Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμος στο Matlab

Mark84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας ψάχνω για κάποιο βοήθημα για προγραμματισμο στο Matlab εννοώ Μ-file μοιάζει αρκετα με τη C από οτι έχω καταλάβει αλλά δεν έχω ιδέα από τις εντολές.Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Ευχαριστώ

Δημοσ.

Βασικά η matlab είναι εύκολη, οτι θέλεις να κάνεις απλά το γράφεις σαν να έγραφες ψευδοκώδικα τα βιβλία είναι υπερεκτιμημένα για τη γνώμη μου, τι θέλεις να κάνεις ψάξε google και θα το βρεις κατευθείαν.

Δημοσ.

Θέλω να δημιουργήσω ενα γεωμετρικο τόπο στον οποιο να θέσω κάποιες συνοριακες συνθήκες και μεσω πλέγματος επίσης στο εσωτερικό μέρος να μπορώ να να θέσω τυχαίες για αρχη τιμες στα επιμέρους σημεία

Δημοσ.

Ε κάποιες έννοιες τις πιάνω αλλα θα σε βοηθήσω περισσότερο αν πεις σε μορφή ψευδοκώδικα πως θα το κανες. Αντε γεωμετρικό τόπο φτιάχνω (για κύκλους και τέτοια λέμε ε?) αλλα τώρα με τα πλέγματα που λες, μ εμπλεξες και από οτι φαντάζομαι υπάρχει θεωρία πίσω απο αυτό που δε τη γνωρίζω πόσο μάλλον να σου πω τι θα χρειαστείς στη Matlab.

Δημοσ.

Θέλω αυτόν τον γεωμετρικο τόπο(απλο σχημα μάλλον) να τον διαφορισω και στα διακριτα του σημεια τα οποια θα σχηματίζονται με πλέγμα (πολλες οριζοντιες και κάθετες γραμμες) να μπορώ να ορίζω συντεταγμένες και κάποιου είδους δεδομένα π.χ χρόνο,ταχύτητα,θερμοκρασία μια τιμή

Δημοσ.
Γράψε μου ψευδοκώδικα να στο κάνω matlab... Απλά περιέγραψες το πρόβλημα.

Κοιτα κατ'αρχήν σε ευχαριστώ.Ειμαι ακόμη στην αρχή.Απλως για τώρα θέλω μια for που να πέρνει συνεχεια σημεία συντεταγμένων και να τοποθετώ σε αυτά μια ή διαφορες τυχαιες τιμές.

Δημοσ.

ετσι bravo επιτέλους η σωστή ερώτηση :P

την for την συντάσεις ως εξής:

for i=1:5:100

whatever you want

end

το 5 ειναι το βήμα το 100 μέχρι που θα φτάσει, μπορείς επίσης να παραλήψεις το πεντάρι αλλα τότε θα εννοείτε βήμα 1..

Επίσης τυχαίους αριθμούς που ακολουθούν την ομοιόμορφη κατανομή είναι :

x=rand(1);

όμως αυτό παίρνει τιμές απο 0-1, αν θέλεις να παίρνει τιμές απο το 1 εώς 10 δεν έχεις να κάνεις κάτι παρά να το πολλαπλασιάσεις

x=10*rand(1);

Ελπίζω να σε βοηθώ και να μη σε μπερδεύω παραπάνω αν και ξέρω οτι τα τελευταία είναι μαθηματικά και τα ξέρεις :P

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

έδωσες παραπάνω απόσα θα χρειαστει κάποιος για να ξεκινήσει!

πολύ καλό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...