Chrisxxx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μπαη δε γουέη, ακόμη και αν μας γράψεις όλους εδώ και αποφασίσεις να ασχοληθείς με βάρη, κάνε κάτι και με τα πόδια, διότι το αποτέλεσμα θα είναι γελοίο. :-D:-D Εγω βαρεθει να βλέπει τυπάδες με χέρια που δεν κλείνουν (τερμα γυμνασμένα), κοιλίτσα και πόδια σαν της Ολιβ Οιλ... Παντως στην περιπτωση του παιδιου δεν ειναι κακο να ασχοληθει με βαρη.. Δλδ. το να κανει 10 επαναληψεις σε ενα μηχανημα για στηθος δεν εχει διαφορα απο το να κανει καμψεις.. Θα συμφωνησω οτι η καλυτερη και πιο συνεπής γυμναστικη είναι να ασχοληθει με κάποιο αθλημα, γιατι και θα πηγαινει να γυμναζεται 3-4 φορες την εβδομάδα και υπόβαθρο θα εχει για να συνεχισει σε μεγαλύτερη ηλικία.
sno0py Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 http://www.youtube.com/watch?v=QMjlsbnD7Wg&feature=related <------- ρωτα το παλικαρι εδω θα ξερει να βοηθησει :-P καλα τι τον ποτιζουν?
Tenshi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Το έχω ξαναβάλει και στο παρελθόν.Στην σελίδα 14 υπάρχουν δύο διαγράμματα,όπου όσο και αν μας φαίνεται περίεργο, ο Teo-95 είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.Σίγουρα όμως αν σκέφτεται να ασχοληθεί σοβαρά με την γυμναστική (αύξηση όγγου-μυικής μάζας), θα πρέπει να πάρει αρκετά κιλά.
elven Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Σίγουρα όμως αν σκέφτεται να ασχοληθεί σοβαρά με την γυμναστική (αύξηση όγγου-μυικής μάζας), θα πρέπει να πάρει αρκετά κιλά. 14 χρονών δεν πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο. Τρέξιμο,κολύμβηση,πόλο κτλ,αλλά για βάρη είμαι της άποψης του όχι
Tenshi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 14 χρονών δεν πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο.Τρέξιμο,κολύμβηση,πόλο κτλ,αλλά για βάρη είμαι της άποψης του όχι Σαφώς και όχι και για να πώ την αλήθεια δέν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ γυμναστηρίου και κατ' εξοχήν αθλητικών δραστηριοτήτων. 5 χρόνια bodybuilding δέν σε κάνουν απαραίτητα το ίδιο υγιή με 5 χρόνια στίβο,μπάσκετ,κολύμβηση (το αντίθετο μάλιστα). Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε ηλικία 16-παρά ετών έναν συμμαθητή μου,πραγματικό τέρας,που στην ερώτησή μου "τι παίρνεις;" απάντησε αποστομωτικά "Κρεάτινες...τςςς".Μέϊτζορ φέϊλ
MrTryANalyzer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Το έχω ξαναβάλει και στο παρελθόν.Στην σελίδα 14 υπάρχουν δύο διαγράμματα,όπου όσο και αν μας φαίνεται περίεργο, ο Teo-95 είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.Σίγουρα όμως αν σκέφτεται να ασχοληθεί σοβαρά με την γυμναστική (αύξηση όγγου-μυικής μάζας), θα πρέπει να πάρει αρκετά κιλά. Πρεπει να παει τουλαχιστον στα 58-60 κιλα .. μη τρελαθουμε. . αγορι ειναι οχι κοριτσακι ..
Tenshi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Πρεπει να παει τουλαχιστον στα 58-60 κιλα .. μη τρελαθουμε. . αγορι ειναι οχι κοριτσακι .. Λόλ ρε,το παιδί είναι 14 ετών!Μέχρι τα 22 του θα έχει πάει ~1,90 και ενδέχεται να έχει διπλασιάσει και το βάρος του.Ακόμα και έτσι,βρίσκεται στα κατώτερα φυσιολογικά επίπεδα και δέν ξέρουμε αν η φύση τον έχει προικίσει με ελαφρύ ή βαρύ σκελετό.Και εμένα μου έκανε εντύπωση,άλλα τα γραφήματα άλλα λένε.Οι γιατροί φαντάζομαι ξέρουν καλύτερα απο εμάς...
