Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά notes fonts στο OS X (?)

inSync

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς χρησιμοποιείτε Ελληνικούς χαρακτήρες στα notes που κρατάτε στο mail.app ή σαν ονόματα στο iPhoto.app Faces.

Ενώ οι λατινικοί χαρακτήρες φαίνονται σωστά:

picture1pqj.png

Οι ελληνικοί είναι "άντε γεια". Δείτε Ελληνικά και αγγλικά δίπλα δίπλα στη 2η εικόνα για να καταλάβετε τι εννοώ...

picture2zda.pngpicture4p.png

Σημείωση : Στο iphone (3 beta 5 αλλά δεν έχει σημασία) φαίνονται ΟΚ οι ελληνικοί χαρακτήρες στις "Σημειώσεις" (notes) οπότε πρέπει να υπάρχει η γραμματοσειρά... ξέρετε που μπορώ να την βρω για το Mac μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια πρόχειρη λύση είναι να πας στην εφαρμογή Font Book, να βρεις τη γραμματοσειρά Marker Felt και να την κάνεις disable. Με αυτόν τον τρόπο, το iPhoto θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει άλλη γραμματοσειρά που περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες, νομίζω τη Lucida Grande ή κάποια σαν αυτή. Δεν είναι τόσο όμορφη αλλά τουλάχιστον θα έχεις σωστά Ελληνικά.

Το μειονέκτημα του τρικ αυτού είναι πως έτσι χάνεις τη Marker Felt για ΟΛΑ τα προγράμματα. Αφού όμως δεν έχει ελληνικά, δεν πειράζει και πολύ.

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει, αλλά αν έχεις πρόσβαση σε iPhone με firmware 3 beta 5 το οποίο να είναι jailbroken, πιθανόν να μπορείς να πάρεις από εκεί τη γραμματοσειρά Marker Felt, αφού λες πως έχει σωστά ελληνικά.

Μια πρόχειρη λύση είναι να πας στην εφαρμογή Font Book, να βρεις τη γραμματοσειρά Marker Felt και να την κάνεις disable. Με αυτόν τον τρόπο, το iPhoto θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει άλλη γραμματοσειρά που περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες, νομίζω τη Lucida Grande ή κάποια σαν αυτή. Δεν είναι τόσο όμορφη αλλά τουλάχιστον θα έχεις σωστά Ελληνικά.

Το μειονέκτημα του τρικ αυτού είναι πως έτσι χάνεις τη Marker Felt για ΟΛΑ τα προγράμματα. Αφού όμως δεν έχει ελληνικά, δεν πειράζει και πολύ.

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει, αλλά αν έχεις πρόσβαση σε iPhone με firmware 3 beta 5 το οποίο να είναι jailbroken, πιθανόν να μπορείς να πάρεις από εκεί τη γραμματοσειρά Marker Felt, αφού λες πως έχει σωστά ελληνικά.

Πήρα την Μarker Felt από το JB iPhone 3 beta 5 και την εγκατέστησα στο Os X, αφού πρώτα έσβησα την αρχική. Ενώ στα notes του mail.app τώρα φαίνονται καλά, στο iPhoto τα ονόματα έχουν άλλο font (helvetica neue και φαίνονται ΟΚ τα ελληνικα)

Επισκέπτης

Δεν μας την δίνεις και εμάς αυτήν την γραμματοσειρά; Γιατί όλοι έχουμε το αντίστοιχο πρόβλημα!

Here you go:

http://rapidshare.com/files/239653748/markerfeltthin.zip.html

Υπενθυμίζω ότι μόνο στα notes είδα να φτιάχνει η γραμματοσειρά, στο iPhoto είναι Helvetica Neue, δεν μου αρέσει αλλά είναι μια λύση.

• Super Moderators
Here you go:

http://rapidshare.com/files/239653748/markerfeltthin.zip.html

Υπενθυμίζω ότι μόνο στα notes είδα να φτιάχνει η γραμματοσειρά, στο iPhoto είναι Helvetica Neue, δεν μου αρέσει αλλά είναι μια λύση.

Ωραίος, thanks. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...