Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εύγε!!! Μπράβο!!!

Ξαναέλα τον Σεπτέμβρη που θα έχεις κατανοήσει ότι το κράτος που θεωρείς απόμακρο, και μιλάς σε τρίτο πρόσωπο, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς κάνουμε λαμογιές, το κράτος (ως σύστημα) κάνει αυτό το οποίο αναμένουμε ΕΜΕΙΣ να κάνει, δηλαδή να δώσει χώρο για την ΛΑΜΟΓΙΑ και ΚΛΕΨΙΑ που εμείς θέλουμε να κάνουμε.

Και τι είσαι εσύ και θα ξαναέρθω το Σεπτέμβρη, καθηγητής μου. Σιγά ρε φίλε και για κόψε λίγο τις ειρωνίες... ούτε με ήξερες από χθες ούτε είμαι κολλητάρι σου, ok;

Κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα ή μήπως σου θιξα κάποια ευαίσθητη χορδή; Για πες μου mr "τα ξέρω όλα", ποιος ο λόγος ύπαρξης του κράτους όταν δεν μπορεί να οργανώσει, συντονίσει και θεσπίσει αλλά και εξασφαλίσει την εφαρμογή κάποιων κανόνων;

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Και τι είσαι εσύ και θα ξαναέρθω το Σεπτέμβρη, καθηγητής μου. Σιγά ρε φίλε και για κόψε λίγο τις ειρωνίες... ούτε με ήξερες από χθες ούτε είμαι κολλητάρι σου, ok;

Κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα ή μήπως σου θιξα κάποια ευαίσθητη χορδή; Για πες μου mr "τα ξέρω όλα", ποιος ο λόγος ύπαρξης του κράτους όταν δεν μπορεί να οργανώσει, συντονίσει και θεσπίσει αλλά και εξασφαλίσει την εφαρμογή κάποιων κανόνων;

Αυτο που προσπαθησε να σου πει λιγο ακομψα ειναι οτι το κρατος δημιουργειται απο εσενα, εμενα και ολους τους αλλους. Αφου λοιπον οπως λες ολοι αργα ή γρηγορα θα την κανουν τη λαμογια πως περιμενεις το κρατος που αποτελειται απο εμας να συντονισει, να θεσπισει και να εξασφαλισει κανονες? Ο καθενας λοιπον πρεπει να αναλογιστει την ατομικη του ευθυνη.

Φυσικα και πρεπει να κραξεις και το καθε λαμογιο και το κρατος που δεν κανει σωστα τη δουλεια του. Αλλα πρωτα πρεπει να φροντισεις να μην κανεις εσυ τη δικη σου (λαμογια οχι δουλεια)

Δημοσ.
Αυτο που προσπαθησε να σου πει λιγο ακομψα ειναι οτι το κρατος δημιουργειται απο εσενα, εμενα και ολους τους αλλους. Αφου λοιπον οπως λες ολοι αργα ή γρηγορα θα την κανουν τη λαμογια πως περιμενεις το κρατος που αποτελειται απο εμας να συντονισει, να θεσπισει και να εξασφαλισει κανονες? Ο καθενας λοιπον πρεπει να αναλογιστει την ατομικη του ευθυνη.

Φυσικα και πρεπει να κραξεις και το καθε λαμογιο και το κρατος που δεν κανει σωστα τη δουλεια του. Αλλα πρωτα πρεπει να φροντισεις να μην κανεις εσυ τη δικη σου (λαμογια οχι δουλεια)

Κοίτα, αυτό αποτελεί και το επιχείρημα για την ύπαρξη κράτους. Γιατί μην ξεχνάς ότι το κράτος ζυγίζει τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Και αν το πάρουμε μινιμαλιστικά και το πάρουμε σε όρους κυβέρνησης και κομμάτων, σκέψου ότι ψήφους δεν παίρνει μόνο από τους ιδιοκτήτες net cafe αλλά και από τους πελάτες αυτών.

Είναι αλήθεια πάντως ότι ένα επίπεδο διαφθοράς πάντα υπάρχει στις κυβερνήσεις... το θέμα είναι όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι διαφθοράς εκ των άνωθεν (κυβέρνηση) αλλά από τους κάτωθεν (σύστημα, ελεγκτές κλπ) άρα είναι θέμα ανικανότητας και ανεπέρκειας του συστήματος και όχι της φύσης του ανθρώπου. Μα ρε παιδιά δεν μιλάμε για τη Siemens ... για την φορολόγηση των επιχειρήσεων μιλάμε !!!

