ixthy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ανοίγω αυτό το thread γιατί προς έκπληξή μου με ένα πρόχειρο search δεν είδα να υπάρχει στο insomnia κάτι αντίστοιχο! Στην ερώτησή μου λοιπόν! Στη βοήθεια του Mac OS X υπάρχουν αυτές οι οδηγίες για το calibration: "To calibrate a MacBook or MacBook Pro battery: Plug in the MagSafe power adapter and fully charge the MacBook or MacBook Pro battery. When the battery is fully charged, the light on the MagSafe connector changes to green and the Battery icon in the menu bar indicates that the battery is charged. Allow the battery to rest in the fully charged state for two hours or longer. You can use your computer during this time as long as the power adapter is plugged in. With the computer still on, disconnect the power adapter, and continue to use your computer. When you see the low battery warning, save your work and close all applications. Keep your computer turned on until it goes to sleep. After your computer goes to sleep, turn it off or allow it to sleep for five hours or longer. Connect the power adapter and leave it connected until the battery is fully charged. You can use your computer during this time." Μπορεί κάποιος να μου πει τι καταλαβαίνει από αυτή την οδηγία; After your computer goes to sleep, turn it off or allow it to sleep for five hours or longer. Καλά να το αφήσω σε κατάσταση sleep για 5 ώρες το καταλαβαίνω. Αν το κλείσω τελείως πρέπει πάλι να περιμένω 5 ώρες; Ξέρει κανείς;
ntb118 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 turn it off or allow it to sleep for five hours or longer δηλαδη ή θα το κλεισεις (σβησεις) ή θα το αφησεις για 5 ωρες σε αναμονη. Οχι και τα 2 μαζι .... καλυτερα σβηστο και θα εισαι κομπλαδουρα
cassidy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ανοίγω αυτό το thread γιατί προς έκπληξή μου με ένα πρόχειρο search δεν είδα να υπάρχει στο insomnia κάτι αντίστοιχο! Στην ερώτησή μου λοιπόν! Στη βοήθεια του Mac OS X υπάρχουν αυτές οι οδηγίες για το calibration: Καλά να το αφήσω σε κατάσταση sleep για 5 ώρες το καταλαβαίνω. Αν το κλείσω τελείως πρέπει πάλι να περιμένω 5 ώρες; Ξέρει κανείς; Πρέπει να περιμένεις πάλι 5 ώρες. Σκοπός είναι η πλήρης εκφόρτιση της μπαταρίας. Προσωπικά το βάζω σε sleep mode και περιμένω να σβήσει το λαμπάκι, που είναι ένδειξη πλήρους εκφόρτισης.
Merdock Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αν τον έχουμε στο ρεύμα είναι καλύτερα να βγάζουμε εντελώς τη μπαταρία από πάνω;
iced Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ναι ειναι καλυτερο, σχεδον επιβαλλεται αν θες να εισαι ησυχος, αλλα να προσεχεις να μην αφσηεις την μπαταρια καιρο χωρις να την βαλεις στο λαπτοπ να φορτισει. Επισης πριν την βγαλεις για φυλαξη φορτισε τη στο 100%
nickolas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ναι ειναι καλυτερο, σχεδον επιβαλλεται αν θες να εισαι ησυχος, αλλα να προσεχεις να μην αφσηεις την μπαταρια καιρο χωρις να την βαλεις στο λαπτοπ να φορτισει. Επισης πριν την βγαλεις για φυλαξη φορτισε τη στο 100% Δεν έχω βγάλει ποτέ τη μπαταρία, την έχω σχεδόν 2 χρόνια και με 230 κύκλους φόρτισης και εξακολουθεί να έχει το 100% της χωρητικότητάς της. Επίσης συμβατή μπαταρία αγοράζεις πλέον με 50 ευρώ. Συνεπώς αν κάποιος κινεί το φορητό του έστω και περιστασιακά δε χρειάζεται να μπλέκει με βάλε/βγάλε της μπαταρίας. Αν είναι μόνιμα σε ένα γραφείο ίσως και να αξίζει. Καλό όμως είναι όταν βγάζετε τη μπαταρία να μην είναι φορτισμένη στο 100% αλλά στο μισό περίπου (ας πούμε 40%-60%)* Το αναφέρει αυτό η apple κάπου ότι βοηθάει στη διάρκεια ζωής. Προσωπικά δε θα έβγαζα ποτέ τη μπαταρία. Γιατί κάτι μπορεί να συμβεί και να ξεκουμπώσει το καλώδιο ρεύματος... δε θα ήθελα ποτέ να το ρισκάρω αυτό. *Αυτό έχει σημασία όταν η μπαταρία θα παραμείνει ανενεργή για διάστημα πολλών μηνών. Για λίγες εβδομάδες δεν πειράζει να την αφήσετε και στο 100% της χωρητικότητας.
