι θεσμοθετημένο από το σύνολο και την κοινωνία, αλλά στο παράδειγμά σου έθεσες ως θεσμοθετημένο καλό το private/corporate συμφέρον (εταιρίες που προστατεύουν το προϊόν τους μέσω DRM/δικαστηρίων/νόμων κλπ.), το οποίο εν τέλει αναγάγεται σε ατομικό συμφέρον (έστω και αν το "ατομικό" δεν αφορά μόνο έναν, αλλά μια μικρή ομάδα ανθρώπων).

Ανυγουέι, νομίζω έχουμε μπει σε ατέρμονα βρόχο και επαναλαμβάνουμε τα ίδια συνέχεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...