Ακόμη δεν αποτελεί ρεαλιστική εκδοχή το να υπάρχει δυνατότητα για ατιμώρητη λαμογιά και να μην το κάνεις. Είναι κανόνας αυτό. Ακόμη και αν αρχικά δεν το κάνεις, επειδή θα το κάνουν άλλοι τελικά θα αναγκαστείς να ακολουθήσεις και εσύ.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγούμε, δεν είπα ποτέ ότι είμαι υπερ της λαμογίας... αλλά να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει. Κανένας δεν κάνει κάτι για τη ψυχή της μάνας του όταν μιλάμε για οικονομικά

Δημοσ.
το κράτος που θεωρείς απόμακρο, και μιλάς σε τρίτο πρόσωπο, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς κάνουμε λαμογιές, το κράτος (ως σύστημα) κάνει αυτό το οποίο αναμένουμε ΕΜΕΙΣ να κάνει, δηλαδή να δώσει χώρο για την ΛΑΜΟΓΙΑ και ΚΛΕΨΙΑ που εμείς θέλουμε να κάνουμε.

δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου...

μου επιτρέπεις να το βάλω στο blog μου;;;

Δημοσ.
δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου...

μου επιτρέπεις να το βάλω στο blog μου;;;

Υπερβάλλεις. :-D

Βάλτο όπου θες (με την καλή έννοια πάντα :P:-D).

Δημοσ.
Εύγε!!! Μπράβο!!!

Ξαναέλα τον Σεπτέμβρη που θα έχεις κατανοήσει ότι το κράτος που θεωρείς απόμακρο, και μιλάς σε τρίτο πρόσωπο, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς κάνουμε λαμογιές, το κράτος (ως σύστημα) κάνει αυτό το οποίο αναμένουμε ΕΜΕΙΣ να κάνει, δηλαδή να δώσει χώρο για την ΛΑΜΟΓΙΑ και ΚΛΕΨΙΑ που εμείς θέλουμε να κάνουμε.

Πολύ σωστός.:-D Ένα κράτος με διεφθαρμένους πολίτες ( δεν εξαιρώ κανέναν) αυτές τις πρακτικές θα ακολουθεί!!!

Δημοσ.
Πολύ σωστός.:-D Ένα κράτος με διεφθαρμένους πολίτες ( δεν εξαιρώ κανέναν) αυτές τις πρακτικές θα ακολουθεί!!!

Ναι αλλά το ψάρι βρωμίζει από το κεφαλή. Από λάθος σημείο ξεκινάτε.

Και αν θεωρείτε κεφαλή το πολίτη τότε το λαθος του είναι ότι καθόμαστε και κλαίγομαστε αντί να αντιδράσουμε σε όλα αυτά... αλλά βέβαια ο κόσμος ξέρει μόνο να γκρινιάζει και να κάνει διαδηλώσεις από το καναπέ.

Δημοσ.

Και αν θεωρείτε κεφαλή ο πολίτητς τότε το λαθος του είναι ότι καθόμαστε και κλαίγομαστε αντί να αντιδράσουμε σε όλα αυτά... αλλά βέβαια ο κόσμος ξέρει μόνο να γκρινιάζει και να κάνει διαδηλώσεις από το καναπέ.

αυτο λογω του οτι εκει δινονται οι ευκαιριες για μεγαλες βρωμιες

Δημοσ.
αυτο λογω του οτι εκει δινονται οι ευκαιριες για μεγαλες βρωμιες

Επειδή δεν σε έπιασα... μιλάς για ρουσφέτια;

Δημοσ.

Και αν θεωρείτε κεφαλή ο πολίτητς τότε το λαθος του είναι ότι καθόμαστε και κλαίγομαστε αντί να αντιδράσουμε σε όλα αυτά... αλλά βέβαια ο κόσμος ξέρει μόνο να γκρινιάζει και να κάνει διαδηλώσεις από το καναπέ.

Σύμφωνοι, το πρόβλημα είναι πολύπλοκο. Αλλά, τουλάχιστον in principle, η ευθύνη είναι κυρίως δική μας, ή μάλλον πρώτα δική μας.