iced Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δεν έχω βγάλει ποτέ τη μπαταρία, την έχω σχεδόν 2 χρόνια και με 230 κύκλους φόρτισης και εξακολουθεί να έχει το 100% της χωρητικότητάς της. Αυτο δεν μπορει να συμβει σε καμια μα καμια μπαταρια. Ή ειναι λαθος μετρηση του προγραμματος ή την μετρας οταν ειναι πανω στο ρευμα (ειχα παρατηρησει δειχνει παραπανω) Συνεπώς αν κάποιος κινεί το φορητό του έστω και περιστασιακά δε χρειάζεται να μπλέκει με βάλε/βγάλε της μπαταρίας. Δεν ειναι κατι σπουδαιο να βγει η μπαταρια ωστε να δινεις τοσο νοημα, δεν μιλαμε για το 17" με την ενσωματωμενη, ενα κουμπακι ειναι. Καλό όμως είναι όταν βγάζετε τη μπαταρία να μην είναι φορτισμένη στο 100% αλλά στο μισό περίπου (ας πούμε 40%-60%)Το αναφέρει αυτό η apple κάπου ότι βοηθάει στη διάρκεια ζωής. Η apple αναφερει αυτο το ποσοστο ως το μινιμουμ. Ισα ισα αν φορτιστει παραπανω θα χρειαστει επαναφορτιση σε λιγο παραπανω χρονικο διαστημα. Προσωπικά δε θα έβγαζα ποτέ τη μπαταρία. Γιατί κάτι μπορεί να συμβεί και να ξεκουμπώσει το καλώδιο ρεύματος... δε θα ήθελα ποτέ να το ρισκάρω αυτό.Σε αυτο εχεις δικιο. Να τονισω οτι αν βγει η μπαταρια ειναι απαραιτητο να τροφοδοτειται το λαπτοπ απο ups.
FaDeR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αν τον έχουμε στο ρεύμα είναι καλύτερα να βγάζουμε εντελώς τη μπαταρία από πάνω; ΟΧΙ, τα MacBook και MacBook Pro "πέφτουν" αρκετά σε επιδόσεις χωρίς τη μπαταρία. http://support.apple.com/kb/HT2332
iced Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Οποτε αφου πεφτουν οι επιδοσεις μαλλον αφηνουμε την μπαταρια πανω και απλα αγοραζουμε αλλη αν τεζαρει. Ξερει καποιος αν ενα macbook τροφοδοτειται σωστα με τροφοδοτικο απο mbp και δε το παθαινει αυτο βγαζοντας την μπαταρια?
ixthy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μόλις έκανα calibration και προς μεγάλη μου έκπληξη ενώ το coconut έλεγε ότι είμαι στο 93% capacity, ξαφνικά βρέθηκα στο 87%!!! Τώρα για καλό το έκανα το calibration? Η μπαταρία των Apple υπολογιστών είναι σχεδιασμένη να μένει πάντα πάνω στον υπολογιστή. Αυτό το λέει ξεκάθαρα και στο εγχειρίδιο χρήσης. Με την μπαταρία εκτός, η απόδοση της cpu πέφτει κάτω από το μισό της πραγματικής της δυνατότητας. Επίσης κάπου είχα διαβάσει, αλλά δε θυμάμαι που δυστυχώς, ότι αν είναι να μη χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή πάνω από μήνα είναι καλό να βγάζουμε την μπαταρία και να την αποθηκεύουμε κατά 60% φορτισμένη. Όχι 100%! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:40 ---------- Οποτε αφου πεφτουν οι επιδοσεις μαλλον αφηνουμε την μπαταρια πανω και απλα αγοραζουμε αλλη αν τεζαρει. Ξερει καποιος αν ενα macbook τροφοδοτειται σωστα με τροφοδοτικο απο mbp και δε το παθαινει αυτο βγαζοντας την μπαταρια? Αν οι φορτιστές παρέχουν το ίδιο ρεύμα (τάση, ένταση, ισχύ) ίσως! Ελπίζω η apple να λέει κάτι στα tech specs. Σε όλα τα καινούργια macbooks αν βγάλεις την μπαταρία πέφτουν οι επιδόσεις!
