EstellePr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Υπάρχουν βέβαια, όμως δεν είναι και αναγκαία η εγκατάστασή τους, όπως πχ, στα windows, οπου υπάρχουν δεκάαααααδες των δεκάδων. Έχουμε κι εμείς, τα οποία παρεπιπτόντως είναι και δωρεάν, αλλα δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορούν να προστατευτούν τα μάκ. ίσως με βοηθήσετε να καταλάβω, όντας άπειρη.
charoui Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 θα απαντήσω πολύ απλά για να καταλάβεις τι παίζει. -για κάποιους λόγους (λόγο μικρού ποσοστού users, λόγο αρχιτεχτονικής του osx κτλ) δεν βγαίνουν πολλοί ιοί για το mac, εμφανίζονται ένας δυο κάθε τόσο. -λόγο της αρχιτεχτονικής του συστήματος ακόμα και να πιάσεις έναν ιο για να αλλάξει κάτι στο σύστημα σου θα σου ζητήσει κωδικό admin, οποτε ιός που σου ζητάει password δεν έχει νόημα -λόγο μικρής κοινότitas κάποια "κοκοβουλα" προγράμματα γίνονται αμέσως γνωστά (όπως έγινε με κάποιες σπασμένες έκδοσις του iwork) και συνήθως αυτά αφαιρούνται πολύ εύκολα αφού μόλις το βρείς το πετάς στον κάδο και αυτό ήταν -η apple για γνωστές τρύπες βγάζει συχνά updates και τα patcharei
pallicaris Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 ============== mac και ιοι, δεν παν μαζί ============ Ο λόγος καταλαβαίνεις ότι είναι ο αριθμός τον χριστών οι οποίοι είναι πολύ λίγοι σε σχέση πάντα με τους χρήστες των Windows. Έτσι αυτός που θέλει να φτιάξει έναν ιό (πχ για να υποκλέψει κάποια στοιχεία) θα τον φτιάξει για Windows αφού τα θύματα του θα είναι πολλαπλάσια. Όσο για την αρχιτεκτονική του macos που αναφέρουν πολλοί, (σεβαστή βέβαια η άποψη τους) το μόνο που έχω να πω είναι ότι όλα τα os έχουν τρύπες απλά για πλιν των windows, δεν φαίνονται μιας και δεν ψάχνει και κανείς γι αυτές!
linuxovios Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.Υπάρχουν βέβαια, όμως δεν είναι και αναγκαία η εγκατάστασή τους, όπως πχ, στα windows, οπου υπάρχουν δεκάαααααδες των δεκάδων. Έχουμε κι εμείς, τα οποία παρεπιπτόντως είναι και δωρεάν, αλλα δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορούν να προστατευτούν τα μάκ. ίσως με βοηθήσετε να καταλάβω, όντας άπειρη. Για να το κάνω πιο απλό. Αν μείνεις με win χωρίς AV και firewall για ένα χρόνο χρήσης, έχεις 100% να αρπάξεις κάποιο malware. Στο mac έχεις 0,1 % (Τα ποσοστά μπορεί να μην είναι σωστά, αλλά "you get the picture" ) Όσο για την αρχιτεκτονική του macos που αναφέρουν πολλοί, (σεβαστή βέβαια η άποψη τους) το μόνο που έχω να πω είναι ότι όλα τα osέχουν τρύπες απλά για πλιν των windows, δεν φαίνονται μιας και δεν ψάχνει και κανείς γι αυτές! Σεβαστή η άποψή σου. Όλα τα OS έχουν τρύπες, απλά στα windows (που όντως τις ψάχνουν πιο πολλοί) είναι τόσες πολλές που άνετα τα χαρακτηρίζεις και σουρωτήρι...
georgeadams Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 -για κάποιους λόγους (λόγο μικρού ποσοστού users, λόγο αρχιτεχτονικής του osx κτλ) δεν βγαίνουν πολλοί ιοί για το mac, εμφανίζονται ένας δυο κάθε τόσο. Για την ακρίβεια, εκτός από εκείνο το troian που κυκλοφόρησε μέσα σε μια πειρατική έκδοση του iWork και σε μια πειρατική έκδοση του Photoshop τον περασμένο Ιανουάριο, δεν θυμάμαι κάτι άλλο.