Γιατί εμείς παραπονιόμαστε, αλλά εμείς βγάζουμε 80% τα 2 γνωστά κόμματα.

Εμείς παραπονιόμαστε για την πολιτική διαφθορά, αλλά εμείς είμαστε που ψάχνουμε ευκαιρίες να αποκτήσουμε αθέμιτα το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των συμπολιτών μας.

Εμείς βρίζουμε τους "βολεμένους" υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά εμείς είμαστε που κάνουμε σπουδές/μεταπτυχιακά/πιστοποιήσεις για να μαζέψουμε μόρια για ΑΣΕΠ και άλλες "βολεμένες" θέσεις.

Εμείς παραπονιόμαστε που οι "ψυχροί" συνάνθρωποί μας δεν μας βοήθησαν σε μια στιγμή ανάγκης, αλλά εμείς οι ίδιοι συχνά κάνουμε τους κινέζους όταν μας ζητείται βοήθεια.

What the hell, ακόμα και στα φανάρια στο δρόμο δεν μπορούμε να φερθούμε πολιτισμένα και δίκαια, παραβιάζοντας τις διαχωριστικές γραμμές, σταματώντας πάνω στις διαβάσεις, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα για να φτάσουμε πιο κοντά στο φανάρι. ΒΛέπεις, όλοι είναι βλάκες και περιμένουν τη σειρά τους, εκτός φυσικά από εμάς.

Εμείς, εμείς, εμείς πρώτα, και μετά αυτοί, αυτοί, αυτοί.

Και αν δεν με πιστεύεις, σήμερα όταν σχολάσεις από τη δουλιά σου, οσο θα επιστρέφεις στο σπίτι σου, δες γύρω σου και αναλογίσου αυτά που μόλις έγραψα.

Δημοσ.

Ναι αλλά ρε παιδιά ξεχνάτε ότι όταν ευνοείτε ενας πολίτης δυσχαιρένεται η θέση ενός άλλου. Εκ των πραγμάτων το μόνο όργανο το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τις λαμογιές μεταξύ των πολιτών είναι το κράτος (*αν ευννοήσει τον έναν χάνει τον άλλο). Και μην μπερδεύεστε, μιλάμε για το οργανωτικό κομμάτι και όχι για τις λαμογιες του ίδιου του κράτους (πχ ομόλογα, siemens κλπ)

Είναι καθαρά ανικανότητα του κράτους που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την φορολογία (και την πληρώνουμε όλοι μας τελικά με το πιο στρεβλωτικό μέσω είσπραξης φόρων για την ανάπτυξη μιας χώρας, το Φ.Π.Α.) . Μην μπερδεύουμε την διαφθορα με την ανικανότητα , διαφθορά ναι υπάρχει αλλά από τους κάτωθεν (ελεγκτές) και όχι τους άνωθεν (κράτος).

Με λίγα λόγια είναι η ανικανότητα του κράτους και όχι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα... είναι απολύτως αναμενόμενο όταν δοθεί σε έναν άνθρωπο ο χώρος για λαμογιά αργά ή γρήγορα να την κάνει την λαμογιά.

*Αν τελικά θεωρείτε "κεφαλή" το πολίτη είναι επειδή δεν αντιδρα όταν τον μειώνουν...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:44 ----------

Σύμφωνοι, το πρόβλημα είναι πολύπλοκο. Αλλά, τουλάχιστον in principle, η ευθύνη είναι κυρίως δική μας, ή μάλλον πρώτα δική μας.

Γιατί εμείς παραπονιόμαστε, αλλά εμείς βγάζουμε 80% τα 2 γνωστά κόμματα.

Εμείς παραπονιόμαστε για την πολιτική διαφθορά, αλλά εμείς είμαστε που ψάχνουμε ευκαιρίες να αποκτήσουμε αθέμιτα το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των συμπολιτών μας.

Εμείς βρίζουμε τους "βολεμένους" υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά εμείς είμαστε που κάνουμε σπουδές/μεταπτυχιακά/πιστοποιήσεις για να μαζέψουμε μόρια για ΑΣΕΠ και άλλες "βολεμένες" θέσεις.

Εμείς παραπονιόμαστε που οι "ψυχροί" συνάνθρωποί μας δεν μας βοήθησαν σε μια στιγμή ανάγκης, αλλά εμείς οι ίδιοι συχνά κάνουμε τους κινέζους όταν μας ζητείται βοήθεια.

