Προς το περιεχόμενο

Γίνεται να σχεδιαστεί αυτό το σχήμα???

deminho11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά μου έδειξε ένας φίλος σήμερα αυτό το σχήμα και μου είπε να προσπαθήσω να το σχεδιάζω χωρίς να περάσω 2η φορά πάνω απο γραμμή που έχω ίδη σχεδιάσει και να μην τσαλακωθεί χαρτί και τέτοια κόλπα.

Είπε οτι έχει ακούσει οτι μόνο ο Einstein έχει καταφέρει να το φτιάξει, αν και δεν το πολυ πιστεύω... Δεν κατάφερα να το φτιάξω, στην καλύτερη των περιπτώσεων έλειπε μια γραμμη.

76882159.jpg

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι λάθος Eugenie. Δεν βγαίνει γιατί μένει μια γραμμή που δεν έχει σχεδιαστεί, η οριζόντια στο κάτω τρίγωνο. Εκτός αν κατάλαβα λάθος στο σχεδιάγραμμα με τα βελάκια...

Δημοσ.
Είναι λάθος Eugenie. Δεν βγαίνει γιατί μένει μια γραμμή που δεν έχει σχεδιαστεί, η οριζόντια στο κάτω τρίγωνο. Εκτός αν κατάλαβα λάθος στο σχεδιάγραμμα με τα βελάκια...

Nαί δεν έχει σχεδιαστεί μία γραμμή!!!

Υ.Γ. Πιστεύω οτι δεν μπορεί να σχεδιαστεί!!!

Δημοσ.

Το μολύβι προφανώς δε πρέπει να σηκωθεί έτσι δεν είναι;Με μερικά σχέδια και μια πρώτη ματιά είναι αδύνατο.

Δημοσ.
Το μολύβι προφανώς δε πρέπει να σηκωθεί έτσι δεν είναι;

Ναι και δεν μπορει να περασει 2η φορα πανω απο σχεδιασμένη γραμμη

Δημοσ.

Προσπαθώ να σκεφτώ τρόπο να φτιάξω ένα προγραμματάκι που να ελέγχει αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
Επίσης στο βήμα 10 περνάει πάνω από τη γραμμή που έχει κάνει στο βήμα 7.

Το "σταυρωμα" τον γραμμών γίνεται, να μην περάσει πάνω απο ολόκληρη γραμμη δεν γίνετε...

Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω πως δεν γίνεται, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει, κάποια απόδειξη... Μία παρατήρηση είναι ότι από κάθε σημείο τομής, διέρχονται είτε 5 ευθύγραμμα τμήματα (στις ακμές τους τετραγώνου) είτε 2 ευθύγραμμα τμήματα (στις κορυφές των τριγώνων). Λόγω αυτής της συμμετρίας, δεν γίνεται να κλείσει το σχήμα. Και πάλι όμως, αυτό δεν είναι απόδειξη, παρατήρηση θα έλεγα πως είναι...

Δημοσ.
Επίσης στο βήμα 10 περνάει πάνω από τη γραμμή που έχει κάνει στο βήμα 7.

Τι ουτε χιαστη?

ΥΓ: Δεν ειμαι κανα σαϊνη ....

Δημοσ.

Μπορούμε να επεκτείνουμε γραμμές?Ή το σχήμα πρέπει να βγει όπως το δίνεις στην εικόνα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...