nickolas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αυτο δεν μπορει να συμβει σε καμια μα καμια μπαταρια. Ή ειναι λαθος μετρηση του προγραμματος ή την μετρας οταν ειναι πανω στο ρευμα (ειχα παρατηρησει δειχνει παραπανω) Δεν ειναι κατι σπουδαιο να βγει η μπαταρια ωστε να δινεις τοσο νοημα, δεν μιλαμε για το 17" με την ενσωματωμενη, ενα κουμπακι ειναι. Η apple αναφερει αυτο το ποσοστο ως το μινιμουμ. Ισα ισα αν φορτιστει παραπανω θα χρειαστει επαναφορτιση σε λιγο παραπανω χρονικο διαστημα. Σε αυτο εχεις δικιο. Να τονισω οτι αν βγει η μπαταρια ειναι απαραιτητο να τροφοδοτειται το λαπτοπ απο ups. ...και στην πράξη η μπαταρία μου κρατάει 2:30-3 ώρες, όσο και όταν ήταν καινούργιο (Μacbook λευκός, καλοκαίρι του 2007 αγορά, με wifi και φωτεινότητα κοντά στο 100%) Το να βγει η μπαταρία για εμένα τουλάχιστον είναι μια ταλαιπωρία, πέραν του ότι χωρίς μπαταρία φαντάζομαι δε βολεύει και τόσο πολύ να τον κρατήσεις στα πόδια σου. Η apple το λέει σαφώς να μην είναι φορτισμένη η μπαταρία 100% όταν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πολλούς μήνες ή χρόνια γιατί έτσι επιταχύνεται η "γήρανσή" της. Επίσης λέει να μην είναι σχεδόν ξεφόρτιστη γιατί κινδυνεύει να καταστραφεί. Με το χρόνο ξεφορτίζει αργά, αν πέσει κάτω από ένα όριο φόρτισης πέφτει σε μια κατάσταση "βαθειάς αποφόρτισης" και δεν μπορεί να ξαναφορτιστεί, πρακτικά καταστρέφεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως η μπαταρία μου μετά από 2 σχεδόν χρόνια χρήσης αποδίδει όπως όταν είναι καινούργια, χωρίς να τη φροντίσω Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ.
Steven Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Όλα αυτά είναι βλακείες για να έχει ο κόσμος να ασχολείται.. Και εγώ κάνω ένα calibration μια φορά το 6άμηνο άμα τύχει, δηλαδή κάνω σπάνια.. Ασχοληθείτε με την ουσία και μη χανετε την ώρα σας με βλακείες. Εγώ το macbook το έχω ανοιχτό ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δεν κάνω ΠΟΤΕ shut down γιατί απλά έτσι με βολεύει.. Χέστηκα για τη μπαταρία...Ναι οκ μετά από 2 χρόνια χρειάστηκε να την αλλάξω.. SO WHAT?? Έδωσα 60 ευρώ στο ebay και πήρα άλλη, συμβατή, που έχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα από την προθγούμενη! Εσείς που την προσέχετε κάθε μέρα τόσο στοργικα θα χρειαστεί να την αλλάξετε μετά από 2 χρόνια και 2 μήνες... Όποιος νομίζει ότι αξιζει τον κόπο ας συνεχίσει να ασχολείται. Χρησιμοποιήστε τα πράγματα που αγοράζετε όπως σας βολεύει καλύτερα και χαρείτε τα! Τα ίδια λέω και σε αυτούς που χώνουν το iphone σε 25 θήκες, λες και θα το περάσουν στα εγγόνια τους.
kebinB Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Όλα αυτά είναι βλακείες για να έχει ο κόσμος να ασχολείται.. Και εγώ κάνω ένα calibration μια φορά το 6άμηνο άμα τύχει, δηλαδή κάνω σπάνια.. Ασχοληθείτε με την ουσία και μη χανετε την ώρα σας με βλακείες. Εγώ το macbook το έχω ανοιχτό ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δεν κάνω ΠΟΤΕ shut down γιατί απλά έτσι με βολεύει.. Χέστηκα για τη μπαταρία...Ναι οκ μετά από 2 χρόνια χρειάστηκε να την αλλάξω.. SO WHAT?? Έδωσα 60 ευρώ στο ebay και πήρα άλλη, συμβατή, που έχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα από την προθγούμενη! Εσείς που την προσέχετε κάθε μέρα τόσο στοργικα θα χρειαστεί να την αλλάξετε μετά από 2 χρόνια και 2 μήνες... Όποιος νομίζει ότι αξιζει τον κόπο ας συνεχίσει να ασχολείται. Χρησιμοποιήστε τα πράγματα που αγοράζετε όπως σας βολεύει καλύτερα και χαρείτε τα! Τα ίδια λέω και σε αυτούς που χώνουν το iphone σε 25 θήκες, λες και θα το περάσουν στα εγγόνια τους. XAXAXAXAXAXAXAXA στο μυαλό μου είσαι!!!!!!!!!!!
madtracker Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 πράγματι 60ευρω εχουν στο ΕΒΑΥ,έχεται κανα καλό reseller να προτίνεται?? έχω macbook unibody
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.