therock Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Thanx, ετσι τα εχω βαλει και εγω αλλα τι να πω δεν μου γεμιζει τ ματι αυτη η τοποθετηση. Φαινεται λες και θα πεσουν απο στιγμη σε στιγμη. Το Cooler μπαινει κατα μηκος ή κατα πλατος της μητρικης? Αν το βαλω ετσι οπως διχνει στο link παει τσιμα τσιμα στις Ram και δεν ξερω αν θα κουμπωνει η τελευταια. Επισης θερμοαγωγιμη βαζω στην επιφανεια της cpu ή του Cooler? Στην cpu ξερω, αλλα στις οδηγιες της true δειχνει στην ψυξκτρα, απλως φοβαμαι ετσι οπως θα την τουμπαρω πως θα πασαλειψω την μητρικη. Σορρυ για τις newbikes ερωτησης, αλλα ειναι το πρωτο high end που στηνω. Στο προηγουμενο μου pc ειχα βαλει τον stock hsf και ξεμπερδεψα με την μια.
NOPSTRIM Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Άγγιξε τον ανεμιστήρα και κούνα τον, εμένα είναι σταθεροί σαν βράχος! Εγώ την TB την έχω κατακόρυφα... παράλληλα με τις μνήμες δηλαδή! Επίσης βάζω μια σταγόνα καλή και στο cpu και στην ψήκτρα και με ένα πλαστικό πχ τηλεκάρτα: την στρώνω και την κάνω λεία... μετά βάζω την ψήκτρα και την βιδώνω!!!
N.I.C Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μπα δεν χρειάζεται στην ψύκτρα...Στο κέντρο του επεξεργαστή ποσότητα ίσα με μια φακή, καλό άπλωμα και είσαι οκ
therock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μια φακη ηταν ολη η παστα τελικα. Την απλωσα ολη και δημιουργηθηκε ενα στρωμα με καποιο παχος. Ελπιζω να μην τεθει προβλημα υπερβολικης ποσοτητας! Παντως το δευτεροανεμιστηρακι δεν ξερω αν καν χρειαζεται, οχι απο αποψη επιδοσεων, αλα επειδη ακριβως πισω απο την ψυκτρα εχει το κουτι ενα 120αρι στο backplate αι λογικα αν βαλω και το δευτερο στην ψυκτρα θα φυσαει το ενα πανω στο αλλο. Εκτος και αν αυτο στο backplate διωχνει τον αερα απο μεσα προς τα εξω, δηλαδη θα απομακρυνει τον καυτο αερα που του στελνει ο ανεμιστηρας. Δεν ξερω περι τινος περιπτωση προκειται...
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Εννοείται ότι το ανεμιστήρι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κουτιού βγάζει αέρα (ή τουλάχιστον έτσι ενδείκνυται), αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις push-pull διάταξη. Θα κερδίσεις μεν κανα-δυο βαθμούς (άντε τρεις), αλλά θα χάσεις σε θόρυβο.
caution Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ελπιζω να μην τεθει προβλημα υπερβολικης ποσοτητας! ...χμμμ συχνά τίθεται actually Ελπίζω να μην σε δω στο thread με τις πατάτες
therock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 ...χμμμ συχνά τίθεται actually Ελπίζω να μην σε δω στο thread με τις πατάτες Χμμ,αληθεια? Στην αρχη εριξα μια σταγονιτσα τσιγγουνικη, αλλα επειδη δεν απλωνοταν με τιποτα, τσαντιστικα και την εριξα ολη. Την cool laboratories eχω. Δεν ξερω πως ειναι οι υπολοιπες, αλλα αυτη πρεπει να αποτελουταν απο υδραργυρο η συνθεση της. Ουτε με τηλεκαρτα ουτε με δαχτυλο τυλιγμενο σε ναυλον μπορουσα να την απλωσω. Ειχε κατι μπατονετες μεσα, οπου αφου την αδειασα την εφαρμοσα γυρω-γυρω. Παντως η μητρικη μου πεταει ενα μυνημα στην αρχη "To unleash this cpu full potential a bios update is recommended. Press F1 To continue" Δεν ειναι error βεβαια, μιας και μπαινει windows και βλεπει και τον επεξεργαστη στο bios, αλλα ασυνηθηστο μυνηματακια αν μη τι αλλο. Σε ενα search που εκανα, δεν βρηκα καποιο ιδιο μυνημα, αλλα κατι παρομοια που συνοδευονται με unknown cpu, a bios update is recommended. Αυτην εδω εχω, οχι την Arctic Silver http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1038974&page=1&category=69977805&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FA1A1158EEB20AD366A9D7F5CBB14F5C8D3FEE702B3F5D02738CF600E4D82561AE8B69E5848E4D637D2034788E4B8E8052CEE7E0825BA9033920B9296EE2FA24D2F3694C8A2AD66ED4CEEC3136FB5101FC031B0F1C81AB164F9D033E6ADC6276B5ACA7B621C912C8989F4D854DC17B1D1A Εννοείται ότι το ανεμιστήρι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κουτιού βγάζει αέρα (ή τουλάχιστον έτσι ενδείκνυται), αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις push-pull διάταξη. Θα κερδίσεις μεν κανα-δυο βαθμούς (άντε τρεις), αλλά θα χάσεις σε θόρυβο. Την ψυκτρα μπορεις να την βαλεις και καθετα και οριζοντια? Επειδη εγω την εβαλα παραλληλα στην RAM αλλα καποιος μου ειπε να την γυρισω προς την αλλη κατευθυνση για να στελνει τον αερα στους πανω ανεμιστηρας τους δυνατους. Ισχυει κατι τετοιο?
