Προς το περιεχόμενο

Διπλοί υπότιτλοι!!!

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γίνεται κάθε φορά που παίζω ένα αρχείο με υπότιτλους .srt μου τους βγάζει διπλούς, μία στην ταινία κανονικά και μία στο μαύρο πλαίσιο ακριβώς κάτω από την ταινία με μικρά γράμματα?

Δημοσ.

Πώς γίνεται; Εύκολα, αν χρησιμοποιείς κάποιο συνδυασμό των παρακάτω:

1. Video player που είναι ρυθμισμένος να κάνει render αυτούς τους υποτίτλους

2. VobSub codec

3. ffdshow codec με τικαρισμένη την επιλογή Subtitles

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει όταν κάνουμε εγκατάσταση πολλά codecs pack η προγράμματα σχετικά. (πχ players)

Απενεργοποίησε η απεγκατεστησε κάποιο απο τα codec που εχεις για να δείχνουν τους υπότιτλους.

Λογικά εχεις τα: "DirectVobSub" και "ffdshow" και τρέχουν ταυτόχρονα.

Δημοσ.

Μήπως η ταινία έχει ενσωματωμένους υπότιτλους και έχεις και το αρχείο srt και τα τυπώνει και τα 2 ταυτόχρονα? Μου έχει συμβεί γι αυτό στο λεω...

Δημοσ.

Επίσης, on-the-fly από το εικονίδιο του ffdshow στο system tray (με την προϋπόθεση ότι παίζει κάποιος player και έχει φορτωθεί ο ffdshow)

Δημοσ.

Στο ffdshow θα είναι τικαρισμένο το κουμπί subtitles, αλλά αν ήταν θα πήγαινε ο ένας υπότιτλος πάνω στον άλλο και όχι ο ένας κανονικά και ο άλλος στο μαύρο πλαίσιο!

Μήπως φταίει ότι έχω βάλει το πρόγραμμα AVI ReComp?

Δημοσ.

1. Φόρτωσε την ταινία στον video player που χρησιμοποιείς

2. Σημειώσε μία οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ταινίας στην οποία εμφανίζεται υπότιτλος

3. Κλείσε τον player

4. Αν υπάρχει αρχείο υποτίτλων στον ίδιο κατάλογο με την ταινία, άλλαξε προσωρινά την κατάληξή του σε κάποια άλλη που να μην παραπέμπει σε υποτίτλους (π.χ. .tmp)

5. Φόρτωσε την ταινία στο VirtualDub και μετακίνησε το slider στην χρονική στιγμή που σημείωσες στο βήμα 2

Στο frame του βήματος 5 εμφανίζονται υπότιτλοι ή όχι... ;

Δημοσ.

Τα 5 βήματα που παραθέτω έχουν σκοπό να απαντήσουν στο ερώτημα αν η ταινία είναι hardsubbed (οι υπότιτλοι είναι «καμμένοι» επάνω στην εικόνα) ή όχι, για να αποκλείσουμε μια και καλή αυτήν την περίπτωση.

Δημοσ.

Ότι δεν έχω ενσωματωμένους υπότιτλους το ήξερα και για να δείτε ακριβώς τι γίνεται επισυνάπτω εικόνα!

post-32975-129063008196_thumb.jpg

Δημοσ.

Το ffdshow εχει επιλογη για τη θεση των υποτιτλων στην εικονα. Δεν ειναι απαραιτητο να πεφτουν πανω στους δευτερους υποτιτλους

Η θα απεγκαστησεις το αλλο προγραμμα που βλεπει υποτιτλους, η θα ξετικαρεις την επιλογη στο ffdshow. Ονομαζοντας το temp δεν το βλεπει κανενας. Αν ομως προσθεσεις στο τελος του ονοματος κατι ( πχ ενα underscore, πριν το .srt) μπορει να το βλεπει μονο το ffdshow και να μπερδεψεις το αλλο προγραμμα.

Δημοσ.

Πάντα το K -Lite codec pack κάνω εγκατάσταση αλλά τελευταία και μετά την εγκατάσταση του avirecomp μου το κάνει αυτό το σπάσιμο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...