thalis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Πάντως όποιος τρέχει και win στο mac καλό είναι να έχει κάποιο antivirus. Όσο για αυτούς που έχουν μόνο osX η εταιρία sophos προτείνει να βάλουν και αυτοί antivirus γιατί... "Sophos Anti-Virus for Mac ... detects non-Mac viruses hidden on Mac computers " χωρίς σχόλια.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.Υπάρχουν βέβαια, όμως δεν είναι και αναγκαία η εγκατάστασή τους, όπως πχ, στα windows, οπου υπάρχουν δεκάαααααδες των δεκάδων. Έχουμε κι εμείς, τα οποία παρεπιπτόντως είναι και δωρεάν, αλλα δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορούν να προστατευτούν τα μάκ. ίσως με βοηθήσετε να καταλάβω, όντας άπειρη. Φαντάζομαι ότι όντας άπειρη, αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι τα MacOSX έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τα Windows. Οπότε ένας ιός που είναι κατασκευασμένος για να προσβάλλει υπολογιστή Windows (δηλαδή το 99.99% των ιών), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσβάλλει έναν υπολογιστή με MacOSX. Πολύ απλά και χοντροειδώς, γιατί στα Windows τα αρχεία εκτέλεσης προγραμμάτων έχουν κατάληξη .exe, ενώ στα MacOSX... ε... δεν ξέρω, γιατί δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ ποτέ. And that's why we love Macs! Οπότε και να κατέβει στα κρυφά ένα αρχείο .exe στον υπολογιστή σου που είναι ιος, πολύ απλά δεν θα τρέξει ποτέ, γιατί το MacOSX δεν τρέχει .exe αρχεία.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Τώρα με τα intel αρκετοί από εμάς έχουμε ένα windows σε bootcamp/parallels κτλ οπότε τουλάχιστον τα windows πρέπει να έχουν ένα αντι-ιικό πρόγραμμα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Τώρα με τα intel αρκετοί από εμάς έχουμε ένα windows σε bootcamp/parallels κτλ οπότε τουλάχιστον τα windows πρέπει να έχουν ένα αντι-ιικό πρόγραμμα. Αν χρησιμοποιείς το Windows partition για να μπαίνεις στο internet. Αν το χρησιμοποιείς μόνο για να εγκαταστήσεις παιχνίδια που δυστυχώς δεν βγαίνουν για MacOS X (βλ. Half Life κλπ) τότε τι να το κάνεις;
elven Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Όλα τα OS έχουν τρύπες, απλά στα windows (που όντως τις ψάχνουν πιο πολλοί) είναι τόσες πολλές που άνετα τα χαρακτηρίζεις και σουρωτήρι... Vista ->55 Secunia Advisories in 2003-2009 MacOS X -> 130 Secunia Advisories in 2003-2009 Δεν χρειάζεται antivirus το OSX αλλά έτσι να βρίσκεται Αν χρησιμοποιείς το Windows partition για να μπαίνεις στο internet. Αν το χρησιμοποιείς μόνο για να εγκαταστήσεις παιχνίδια που δυστυχώς δεν βγαίνουν για MacOS X (βλ. Half Life κλπ) τότε τι να το κάνεις; Αν σερφάρεις με το OSX δεν υπάρχει κίνδυνος να κολήσεις το partition των Windows;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Αν χρησιμοποιείς το Windows partition για να μπαίνεις στο internet. Αν το χρησιμοποιείς μόνο για να εγκαταστήσεις παιχνίδια που δυστυχώς δεν βγαίνουν για MacOS X (βλ. Half Life κλπ) τότε τι να το κάνεις; Προσοχή μόνο στον εξής κίνδυνο: Υπάρχουν πολλά USB Flash Disks μολυσμένα. Ως χρήστες MacOSX έχουμε την συνήθεια να μην μας ενδιαφέρει τι συνδέουμε στο μηχάνημα μας, όμως αν τρέχεις Windows σε Parallels ή Fusion και είναι ρυθμισμένα να αναγνωρίζουν τις USB συσκευές που συνδέεις, εκεί υπάρχει ένας κίνδυνος, έστω κι αν εσύ συνέδεσες το φλασάκι απλά για να το επεξεργαστείς μέσω MacOSX.
Mercyful_Fate Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Αν σερφάρεις με το OSX δεν υπάρχει κίνδυνος να κολήσεις το partition των Windows; Αν το partition είναι σε ntfs, στο οποίο δεν μπορεί να "γράψει" το X, τότε δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορείς μέσω surfing στο Mac να "πετάξεις" ιό στο Windows partition. Άλλωστε, ο ιός πρώτα μολύνει την μνήμη, μετά τα αρχεία στον δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.