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 1) Καλό θα ήταν να κάνεις το bios update! 2) Βάλε την κάθετα και χώρο έχεις καλύτερο και αν παρατηρήσεις την ψήκτρα, η βάση της εφαρμόζει καλύτερα στον επεξεργαστή αν είναι κάθετα... τέλος αν ο πίσω ανεμιστήρας γυρνάει πιο γρήγορα από τον ανεμιστήρα που φυσάει την ψήκτρα σίγουρα δεν έχεις θέμα!
therock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Α ναι λογικα επειδη εχω το D0 stepping θα προτρεπει στο bios. Το παρατηρησα τωρα που κατεβαζα το τελευταιο revision. Οκ θα την περασω το βραδυ που θα γυρισω σπιτι, απλως ψαρωσα στην αρχη, μην ετρεξε καμμια παστα και δημιουργησε καποια ασυμβατοτητα, φιου!
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 όχι όχι! για το stepping είναι μόνο! μην αγχώνεσαι!!! εμένα πάντως η BD ούτε καν μου ζήτησε update! άσχετα αν εγώ έκανα...
N.I.C Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Η coloaboratory όντως είναι αρκετά δύσκολη, αλλά θέλει πολύ λίγη ποσότητα, είναι υγροποιημένο μέταλλο...Αν την άπλωσες σωστά (με τις μπατονέτες όπως είπες, και εγώ έτσι την απλώνω), θα πρέπει ο cpu να είναι σαν καθρέφτης από πάνω, να υπάρχει δηλαδή αντανάκλαση..Μεγάλη προσοχή επίσης με αυτήν, γιατί αν πέσει πάνω σε κύκλωμα...
therock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Στην αρχη μια σταλια εβαλα, αλλα επιδη δεν απλωνονταν με την καμμια, επειτα την εβαλα ολη. Ναι εμφανιζοταν αντανακλαση σαν καθρεφτης αλλα η επιφανεια που ειχε απλωσει το υγροφαινοταν παχυρευστη, αποτελεσμα του οτι εβαλα πολυ. Παντως δεν πιστευω να εσταξε σε κανα κυκλωμα αλλιψς μαλλον θα το ειχαμε καταλαβει. Η παστα αυτη για ποσο καιρο παραμενεισε τετοια κατασταση? Αναποκολλησω τω ρα την ψυκτρα θα ειναιακομα υγροποιημενο το υργο η θα κεκινησει να στερεοποιειται με την παρουσαι θερμοτητας?
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Αν είναι καλή η πάστα, για πολύ καιρό.. μετά από μήνες και 24/7 Arctic Silver 5 και Arctic Ceramique δεν είχαν στεγνώσει καθόλου. Πάντως γενικά ισχύει ότι όσο λιγότερη η πάστα, τόσο ταχύτερη η απαγωγή θερμότητας.
N.I.C Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Αν είναι καλή η πάστα, για πολύ καιρό.. μετά από μήνες και 24/7 Arctic Silver 5 και Arctic Ceramique δεν είχαν στεγνώσει καθόλου.Πάντως γενικά ισχύει ότι όσο λιγότερη η πάστα, τόσο ταχύτερη η απαγωγή θερμότητας. Ακριβώς...Μετά από περίπου 4 μήνες που έβγαλα το block, για να το αλλάξω με άλλο, η liquid pro, ήταν στην ίδια περίπου κατάσταση..Παρεπιμπτόντως η διαδικασία αφαίρεσης της είναι το ίδιο δύσκολη και με την τοποθέτησή της
therock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Παντως γενικοτερα η ολη διαδικασια ψυκτρας παστας Bracket μου εβγαλε το θεο. Το πιο δυσκολο απο ολα στο στησιμο του PC. Καμμια σχεση με το να βαζεις αυτο το blue-tac και το stock hsf!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.