MrTryANalyzer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μου φαίνεται λιγο οξύμωρο το υψος με το βαρος του ...
freedubus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Πριν τα 10 ήμουν χλεμπονιάρης και τα παιδάκια στο δημοτικό με είχαν του κλώτσου. Η μάνα μου παίζει να μου είχε δώσει και αυξητική ορμόνη σε κάποια φάση, γιατι στεναχωριόταν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός. 12 χρονών ήμουν 1.75 και 55 κιλά. 15 χρονών ήμουν 1.85 και 75 κιλά. 18 χρονών ήμουν 1.90 και 85 κιλά. 25 χρονών (σήμερα) είμαι 1.95 και 95 κιλά. Και όλα αυτά με: μπάσκετ απ' τα 12, γυμναστήριο μετά τα 18 (απλά για μυική τόνωση, οχι μπιλντεροκαγκουριές), στριτφάιτινγκ 15-20, άγριο φαγητό πάντα, καταχρήσεις ενίοτε. Προς τον τόπικ στάρτερ: γράψου κανα μπασκετάκι και μην το αφήσεις, θα πάρεις τουλάχιστον 10-12 πόντους ακόμα μέχρι τα 18-20 και μετά αν δεις οτι θελεις μύες και άλλα κόλπα, πράττεις ανάλογα.
-NetHawk- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αν γραφτει σε "μπασκετακι" θα παρει 10-12 ποντους ενω αν δεν γραφτει οχι? Δεν το 'ξερα οτι οι ποντοι ερχονται "δωρο" με την εγγραφη... Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα,ελεος...Πρωτα ο αποκλεισμος υπερ-θυρεοδεισμου/θυρεοειδιτιδας πριν τα 15 και μετα αυτο.. Keep up the good work.
Garnele Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μπορεί να μην έρχονται δώρο με την εγγραφή, αλλά όταν αθλείσαι και κυρίως με κάποια στάνταρ αθλήματα (πχ μπάσκετ) ε παίρνεις πόντους, πως να το κάνουμε. Επίσης, αυτό που είπα για τον θυρεοειδή είναι ότι τα συμπτώματα είναι πάρα πολλά ώστε το σύνηθες είναι να το καταλαβαίνει κανείς ΠΡΙΝ αρχίσει να επηρεάζει το βάρος. Άσε που πριν από τα 15 και ειδικά στα αγόρια είναι ψιλοσπάνιο φαινόμενο. Πέρα από τη γκρίνια όμως έχεις να πεις κάτι σχετικό με το θέμα ή είδες φως και μπήκες;
freedubus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 όταν αθλείσαι και κυρίως με κάποια στάνταρ αθλήματα από νεαρή ηλικία (14 ο δικός μας, άρα τον παίρνει άνετα να αρχίσει για να έχει όφελος) (πχ μπάσκετ, βόλει και κολύμβηση) ε παίρνεις πόντους, πως να το κάνουμε. Αυτό ακριβώς, και εντάξει, δεν ανέφερα το γεγονός οτι αν δεν ειναι γραμμενο στα γονίδιά του να ψηλώσει, δε θα ψηλώσει ούτε πόντο (και τούμπαλιν). Αυτονόητο φούλ γάρ.
-NetHawk- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Για να αφησω το φως ανοιχτο λοιπον απλα θα συμφωνησω με την ασκηση μεσω κολυμβησης και οχι μεσω αρσης βαρων εξαιτιας του νεαρου της ηλικιας.Φανταζομαι οτι ο συζευτικος χονδρος μεταξυ επιφυσης/διαφυσης των μακρων οστων ειναι παρων(εκτος εαν καταρριφθει και αυτο) επομενως πιστευω οτι δεν θα ηταν σωστη μια καταπονηση με βαρη.That's my two cents χωρις να ειμαι βεβαια ορθοπεδικος ή γυμναστης.
Garnele Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αυτό ακριβώς, και εντάξει, δεν ανέφερα το γεγονός οτι αν δεν ειναι γραμμενο στα γονίδιά του να ψηλώσει, δε θα ψηλώσει ούτε πόντο (και τούμπαλιν). Αυτονόητο φούλ γάρ. Ναι. 1,70 ήμουν όταν ξεκίνησα το βόλεϊ, τώρα 1,75, και επειδή με ξενέρωσε δεν το μετράω σαν ψηλωτικό άθλημα πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.