Προς το περιεχόμενο

Γυμναστική [Ερώτηση]

Teo-95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν κάνουμε γυμναστική έχω ακούσει ότι διακόπτεται η ανάπτυξη και επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη αν αληθεύει αυτό ποσά είναι τα κιλά που πρέπει να σηκώνουμε κατά την γυμναστική για παράδειγμα εγώ που είμαι 48 κιλά και έχω 1,76m ύψος ποιο είναι το βάρος που μπορώ να σηκώσω χωρίς να επηρεάσω την ανάπτυξη μου και την σπονδυλική μου στήλη ;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
για παράδειγμα εγώ που είμαι 48 κιλά και έχω 1,76m ύψος

Αυτό δέν είναι βάρος...αυτο είναι πυρετός!Απο περιέργεια,τι ηλικία έχεις φίλε μου;(Δέν πιστεύω να είσαι κοπέλα...έτσι?)

Το θέμα των κιλών είναι ένα μυστήριο.Δέν υπάρχουν "καλούπια" ούτε σίγουρες απαντήσεις.Πόσο μπορείς να σηκώσεις;Όσο μπορείς!Μπορεί αυτό να είναι 100 κιλά,μπορεί 200,μπορεί και 50.Αυτό θα το καταλάβεις μόνος σου μετά απο μερικά χρόνια εκγύμνασης.

Αν ήταν να μιλήσω με τιμές,θα μπορούσα να πώ οτι ένα άτομο που βρίκεται σε καλή φυσική κατάσταση μπορεί να σηκώσει στον πάγκο,τουλάχιστον το βάρος του.Με περαιτέρω εκγύμναση έχεις και τα ανάλογα (εντυπωσιακά πολλές φορές αποτελέσματα)

Όσο για την επιβάρυνση του μυοσκελετικού συστήματος,ναί ισχύει,απο την στιγμή που δέν υπάρχει μέτρο στα κιλά και κατ' επέκταση δέν γίνονται σωστά οι ασκήσεις.Καλό είναι όταν βρίσκεσαι στην εφηβεία (early teens) να αποφεύγονται η έντονη προπόνηση με κιλά.Εκτός απο το γεγονός οτι καταπονείς το σώμα σου το οποία ακόμα χτίζεται (και ταυτόχρονα ενδέχεται να παραμορφώσεις),οι απολαβές που θα έχεις εμφανισιακά θα είναι ελάχιστες.

Δημοσ.

Είσαι υπερβολικά λίγα κιλά αναλογικά με το ύψος σου. Πρέπει να το προσέξεις, ειδικά αν γυμνάζεσαι θα καταπονείται το σώμα σου ακόμα περισσότερο. Τώρα για το ερώτημά σου. Εξαρτάται από την άσκηση που εκτελείς. Για παράδειγμα όταν γυμνάζεις το στήθος ξαπλωμένος στον πάγκο δεν καταπονείται η σπονδιλική στήλη. Εξαρτάται και από την ηλικία σου (πόσο έχει αναπτυχθεί το σώμα σου και εάν συνεχίζει να αναπτύσσεται). Αν, σύμφωνα με το username σου, είσαι του '95 πρέπει να γυμνάζεσαι πολύ προσεκτικά. Πάντα να γυμνάζεσαι κάτω από την επίβλεψη προπονητή. Καλύτερο είναι να γραφτείς σε κάποιον σύλλογο (πυγμαχία, κωπηλασία, πόλο κτλ.), ειδικότερα αν είσαι μικρής ηλικίας. Θα γυμνάσεις πολύ καλύτερα το σώμα σου από το να κάνεις απλά γυμναστήριο.

Αυτά από εμένα ;)

Δημοσ.
Αυτό δέν είναι βάρος...αυτο είναι πυρετός!Απο περιέργεια,τι ηλικία έχεις φίλε μου;

Αν ανησηχεί να βάλει βάρος πρώτα θα πρέπει να κοιτάξει την διατροφή του, ο Machinist πιο πολλά κιλά ήταν

Σαν γενικός κανόνας φυσικά, αν πονάει η πλάτη κάνεις την άσκηση λάθος

Για παράδειγμα όταν γυμνάζεις το στήθος ξαπλωμένος στον πάγκο δεν καταπονείται η σπονδιλική στήλη.

Μόνο στήθος γυμνάζεις στο πάγκο ?

Δημοσ.

Απο το Τeo-95 nickname λέω ότι είσαι 14.

Οπότε αρχίζεις μια διατροφή για να πάρεις κανα κιλό,πήγαινε σε διατροφολόγο και απο γυμναστική μόνο τρέξιμο,βάρη ξέχνα τα,στο ελάχιστο μη πω καθόλου καλύτερα(αν είσαι 14 φυσικά ε)

Δημοσ.
Όταν κάνουμε γυμναστική έχω ακούσει ότι διακόπτεται η ανάπτυξη και επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη αν αληθεύει αυτό ποσά είναι τα κιλά που πρέπει να σηκώνουμε κατά την γυμναστική για παράδειγμα εγώ που είμαι 48 κιλά και έχω 1,76m ύψος ποιο είναι το βάρος που μπορώ να σηκώσω χωρίς να επηρεάσω την ανάπτυξη μου και την σπονδυλική μου στήλη ;

εξαρτάται φιλε, αλλα γνώμη μου ότι πρέπει να βάλεις λίγα κιλά ακόμα, πες μας ποσο χρόνον είσαι για να σου πούμε

Δημοσ.

