SpY Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μόνο με τσαλάκωμα της κόλλας γίνεται για να κάνεις "διπλή" γραμμή
chrism4111 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Επίσης υπάρχει και αυτό το οποίο λένε ότι έχει λυση μόνο ο Αϊνστάιν : λοιπόν πρέπει να ενώσουμε κάθε χρωματιστό κύκλο κόκκινο μπλε και μοβ με τους τρεις μαύρους . Δη λ Κάθε κύκλος πχ κόκκινος να έχει 3 γραμμές που να τον ενώνει με τους μαύρους (πάντα οι γραμμές πρέπει να αρχίζουν από τον ένα χρωματιστό κύκλο σε κάποιο μαύρο) Πρέπει να είναι γύρω στις 9 γραμμές συνολικά.... Το θέμα είναι ότι καμιά γραμμή δεν πρέπει να τέμνεται δεν ξέρω την λύση και δεν ευελπιστώ να την μαθω παλαιότερα είχα φάει το κεφάλι μ...
Praetorianos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Επίσης υπάρχει και αυτό το οποίο λένε ότι έχει λυση μόνο ο Αϊνστάιν : λοιπόν πρέπει να ενώσουμε κάθε χρωματιστό κύκλο κόκκινο μπλε και μοβ με τους τρεις μαύρους . Δη λ Κάθε κύκλος πχ κόκκινος να έχει 3 γραμμές που να τον ενώνει με τους μαύρους (πάντα οι γραμμές πρέπει να αρχίζουν από τον ένα χρωματιστό κύκλο σε κάποιο μαύρο) Πρέπει να είναι γύρω στις 9 γραμμές συνολικά.... Το θέμα είναι ότι καμιά γραμμή δεν πρέπει να τέμνεται δεν ξέρω την λύση και δεν ευελπιστώ να την μαθω παλαιότερα είχα φάει το κεφάλι μ... Έλεος κιόλας, ότι πίπα κυκλοφορεί στο net να την έχει λύσει μόνο ο Αινστάιν. Σόρρυ chrism4111 δεν πάει προσωπικά σε σένα, αλλά όπου να 'ναι θα βρεθεί κανείς να ποστάρει τον "γρίφο του Άινσταϊν" που μπορεί να τον λύσει μόνο το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού Για το πρόβλημα σου δεν ξέρω, περιοριζόμαστε στο 2d μόνο? Αλλιώς η λύση είναι προφανής
DrLo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μού θυμίζει λίγο το διάσημο πρόβλημα με τις γέφυρες. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την ύπαρξη ή μη κόμβρων με περιττό πλήθος γραμμών. Θα δεις πχ ότι οι γωνίες του τετραγώνου έχουν 5 γραμμές, δηλαδή 2 ζευγάρια "προς/από" και περισσεύει μία που μπορεί να είναι μόνο "προς" ή "από" δηλαδή εκεί να τελειώνει. Επειδή όμως υπάρχουν πάνω από 2 τέτοιοι κόμβοι (η αρχή και το τέλος) είναι αδύνατον. ΥΓ : Δε ξέρω αν αυτό είναι η απάντηση αλλά νομίζω ότι είναι αδύνατο
Nikos7Bouzouxis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 αλλά όπου να 'ναι θα βρεθεί κανείς να ποστάρει τον "γρίφο του Άινσταϊν" που μπορεί να τον λύσει μόνο το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού Εδω κανεις ενα λαθος στη διατυπωση: ...που μπορεί να τον λύσει μόνο το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού χωρις μολυβι και χαρτι,αλλα μονο με το μυαλο...
-WISE- Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 τα εχει σχεδιασει/λυσει ολα αυτα μονο ο αινσταιν και βεβαια ηταν μονος του οταν τα σχεδιαζε.αλιως καποιος θα εβλεπε το σχημα οπως το σχεδιασε αυτος και θα μπορουσε να το αναπαραγει.αλλα αν δεν ηταν κανεις μαζι του την ωρα που τα σχεδιαζε πως ξερουμε οτι ο αινσταιν τα χει σχεδιασει μονο? χαχα!
Mika Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 ο αινσταιν το ειχε σχεδιασει χωρις χαρτι και μολυβι
parsifal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 ο αινσταιν το ειχε σχεδιασει χωρις χαρτι και μολυβι Βασικά, το είχε λύσει πριν ακόμη του πουν τη διατύπωση...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Εδω κανεις ενα λαθος στη διατυπωση: ...που μπορεί να τον λύσει μόνο το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού χωρις μολυβι και χαρτι,αλλα μονο με το μυαλο... Να είσαι σίγουρος ότι αυτός που έβγαλε το ποσοστό 2%, βασίστηκε σε κάποια έρευνα. Επίσης, μην φανταστείς ότι παλιότερα ο γρίφος δεν έλεγε τίποτα για χαρτί και μολύβι, αλλά επειδή τον έλυσε πολύς κόσμος (ο οποίος κοκορεύτηκε και το ευχαριστήθηκε "Ναι! Ναι! Είμαι στο 2%! I'm a genius!") και σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον, κάποιος, κάπου, κάποτε, εκεί που βαριότανε λέει "ε, δεν το αλλάζω να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον;". Όχι. No way. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Βασίζεται σε επιστημονικότατα στοιχεία.
elven Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Ο Αινσταιν τι λέει,όλη μέρα γρίφους έλεινε; Ο Chuck Norris πάντως το λυσε την ώρα που κανε μπαντζι τζαμπινγκ,και με καλιγραφικά γράμματα
frenzy Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Βασικά ο μύθος με τον Αινστάιν ξεκινά από ένα λάθος γράμμα. Βλέπετε του άρεσε να αυνανίζεται με αυτούς τους γρίφους και είχε τελειώσει πάνω σε αυτούς. O John Kemeny ο βοηθός του λοιπόν όταν είδε τους γρίφους να κυκλοφορούν σε διάφορους κύκλους είπε περιπαικτικά: " Χα, αυτό το 'χει χύσει ο Αινσταιν"
-WISE- Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Βασικά ο μύθος με τον Αινστάιν ξεκινά από ένα λάθος γράμμα. Βλέπετε του άρεσε να αυνανίζεται με αυτούς τους γρίφους και είχε τελειώσει πάνω σε αυτούς. O John Kemeny ο βοηθός του λοιπόν όταν είδε τους γρίφους να κυκλοφορούν σε διάφορους κύκλους είπε περιπαικτικά: " Χα, αυτό το 'χει χύσει ο Αινσταιν" χaxaxaxaxaxax!μλκ δεν παιζεσαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.