What the hell, ακόμα και στα φανάρια στο δρόμο δεν μπορούμε να φερθούμε πολιτισμένα και δίκαια, παραβιάζοντας τις διαχωριστικές γραμμές, σταματώντας πάνω στις διαβάσεις, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα για να φτάσουμε πιο κοντά στο φανάρι. ΒΛέπεις, όλοι είναι βλάκες και περιμένουν τη σειρά τους, εκτός φυσικά από εμάς.

Εμείς, εμείς, εμείς πρώτα, και μετά αυτοί, αυτοί, αυτοί.

Και αν δεν με πιστεύεις, σήμερα όταν σχολάσεις από τη δουλιά σου, οσο θα επιστρέφεις στο σπίτι σου, δες γύρω σου και αναλογίσου αυτά που μόλις έγραψα.

Η παιδεία δεν είναι θέμα κράτους; Όλα όσα λες είναι θέμα παιδείας άρα και κράτους

Και συμφωνώ αυτό που λες για τη κάλπη .. έχω γνωστούς μου που κράζουν την κυβέρνηση αλλά τη ξαναψηφίζουν για να μην βγει η αντιπολίτευση. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Όταν γίνεται μια ειρηνική διαδήλωση στην οποία ξαφνικά θα μπουν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι και τελικά κράζουν τους διαδηλωτές ο κόσμος αντι να καταλάβουν (ή δεν θέλουν να καταλαβουν) τι έγινε είναι ακόμη πιο τραγικό

Δημοσ.
Ρε συμφορουμίτες, τί κάθεστε και αναλίσκεστε σε πολύπλοκες μαθηματικές αναλύσεις και πως σας φταίει το σύστημα?

Ειπώθηκε και νωρίτερα στο θέμα:

Έχει πέσει η πελατεία, τέλος.

Έχει πέσει γι απολύτως λογικά αίτια:

- γιατί υπάρχει πια internet στα σπίτια

- γιατί αν δεν έχεις internet πας σε ένα φίλο σου που έχει ή παίρνεις από το γείτονα

- γιατί όλοι όσοι ασχολούνται έχουν από έναν (2,3,4...) υπολογιστή

- γιατί όλοι οι παραπάνω μπορούν να έχουν αυτά που θέλουν τσάμπα

- γιατί (μόνο εγώ?) αηδιάζω να πηγαίνω να κάθομαι σε καρέκλες και να χρησιμοποιώ αντικείμενα που έχουν πιάσει άλλοι χίλιοι

- γιατί σε κανέναν δεν περισσεύουν φράγκα πια

...κι αφού λοιπόν έχει πέσει η πελατεία, πώς να το κάνουμε δηλαδή? Είναι καθαρά θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Για ποιό λόγο πια να δίνεις π.χ. ένα 30άρι το μήνα σε net-places και να μην δίνεις ένα 20άρι για να έχεις μόνιμο internet στο σπιτάκι σου χωρίς περιορισμούς? Μόδα ήταν, πάει και τελείωσε, θα μείνουν τόσα ώστε να έχουν αρκετούς πελάτες, πχ τουρίστες, περαστικούς και καμμένους lanάδες (ξεσκαρτάρισμα, by the way). Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας...

Επίσης όταν οι τιμές το 2002-2004 ήταν 1€ την ώρα, τώρα είναι 2,5 και 3. Ο κόσμος βαρέθηκε, πήγαινες να βρείς κάτι στο ίντερνετ και άκουγες όλες τις βρισιές της οικουμένης απο τα 14άχρονα. Μου είχε τύχει πριν βάλω DSL, να μπώ να κατεβάσω κάτι, και να μου λέει το καθυστερημένο απο δίπλα: "κλείστο γιατί έχει lag". Τώρα με το φθηνό dsl όλοι κατεβάζουν L2, WoW πειρατικά και παίζουν τσάμπα όσο θέλουν. Το 50% της πελατείας είναι online games. Απο εκεί αρχίζουν και μπαίνουν μέσα σιά-σιγά τα καφέ.

Δημοσ.

Αν οι τιμές είναι όπως λέει ο Tilemaxx τότε καλά να πάθουν,άντε μάθαμε ότι μ@μιομαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι,άκου 2 με 3 ευρώ η ώρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...