Φιλε μου εχεις προβλημα με το βαρος σου.

Σιγουρα το πρωτο πράγμα που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μια διατροφολογο να βαλεις καποια κιλάκια (το να το κανεις μονος σου ειναι αρκετα δυσκολο και θελει πολυ ψάξιμο και γνωσεις).. αν δν παρεις κιλα θα χεις σιγουρα προβλημα στα 18 σου..

Καλο ειναι να κανεις και εξετασεις για θυρεοειδή, αν δν εχεις κανει ακομα ..

Οσο για την ασκηση αν δν γινεται σωστα μπορει να επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη, αλλα για κανενα λόγο να σταματησει την αναπτυξη του υψους. Ουτως η αλλως στα κιλα σου δν μπορεις να σηκωσεις μεγάλο βαρος.

Θα σου προτεινα να αρχισεις κολυμβητήριο .. στην ηλικια σου ειναι οτι πρεπει .. αρχισε και θα με θυμηθεις στα 20 οταν οι πλατες και γενικως το καλουπι του σωματος θα εχει χτιστει αρμονικα (σχημα V κτλπ) ..

Δημοσ.

Είμαι γεννημένος το 1995 όπως καταλάβατε και έχω βαρεθεί όντως να ακούω για τα κιλά μου και αυτό με το θυρεοειδή θα το κοιτάξω, ευχαριστώ!και ειμαι αγορι για τον φιλο μου ποιο επάνω που ρώτησε

Δημοσ.

αν σε παρηγορεί στην ηληκία σου ήμουν κι εγώ 1,70 περίπου και 50 κιλά, τώρα στα 20 μου, είμαι 1,80 και 95 κιλά μοσχάρι !

Δημοσ.
αν σε παρηγορεί στην ηληκία σου ήμουν κι εγώ 1,70 περίπου και 50 κιλά, τώρα στα 20 μου, είμαι 1,80 και 95 κιλά μοσχάρι !

Κόψε τα βρώμικα έξω απο την Τουμπα κάθε Κυριακή και πάνε γυμναστήριο :-D

Δημοσ.

14 είναι, πόσα κιλά έπρεπε να είναι δηλαδή;

Πιστεύω πως είναι καλύτερο να αφήσεις τα βάρη για μετά, προς το παρών γράψου κάνα κολυμβητήριο όπως σου είπανε ή κάνε τρέξιμο. Έχω δει πολλά παιδιά Α-Γ γυμνασίου που συζητούσαν περί γυμναστηρίων και πωρωνόντουσαν. Εν τω μεταξύ ήταν πετσί και κόκκαλο, τι να γυμνάσουν;

Δημοσ.

Ενας μυς με σωστή διατροφή και σωστή γυμναστική αυξάνεται σε όγκο ;) Και μετά περνάς στην γράμμωση. Στην περίπτωση που είσαι πετσί και κόκκαλο είναι πιο δύσκολο να γίνει , πρέπει να αυξήσει το σωματικό βάρος του και θέλει πολύ φαγητό , καλό και σωστές ώρες στα γεύματα ;)

Μπορεί να κάνει βάρυ και στα 14 , με λίγα κιλά αλλά όχι πάγκους κλπ. Ας αρκεστεί στα όργανα.

Δημοσ.

1.76 και 48 κιλα :shock: ????

Δημοσ.

Ρε παιδιά μην σας φαίνεται τόσο παράξενο..

Και εγώ 1,75 και 54 κιλά και είμαι και 14 χρονών και ξέρω πολλούς σαν εμένα. Όσο για την γυμναστική κάνε διάδρομο σε γυμναστηριο ή τρέξιμο και βάλε στο δωμάτιο σου μονόζυγο ;)

Άσε τα βάρη για τώρα :-)

Δημοσ.

Το παιδί είναι στην εφηβεία και αναπτύσσεται ακόμα, δεν υπάρχει λόγος να τον πρήζετε με τα κιλά. Ούτε θυρεοειδή υπάρχει περίπτωση να έχει ένα αγόρι πριν τα 15, άσε που και να είχε, θα το είχε καταλάβει από άλλα συμπτώματα και όχι από το βάρος.

Γνώμη μου τώρα επί του θέματος είναι να αφήσεις όντως τα βάρη και να ασχοληθείς με αθλητισμό. Είσαι σε αρκετά καλή ηλικία για να πιάσεις ένα άθλημα και να ασχοληθείς και στο μέλλον με αυτό εφόσον όντως σε ενδιαφέρει η σωματική υγεία, ομορφιά κλπ.

Μπορείς συμπληρωματικά να πάρεις βαράκια (μέχρι πεντάκιλα μιας που είσαι άντρας, ή ακόμη καλύτερα καλύτερα 3κιλα με περισσότερες επαναλήψεις) και να κάνεις δουλειά και στο σπίτι.

Μπαη δε γουέη, ακόμη και αν μας γράψεις όλους εδώ και αποφασίσεις να ασχοληθείς με βάρη, κάνε κάτι και με τα πόδια, διότι το αποτέλεσμα θα είναι γελοίο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...